Abdykacja Papieża - Benedykta XVI

Moja Koleżanka.A raczej jej rodzina pochodzi ze wsi.W Polskich wsiach się mówi albo mówiono że czarny papierz będzie ostatnim przed sądem Bożym.żeby było śmiesznie jeden z 3 głównych kandydatów jest czarnoskóry.Niektórzy uważają ze to Benedykt był czarnym papieżem bo na jego herbie jest czarnoskóry mężczyzna co ma ponoć oznaczać równość rasową w kościele. Uważam jednak że "czarny papierz" to taki który źle poprowadzi kościół i ewentualnie zniszczy go od środka a nie kolor skóry.Malachiasz przepowiedział 112 papieży i ten który będzie teraz ma być ostatnim-Piotr Rzymianin.Uważa się ze będzie Włochem lub przyjmie imię Piotr II.Na koniec daje przepowiednie Malachiasza które ponoć opisują ostatnich papieży

• De medietate Lunae (z połowy księżyca) – niektórzy uważają iż pasuje do papieża Jana Pawła I, który został wybrany 26 sierpnia 1978, dzień po tym kiedy księżyc wszedł w ostatnią kwadrę i panował zaledwie niewiele ponad miesiąc (33 dni – miesiąc księżycowy wynosi 28 dni), a więc umarł on na jeden dzień przed połową księżyca. Papież Jan Paweł I był nazywany papieżem uśmiechu – więc półksiężyc miałby się odnosić do jego ust, które przyjmują kształt połowy księżyca podczas uśmiechu

• De labore Solis (z pracy Słońca) – zwolennicy tej przepowiedni zauważają iż Jan Paweł II urodził się 18 maja 1920 w dniu zaćmienia słońca, a jego pogrzeb odbył się w czasie innego zaćmienia słońca 8 kwietnia 2005. Przed jego śmiercią mówiło się też, że pasuje do tego określenia, bo wędruje po Ziemi (pielgrzymki) niczym Słońce. W powieści Marcina Wolskiego Według św. Malachiasza słońce zostało skojarzone z symbolem Solidarności a praca z robotniczą przeszłością Karola Wojtyły.

(źródło:Wikipedia)

A wiecie kiedy dla mnie będzie koniec świata, wtedy gdy Rosja, Ameryka, Korea, Chiny itd. Zaczną zabawę z atomem. Jak dojdzie do III wojny światowej, to nic na tej ziemi nie pozostanie.

Aktualny Papież ma być "czarnym papiżem" lub papieżem przed nim.Tym czarnym co zniszczy kościół od środka ma być ponoć sam Antychryst.Gdzieś kiedyś czytałem ze jakaś zakonnica w Watykanie ujrzała matkę boską która powiedziała jej że dziś narodziła się babka antychrysta ale to było bardzo dawno i owy antychryst miałby teraz ok 80 lat

Nie wieże w żadne teorie spiskowe, uważam że ludzie rajcujący się tym mają za dużo wolnego czasu ;] . Jeśli chodzi o motywy z czarnym papieżem to śmiać mi się chce z tych wszystkich rewelacji na forach i informacjach w wp czy onet (gdzie co tydzień jest nowy koniec świata), a niech sobie będzie ten koniec świata, ale na pewno nie przez wymyśloną religię i wymyślonego boga. Co do abdykacji papieża przyjąłem tą informację jak to że np. jest nowa dieta bananowa, a to że spice girls się rozpadło zrobiło na mnie większe wrażenie.

Nie żebym olewał wiarę (nie tylko tą związaną z chrześcijańskim bogiem) bo jest ważna dla wielu ludzi , ale szczerze ciepłym moczem olewam instytucję kościoła.

W Watykanie smierdzi i to ewidentnie nie jest zapach bratkow

A tak na zakończenie tej dość jałowej dyskusji..... widzieliście filmiki z Pieronkiem? no ..wiec nie wazne jaki papierz bedzie ..i tak ta kościelna mafia niszczy się od środka..

Dziękuje

A tak na zakończenie tej dość jałowej dyskusji..... widzieliście filmiki z Pieronkiem? no ..wiec nie wazne jaki papierz bedzie ..i tak ta kościelna mafia niszczy się od środka..Dziękuje

Dlatego wierze w boga bo w coś każdy z nas wierzy, sam rozmawiam z bogiem, bez pośredników, sam kształtuje swoją moralność, to co dobre dla mnie a co złe.

A do koscioła wróce jak zobacze, że są dla owieczek a nie dla kasy. Nie skreślam koscioła, ale czekam aż zacznie własny marsz pokutny.

A dzieciakom któzy piszą bzdury powiem tak: może czasami warto mieć swoje zdanie a nie płynać z nurtem hejtu na wszystko co zwiazane z bogiem?

Ale nudaaaa jak próbujecie obalić teorie etc.

Dlatego wierze w boga bo w coś każdy z nas wierzy, sam rozmawiam z bogiem, bez pośredników, sam kształtuje swoją moralność, to co dobre dla mnie a co złe.A do koscioła wróce jak zobacze, że są dla owieczek a nie dla kasy. Nie skreślam koscioła, ale czekam aż zacznie własny marsz pokutny.A dzieciakom któzy piszą bzdury powiem tak: może czasami warto mieć swoje zdanie a nie płynać z nurtem hejtu na wszystko co zwiazane z bogiem?

Ufo też chejtują i nikt nie ma pretensij ;).

kto by to nie był, nie sprawi, że zacznę wierzyć w Boga

Nie podniecajcie się ateiści w tym zdaniu najzwyczajniej w świecie @guru hejtuje GW2

Benedykt XVI ogłaszając decyzję o ustąpieniu 28 lutego przeprosił za swoje błędy i podczas konsystorza w Watykanie podziękował swym współpracownikom.

Przez wielu uznane za sensacje, jednak wg mnie po prostu robi to ze względu na zaawansowany wiek.

Ciekawe, czy zostanie teraz wybrany czarnoskóry Papież czy może Włoch, co przez wielu w Watykanie jest oczekiwane.

A Wy co o tym sądzicie xD