2-gi Ryze?

Witam.

Szukam chempiona bardzo podobnego do Ryze. Musi mieć ładne combo, może być stun albo slowed. Najlepiej nichaj to bedzie ranged mage ponieważ najlepiej gra mi się takimi typami postaci. Cena jakoś roli większej nie gra ponieważ jest to kwestia uzbierania. Lecz może to też być nie mage, ale musi mieć C-o-o-mbo. Z góry dzieki za odp. Może to być postać, która na początku dużo nie zdziała, ale potem z czasem się rozkręca.

Najlepszy będzie Brand. Jego skille w ładne combo się układają, ma stuna i duże obrażenia. Naprawdę mocna postać.

A jak ma się sprwa z cooldownem spelli Branda? Sama postać nie wygląda źle.

Veigar - Stun + 2x mocne hity + Ulti 1k dmg

Lux - dobrze się nią ucieka, spore combo [niestety tylko 2 skille] tarcza defensywna + ulti <3 trudna do "dobrego" ogarnięcia, dobrze użyta zabija

ale nie są kopiami Ryze'a, ten jako jedyny ma manę doliczaną do dmg i skill za skillem

Ulti Veigara to dobrw w magow bo dodaje dodatkowe obrażenia z 80% ap celu. Jak na zwykły skille to według mnie cooldowny zwykłych skilli Branda są przydługie ale to moja ocena, zawsze można kupić runy na zmniejszenie go.

Widać - mam na kogo zbierać. Są może postacie melee z combem?

Wukong robiony pod Burst DMG: E+Q+Auto Attack/W

@Ziomal167

Lux - dobrze się nią ucieka, spore combo [niestety tylko 2 skille] tarcza defensywna + ulti <3 trudna do "dobrego" ogarnięcia, dobrze użyta zabija

Tylko 2 skille? Najlepsze combo jakie da sie zrobic Lux to Q-E-R-E (Łapiemy, dajemy slow, ulti, wysadzamy slow), spokojnie idzie wyrobic ze wszystkim i mamy niemal 100% killa dzieki temu :)

Brand to postać pomyślana specjalnie z myślą o kombinacjach, wystarczy przeczytać opisy jego umiejętności. Każdy czar jest odpowiednio premiowany jeżeli poprzedni podpalił przeciwnika (każdy czar podpala). Q dodatkowo ogłusza, W dodatkowo zwiększa swoje obrażenia o 25%, E dodatkowo zamienia się w AoE. Więc jeżeli marzysz o wpakowywaniu w swoich przeciwników kombosów to nie ma lepszej postaci niż Brand. Aby nie było tak różowo powiem, że kupiłem Branda (6300 IP) i grałem nim dosłownie 2 razy. W porównaniu do Malzahara (<3) ma dla mnie po prostu za małe obrażenia. Prawdą jednak jest, że na moim sprzęcie (średnio około 12-15 klatek na sekundę) efektywne robienie kombinacji raczej nie jest możliwe ;)

Widać - mam na kogo zbierać. Są może postacie melee z combem?

Akali ? :D

3.15k, jak juz ja swietnie ogarniesz to kosi ;D, nastackujesz sobie takiego mejai'a i ładujesz... ;)

Z casterow, wylacznie Brand ;)

Champion wyłącznie z spellami atakującymi. Bez żadnych "buffów". Każdy skill musi zadawać DMG. Jakieś przykłady?

PS. Brand leci na 100%, tylko trzeba na niego uzbierać. @mrhania idzie go szybko ogarnąć?

Pochwalić się jeszcze moge, że Ryzem na 1-szej grze na normalu 10/0/3. Nie wiem czy to ja taki dobry jestem czy przeciwnicy byli słabi, ale udało się.

A ja Ci polecam maga-asasyna - LeBlanc. Najstraszliwsze i jedno z najbardziej niszczących combo w grze - oczywiście główny dmg jest jedynie na jednostkę, ale postać jest niewyobrażalnie straszliwa i niebezpieczna. Bardzo łatwo harsahuje, ucieka z ganków, unia potyczek i zabija wrogów. Cóż szczerze mówiąc nie ma drugiej postaci, którą składa się podobnie do Ryze, ale jeżeli lubisz combo, które trzeba naprawdę szybko wciskać to LeBlanc jest doskonałym wyborem. Początki są trudne, gdyż jej ult może przysporzyc nie małych problemów. Jednak trening nad szybkością wciskania klawiszy powinien załatwić sprawę :)

Dlaczego nikt nie poleca Annie? Trololo OP champ i do tego cena... miodzio :)

Ew. Orianna - bardziej taktyczna niż combo-champ

Ja nie grałem tą postacię , ale teraz będę kupował branda , co do dmg , to potem z jednego skilla zabiera hmm 1/3 albo 1/4 hp.Polecam też swaina dosyć trudna postać , ale jak zobaczyłem jej ulti miodzio :P.

A Ja Ci powiem tak:Bierz Pantheona,już podaje combos i tłumacze:

R-W-E-Q

R-ulti na pół mapy jak dobrze trafisz to zadaje 1k dmg.(AP)

W-zadaje obrazenia i stunuje(AP)

E-3 szybkie uderzenia.(AD)

Q-Rzut włócznią.(AD)

Najlepiej postać robić na AD hybryda nie ma sensu,a ap podobnie.

Podany wyżej combo jest nieprawdziwy, bo ktoś o szybkich dłoniach ten kombos zrobi tak: R->Q->W->Q->E->Q. Pantheon ma bazowo 330 mov. speeda, więc spokojnie dogania 90% bohaterów, dlatego jego combo łatwo wydłużyć.A jeżeli Pan powyżej prosi o postac podobną do Ryze, to chyba to postać powinna być AP, a nie AD - uwierz mi, że doskonałym wyborem jest LeBlanc - spróbuj nie będziesz zawiedzony :)

Ja polecam Lux, jak ktoś ogarnie combo to wiele osób może polecieć na tf. LeBlanc, Kog'Maw.

Ja polecam Annie, co 5 spell ma stunta więc ładne nuke można zrobić, 3 spelle offensywne jeden defensywny, więc nie jest źle, a do tego jest tania.

Annie chyba co 7 spell ma stuna. No LeBlanc ma dobre combo skille, zupełnie o niej zapomniałem.

Annie co 5, ale dobrze wyćwiczony Heimerdinger ma stuna co chwile - i te małe turretki <3