Co o tym myślicie?
SOPA już zamknęła stronę megaupload/megevideo.
Co o tym myślicie?
SOPA już zamknęła stronę megaupload/megevideo.
Zrujnują sieć to co znów przerzucimy się na cd'eki
Piratów nic nie ruszy "Piraci są, byli, będa!".
Hamburgerolandia (a.k.a USA) zamieniają się w państwo policyjne i dyktują całemu światu co możemy robić a co nie.
Jestem za zwalczaniem piractwa, ale blokowanie youtube'a i innych stron gdzie użytkownicy mogą się wypowiedzieć to już przesada...
Totalny kretynizm, zniwolenie internetu. Nie mam nic przeciw piratom, ale też nie jestem za nimi. Sam sobie co nie co piracę. Właśnie internet polega na tym, że można robić w nim co się żywnie podoba. Wolność społeczną nam zabierają i do internetu jeszcze ich ciśnie? Z chęcią łopatą przez łeb ode mnie by dostali. Zrobili te ACTA i SOAP za zamkniętymi drzwiami bez naszego głosu, bez głosu ludzkości. Gdzie jest demokracja ja się pytam, mówię wam, że to już nie demokracja a dyktatura, albo i gorzej. Kawałek po kawałeczku wprowadzają swoje chore NWO, chcą nas zniszczyć i zniewolić, bo tylko stoimy im na przeszkodzie.

Tyle ode mnie.
To jest zło. Jeśli zostanie to wprowadzone, to weźmie wszystko i pie******e.
Jeszcze małe info: Polska chce podpisać ACTA 26 stycznia...
Do d*py to wszystko
Jak wprowadzą ACTA to ja nie wiem co będę robił w tym internecie...
Właśnie najgorsze jest to, że Polska chce podpisać z ACTA. Trzeba coś z tym zrobić. Bo to już nawet nie jest śmieszne.
A propo polecam film V jak Vendetta.
I prawdopodobnie zostaną zamknięte takie strony jak m.in Demotywatory, kommixy, mistrzowie, kwejk, besty i inne większe strony. A jeżeli zamkną YT to większośc serwisów z filmikami pier..
Co o tym myślicie?SOPA już zamknęła stronę megaupload/megevideo.
Nie wprowadzaj ludzi w blad. FBI zamknęło a raczej złapało założycieli MU (serwery zostały wyłączone a nie skonfiskowane). A SOPA to nie jest jakaś organizacja tylko ustawa.
I SOPA jeszcze nie została wprowadzona, maja wprowadzić jakieś poprawki (już widzę te poprawki) zajmują się teraz niby podatkami.
Wiec 26 wszystko się wyjaśni, przynajmniej w europie. Al prawdopodobnie to przełożą na inny termin jak to zrobili w hameryce.
f*ck Y ALL AMERICANS THERE IS NO OIL ON THE MEGAUPLOAD!
A żeby posłuchać najnowszych hitów i móc je słuchać kiedy nam się żywnie podoba, będziemy musieli za***przać do empika ze stówką w ręce, a nie youtube.com czy wrzuta.pl...
Chyba zacznę masowo ściągać piosenki moich ulubionych zespołów póki jeszcze mogę...
Co do tych amerykańców, to jestem ciekaw, co na to Rosja. W końcu jest to druga potęga światowa, i myślę, że jeżeli byli by przeciwko SOPie, to po dotarciu SOPy do Europy na pewno by coś zrobili. Pozostaje jeszcze Unia. Też jestem ciekaw, co mają do powiedzenia.
Nie wprowadzaj ludzi w blad. FBI zamknęło a raczej złapało założycieli MU (serwery zostały wyłączone a nie skonfiskowane). A SOPA to nie jest jakaś organizacja tylko ustawa.
Masz rację, źle napisałem, ale to nie zmienia faktu, że trzeba coś z tym zrobić a zwłaszcza, żeby Polska nie podpisywała z ACTA.
A żeby posłuchać najnowszych hitów i móc je słuchać kiedy nam się żywnie podoba, będziemy musieli za***przać do empika ze stówką w ręce, a nie youtube.com czy wrzuta.pl...Chyba zacznę masowo ściągać piosenki moich ulubionych zespołów póki jeszcze mogę...Co do tych amerykańców, to jestem ciekaw, co na to Rosja. W końcu jest to druga potęga światowa, i myślę, że jeżeli byli by przeciwko SOPie, to po dotarciu SOPy do Europy na pewno by coś zrobili. Pozostaje jeszcze Unia. Też jestem ciekaw, co mają do powiedzenia.
To maja do powiedzenia ze im to zwsia maja w brod kasy i na wszystko moga sobie pozwolic. Wiec dla nich taka ustawa to nic takiego. Wiec nasza kochana UE jest na 3 razy TAK
Rosja? Wiesz jak bardzo cenzura jest Putinowi na rękę? Co do ACTA to moim zdaniem jest to kontrola, a raczej usunięcie wolności słowa i dopływu informacji do ludzi. Teraz wszystkie informacje które do nas dotrą przejdą przez OGROMNE sito królów tego świata. Jest to tylko początek czegoś o wiele większego, wirzcie mi.
Zakłamanie i jeszcze raz kontrola, to będzie. Jeszcze mogliby nam dać bo 50 kamer do każdego mieszkania. Słyszeliście o czipach RFID? To będą nam wszczepiać. Niestety teorie spiskowe stają się prawdą, a były wyśmiewane.
Zakłamanie i jeszcze raz kontrola, to będzie. Jeszcze mogliby nam dać bo 50 kamer do każdego mieszkania. Słyszeliście o czipach RFID? To będą nam wszczepiać. Niestety teorie spiskowe stają się prawdą, a były wyśmiewane.
Ta przykrywka robimy to bo walczymy z piractwem. A prawda taka, ze chcemy mieć kontrole nad ludźmi.
Co do tych amerykańców, to jestem ciekaw, co na to Rosja. W końcu jest to druga potęga światowa, i myślę, że jeżeli byli by przeciwko SOPie, to po dotarciu SOPy do Europy na pewno by coś zrobili. Pozostaje jeszcze Unia. Też jestem ciekaw, co mają do powiedzenia.
Z tego co się orientuje to SOPA i PIPA ma zakres terytorialny jakim są Stany (ale to i tak odczujemy, w końcu jest 1 internet ogólnoświatowy) Natomiast ACTA nie ma ograniczeń terytorialnych.
Jakby to zostało wprowadzone, to internet w obecnym kształcie przestałby istnieć - jednak mimo wszystko myślę, że internauci w życiu nie zgodzą się na takie coś, doprowadziłoby to co najmniej do ogromnej fali strajków.
Tu macie wszystko fajnie zobrazowane i pokazane >