To "Tylko i wyłącznie Kukiz w tym wypadku." to na poważnie? Haha. Kukizowi palma już odbiła. On się nie nadaje już do niczego.
Bronek dostał stołek bo po prostu był idealnym pionkiem do kontrolowania przez innych... Wtedy panował Tusk, nawojował i uciekł z kraju. Nasz obecny prezydent tylko imprezy potrafi robić. Żaden polski prezydent nie urządził tylu przyjęć co nasz kochany Bronek, na nasz koszt. A jak.
Na ogórek będą głosować tylko tępaki co się w cycki zapatrzyli. Ona sobą nic nie reprezentuje. Proszę bardzo:
https://www.youtube.com/watch?v=PmrKRjykwDo
No, trzeba rozmawiać!
Ja głosuję na Korwina. Inni pokazali już co umieją i dzieje się to co widać. Może jak dojdzie do władzy to coś zrobi w lepszym kierunku.
A Ty na kogo zagłosujesz (18+) - Dyskusja
Janusz Koriwn-Mikke - jedyny słuszny wybór jeśli chcemy jakiekolwiek zmiany. Reszta to lewica, czyli jedno i to samo, bez względu na to kogo stamtąd wybierzesz.
Duda pewno wygra, bo stare baby z kościoła zagłosują i do tego wszyscy ignorancji, którzy znają kandydatów tylko z TV. Smutna prawda.
Bronek zawetował chyba ze dwie ustawy, przypominam. Przepuścił podniesienie wieku emerytalnego i wszystko inne i oprócz tego w sumie nie zrobił nic znaczącego, poza oczywiście wchodzeniem na krzesła w krajach orientu.
Ci, którzy głosują za jednym z tych dwóch zwyczajnie nie chcą żadnych zmian w naszym kraju. W porządku, ale żebyście później nie narzekali, że nic się nie zmieniło albo, że się pogorszyło...
Ogórek, to próba pójścia na łatwizne przez komuchów z LSD (tak lsd, bo oni najwyraźniej na tym jadą). Miller nie ma szans, więc wymyślił plan: "Damy ładną laskę, to ludzie zagłosują". Tak samo zrobił palikot - naobiecywał debilom, że zalegalizuje marychę - to młodzież ćpająca głosowała i dostał się do koryta i... nic nie zrobił
Ta kobita nie ma nic do powiedzenia, bo na niczym się nie zna. Jakby została prezydentem, to... ło matko bosko...
Taki fajny obrazek ostatnio widziałem.
Edit.
Aha jeszcze jedno, jak wygra Kaczyń...to znaczy...Duda, to przygotujcie się na żałobę narodową pięć razy w miesiącu
ok bo widzę ze ktoś tutaj się zapędza nie wiadomo po co...ogólnie większość tych rzeczy które proponują kandydaci jest nie realna do spełnienia jeśli nie mają poparcia większość czyli parta z której pochodzi kandydat ma większość w sejmie.
" Uprawnienia wobec władzy ustawodawczej Prezydenta
Dotyczące stanowienia ustaw:
- ma prawo inicjatywy ustawodawczej (bez kontrasygnaty) – art. 118 ust. 1 Konstytucji,
- ma prawo zgłaszania poprawek do zgłoszonych przez siebie projektów ustaw (wymagana kontrasygnata) – art. 119 ust. 2 Konstytucji,
- ma prawo weta ustawodawczego (bez kontrasygnaty) art. 122 ust. 5 Konstytucji; weto jest to umotywowany wniosek przekazujący Sejmowi ustawę do ponownego rozpatrzenia. Sejm może to weto odrzucić większością kwalifikowaną 3/5 ustawowej liczby posłów przy kworum 1/2. Weto prezydenckie nie ma charakteru selektywnego – Prezydent nie może zakwestionować tylko niektórych przepisów, musi kwestionować całą ustawę.
- przed podpisaniem ustawy ma prawo zwrócić się do Trybunału Konstytucyjnego o zbadanie konstytucyjności ustawy (nie wymaga to kontrasygnaty) – art. 122 ust. 4 Konstytucji,
- jeżeli Trybunał Konstytucyjny orzeknie o niezgodności tylko niektórych przepisów ustawy i orzeknie, iż nie są one nierozerwalnie związane z ustawą, wówczas Prezydent ma do wyboru: podpisać ustawę z pominięciem niekonstytucyjnych przepisów lub zwrócić ją Sejmowi w celu usunięcia niezgodności (te czynności nie wymagają kontrasygnaty) – art. 122 ust. 4 Konstytucji,
- podpisuje ustawy (bez kontrasygnaty) – art. 122 ust. 2 Konstytucji; podpisanie ustawy przez Prezydenta oznacza jej dojście do skutku oraz zgodność sygnowanego tekstu z przyjętym przez parlament,
- zarządza ogłoszenie ustawy w Dzienniku Ustaw (bez kontrasygnaty) – art. 122 ust. 2 Konstytucji,"....
czyli wszystkie te rzeczy ze niby zalegalizują narkotyki, zmniejsza wiek emerytalny itp jako sam organ prezydencji nie są wstanie tego zrobić wiec można powiedzieć ze pełnia bardziej funkcje prezentacyjną...i sorry ale w tym wypadku to Korwin się nie nadaje z jego sposobem przedstawiania swoich poglądy.
Jak czytam komentarze o "Bronku", że ktoś na niego zagłosuje to mnie szlag trafia. Głosujecie na "debila" za przeproszeniem, który wtrąca się w nieswoje sprawy i chce jak najlepiej, a wychodzi mu jak najgorzej. Jeżeli u kogoś w mieście był pan Korwin-Mikke i przyciągał ludzi do siebie to wie, że jest on najlepszym kandydatem, jeżeli ktoś go nie widział na żywo i nie posłuchał go CHOCIAŻ godziny to nawet nie wie jaki ten człowiek jest mądry- przynajmniej nie zmienia zdania co pół roku, rok i trzyma się swoich decyzji od paru lat, widać, że człowiek ma równo pod sufitem.
Powiem krótko:
Wszyscy kandydaci wtrącają się nosem w nieswoje sprawy, Korwinowi natomiast zależy na porządku w naszym kraju. Kara śmierci w naszym kraju to najlepsze rozwiązanie jakie mogłoby być.
Tylko poglądy ludzi bardzo ograniczonych nie zmieniają się na przestrzeni lat.
Warto jeszcze dodać, że JKM nie zarabia na polityce, tylko dokłada do niej swoje własne pieniądze. Nie można więc powiedzieć, że chce się tylko dopchać do koryta, bo on jest bogaty, a polityką zajmuje się, bo najwyraźniej zależy mu na kraju i na tym, żeby coś tutaj zmienić, czego nie można powiedzieć o wielu innych politykach.
Tylko poglądy kretynów, krętaczy, złodzieji i nierobów, zmieniają się co 4 lata, w zależności od tego co jest teraz "na topie", żeby publikę zdobyć.
Ta infografika to dobra kpina. Postulaty/Dokonania to 2 różne rzeczy i jak można je porównywać XDDDDD?
Tak czy siak głos oddam albo na Korwina albo Dude - tego nie wiem, jeszcze. Polacy lubią spokojnych prezydentów, taki wujek Bronek, który "odpiernicza jakiś szajs" od czasu do czasu im pasuje. By w Polsce zaszły zmiany muszą wymrzeć ze 2-3 pokolenia ludzi, a do tego momentu jeszcze sporo czasu.
Ale poglądy PIS i PO nigdy się nie zmieniły, zmienia się tylko kit który wciskają ludziom jeszcze bardziej ograniczonym, którzy na nich głosują.
Baaaardzo trudno, by inteligentny człowiek nie zgodził się z tym stwierdzeniem
A ja jestem zasmucony jak w tym temacie obrażacie innych. Bo widzę, że jak zagłosuję na tego to będę tępakiem, jak na tamtego to już będę ograniczony itd. Ludzie do czego ma zmierzać ten temat? Do wzajemnego opluwania się? Naprawdę myślicie, że wasze "wypociny" - bo inaczej tego się nie da nazwać - kogoś do czegoś przekonają a tym bardziej kogoś interesują?
Ostatnio posłuchałem sobie takiego Dudę przypadkiem - a ktoś z Was się zastanowił skąd on weźmie pieniądze na pokrycie swoich obietnic wyborczych? Z Polski coraz więcej ludzi ucieka i jest corazm mniej podatków. Zastanówcie się... a to tylko jeden kandydat dopiero.
Jako Polacy nie potrafimy wciąż rozmawiać na poziomie o opcjach politycznych - co widać doskonale w temacie.
PS. Gratulacje dla Pana Deski - forumowego mistrza w wywoływaniu "shitstormu" swoimi temacikami.
I tak nikogo nie nawrócicie na swoje poglądy. Jak to mamy w zwyczaju, kazdy wie najlepiej, a kto myśli inaczej to głąb.
Sam zagłosuję na JKM ale nie będę się rozpisywał czemu, bo i tak nikogo to nie obchodzi i do nikogo nie dotrze.
PS. Gratulacje dla Pana Deski - forumowego mistrza w wywoływaniu "shitstormu" swoimi temacikami.
Jeszcze Ci mama nie założyła hasło na BIOSA?
Pamiętajcie iż infografiki każdej partii robione są pod wyborcę danej partii, dl przykładu wystarczy spojrzeć na grafikę JKM parę postów wyżej.
Od razu widać iż JKM jest pokazywany jak Bóg a obecny prezydent jak ciota.
Mimo wszystko iż każdy ma swój głos który może oddać, ja zostanę przy bronku, można mnie nazywać ciotą , idiotą , debilem jednak swój głos oddam na niego.
Czemu?
Ponieważ z tych wszystkich pseudo kandydatów , pionków partii lub dziwolągach >patrz grodzka , kukiz < , najlepszym z nich jest wg mojej opinii Bronek.
Na 100% nie oddam głos na PiS bo pamiętam co się działo jak PiS był przy władzy ,
Janusz Koriwn-Mikke - jedyny słuszny wybór jeśli chcemy jakiekolwiek zmiany. Reszta to lewica, czyli jedno i to samo, bez względu na to kogo stamtąd wybierzesz.
Jak czytam takie pierdoły, to mam ochotę wziąć pierwszą książkę politologiczną jaka nawinie mi się pod rękę i uderzyć nią taką osobę w twarz. Korwin wmówił ludziom, że wszystko to lewactwo, ale każdy człowiek myślący (a przynajmniej taki, który przeczytał cokolwiek) wie, że socjal =/= lewica. To, że PiS, PO czy SLD są socjalne, nie znaczy, że są lewicowe. To są partie konserwatywne. Skoro są tak bardzo (tfu) "lewicowe", to dlaczego aborcja, eutanazja czy związki partnerskie są nadal nielegalne? Dlaczego za rządów SLD podpisano konkordat, skoro partia deklaruje się jako (rzekomo) świecka? Idiota powiedział, banda baranów powtarza. Skoro wolność = prawica, to w takim razie anarchiści to skrajnie prawicowe ugrupowanie, hę?
Przestaję wierzyć w poziom edukacji tego kraju...
Jeszcze Ci mama nie założyła hasło na BIOSA? Pamiętajcie iż infografiki każdej partii robione są pod wyborcę danej partii, dl przykładu wystarczy spojrzeć na grafikę JKM parę postów wyżej. Od razu widać iż JKM jest pokazywany jak Bóg a obecny prezydent jak ciota. Mimo wszystko iż każdy ma swój głos który może oddać, ja zostanę przy bronku, można mnie nazywać ciotą , idiotą , debilem jednak swój głos oddam na niego. Czemu?Ponieważ z tych wszystkich pseudo kandydatów , pionków partii lub dziwolągach >patrz grodzka , kukiz < , najlepszym z nich jest wg mojej opinii Bronek. Na 100% nie oddam głos na PiS bo pamiętam co się działo jak PiS był przy władzy ,
Pozwól, że zapytam. Kogo to interesuje?
Deska, Ty naprawdę nie masz nic do roboty w realu, że wypisujesz tego typu treści? Już raz się wypowiedziałeś w temacie o swoim wyborze (może nawet i dwa razy). Odnoszę wrażenie, że tworzysz tematy by cokolwiek napisać na tym forum bo konstruktywnych wypowiedzi Twoich pod tematami z grami jeszcze nie widziałem.
Nie wiem co ma do rzeczy tutaj moja matka. Chciałeś mnie tym urazić? To napiszę Ci przy okazji, że starych nie widziałem od 4 lat na oczy (tak na przyszłość, gdybyś wpadł na pomysł by coś o nich napisać).
Co do tematu: kto na kogo zagłosuje - jego prywatna sprawa. Miejcie jednak świadomość, że z pustego i Salomon nie naleje. Polacy mają złą mentalność, jesteśmy biednym państwem i niestety żaden prezydent tego nie zmieni. Ci co się łudzą - łudźcie się dalej:)
Jak on zna inne języki tak jak mówi po Angielsku, to może niech zostawi sobie tylko w tabelce Polski ,
Czy Pan JKM, ma papiery potwierdzające na to że zna języki w w/w Tabelce?
Ja też mogę sobie wpisać że znam 28 języków, tyle co Google Translate tłumaczy .
Ponieważ ja jak składałem pierwsze podanie do pracy , w rubryce języki obce wpisałem Angielski średnio-zaawansowany, to pracodawca prosił mnie o dokument potwierdzający tą znajomość , certyfikat czy świadectwo ukończenia kursu .
Pozwól, że zapytam. Kogo to interesuje?
Po raz kolejny w temacie , nie tylko moim próbujesz udawać się za znawcę i wywołujesz we mnie napad irytacji. Wszyscy wypowiadali się , nikt nie miał żadnych uwag co do tematu, aż przyszedł taki Baal co w każdym temacie musi swoje napisać. Sorry mistrzu ale Twoją opinię mam głęboko gdzieś. Jeśli chcesz zabierać głos w tematach , zacznij to robić w sposób normalny.
Bo jak widzę jesteś zwykłym cwaniakiem. Ponieważ wystarczy zobaczyć twoje posty.
"Wyrażasz o kimś opinie, bądź o temacie, po czym dodajesz tekst:"wracając do temtu" napiszesz nic niewarte 3 słowa , aby nie dostać warna za offtopa. Cwaniactwo Ci niedługo wyjdzie bokiem .
I odpowiadając na pytanie, tak nie mam co robić , prowadzę działalność gospodarczą w domu chyba że musze wyjechać do klienta, przez co mam kuuuuuuuuupę czasu od rana do wieczora .
Ponieważ ja jak składałem pierwsze podanie do pracy , w rubryce języki obce wpisałem Angielski średnio-zaawansowany, to pracodawca prosił mnie o dokument potwierdzający tą znajomość , certyfikat czy świadectwo ukończenia kursu .
Ja bym na jego miejscu najpierw poprosił Ciebie o certyfikat czy świadectwo ukończenia kursu języka polskiego.
Po raz kolejny w temacie , nie tylko moim próbujesz udawać się za znawcę i wywołujesz we mnie napad irytacji. Wszyscy wypowiadali się , nikt nie miał żadnych uwag co do tematu, aż przyszedł taki Baal co w każdym temacie musi swoje napisać. Sorry mistrzu ale Twoją opinię mam głęboko gdzieś. Jeśli chcesz zabierać głos w tematach , zacznij to robić w sposób normalny.
Ale jakiego znawcę? Sorry, ale ja tu nie widzę związku. Zabrałem głos w temacie. Napisałem co myślę o wyborach na prezydenta. Nie wbijam się w klucz, czy co?
Jak on zna inne języki tak jak mówi po Angielsku, to może niech zostawi sobie tylko w tabelce Polski ,Czy Pan JKM, ma papiery potwierdzające na to że zna języki w w/w Tabelce? Ja też mogę sobie wpisać że znam 28 języków, tyle co Google Translate tłumaczy .
Co Cię tak boli, że ktoś zagłosuje na JKM? Wygra najlepszy. Ja nie potrzebuję nikomu udowadniać, że mój kandydat jest najlepszy. Ba, nawet go nie napisałem ponieważ uważam, że każdy tak jak Ty to poetycko ująłeś "będzie miał moją opinię głęboko gdzieś".
Od strony Deski to wygląda jak agitacja wyborcza, jeśli ktoś chce oddać głos na kogoś kogo on nie wspiera stara się odwieść od tego zamiaru. Chciał merytorycznej dyskusji, a jeden z argumentów przeciw w rozmowie, to filmik z jutuba gdzie JKM mówi z wyraźnym akcentem i problemem po angielsku, ale mówi i rozumie, dziecinna zagrywka.
Na nikogo nie zagłosuje, nie widzę ani kandydata który mi pasuje, ani partii wyborczej ze świeżą krwią, odpowiadającej moim poglądom. Wszędzie troszkę młodych, a u sterach non stop stare pryki które trzymają się stołków od czasów przemian ustrojowych i rewolucji gospodarczej prof. Balcerowicza.
Gupi temat zresztą.
Od strony Deski to wygląda jak agitacja wyborcza, jeśli ktoś chce oddać głos na kogoś kogo on nie wspiera stara się odwieść od tego zamiaru. Chciał merytorycznej dyskusji, a jeden z argumentów przeciw w rozmowie, to filmik z jutuba gdzie JKM mówi z wyraźnym akcentem i problemem po angielsku, ale mówi i rozumie, dziecinna zagrywka.Na nikogo nie zagłosuje, nie widzę ani kandydata który mi pasuje, ani partii wyborczej ze świeżą krwią, odpowiadającej moim poglądom. Wszędzie troszkę młodych, a u sterach non stop stare pryki które trzymają się stołków od czasów przemian ustrojowych i rewolucji gospodarczej prof. Balcerowicza.Gupi temat zresztą.
Nie chodzi o agitację wyborczą, po prostu wszyscy , wszyscy kandydaci manipulują faktami na swoją korzyść. Nie mówi się rzeczy niewygodnych, a jak już się pojawi taka informacja , to odwraca się kota ogonem do góry.
Zadałem proste Pytanie, patrząc na tabelkę JKM i widząc tyle języków, chciałbym się dowiedzieć jak się ich uczył i czy jest wstanie przedstawić stosowny dokument potwierdzający znajomość danego języka.
Po prostu nie wiem czy ma czy nie ma takiego dokumentu. Jeśli posiada , wówczas wielki + dla niego , ponieważ prezydent znający tyle języków obcych jest bardzo dobrą wizytówką dla danego kraju. A jak wiemy, Polski prezydent jest tylko wizytówką kraju.
Gdybym był w polsce to na korwina bym zagłosował jak wczesniej, ale niestety jestem w irlandi
Ludzie po prostu obrażaja go, bo czasami cos palnie głupiego, przynajmniej widac ze nie kłamie i nie planuje jak tu to powiedziec by ludzie dali sie zrobić w dupsko
Nie chodzi o agitację wyborczą, po prostu wszyscy , wszyscy kandydaci manipulują faktami na swoją korzyść. Nie mówi się rzeczy niewygodnych, a jak już się pojawi taka informacja , to odwraca się kota ogonem do góry. Zadałem proste Pytanie, patrząc na tabelkę JKM i widząc tyle języków, chciałbym się dowiedzieć jak się ich uczył i czy jest wstanie przedstawić stosowny dokument potwierdzający znajomość danego języka. Po prostu nie wiem czy ma czy nie ma takiego dokumentu. Jeśli posiada , wówczas wielki + dla niego , ponieważ prezydent znający tyle języków obcych jest bardzo dobrą wizytówką dla danego kraju. A jak wiemy, Polski prezydent jest tylko wizytówką kraju.
Popros go niech sie tutaj zarejestruje na forum i da w hydeparku swojej papiery o językach obcych by wszyscy mogli zobaczyc..
Ja zaglosuje na Brauna.