A Ty na kogo zagłosujesz (18+) - Dyskusja

Popros go niech sie tutaj zarejestruje na forum i da w hydeparku swojej papiery o językach obcych by wszyscy mogli zobaczyc..

Takie rzeczy powinny być na jego stronie internetowej , nie rozumiem czemu miałby się tutaj rejestrować? :P

wg mnie, jeśli kandydat przedstawia swoje zdolności językowe, to powinien przedstawić dowód Śmiem wątpić w jego zdolności językowe jak słyszę jego wypowiedzi w języku angielskim, scyzoryk sam się otwiera.

Oczywiście mi samemu wieele brakuje do dobrej płynności, jednak On jako osoba reprezentująca nasz kraj , powinien wypowiadać się płynnie po Angielsku lub mówić po Polsku, sam sobie przetłumaczą czy to TV czy prasa.

Takie rzeczy powinny być na jego stronie internetowej , nie rozumiem czemu miałby się tutaj rejestrować? wg mnie, jeśli kandydat przedstawia swoje zdolności językowe, to powinien przedstawić dowód Śmiem wątpić w jego zdolności językowe jak słyszę jego wypowiedzi w języku angielskim, scyzoryk sam się otwiera. Oczywiście mi samemu wieele brakuje do dobrej płynności, jednak On jako osoba reprezentująca nasz kraj , powinien wypowiadać się płynnie po Angielsku lub mówić po Polsku, sam sobie przetłumaczą czy to TV czy prasa.

Coś się uczepił tego Korwina? Skoro tak Ci on przeszkadza to napisz do niego list, w którym prosisz o wgląd do jego certyfikatów językowych i innych. A ubóstwiany tak przez Ciebie Komor to jakie języki zna? On ma problemy z ortografią języka polskiego nawet...

Coś się uczepił tego Korwina? Skoro tak Ci on przeszkadza to napisz do niego list, w którym prosisz o wgląd do jego certyfikatów językowych i innych. A ubóstwiany tak przez Ciebie Komor to jakie języki zna? On ma problemy z ortografią języka polskiego nawet...

Nie tylko niego, ja się czepiam wszystkich nawet bronka , bo taką mam naturę. Nie ma aktualnie żadnego dobrego kandydata który mógłby godnie reprezentować nasz kraj , Dlatego też wybór z pośród tego co mam jest trudny.

Korwin tak jak pisałem ma kilka bardzo fajnych pomysłów, jednak widząc sondaże , wiem że jeśli będzie 2 tura wyborów to w nije będzie duda i bronek.

I dla uściślenie, nie wielbię komora, mam mu za złę wiele spraw , jednak jeśli mam wybierać pomiędzy kandydatem sterowanym rzez dziadka + kościół a bronkiem , wole wybrać bronka.

Jak on zna inne języki tak jak mówi po Angielsku, to może niech zostawi sobie tylko w tabelce Polski ,Czy Pan JKM, ma papiery potwierdzające na to że zna języki w w/w Tabelce? Ja też mogę sobie wpisać że znam 28 języków, tyle co Google Translate tłumaczy .Ponieważ ja jak składałem pierwsze podanie do pracy , w rubryce języki obce wpisałem Angielski średnio-zaawansowany, to pracodawca prosił mnie o dokument potwierdzający tą znajomość , certyfikat czy świadectwo ukończenia kursu .

Wymowa a znajomość, to dwie różne rzeczy.

Ty myślisz, że ta tabelka, którą ktoś sobie zrobił i wrzucił do Internetu, to jest jego CV, czy jakiś dokument notarialny ?

Deska, założyłeś temat, żeby poznać opinie ludzi i kandydatów na których kto będzie sobie głosował, a teraz przypieprzasz się do ich kandydatów ?

Dobrze się gościu czujesz ? Może przejdź się trochę po świeżym powietrzu.

W moim odczuciu, ktokolwiek wygra wybory (zarówno prezydenckie jak i parlamentarne), to i tak nasz kraj jest już spisany z ekonomicznego punkty widzenia na straty. Za parę lat gdy skończą się dotacje z UE, a rząd nie będzie miał czego prywatyzować, odczujemy co znaczy zaciskanie pasa. Będziemy chcieli wyrazić swoje zaniepokojenie na ulicach? Zgodnie z ustawą o "Bratniej pomocy", spacyfikuje nas policjant Niemiecki lub Francuski. Spytacie dlaczego? Gdyż to w tych państwach, nasz kraj ma zaciągnięte największe kredyty i to ich interesy będą zagrożone.

Odnosząc się do wymiany zdań odnośnie wojny. Jeśli ktoś chce walczyć i ginąć to proszę bardzo. Wpierw jednak niech zapozna się z arsenałem przeciwnika np. przestarzałym już BM-21 Grad. Zestaw takich wyrzutni jedną salwą przykrywa teren o powierzchni - do 6km². Jeśli dalej myślicie że jako jednostka coś zmienicie, to powodzenia. Będę przynosił kwiaty na wasze mogiły.

Pozdrawiam serdecznie.

Pójdę oddam nieważny głos, poczekam 5 lat i znowu pójdę oddać nieważny głos i tak w kółko, chyba że w końcu jakiś normalny człowiek, który nie będzie wpychał ludziom co on nie zrobi i jaki on nie jest wspaniały wystartuję, to wtedy się zastanowię. A to kto teraz zostanie prezydentem niczego nie zmieni, kompletnie i niezaprzeczalnie nic taki człowiek nie zrobi, bo najzwyczajniej w świecie prezydent w Polsce nie jest królem. A teraz wybaczcie idę na zajęcia, bo coś trzeba w życiu robić :)

Tylko Korwin.

:P Korwin albo Ogorek , PIS i PO za dlugo rzadza u gowno jest, coraz gorzej. A co do wojny ktos tam mowil, sam nie stane do walki. Pracuje w Wojsku, ale nie stawie sie na wezwanie, nie ma takiej mozliwosci. Na 1 Front idą biznesmeni, prezesi, cale te szajstwo oraz oczywiscie politycy, ministrowie i ich rodziny z dziecmi. Po tym ja moge z dumą na sercu wyjsc i walczyc za kraj i ojczyzne

Widzę iż wiele młodych ludzi właśnie stawia na Korwina , trzeba się bliżej przyjrzeć tej kandydaturze :)

Nie wiem co ma do rzeczy tutaj moja matka. Chciałeś mnie tym urazić? To napiszę Ci przy okazji, że starych nie widziałem od 4 lat na oczy (tak na przyszłość, gdybyś wpadł na pomysł by coś o nich napisać).

No fajny masz szacunek do rodziców, piszesz o nich starzy. Widać że jeszcze dzieciak z ciebie, idź pograj sobie w jakieś gry.

A co do tematu: Nie obchodzi mnie w sumie kto wygra, i tak nie mam zamiaru żyć w tym kraju gdzie politycy robią z ludźmi co chcą. JKM jako jedyny nie okrada państwa bo nie potrzebuje. Sam się dorobił milionów, natomiast taki PO PIS PFFFFFF tak się chapają że mamy właśnie podatki jakie mamy. Tylko proszę nie płaczcie w przyszłości że tak wam źle bo politycy tacy beee i w ogóle benzyna taka droga a wynagrodzenia takie małe.

wg mnie, jeśli kandydat przedstawia swoje zdolności językowe, to powinien przedstawić dowód Śmiem wątpić w jego zdolności językowe jak słyszę jego wypowiedzi w języku angielskim, scyzoryk sam się otwiera. Oczywiście mi samemu wieele brakuje do dobrej płynności, jednak On jako osoba reprezentująca nasz kraj , powinien wypowiadać się płynnie po Angielsku lub mówić po Polsku, sam sobie przetłumaczą czy to

HAhhhahha ale z ciebie hipokryta, wymagasz od Korwina by mówił biegle w języku angielskim, natomiast twój kandydat na prezydenta(Bronek) Nie zna ani jednego słowa z angielskiego a nawet ma problemy z ojczystym językiem.

A mnie nadal bawi fakt, że wy wierzycie, że będzie lepiej. :) Za Tuska było zle, za Kopacz jest gorzej.. a później będzie jeszcze gorzej. Ja rozumiem, że wy na ich miejscu byście wszystko oddawali na rozwój państwa ale tak się myśli do czasu kiedy dysponujesz tym. Dlatego też nie ważne kogo wybierzecie i tak bedzie źle. Czyli im szybciej to zaakceptujecie, tym lepiej dla was.A jeżeli jeszcze do tego nie doszliscie to weżcie kartkę papieru, podzielcie ją na dwie częsci. Na jednej napiszcie ,,kryzys i bieda'' a na drugiej ,,bieda i kryzys''. Wtedy wybierzcie jedną ze stron. Tak wyglądają wyboru w przybliżeniu. :)

Korwin mówił, że rozwali UE, a nic w tym kierunku nie zrobił.

Tak jak ludzie pisali wcześniej. Kandydaci swoich obietnic nie spełnią, bo sa niemożliwe do spełnienia. Mają hasła jakby mieli zostać premierami, a nie prezydentami. Jedynymi znaczącymi się kandydatami są Komorowski i Duda. Reszta jest taka symboliczna i większość pewnie będzie oscylowała pomiędzy 3%-5% głosów.

HAhhhahha ale z ciebie hipokryta, wymagasz od Korwina by mówił biegle w języku angielskim, natomiast twój kandydat na prezydenta(Bronek) Nie zna ani jednego słowa z angielskiego a nawet ma problemy z ojczystym językiem.

Źle mnie zrozumiałeś.

Jeśli już zna Angielski, Hiszpański czy mongolski i chce wypowiadać się w tym języku, to jako reprezentant naszego kraju powinien pokazywać pewien poziom znajomości tego języka , płynność , dykcja oraz zasób słownictwa. Bronek wszędzie mówi po Polsku od tego ma tłumaczy, jednak dla mnie kandydat n prezydenta powinien BIEGLE znać przynajmniej 4 języki (Angielski, Niemiecki, Rosyjski + EXTRA jeden np: chiński ^___^ )

Taki prezydent byłby szanowany przez innych zagranicznych przywódców.

Jedzie do chin, mówi po chińsku , taki przywódca już ma szacunek za granicą. - z tym chińskim to taki przykład tylko :)

ujo142

Brednie.

Czyli co, wyjście z tego bagna jest niemożliwe, tak ? A to dlaczego ?

Belgia, Dania czy taka Holandia są 10 razy lepiej rozwinięte od nas, a ludzie zarabiają tam 10 razy tyle co my. Czyli jak to jest, że tam się da, a tu niby nie ?

Głupie myślenie zwykłego ignoranta.

Nic się nie zmieniło, bo rządzący się nie zmienili. Tak ciężko jest pojąć, że jak się zmienia z (czy to prezydent, czy parta rządząca) lewicy na lewice, to nic się nie zmieni ?

Jakby ludzie nie byli manipulowani przez media i nie byli debilami (a są w większości), to by zagłosowali za zmianami już dawno temu.

Jak to jest, że wczoraj w wiadomościach słyszę tekst od prowadzącego, że realnych kandydatów jest tylko dwóch Bronek i Duda (właśnie gdy pisze to zdanie to dodano ten komentarz :D -> "Jedynymi znaczącymi się kandydatami są Komorowski i Duda.") Dlaczego z telewizji wmawiają mi, że tylko oni są dla mnie jedynym wyborem ? To zwykła manipulacja idiotami. Skąd stare baby i menele mają wiedzieć, że są też inni kandydaci ? Nie mają tego wiedzieć i zagłosować na jednego z najgłośniej zapowiadanych. Zmian nie będzie, bo obaj to lewicowcy. I dzieje się tak od zawsze w tej naszej "wolnej Polsce".

Jak ludzie zaczną myśleć, to coś się zmieni, a tym czasem wszyscy co mądrzejsi woleli wyjechać na zmywak, więc póki co może być ciężko z tym.

Jak ja widzę, że ktoś ma zamiar głosować na panią Ogórek, to zastanawiam się czy jest sens nadal pracować, bo swojej emerytury i tak na oczy nie zobaczę. Ciekawa przyszłość Polski się szykuje ;)

Za dwa lata będziesz narzekać na nowego prezydenta. Niezależnie kogo wybierzesz. :)

Myślenie wilekich myślicieli zawsze bedzie mnie zaskakiwać.A emigracja to jedyne wyjscie.

Pozdrawiam osoby które myślą, że coś zmienią...

*patrzy jacy są kandydaci* O super, wygląda na to, że w tych głosowaniach zagłosuję...

...Na nikogo, jak zwykle zresztą. "Jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale"

Jak ja czytam te komentarze to mnie śmiech ogarnia.

Większość ludzi nawet nie wie o czym pisze XD

Aż się płakać chce jak ludzie są durni.

warn_ico.png
Obrażanie innych ~ NS

@FieryAngel

bo obaj to lewicowcy.

Oczywiście zignorowałeś mój post, w którym łopatologicznie tłumaczyłem dlaczego PiS, PO i SLD to nie lewica i brniesz w zaparte. Mówisz, że inni są zaślepieni i manipulowani... cóż, Ty nie mniej od nich przez swojego kandydata.

I tak, wyjście z tego bagna nie jest możliwe (a przynajmniej nie przez najbliższe kilkadziesiąt lat). Wiesz dlaczego? Zmiany gospodarki są długofalowe, dokonują się latami. Skoro polska gospodarka jest zacofana, a skarb państwa zadłużony, logiczne jest, że żadna władza tego nie zmieni (a w szczególności nie prezydent). Władza umożliwi ludziom zmiany, ale co z tego, skoro oni nie mają możliwości rozwoju, bo Polska była źle gospodarowana od zakończenia IIWŚ. Składa się na to kilkaset czynników.

A tamte kraje, które wymieniłeś rozwijały się naturalnie, bez komplikacji i to nie kwestia 10 lat, to kwestia kilku dekad. Ale nie, nadal władza wpiera swoim owieczkom "wybierzcie nas, my zapewnimy zmiany". Śmiać się z tych owiec, czy może płakać?

Korwin juz był w parlamencie, ale możecie tego nie pamietac, bo pewnie niektórzy jego fanatycy wówczas do przedszkola chodzili. Wtenczas nie zrobił kompletnie nic, w europarlamencie prócz blazenady nie robi nic. Jako prezydent będzie jedynie robić vetofest jak ma zamiar Duda. Nadal wole fajne cycki Ogórek niż wąsy Bronka albo gitarowe popisy Jarubasa.