Nie wydaje mi się, żeby zmieniali za dużo - prócz wspomnianych wyżej schodów w akcie pierwszym.
Jest tylko jedna rzecz, która mnie niepokoi.. Jakiś czas temu do sieci wyciekł screenshot Lioneye's Watch za dnia z nowym NPC. Czyżby szykował się system dnia i nocy? A może wspomniani przeze mnie Sin oraz Innocence będą bossami aktu 5 w odpowiedniej kolejności, tj. Sin na Normalu, (gdzie po zabiciu go zmieni się sceneria wszystkich aktów) a potem Innocence na Merciless?
@edit: A, no i jeszcze nie zapominać o słowach Chrisa, glownego dewelopera: "Arachnid Tomb [albo Dread Thicket] will find its use in the next expansion"
Ten screen to jest akurat majstrowanie przy grafikach gry, które jest samo w sobie nielegalne ale da sie uzyskać bardzo ciekawe efekty. Wydaje mi się że mogą zmniejszyć minimalnie akty, tak samo jak to zrobili podczas wprowadzania aktu IV, ale tutaj mamy do czynienia z usunięciem jednego poziomu trudności.
Jednak skoro ten dodatek ma być taki duży to w zasadzie wszystko jest możliwe, mam na myśli tylko że ten screen to jest dzieło jakiegoś gracza.
A co do patha to mam nadzieje że jednak sprawi że będzie jeszcze więcej do roboty po aktach GGG ma genialne pomysły oby tylko starczyło im chęci i czasu by je zrealizować, i nie ukrywam że wbudowany AH był by bardzo dobrym rozwiązaniem bo Chat to nie dla mnie, a PoEt jest słabe w wykonaniu jak na moje gusta.
Akurat system handlu nie zostanie zmieniony w 3.0, a zapowiedzi handlowej rewolucji pojawiają sie co jakiś czas od devów a potem cisza. Jednak polecam się przyjżeć jaki system handlu jest w chińskiej wersji poe, tam handel działa na zasadzie wysyłania wiadomości-ofert, następnie gracz który dostał ofertę ją akceptuje albo nie, jest to o wiele wygodniejsze niz trade chat albo żmudna interakcja z graczami.
A co do AH to nigdy go nie będzie w poe, jeżeli Chris podtrzymana swoje słowa.