1. Facet zakłada temat z daleko idącą tezą. Nawet nie tezą, myślę że ten temat to trolling.
2. Mówi że nie interesuje go opinia gimbusów, krótkowzroczność i brak akceptacji argumentu innych to polska wada, dorośniesz do tego autorze tematu za kilka lat.
3. Cały czas go kłuje WOW.
4. Pojawia się grupa osób, która masakruje go argumentami.
5. On w dalszym ciągu kontynnuje wywód i cały czas go kłuje WOW.
Nie chce mi się rozpisywać, ale gw2 z obecną polityką i podejściem do swoich graczy aktualnie przekreśliło nieodwołalnie swoje szanse na zdetronizowanie wowa. Kiepskie wyniki sprzedaży HoT'a oraz fakt, że firma całe życie coś wam obiecuje, cały czas coś dodają, za miesiąc będzie to, tamto, będzie lepiej. Nie, nie będzie.
F2p strzał w stopę, nikt nie kupi HoT, ale oni sobie uświadomią to za jakiś czas dopiero. Aktualnie gatunek mmorpg został lekko wyparty przez gry dzięki którym nie potrzebujesz czasu na grinding, questy i reszte tego typu pierdół. Mam na myśli tanki, lola, fify online czy reszte 'nowych' rzeczy ktore za 5-6 lat będą przeżytkiem i te firmy zaczną szukać nowego źródła dochodu.
Wow jest najlepszym tytułem mmorpg na świecie i nikt nie ma szans mu zagrozić, gdyż budowana społeczność latami przypomina sobie o tej grze z każdym dodatkiem. Blizzard doskonale o tym wie, spadek abonamentów zawsze w tej grze był.
Co do GW2, uważam że nadchodzące black desert, blade and soul czy albion podpieprzą mu ten f2p online, gdyż te gry są zwyczajnie od gw2 lepsze. Świadczą o tym statystyki płynące po prostu z krajów azjatyckich, gdzie najzwyczajniej wświecie - azjaci są zachwyceni tymi produkcjami i myślę że nie bez powodu.
Co do autora tematu, sugeruje zamknąć ten temat zanim zrodzi się totalny shitstorm, autor tematu najprawdopodobniej ma gorączkę i nie musi zbierać kasztanów na przyrodę na środę więc postanowił założyć temat. By kogoś zdenerwować, bo tak. Amen.
Co do tego Xar'a na waszym forum, podpowiem że ostatnim mistrzem propagandy był Józef Stalin na czele z ZSRR, powinien poszperać w rodzinnych korzeniach, ewentualnie przejść się po prostu do lekarza i wnioskować o przebadanie się na autyzm, bo facet od bardzo dawna żyje w innym świecie. Nic do niego osobiście nie mam, ale tego już na forum się czytac nie da.