Abdykacja Papieża - Benedykta XVI

Benedykt XVI ogłaszając decyzję o ustąpieniu 28 lutego przeprosił za swoje błędy i podczas konsystorza w Watykanie podziękował swym współpracownikom.

Przez wielu uznane za sensacje, jednak wg mnie po prostu robi to ze względu na zaawansowany wiek.

Ciekawe, czy zostanie teraz wybrany czarnoskóry Papież czy może Włoch, co przez wielu w Watykanie jest oczekiwane.

A Wy co o tym sądzicie xD

pamiętam jak mówili mi że jak papieżem zostanie czarnoskóry to będzie koniec świata :D haha

Przez wielu uznane za sensacje, jednak wg mnie po prostu robi to ze względu na zaawansowany wiek.Ciekawe, czy zostanie teraz wybrany czarnoskóry Papież czy może Włoch, co przez wielu w Watykanie jest oczekiwane.A Wy co o tym sądzicie xD

kto by to nie był, nie sprawi, że zacznę wierzyć w Boga

pamiętam jak mówili mi że jak papieżem zostanie czarnoskóry to będzie koniec świata haha

Liczę na to.. bo muszę dobić 1000 końców świata, które przeżyłem :D

Jestem NIEŚMIERTELNY !

kto by to nie był, nie sprawi, że zacznę wierzyć w Boga

Ty wierzysz w Chucka Norrisa xD

Chińczyk będzie papieżem ^^

Popieram guru.

Ja zawsze wierzyłem w Boga. Tak chciałbym, aby został papieżem dobry człowiek, który potrafiłby nawracać miliony, jego słowa byłyby zapamiętane na wieki, a czyny jego tak wielkie jak ogromna jest istota Boga.

Ja wierze w boga, nie wierze w kościół katolicki.

Wybiorą papieża na 2 sposoby:

1. papież z europy = ratujemy zabłąkane duszyczki w europie, tych którzy porzucili kosciół, i zmieniamy się drastycznie.

2. papiez a afryki albo ameryki łacinskiej = sr** na europe, jej już nie ma co ratować, idziemy po nowych naiwnych nic nie zmieniajac.

Nie koniec świata, acz koniec Papiestwa :P

A taka ciekawostka : W dniu ogłoszenia tego zresztą zobaczcie sami : http://niezalezna.pl/38336-niezwykly-piorun-uderzyl-w-watykan

aaaaaaaaa czytałem o tym :D przesrane XD

Ja się zgadzam z Dwarfarem, to na pewno illuminaci mu kazali

"to wszystko przez whitney houston :( papież nie lubi muzyki soul, a że 11 lutego mija rocznica jej śmierci to specjalnie ogłosił abdykację, żeby ludzie zapomnieli o whitney" - dem3000

@UP

Chlej i ćpaj, dawaj przykład zbłąkanym nastolatką. Co roku będą cię wynosić i płakać za twą osobą. Umrzyj godnie, jak na człowieka przystało - zostań zapomnianym.

Co do papieża, nawet nie wiem co takiego zrobił ten Ratzinger, ale wychodzę z założenia jak inni ludzie: "Ważne, że nie zrobił niczego złego".

A nawet jakby zasiadł tam Eskimos, to i tak nie przekona mnie do Boga. Zobaczę, to uwierzę.

@ProGmR

W tym, że chciał umierać jak starszy człowiek, w spokoju? Nie na widoku miliardów ludzi i kamer, które śledzą każdy jego krok i na widoku reporterów, którzy czekają na njusa "Czy już umarł?". Jan Paweł II dał radę? A gdzie jego życie? Papież, to też człowiek. Dla mnie to była bolesna i powolna agonia, nie umieranie w cieplutkim łóżku.

Benedykt jedzie na wyspy do Michael'a Jacksona, 2Packa i Patricka Swayze :D Tak na poważnie, to zwisa mi to. Tak btw. Jan Paweł II jakoś dał radę, a niemiec, jak to niemiec, chodzić nie może, to do widzenia i po sprawie. Też popieram guru. Tak wgl, to biorą na papieża ludzi w wieku 70+, a potem takie akcje wypadają. Bo chodzić nie może. I tak go wszędzie wożą. W czym problem?

Czy trzeba być religijnym by wierzyć w świat duchowy? Nie trzeba. Może to, że wierzę w Boga zapoczątkowały religie katechezy, ale już totanie się z tym nie identyfikuję. Sam sobie wybieram w co wierzyć, a w co nie. A abdykacja papieża to naprawdę ciekawy krok, może widzi ile zła się dzieje w stolicy apostolskiej, dlatego abdykuje.

Tu macie trochę więcej na ten temat: http://gazetawarszaw...-xvi-rezygnuje/

Interesuję się teoriami spiskowymi, ale wątpię w to akurat, że czarnego wybiorą. Ale wszystko na tym świecie jest możliwe.

Czy tylko ja twierdzę, że ten nowy user robi z forum o grach mmo typowe forum TVNu?

Nie, nie tylko ty. Ale tego ustawa nie przewidziała.

Internet nie odpuszcza!

http://www.joemonster.org/art/22330/Papiez_Benedykt_abdykuje_internet_nie_odpuszcza_

Ktoś sie zastanawial dlaczego wogoule nadal istnieje religia chrzescijanska ?

Jest Ona nam wpajana od wieku w ktorym nie mamy nad sobą zadnej swiadomej kontroli i prawa decyzji

Juz od malutkiego zaczynaja nam to wpajac Chrzest itp

Rodzice dalej nas uczą o bogu , noi lekcje religi w Szkolach

Kościół to propaganda zarobkowa utworzona w celach zdobycia wladzy i nic wiecej na podstawie opowiadan Wymyslonych setki,tysiace lat temu , za kilka tysiecy lat rozpoczna sie poszukiwania srodziemia znanego z M.in Seri Tolkiena ; p