[2000r.] Weekend - Ona tańczy dla mnie

Grupa WEEKEND powstała w 2000 roku w Sejnach. Wokalistą oraz liderem zespołu jest Radosław Liszewski. Zespół posiada również sekcję taneczną, którą tworzą Adam Łazowski i Paweł Nitupski. Zespół ma na swoim koncie wiele nagród i wyróżnień, między innymi nagrodę za najlepszy występ w roku 2003 oraz w roku 2010, a także 2012-tym. Nagrodę burmistrza miasta na festiwalu disco polo i dance w Ostródzie . Przez okres wielu lat zagrali niezliczoną ilość koncertów, wydali kilka płyt, stworzyli kilka bardzo znanych piosenek z których np. „Za miłość mą, Jesteś za***ista, Playboy, To Karolina, itd. wpisały się już do kanonu polskiej muzyki tanecznej. Teledysk do piosenki "Ona tańczy dla mnie" w ciągu kilku miesięcy obejrzało blisko 14 milionów osób, dzięki temu jako jedyna Polska piosenka jest w TOP 100 kanału youtube. Począwszy od dużych miast, po małe miejscowości jak i gminy są znani z bardzo energetycznych koncertów na których z całą pewnością nie da się nudzić, to bardzo dobra muzyka, pozytywna energia i uśmiech na twarzy - motto przewodnie zespołu Weekend!

Moim zdaniem to był najlepszy hit sylwestrowy 2012/13r.

Powstała również składanka w wykonaniu Soboty & zespołu Weekend

http://www.youtube.com/watch?v=bPwhtINdqWo

Zapraszam do słuchania!

Tak każdy napisze "jak mozna słuchać takiej muzyki" ale jak np na weselu zagrają "Jesteś szalona" to każdy się bawi...

A co ma na celu ten ten temat?

Zapoznanie ludzi z piosenką, a ja wstawiając owy temat, chciałem się zapoznać z opinią użytkowników.

ebecd5bf660a29441dd5b29fc1e1d855_original.png?1356555616

tą piosenkę już chyba każdy zna :)

Nie mogę z tym. Jak ktoś to śpiewa, nuci, lub co gorsza włącza w telefonie. Mam ochotę przywalić mu w ryja, a w przypadku trzecim wsadzić telefon w odbyt.

Nie mogę z tym. Jak ktoś to śpiewa, nuci, lub co gorsza włącza w telefonie. Mam ochotę przywalić mu w ryja, a w przypadku trzecim wsadzić telefon w odbyt.

Każdy ma swoje gusta :), ja osobiście wolę wsłuchiwać się w muzykę tej piosenki, niż w sam tekst.

Przecież tu są 4 nuty na krzyż. Jak dla mnie jest to (pfu!) muzyka nie zniesienia. Tu nie ma żadnego sensu. I w ogóle takie utwory są idiotyczne.

Na początku było okej, ale jest zbyt przekatowane. Tego się już słuchać nie da.

Jakoś wiele razy nie słuchałem, ale wole to niż gangnam style. Prawda jest taka, że na takich piosenkach wszędzie się bawią, mimo iż to nie mój gatunek muzyczny nie wkurza mnie jakoś.

Jakoś wiele razy nie słuchałem, ale wole to niż gangnam style. Prawda jest taka, że na takich piosenkach wszędzie się bawią, mimo iż to nie mój gatunek muzyczny nie wkurza mnie jakoś.

Otóż to.

Denerwują mnie ludzie hejtujący disco polo, którzy samemu słuchają popu. Dla mnie muzyka dla zabawy i rozluźnienia, jaką jest disco polo jest 200% lepsza od muzyka dla forsy i "sławy" jaką jest pop.

Denerwują mnie ludzie hejtujący disco polo, którzy samemu słuchają popu. Dla mnie muzyka dla zabawy i rozluźnienia, jaką jest disco polo jest 200% lepsza od muzyka dla forsy i "sławy" jaką jest pop.

Ten sam szajs. I tego i tego nie da się słuchać

I tak każdy zna teksty ;)

Up- Nie znam. Twój argument jest inwalidą.

Na początku była ok, wpadała w ucho itd. ale ciągle była puszczana w kółko, w radiu, szkole, mieście. To jakaś masakra. Po prostu się przejadła.

@ Misiael

Nie chodzi mi konkretnie o to, ale jakikolwiek kawałek Disko polo.

Zupełnie nie wiem skąd ten boom na tą piosenkę. Czyżbyśmy wracali do ery disco-polo? Szczerze, myślałem , że tylko się rozwijamy ale jak widać potrafimy się też diametralnie cofnąć kulturowo.A przepis na dobry utwór w tych czasach to skoczny bicik+ głos +syntezator= Hit! (zależy dla kogo). Co jak co ale to 14 milionów polaków pokazuje , że nie ma pojęcia o muzyce. A Chopin się w grobie przewraca.

Gowniany utwor i muzycznie i tekstowo. Powiescie djeja, powiescie djeja, powiescie go, bo nie gra muzyki, ktora mowi cos o moim zyciu. Gdzie sie podzialy kapele, ktore mialy cos do powiedzenia, gdzie podzialy sie kapele, ktore potrafily grac, a ich muzyka zaskakiwala, byla finezyjna, melodyjna i czarujaca? Ja rozumiem, ze wesela, ze jak czlowiek wypije, to chce poskakac jak malpa, ale dlatego takie piosenki wlasnie powinny byc na wiejskich weselach puszczane, a nie w radiu, telewizji i tak dalej. I nie mowcie mi o tym, ze o gustach sie nie dyskutuje, bo to gowno prawda, sa rzeczy lepsze i gorsze i trzeba jasno mowic, a nie rozmawia sie o gustach wtedy, gdy dwie rzeczy mozna zestawic na rowni, ale to praktycznie nie jest mozliwe.