A może tak Allods?

Dzisiaj naszła mnie ochota na rozpoczęcie rozgrywki w grze Allods. Nagrywałem z tego filmik i stwierdziłem że to fajna gierka nawet. Początkowo jest dość trudna ale ogólnie da się zjeść, podobno później wszystko ładnie leci. Dlatego właśnie szukam jakiejś ekipy w miarę dużej, obytej i w miarę poważnej żeby w ową grę zagrać. Najchętniej zagrałbym Ligą ale ostatecznie do Imperium też mogę wejść. Proszę pisać poniżej jaką frakcją najchętniej zagracie i postacią oraz obowiązkowo nick.

Serwer ZAK: Imperium (the Emrie) Rasa dowolna gdyż wszyscy zaczynają w 1 mieście.

Ja mogę zagrać.Frakcja obojętna mi jest.

Postać: Mogę zagrać Healerem albo Magiem.

Nick: Dexper

Ja mógłbym ale wolę Imperium ( byłnym orc tankiem ) .

Ja ogólnie również postać magiczna bardziej. Liga czy imperium to mi w sumie obojętne.

Tez chetnie zagram xD Tylko najpierw musze sciagnac

Gra waży niecałe 4 gb wiec nie jest to dużo, a wszystko graficznie wygląda naprawdę świetnie.

W takim razie zagram Healerem.Jest jakiś komunikator głosowy?.

Mozna skype albo vt

Gramy po stronie Imperium.

Eh duzo do patchowania jest

Dobra.. to po stronie inmeprium. Serwer EU, komunikator to na pewno nie VT bo to cienizna jest. Lepiej TS albo skype.. bo to jest zdecydowanie lepsza sprawa jeżeli chodzi o jakość.Ewentualnie może być też Muble.

Jeśli można też chciałbym z Wami pograć tylko musiałbym ściągnąć klienta.Mam nadzieję,że ściągam grę z dobrej strony : http://en.allods.gpotato.eu/ tylko nie wiem dlaczego jak pobieram z tej strony downloadera pisze Allods_EN, a nie EU.Oby było wszystko dobrze. :unsure:

Też bardzo chętnie zagram . I mam pytanie czy wy już gracie?

Jeszcze nie gramy.

Ja też chętnie dołączę. :>

Nick: Dillease

Mag, healer, jakiś wojownik ew. coś w deseń archera.

Powiem wam coś odnośnie Allodsa. Grałem w to długo, zakończyłem grać może z miesiąc temu. Mam tam postać na 45lvlu na serwerze ISA po stronie imperium. Gra w to coraz mniej osób, może teraz trochę więcej przybyło po nowym patchu. Uwierzcie, jeżeli macie zamiar grać w to dłużej, to będziecie musieli skupować rzeczy w AH z item shopu, albo sami kupować. Bez tego nie da się grać na wyższym lvlu. Po prostu ma się za niski dps. Podam przykład:

w item shopie są dostępne crystal chipsy, dzięki którym tworzymy runy. Runy zwiększają nasz dps. Jeżeli włoży się do swojej postaci 3x7lvl run do ataku, to masz 70% większy dps niż bez run. Tak samo moża zrobić w defie, tylko tam jest już trochę inny przelicznik. Wtedy co ja grałem to PvP było strasznie mało, jedynie tylko na arenie śmierci, która jest od 45lvl'a. A po innych mapach coraz miej osób chodziło z war flag on. Tak samo jest z mountami. Tylko IS. NO i od czasu do czasu gpotato robi "niespodzianki" i daje do IS takie itemki, dzięki którym możemy mieć więcej rubinów, które są bardzo potrzebne i więcej talentów do rozdania. No i jeszcze The Study of Perfection, dzięki tej książce/częściach zdobytych (oczywiście do kupna w IS) możemy dostać bonusowe +10 do statystyk za każdą część. Podliczając to wszystko, to jest tam co do kupowania w IS. Teraz wprowadzono nową walutę, za która będzie można kupować itemki z IS za zdobytą kasę w grze, nie wiem jak to z tym jest, bo po patchu nie grałem.

Jak macie jakieś pytania to piszcie, postaram się wam pomóc.

Powiem wam coś odnośnie Allodsa. Grałem w to długo, zakończyłem grać może z miesiąc temu. Mam tam postać na 45lvlu na serwerze ISA po stronie imperium. Gra w to coraz mniej osób, może teraz trochę więcej przybyło po nowym patchu. Uwierzcie, jeżeli macie zamiar grać w to dłużej, to będziecie musieli skupować rzeczy w AH z item shopu, albo sami kupować. Bez tego nie da się grać na wyższym lvlu. Po prostu ma się za niski dps. Podam przykład:w item shopie są dostępne crystal chipsy, dzięki którym tworzymy runy. Runy zwiększają nasz dps. Jeżeli włoży się do swojej postaci 3x7lvl run do ataku, to masz 70% większy dps niż bez run. Tak samo moża zrobić w defie, tylko tam jest już trochę inny przelicznik. Wtedy co ja grałem to PvP było strasznie mało, jedynie tylko na arenie śmierci, która jest od 45lvl'a. A po innych mapach coraz miej osób chodziło z war flag on. Tak samo jest z mountami. Tylko IS. NO i od czasu do czasu gpotato robi "niespodzianki" i daje do IS takie itemki, dzięki którym możemy mieć więcej rubinów, które są bardzo potrzebne i więcej talentów do rozdania. No i jeszcze The Study of Perfection, dzięki tej książce/częściach zdobytych (oczywiście do kupna w IS) możemy dostać bonusowe +10 do statystyk za każdą część. Podliczając to wszystko, to jest tam co do kupowania w IS. Teraz wprowadzono nową walutę, za która będzie można kupować itemki z IS za zdobytą kasę w grze, nie wiem jak to z tym jest, bo po patchu nie grałem.Jak macie jakieś pytania to piszcie, postaram się wam pomóc.

Ja mam pytanie, jeśli można.Czy są jakieś Polskie gildie?I, czy zwiekszyli zdobywany exp coś czytałem, że coś z expem się stało.

Ja mam pytanie, jeśli można.Czy są jakieś Polskie gildie?I, czy zwiekszyli zdobywany exp coś czytałem, że coś z expem się stało.

Czy są Polskie gildie? Była, najlepsza polska gildia na tym serwie to był Legion (miał chyba 24lvl gildii, już nie pamiętam), ale ludzie przestali grać z tego samego powodu co ja, wiem o tym, bo sam byłem w tej gildii i z nimi grałem. Teraz są może jakieś mini gildie, gdzie biegają gracze z 20lvlami itp.

Jeżeli chodzi ci o zdobywanie lvla to teraz idzie szybciej niż kiedyś. jak był max lvl 42, to wbicie tego ostatniego średnio zajmowało 10dni, a teraz 42lvl możesz wbić w 2 dni? Coś koło tego. Więc jest trochę łatwiej, ale wbijać 46 i później 47 to inna bajka. ;]

Czasami są też jakieś eventy, gdzie jest podwójny exp itp, ale od 16vla jest daily na exp scroll, który zwiększa exp zdobywany z zabijania mobów na 30min.

Moim zdaniem do tego 40 lvl dowiemy się czy warto płacić czy nie... A zanim osiągniemy ten 40 lvl to i tak już przejdziemy dużo w tej grze.

Racja. Bo w kazdej grze F2P jest przeciez IS