5 Najlepszych Gier MMORPG

5.Metin2

Opis

Zdziwieni?możliwe ponieważ kto by pomyślał że Metin to jedna według mnie z najlepszych gier mmorpg.Często a nawet zawsze graczy Metin'a nazywa się no lajfami,noobami,dziećmi neo ale dlaczego!? bo taką opinie wyrobił sobie metin przyciągając dzieci 8-13 lat które tylko kaleczyły polszczyznę,tak przyznam mam 13 lat ale nikt mi nigdy nie napisał że mam problemy z ortografią,z interpunkcją sam przyznam że zawsze miałem problemy.

Wracając do metin'a wydaje mi się że mógłby być naprawdę fajna grą gdyby nieodstraszające osobniki grające w niego.Na pewno nie raz wam się zdarzyło że ktoś do was napisał "Czezc zostanierz moiom zonom? dam ci equ i wogule fajnie bendzie" a gdy odpisze się "Pomyślę jak poprawisz ortografie" to napiszą "Stul morde ja dobze pisze nie pouczaj mnie bo giema zafoam".Jeżeli ktoś nie zna metina proszę o to screeny.

Screen 1

najazdnam1.jpg

Screen 2

Metin%202.jpg

Zalety i Wady

Zalety:

-Ładna Grafika

-Da się grać bez Is

-Szybki Exp

-Ciekawa Fabuła

Wady:

-Dzieci nie myślące ani nie znające Polskiej ortografii

-Dużo botów

4.Tibia

Opis

Znów zdziwieni? możliwe gdyż Tibia to następna gra na mojej liście.Pewnie pomyślicie że jestem trzynastolatkiem który nie ma życia ani kolegów to ja was uprzedzę i odpowiem że mam.Tibia znów została zniszczona przez atak dzieci od 8-13 lat i tak samo jak w Metinie piszą idiotyczne rzeczy.

Tibia urzekła mnie w tym że zawsze i wszędzie można kogoś zabić,oczywiście tylko tam gdzie nie ma strefy no-pvp.W Tibii jest mnóstwo OTS czyli Open Tibia Server,są to prywatne servery tibii.Tibia jest w 2D i też mi się to podoba bo właśnie dlatego tibia ma swój urok.Ta gra urzekła mnie też tym że zawsze można wykonać misje lub questa razem z kolegami co tworzy dobrą atmosfere.I oto znowu kilka screen'ów

Screen 1

Tibia2.jpg

Screen 2

download1566.jpg

Zalety i Wady

Zalety:

-Wciąga

-2D w tym przypadku

-Dużo prywatnych serverów

-Bardzo rozbudowana

Wady:

-Dużo dzieci

-Pacc wpływa na gre(PACC to promocja dająca więcej możliwości np więcej questów,expowisk)

3.Martial Heroes

Opis

Ehh te stare czasy w Martial'u ale niedawno został zamknięty z powodów kosztów utrzymania.GEE to frima która zrobiła Martial'a poniosła klęskę lecz się nie dziwie bo w item shopie były itemy nikomu niepotrzebne.Martial zachwycił mnie tym stylem tygrysami,efektownymi skill'ami,i ciekawą rozbudową postaci.

W Martial'u było bardzo dużo umiejętności.Każda klasa miała po dwie opcje do wyboru.Mag miał wachlarz i rękawice,Monk miał Kij i Koło,Assasin łuk i Ostrza,Wojownik Lance i Miecz.Kilka screenów z gry:

Screen 1

picture2jq9.jpg

Screen 2

1200669993.jpg

Zalety i Wady

Zalety:

-Ładna Grafika

-Dużo możliwości w rozbudowie postaci

-Ciekawe Questy

i wszystko inne..

Wady:

-W item shopie nie było nic co mogło się przydać w grze

2.Cabal Online

Cabal to znakomita gra pod względem grafiki jak i rozbudowy postaci.Cabal urzekł mnie swą grafiką i efektywnością skilli.

W Cabalu Natomiast monotonne jest to ciągłe robienie questów ale innego wyboru nie ma gdyż za questy dostajemy skille,ubrania i tak dalej.W Cabalu wyróżniamy 6 typów postaci Blader,Force Blader,Wizard,Warrior,Force Shielder,Force Archer.

Nie będę się za bardzo rozpisywał bo nic mi już nie przychodzi na myśl o czym wspomnieć więc o to kilka screenów.

Screen 1

cabal06.jpg

Screen 2

Cabal(Ver64-090415-0912-0000).jpg-720x540.jpg

Zalety:

-Grafika

-Postacie(rozbudowa ich)

i wszystko inne..

Wady:

-Item shop wpływa troszkę na grę

1.League of Legends

Opis

Opis będzie wkrótce......

nikt mi nigdy nie napisał że mam problemy z ortografią,z interpunkcją

Więc będę pierwszy, łamiesz polszczyznę, może ortografia nie najgorsza, ale interpunkcja kuleje.

Cóż widać, że się starasz, opisy nie są aż tak złe gdyby poprawić błędy, ale jak mówiłem, interpunkcja i czasami ortografia kuleją. Popracuj nad tym.

Brawo za odwagę za umieszczanie gier na piątej i czwartej pozycji, szykuj się na "hejterów" :P

Zalety:-Grafika-Postacie(rozbudowa ich)i wszystko inne..

Jakie wszystko inne? Jako czytający nie wiem o jakie "wszystko inne" Ci chodzi, pamiętaj, że nie każdy grał w tą grę i nie wie czym ona się reprezentuje. Pracuj dłużej nad pracami, bo jak się je czyta to można pomyśleć, że próbujesz robić je na czas, tak "na odwal się".

Bądź twardy. Jestem z Tobą... A tak poważnie to Tibia znalazła się i na moim TOP, jednak Metin2 to bardzo delikatny temat. Fajnie, że i u Ciebie przeważają starsze tytuły, nie posiadające super grafiki, ale obdarzone w zamian sporą grywalnością.

Moje TOP10 najlepszych gier 2010 roku za kilka dni. Stay tuned.

Martial Heroes,Metin,Tibia to były moje trzy pierwsze MMORPG z którymi trudno było mi się rozstać a jednak musiałem.

Jeśli chodzi o pozycję 3,4,5 to z początku pomyślałem, że to ironia. A jednak to w pełni poważnie..

Cóż, co do interpunkcji, to jest tragedia. Wyliczanie brakujących przecinków byłoby zajęciem na dobry kawał czasu. Opisy trochę ubogie i słabe, bo niewiele mówią o grze.

Co do wymieniania tych plusów, to chyba Cię trochę poniosła. Metin ma ładną grafikę? Martial miał ładną grafikę? Chyba jakiś ponury żart...

Dobra to tyle, jeśli chodzi o narzekanie.

Popraw interpunkcję i bardziej się przyłóż do ilości informacji w opisach, a możesz pisać niezłe artykuły. Jak to mówią, trening czyni mistrza, więc pisz dalej ;)

Za miejsce cabala/martial heroes(RIP) wstawił bym Silkroad ale jest ok.

Tibia mi ani trochę nie pasuje tak jak Cabal...

Ale każdy ma swoje zdanie ;]

i co do ''skill'ami''

Nie lepiej będzie można napisać umiejętnościami lub skillami (tak poprostu?)

Pamiętajmy o nowych użytkownikach naszego forum którzy nie wszystko ogarniają.

człowieku,okłamujesz tu tylko ludzi i tyle.

Metin2

Zalety i Wady

Zalety:

-Ładna Grafika - tia, chyba 6 lat temu

-Da się grać bez Is - nie,nie da się.Szczególnie po 60 lvlu,gdzie albo pójdziesz do "lochu"("przepustki" w IS) albo dosłownie zerzygaj się expiąc wielokrotnie wolniej.Póżniej jest jeszcze lepiej.

-Szybki Exp - haha,szybki, żartujesz sobie?

-Ciekawa Fabuła -to w tej grze istnieje fabuła?Może miałeś na myśli te "kartki pamiętnika"? Aaa,to jak ktoś chce poznac najgorsza fabułę w grach to proszę bardzo.

Wady:

-Dzieci nie myślące ani nie znające Polskiej ortografii

-Dużo botów

Tylko tyle?

Instancji tam nie ma ,idziesz na bossa licz sie z bandą innych graczy.Jeszcze tragiczne wyważenie postaci.Skili mało.Kowal rozwalający w tej grze itemy jak popadnie.Miasta w grze kilka domów skleconych na krzyż.Natrzepali już chyba z 20 servów,obstawiamy czy dogonią Ogame?Craftingu 0.Qesty marne,na początku zabijamy 10 psów,potem ze 10 alfa dzików potem jeszcze 10 alfa wilków...(odmiany tych samych stworów,oczywiście musimy uganiac się po mapie)Mapy małe,skutkiem czego popołudniami jest dosłownie gracz na graczu uniemożliwiając expienie,a w miastach lagi jak cholera.I wyjątkowe atrakcje:łowienie rybek, bicie metinów( zaraz się zleci 5 nobów i nicni z dropu!) i oczywiście wojny gildii,które mogłyby byc na + gdyby nie odbywały się wiecznie na tej samej mapie.

A Tibia?Te dzieci w metinie można nazwac kulturalnymi,gdyby ich porównac do tych w Tibii.Zresztą gdyby nie te dzieci wydające miesiącami kieszonkowe (Bo PoTFory atakujOM) ten archaiczny twór by dawno upadł.

Dziwne że oceniasz grafikę z ubiegłego wieku jako dobrą... Chyba nie widziałes innych mmo 2D

Nie wiem co te 2 gry robią w tym twoim rankingu.

Dla mnie Metin2 zawsze był porażką. Może za krótko grałem, nie wiem, ale zdania nie zmienie.

Co do Tibi... sam tutaj przygodę z mmo zacząłem. Jeszcze pamiętam starą dobra Tibie, gdzie gówniarni nie było! (aż tyle) i dało się normalnie grać ;) Nie było udogodnień takich jak "walenie z różdżki" tylko siedziało się na ryneczku i napierdzielało runy, żeby pójść pokoxać :)

Ale teraz odechciewa się jej ze względu na dominacje bezmózgich dzieci, którym to internet na komunie założony został ;/. (Ja dostałem rower :o)

Lista dość dziwna, ale każdy ma innych faworytów :)

Kurde no chyba też zrobie swój własny topik :D

Każdy swoje zdanie ma, Metin2 to gra bardzo dobra jako tutorial dla ludzi, którzy nigdy w życiu nie grali w MMO, i bardzo dobrze :D

Zalety Metina:-Ładna Grafika NIE-Da się grać bez Is NIE-Ciekawa Fabuła NIE

Trzy razy NIE, dziękujemy.

Haha! Kozak rozwaliłeś mnie tym :D. A wracając do topki, to dobra robota, widać że się napracowałeś :)

"Ładne" to pojęcie względne. Dla niektórych w jednej grze jest ładna grafika dla niektórych nie.

bo taką opinie wyrobił sobie metin przyciągając dzieci 8-13 lat które tylko kaleczyły polszczyznę,tak przyznam mam 13 lat ale nikt mi nigdy nie napisał że mam problemy z ortografią,z interpunkcją sam przyznam że zawsze miałem problemy.

Taaa... Masz bardzo nieszczerych przyjaciól i tyle :rolleyes:

Haha! Co do metina, to przesadziłeś z botami. W tej grze nie ma botów, jedynie hacki, a boty i hacki to zupełnie co innego.

red_ico.png
<_< - Iraasta

Różnią się nazwą, a przeszkadzają innym grać tak samo. Kiedyś botów było bardzo dużo, ale teraz coś z tym podobno zrobili.

moja ocena to -1000/10

dziekuje... dowidzenia ... Niezly JOKE

moja ocena to -1000/10 dziekuje... dowidzenia ... Niezly JOKE

Dla mnie kiepski.

@Iraasta- nic dodać nic ując

Nie to, że się czepiam ale gdzie w metinie masz ciekawą fabułe i ładną grafike?

/Po paru piwach, to nawet saper zdaje się być arcydziełem :rolleyes: - Iraasta

To że wam się coś nie podoba to wasza sprawa.Ja umieściłem tu tylko 5 a właściwie na razie 4 gry mmorpg które(Mi) się podobają możecie mieć inne zdanie to wasza sprawa bo dla jednych Tibia może mieć ładna grafikę dla innych nie.Liczy się gust.

ps.xplode11 coś Ci nie wyszło.

Ludzie trzymajcie mnie bo padnę. Człowieku jak ty uważasz, że zaleta metin2 jest dobra grafika to widać że masz 13 lat. Gdzie ty tam masz ładną grafikę?? Odległość jaka jest widoczna to tylko moba którego bijesz nic wiecej. Skille sa koszmarne zresztą jest ich tyle co nic.

Przemyśl swoja listę i opisy które tutaj wypisujesz.