5 Najlepszych Gier MMORPG

Ehh... Cały czas klniecie mi sie wydaje ze metin2 ma zasluzone 5 miejsce.To był mój pierwszy MMORPG dlatego chyba tylko ja tak uważam mnie ta gra bardzo wciągła ale teraz bardzo zniszczona przed tzw. "nooby" B)

Po ostatnich postach autora tematu, chyba wszyscy juz wiemy, dlaczego tak bardzo podoba mu sie Metin2. A co ja sadze o tej liscie? Dla mnie prawie wszystkie gry sa slabe, a tylko LoL'a zostawiam w spokoju, bo nigdy nie gralem ani w niego, ani w ten gatunek gier.

banda żałosnych trolli i hejterów, tak was można skwitowac ;f

najeżdżacie na chłopaka że zrobił swoją topke, a ty nicponie byście coś zrobili, a nie chętni tylko do krytyki która nawet nie jest sensowna. Może metin2 ma dla niego dobrą grafikę i fabułę? TO JEGO ZESTAWIENIE nie wasze, więc nie wiem po co się tak plujecie - pilnujcie żeby nie zaślinić sobie klawiatury i monitora ;)

dla mnie metin2 to straszna kupa, aczkolwiek Tibia to porządna gra która dostarcza masy zabawy.

A LOL zasłużone miejsce, aczkolwiek w MOIM rankingu zajął by 2 miejsce, 1sze dla króla - WoW'a ;)

Ten top nie jest w moim guście 3 z 5 gier bym wywalił... (metin, tibia, i te skośnookie coś)

Zróbta no kto jakiś dobry TOP!

To jak Ci się myliły to nie odzywaj się bo gówno wiesz.ps. Jeszcze jedno.Myślisz że będę specjalnie ściągał grę żeby screeny z niej zrobić?

Myślę, że chociaż powinieneś pograć w grę przez długi czas i ją poznać, wszystko na początku jest nudne. Sądząc po twoim zachowaniu i kulturze jednak rozumiem czemu Metin znalazł się w twojej "topce".

Chyba źle przeczytałem, ale to chyba ranking 5 najgorszych gier. Bo jak Metin albo Tibia mogą należyć do najlepszych?? Niepojęte...

A co tam, robie topke na jutro swoich 5 pro, i 5 najgorszych mmo... Albo 10 pro mmo... Faken szit pogubiłem się...

Chyba źle przeczytałem, ale to chyba ranking 5 najgorszych gier. Bo jak Metin albo Tibia mogą należyć do najlepszych?? Niepojęte...

No jak poszedłeś na sheep'y i się dziwiłeś że ci exp nie leciał to sie nie dziwie że ci sie nie spodobało :D

Ludzie trzymajcie mnie bo padnę. Człowieku jak ty uważasz, że zaleta metin2 jest dobra grafika to widać że masz 13 lat. Gdzie ty tam masz ładną grafikę?? Odległość jaka jest widoczna to tylko moba którego bijesz nic wiecej. Skille sa koszmarne zresztą jest ich tyle co nic.Przemyśl swoja listę i opisy które tutaj wypisujesz.

Zgodzę się z tym że Metin nie grzeszy grafiką, ale z jednym się nie zgodzę a mianowicie... 'Skille są koszmarne zresztą tyle co nic.'

Dobry mmo wcale nie musi mieć 3mln różny skilli, bo mimo iż z reguły skilli w grach jest dużo, używasz maksymalnie do 5-6 + jakieś buffy, może faktycznie w przypadku metina jest to strasznie okrojone, ale moim zdaniem nie ma co zkreślać gry przez takie błahe powody, Talisman Online też nie ma strasznie dużo skilli a gra jest naprawdę dobra.

A wracając do tematu... Jeśli uważasz że duża ilość prywatnych serwerów jest dobra, to sądzę że średnio oceniasz gry, ponieważ takie serwery psują strasznie globalne serwery... Może pogmatwałem, ale chodzi mi o to, że w przypadku Tibi, która mimo grafiki i 'małolatów' jest super grą która urzeka zarówno prostotą (Żadnych konkretnych ulepszeń broni czy wykonywania questów) jak i zaje*iście zrobionym Chatem i trudnym lvlowaniem (co niestety zniechęca graczy), to prywatne serwery kumulują straszne ilości graczy którzy mogliby chociaż odrobinę podnieść poziom gry...

dziekuje za zbanowanie uzytkownika jednak cos tu da raportuj ::)) dziekuje za szybka reakcje z tym chorym czlowiekiem

//

prywatne metiny2 to tez wielki syf...

Co do listy to mogę się zgodzić tylko z Tibią i Cabalem.A co do Martial Heroes to była dobra gra, ale ja bym ją bardziej wyróżnił niż dodał do topki.Ale to jest twoja lista więc szanuje twój wybór.Zastrzeżenie mam do zalet i wad poszczególnych gier bo są źle napisane.

P.S. Nie zniżajcie się do poziomu niektórych użytkowników, odpowiadając na ich zaczepki.

Ja pier**le ale ty jesteś pojebany... jakby w każdej grze nie było nic przydatnego to by każda gra padła idioto
Udowodniłeś światu , że jesteś "Kid'em". Bravo za wyzywanie innego użytkownika forum. Kiddy Kiddy ^ ^

EDIT:

Lista jest totalnym crap'em , ale nie mi jest tu oceniac.

k**wa, najpierw kolesia wyzywaliście, i prowokowaliście, a potem dostał Bana? A takie k**wy jak StorN sobie hasają wesoło i wyzywają wszystko i wszystkich bez powodu. Brawo.

red_ico.png
StorN już zbanowany, sam interweniowałem:) - guru

Poniosło czy nie, swój poziom pokazał...

Sam grałem i nadal od czasu do czasu gram w Tibię, gra jest fajna, ale nie potrafi mnie wciągnąć, co najwyżej przyciąga od czasu do czasu na kilka dni. Jednakże Metinem gardzę, jak zapewne większość graczy.

5.Metin2

Opis

Zdziwieni?możliwe ponieważ kto by pomyślał że Metin to jedna według mnie z najlepszych gier mmorpg.Często a nawet zawsze graczy Metin'a nazywa się no lajfami,noobami,dziećmi neo ale dlaczego!? bo taką opinie wyrobił sobie metin przyciągając dzieci 8-13 lat które tylko kaleczyły polszczyznę,tak przyznam mam 13 lat ale nikt mi nigdy nie napisał że mam problemy z ortografią,z interpunkcją sam przyznam że zawsze miałem problemy.

Wracając do metin'a wydaje mi się że mógłby być naprawdę fajna grą gdyby nieodstraszające osobniki grające w niego.Na pewno nie raz wam się zdarzyło że ktoś do was napisał "Czezc zostanierz moiom zonom? dam ci equ i wogule fajnie bendzie" a gdy odpisze się "Pomyślę jak poprawisz ortografie" to napiszą "Stul morde ja dobze pisze nie pouczaj mnie bo giema zafoam".Jeżeli ktoś nie zna metina proszę o to screeny.

Screen 1

najazdnam1.jpg

Screen 2

Metin%202.jpg

Zalety i Wady

Zalety:

-Ładna Grafika

-Da się grać bez Is

-Szybki Exp

-Ciekawa Fabuła

Wady:

-Dzieci nie myślące ani nie znające Polskiej ortografii

-Dużo botów

4.Tibia

Opis

Znów zdziwieni? możliwe gdyż Tibia to następna gra na mojej liście.Pewnie pomyślicie że jestem trzynastolatkiem który nie ma życia ani kolegów to ja was uprzedzę i odpowiem że mam.Tibia znów została zniszczona przez atak dzieci od 8-13 lat i tak samo jak w Metinie piszą idiotyczne rzeczy.

Tibia urzekła mnie w tym że zawsze i wszędzie można kogoś zabić,oczywiście tylko tam gdzie nie ma strefy no-pvp.W Tibii jest mnóstwo OTS czyli Open Tibia Server,są to prywatne servery tibii.Tibia jest w 2D i też mi się to podoba bo właśnie dlatego tibia ma swój urok.Ta gra urzekła mnie też tym że zawsze można wykonać misje lub questa razem z kolegami co tworzy dobrą atmosfere.I oto znowu kilka screen'ów

Screen 1

Tibia2.jpg

Screen 2

download1566.jpg

Zalety i Wady

Zalety:

-Wciąga

-2D w tym przypadku

-Dużo prywatnych serverów

-Bardzo rozbudowana

Wady:

-Dużo dzieci

-Pacc wpływa na gre(PACC to promocja dająca więcej możliwości np więcej questów,expowisk)

3.Martial Heroes

Opis

Ehh te stare czasy w Martial'u ale niedawno został zamknięty z powodów kosztów utrzymania.GEE to frima która zrobiła Martial'a poniosła klęskę lecz się nie dziwie bo w item shopie były itemy nikomu niepotrzebne.Martial zachwycił mnie tym stylem tygrysami,efektownymi skill'ami,i ciekawą rozbudową postaci.

W Martial'u było bardzo dużo umiejętności.Każda klasa miała po dwie opcje do wyboru.Mag miał wachlarz i rękawice,Monk miał Kij i Koło,Assasin łuk i Ostrza,Wojownik Lance i Miecz.Kilka screenów z gry:

Screen 1

picture2jq9.jpg

Screen 2

1200669993.jpg

Zalety i Wady

Zalety:

-Ładna Grafika

-Dużo możliwości w rozbudowie postaci

-Ciekawe Questy

i wszystko inne..

Wady:

-W item shopie nie było nic co mogło się przydać w grze

2.Cabal Online

Cabal to znakomita gra pod względem grafiki jak i rozbudowy postaci.Cabal urzekł mnie swą grafiką i efektywnością skilli.

W Cabalu Natomiast monotonne jest to ciągłe robienie questów ale innego wyboru nie ma gdyż za questy dostajemy skille,ubrania i tak dalej.W Cabalu wyróżniamy 6 typów postaci Blader,Force Blader,Wizard,Warrior,Force Shielder,Force Archer.

Nie będę się za bardzo rozpisywał bo nic mi już nie przychodzi na myśl o czym wspomnieć więc o to kilka screenów.

Screen 1

cabal06.jpg

Screen 2

Cabal(Ver64-090415-0912-0000).jpg-720x540.jpg

Zalety:

-Grafika

-Postacie(rozbudowa ich)

i wszystko inne..

Wady:

-Item shop wpływa troszkę na grę

1.League of Legends

Opis