ACTA i SOPA

Ale nie zaprzeczasz, że kłamią. Jestem piratem, więc dużo mogą mi zrobić. Zapytam się jeszcze raz, bo unikasz odpowiedziA skąd wiesz, że rząd nie chce przejąć internetu a ACTA to może być pierwsza próba??

Nie masz się czym chwalić

Nie wiem. Ale ty też nie wiesz, że chcą to zrobić. Więc o co chodzi?

Rząd robi mało dobrych rzeczy, a jeżli przez lata tworzy tajną ustawą dotyczącego JEDYNEGO rzetelnego środka dopływu informacji dla mas, musi mieć jakieś ukryte dno.

Nie masz się czym chwalićNie wiem. Ale ty też nie wiesz, że chcą to zrobić. Więc o co chodzi?

Chwalę się? Nie, tylko odpowiedziałem na pytanie.

Teorie spiskowe rodzą się z braku zaufanie. A jak myślisz, dlaczego ludzie kłamią? Bo, mają coś do ukrycia.

Nie masz się czym chwalićNie wiem. Ale ty też nie wiesz, że chcą to zrobić. Więc o co chodzi?

Ja nie wiem czy Ty udajesz, że nie rozumiesz czy na prawdę nie rozumiesz.

ACTA daje firmom prawo do egzekwowania kar za łamanie praw autorskich

z pominięciem etapu sądowego, nie widzisz potencjalnego ryzyka?

Btw. to nie jest ustawa - tylko międzynarodowe porozumienie (podpisując porozumienie, jesteśmy zmuszeni stosować się do ustaw, które to porozumienie narzuci w przyszłości).

Artykuł 12.

"Każda ze stron przyznaje swoim organom sądowym prawo zastosowania środków tymczasowych bez wysłuchania racji drugiej strony"

" bez zbytniej zwłoki",

Firmy nie karały bo nie miały czasu na rozprawy sądowe dla pojedynczych osób. Teraz będą mogły robić to masowo bez sądu.

Co do samego ACTA jest napisany językiem łągodnym i ogólnym, ale każdy kto się chwilę zastanowi że są to zapisy które w konsekwencji doprowadzą do jeszcze większych kłótni.

Właśnie idę obalać system !4real :D

http://wyborcza.pl/1,75248,11024537,Tusk_chce_podpisu_Polski_pod_ACTA.html

Jeśli Tusk myśli, że mu uwierzę to co powiedział, to jest gorszym idiotą niż sądziłem.

Ta umowa nie jest skierowana przeciwko internautom - zapewniał na konferencji Tusk. Dodał, że służy ona zwalczaniu przestępstw oraz ograniczaniu piractwa.

Sam sobie zaprzeczył xD

Tusk argumentował, że podpisane tej umowy przez Polskę nie jest żadną ekstrawagancją. - Ekstrawagancją byłoby, gdyby Polska tej umowy nie podpisała i była jedynym krajem, który w Europie nie przestrzega praw autorskich - stwierdził.

Z jednej strony ma troche racji, a z drugiej potwierdził, to co i tak wszyscy myślą - że Polska jest teraz pieskiem UE. No bo jak to, wszyscy podpisują, to ja też!

Po pierwsze, chamuj sie gnoju, bo nic o mnie nie wiesz. Ja tylko wyrażam własne zdanie, a jak tobie się ono nie podoba, to może rozwiń swoją myśl? Bo wyzywając kogoś bez sensu, pokazujesz jedynie swoją głupotę.Narazie, te całe teorie spiskowe, to tylko beznadziejne teorie. Czekam na dowody, wtedy uwierzę.

Mówisz że wyzywanie jest bez sensu, a zdanie rozpoczynasz od chamuj się gnoju ;)

(więc piszesz bez sensowne rzeczy tak ? )

ja tylko mówie tyle ile można wywnioskować po twoim pisaniu.

Na pewno nie miałeś nigdy nic związanego z Polskim prawem, poza lekcjami wosu w szkole.

Mówisz że wyzywanie jest bez sensu, a zdanie rozpoczynasz od chamuj się gnoju (więc piszesz bez sensowne rzeczy tak ? ) ja tylko mówie tyle ile można wywnioskować po twoim pisaniu. Na pewno nie miałeś nigdy nic związanego z Polskim prawem, poza lekcjami wosu w szkole.

No i znowu, nic konkretnego nie napisałeś, tylko obrażasz. Czekam.

No i znowu, nic konkretnego nie napisałeś, tylko obrażasz. Czekam.

Nie obraziłem ,tylko stwierdziłem że zaprzeczasz sam sobie w tym co piszesz nie prawda?

a innym tak to wypominałeś w poprzednich postach ;)

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,85579,11021749,Dlaczego_ACTA_jest_niebezpieczna.html To dla tych którym się wydaje, że nic to nie zmieni… Osobiście mam na to wy*ebane, bo nie mieszkam w Polsce… walczcie o swoje, samymi dyskusjami i kłótniami niczego nie zdziałacie…

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,85579,11021749,Dlaczego_ACTA_jest_niebezpieczna.html To dla tych którym się wydaje, że nic to nie zmieni... Osobiście mam na to wy*ebane, bo nie mieszkam w Polsce... walczcie o swoje, samymi dyskusjami i kłótniami niczego nie zdziałacie...

ACTA nie będzie tylko w Polsce :D

@Arathil - Znowu nic.

U mnie w szkole panikują, że niby allegro nie będzie, YT nie będzie, Google usuną i Wikipedię, wszystkie strony z informacjami do szkoły... Jak słyszę te ich paranoje to aż brak mi słów. Usłyszeli dwa słowa: ACTA i cenzura. I już mają nasrane od filmików na YT autorstwa ludzi, których ładnie opisał Warcraft. Z kim ja chodzę do szkoły... :D

Btw pisze się hamuj, a nie chamuj :)

ACTA nie będzie tylko w Polsce @Arathil - Znowu nic.

Zawsze możes zodpowiedzieć na mój poprzedni post, jak takiś pełen argumentów i gotów do dyskusji. ;]

ACTA nie będzie tylko w Polsce
NO CO TY!? -.-, jestem polakiem i mimo to, że mieszkam w innym kraju, będę walczył za wolność polskiego internetu...
U mnie w szkole panikują, że niby allegro nie będzie, YT nie będzie, Google usuną i Wikipedię, wszystkie strony z informacjami do szkoły... Jak słyszę te ich paranoje to aż brak mi słów. Usłyszeli dwa słowa: ACTA i cenzura. I już mają nasrane od filmików na YT autorstwa ludzi, których ładnie opisał Warcraft. Z kim ja chodzę do szkoły... Btw pisze się hamuj, a nie chamuj

... z ludźmi, którzy wiedzą jak na to zareagować...

Nie sądzę, żeby usunęli YT albo allegro, co najwyżej filmiki, które łamią prawa autorskie i nielegalne aukcje.

Ile filmików łamie prawa autorskie na YT? Jakieś 70%. Czyli koniec Youtuba...

NO CO TY!? -.-, jestem polakiem i mimo to, że mieszkam w innym kraju, będę walczył za wolność polskiego internetu...

Kilkadziesiąt minut wcześniej

Osobiście mam na to wy*ebane, bo nie mieszkam w Polsce

Zdecyduj się w końcu.

Ile filmików łamie prawa autorskie na YT? Jakieś 70%. Czyli koniec Youtuba...

Idealnie widać to na przykładzie muzyki, gdzie kilkanaście osób wstawi ten sam kawałek. YT oczywiście nie zamkną.

U mnie w szkole panikują, że niby allegro nie będzie, YT nie będzie, Google usuną i Wikipedię, wszystkie strony z informacjami do szkoły... Jak słyszę te ich paranoje to aż brak mi słów. Usłyszeli dwa słowa: ACTA i cenzura. I już mają nasrane od filmików na YT autorstwa ludzi, których ładnie opisał Warcraft. Z kim ja chodzę do szkoły... Btw pisze się hamuj, a nie chamuj

Heh, ja w poniedziałek właśnie poruszyłem ten temat w szkole, to dosłownie 3 osoby z całej mojej klasy (29 osób ) wiedziały, co to w ogóle jest ACTA :D