ACTA i SOPA

Zresztą o wszystkim się przekonamy wkrótce, klamka już zapadła, podpis zostanie złożony...

Według mnie temat do zamknięcia, Tusk powiedział głośno i wyraźnie "podpis zostanie złożony". Co za debili bierzemy do sejmu... Trudno jakoś się trzeba z tym pogodzić. Ale dziękuję Anonymousom że mimo iż są Amerykaninami to walczyli w Polsce o wolność internetu. THANK YOU ANONYMOUS

Zdecyduj się w końcu.

Czego w tym nie rozumiesz? Mam wy*ebane na to co się stanie, ale nie będę biernie się przyglądał.

To ja usuwam sygnaturkę i avka, mam postać z MS na nich... ;)

Osobiście uważam, że może ta cała ACTA nie będzie taka zła. Może to nasz strach przed zmianą powoduje, że nie chcemy tej całej ACTY. Na ten moment nie wyobrażam sobie życia z ACTĄ, jaką opisują w internecie ci wszyscy wariaci... ja jestem dobrej myśli, i wierzę, że nic nie zmieni się tak drastycznie, jak to wszyscy opisują. Co nie znaczy, że jestem za ACTĄ. Nie mam pewności, czy będą jakieś dobre strony tej ustawy (oprócz zwalczania piractwa). Pożyjemy, zobaczymy. Została nam jeszcze końcówka tego dnia i całe jutro, więc cieszmy się, póki mamy z czego :)

To ja usuwam sygnaturkę i avka, mam postać z MS na nich... Osobiście uważam, że może ta cała ACTA nie będzie taka zła. Może to nasz strach przed zmianą powoduje, że nie chcemy tej całej ACTY. Na ten moment nie wyobrażam sobie życia z ACTĄ, jaką opisują w internecie ci wszyscy wariaci... ja jestem dobrej myśli, i wierzę, że nic nie zmieni się tak drastycznie, jak to wszyscy opisują. Co nie znaczy, że jestem za ACTĄ. Nie mam pewności, czy będą jakieś dobre strony tej ustawy (oprócz zwalczania piractwa). Pożyjemy, zobaczymy. Została nam jeszcze końcówka tego dnia i całe jutro, więc cieszmy się, póki mamy z czego

Wiesz, na pewno nie będzie tak, że ktoś sie bedzie dopieprzał komuś do avatara/sygnatury,jeżeli ktoś tak myśli, to ma nasrane w głowie i tyle. Zresztą chyba nie trudno się domyślić, że kazdy sobie tam nie groźnie podkoloryzuje co nie co, a że robi tak wiele osób, to widać jaka panika wybuchła. Zamykanie YT, Google, wsadzanie do więzienia za sygnaturke, wjazdy policji na chate, usuwanie postów na forumach przez rząd... I ci ludzie mają być przyszłością narodu...

Btw. Zostało nieco więcej czasu, bo z tego co czytałem, teraz to zostanie podpisane, ale wejdzie w życie na początku 2013. Nie wiem, ile w tym jednak prawdy.

Ratyfikacja tego projektu ma potrwac okolo roku wiec jak przedmowca napisał ACTA bedzie w okolicach 2013roku

"ACTA może mieć ogromny wpływ na wolność w internecie. Już teraz internauci nie mają pewności, co jest legalne, a co nie. ACTA będzie stanowi sygnał, że przekroczenie tych niedookreślonych zasad będzie restrykcyjnie karane."

To porozumienie niczego nie zmieni?

"ACTA może mieć ogromny wpływ na wolność w internecie. Już teraz internauci nie mają pewności, co jest legalne, a co nie. ACTA będzie stanowi sygnał, że przekroczenie tych niedookreślonych zasad będzie restrykcyjnie karane."To porozumienie niczego nie zmieni?

Zawsze jak coś cytujesz to dawaj źródło. Zresztą zero konkretów, nie wiadomo nawet o co chodzi.

Nawet jak ACTA zostanie podpisana to jeszcze musi przejść ratyfikacje, a to może potrwać rok i wogóle nie przejść dalej, będzie martwym dokumentem. W Japonii tak jest, że dokument został podpisany a nie przeszedł ratyfikacji i przez to stał się "martwym" dokumentem.

Co nie zmienia faktu, że w sejmie są sami idioci. Na PO już nigdy nie zagłosuję.

Niech się martwią [..]osoby bez kasy

Kultura dla bogatych! Ajajajaj...

Kultura dla bogatych! Ajajajaj...

Dobrze kolo pisze, a ty sie czepiasz.

Nie, nie mówi/pisze dobrze, zresztą wałkowaliśmy to wcześniej, nie mam zamiaru Ci tego tłumaczyć znów.

@VampirLord Nie wierzę, że nic nie ściągałeś. I pytanie, co z tymi co nie mają kasy na zakup filmów, programów czy gier?? Rozumiem, że według Ciebie internet powinien być tylko dla bogatych.

AKTA wchodzi, mamy ograniczona swobodę internetową. Jesteśmy cały czas kontrolowani. Mi tu coś nie gra, poza tym ta kontrola jest coraz większa. Teraz internet a przed nim była komunikacja miejska. Nowe bilety posiadają czipy z naszymi danymi osobowymi, więc już ktoś wie gdzie się poruszamy.

Może i przesadzam, mówcie co chcecie mi tu coś nie gra. Dodatkowo wszystkie kraje UE podpisują się pod owym dokumentem. Można stwierdzić fakt iż ludzie, którzy stanowią rządy są całkowicie nie odpowiedzialni i nie do końca rozumieją na czym polega ich praca.

Xyaz, możesz powiedzieć jakie i gdzie bilety zawierają czipy? Nigdzie o tym nie słyszałem, a i na necie tego nie ma.

@VampirLord Nie wierzę, że nic nie ściągałeś. I pytanie, co z tymi co nie mają kasy na zakup filmów, programów czy gier?? Rozumiem, że według Ciebie internet powinien być tylko dla bogatych.

A co, jak mnie nie stac na auto? Mam je ukrasc? Widać, że powinieneś jeszcze dorosnąć, ale uświadomie cię, jak to jest na tym świecie. Otóż, jak cie na coś nie stac to tego... Nie kupujesz! Tak wiem, to takie straszne i niesprawiedliwe

Nowe bilety posiadają czipy z naszymi danymi osobowymi, więc już ktoś wie gdzie się poruszamy.

Ło ku*wa. Teraz całe forum się zastanawia, czy koleś to po prostu troll, czy serio wierzy w to co pisze? Weź może za każdym razem gdy jesteś w sklepie, to bułki dokładnie oglądał, kto wie, jakie chipy tam nawkładali...

http://demotywatory.pl/3664030/Nie-oddamy-internetu

Jak dla mnie, siara dla całej Polski. Szczególnie ostatnia fotka dosadnie mówi, dlaczego nie chcą ACTA w tym kraju.

Btw. Ciekawe czy wydawało im się, że jak walną bluzgi na transparentach, to bardziej przekonają rząd do swoich racji. Szczyt buractwa. No chyba, że wzieli byście na poważnie kolesia, z transparentem o treści ACTA TO PENIS...

Tylko że wszystkie kraje objęte ACTA tak walczą, i zgaduję że większość polaków jest przeciw ACTA.

Co do tego auta, to nie, ie ukradnie. Chodzi mi o to że autorom zależy na dostępności i popularności ich rzeczy, co jest podstawą zysku, a ACTA kolosalnie zmniejszy dostępność i popularność utworów itd.

Więc nie przytaczaj idiotycznych przykładów.

Co Ci przeszkadza symbol Polski Walczącej?

Wiesz, na pewno nie będzie tak, że ktoś sie bedzie dopieprzał komuś do avatara/sygnatury,jeżeli ktoś tak myśli, to ma nasrane w głowie i tyle. Zresztą chyba nie trudno się domyślić, że kazdy sobie tam nie groźnie podkoloryzuje co nie co, a że robi tak wiele osób, to widać jaka panika wybuchła. Zamykanie YT, Google, wsadzanie do więzienia za sygnaturke, wjazdy policji na chate, usuwanie postów na forumach przez rząd... I ci ludzie mają być przyszłością narodu...Btw. Zostało nieco więcej czasu, bo z tego co czytałem, teraz to zostanie podpisane, ale wejdzie w życie na początku 2013. Nie wiem, ile w tym jednak prawdy.

Tylko żartowałem...

Poza tym nie wierzę w takie rygorystyczne przestrzeganie praw autorskich. Kogo to interesuje, co robię teraz...

Najgorsze jest to, że niektórzy cały czas na fejsie, nk spamią "stop acta", a wiedzą tylko tyle, że zamkną ich fejsika, i że nie będą mogli ściągać muzy z neta. To mnie najbardziej wkurza, a zarazem demotywuje. Jakby się nagle dowiedzieli, o co naprawdę idzie, to by szczękę z podłogi zbierali, tak ich by to zaskoczyło, jak mało wiedzą. Na dodatek są to bzdury.

Zblizamy sie do konca swiata, a wy o internecie...

Co Ci przeszkadza symbol Polski Walczącej?

Domyślam się że to sarkazm, ale na wszelki wypadek powiem, że chodziło oczywiście o ostatnią fotke z manifestu.