ACTA i SOPA

Wiadomość z ostatniej chwili.

Podobno UE wycofała się z ACTA. Grałem akurat w TF'a, i jakiś koleś to napisał, i jednocześnie podał link z wp czy innej strony. Nie jestem pewiem, czy jest to prawda, ale prawdopodobnie tak. Czekam aż ktoś to potwierdzi.

http://www.tvn24.pl/0,1732732,0,1,przelomowy-wyrok-trybunalu-acta-niezgodne-z-prawem-ue,wiadomosc.html ^^ i spokój dzieciaki :)

http://wiadomosci.wp.pl/title,Ostre-slowa-posla-PO-mlodzi-ludzie-nic-nie-rozumieja,wid,14199549,wiadomosc.html

Zresztą o - macie tu waszych bożyszczy. Niesiołowski pajac wie lepiej od was, co dla was dobre. Reszta PO jest tylko gorsza.

"Ci młodzi ludzie nic nie rozumieją, demonstrują z symbolami polski podziemnej. Ludzie ginęli na gestapo, w Oświęcimiu ginęli pod tymi symbolami! Jeśli ktoś w takiej sprawie wynosi symbole polski podziemnej to jest idiotą "

Z tym akurat sie zgodzę.

Btw. A wiecie kto na tej całej aferze najwięcej zyskał? Tak, to PIS. Widać, że Jarek podłapał o co chodzi, i teraz popiera internautów :D Oczywiście za złe mu chyba nikt tego mieć nie może. Pozostaje się tylko cieszyć, że dni ACTA są już policzone.

Jestem pewny, że Jarek na miejscu Tuska też by był za podpisaniem ACTA.

kolejny powod aby uciekac z polski

kolejny powod aby uciekac z polski

Najlepiej do Rosji albo afryki, wszędzie indziej masz tak jak w polsce z tym.

"Ci młodzi ludzie nic nie rozumieją, demonstrują z symbolami polski podziemnej. Ludzie ginęli na gestapo, w Oświęcimiu ginęli pod tymi symbolami! Jeśli ktoś w takiej sprawie wynosi symbole polski podziemnej to jest idiotą "Z tym akurat sie zgodzę.Btw. A wiecie kto na tej całej aferze najwięcej zyskał? Tak, to PIS. Widać, że Jarek podłapał o co chodzi, i teraz popiera internautów Oczywiście za złe mu chyba nikt tego mieć nie może. Pozostaje się tylko cieszyć, że dni ACTA są już policzone.

Jarek zawsze robi to co Tusk tylko na opak, przecież nie tak dawno temu chciał się procesować z

e wszystkimi co mu cisną w internecie i jednocześnie wprowadzić prawo, które będzie dotkliwie karać takich "hejterów" - malutki z niego człowiek.

Najlepiej do Rosji albo afryki, wszędzie indziej masz tak jak w polsce z tym.

jeżeli dobrze zinterpretowałem "z tym" czyli z ACTA, to niby czemu ma się obawiać ACTY w Afryce? Tam komputer, a co dopiero internet... proszę cię. W Rosji mają w ciul kasy, i im ACTA nie przeszkadza, bo i tak mogą wszystko kupić w sklepie.

0_0_0_1723490214_middle.jpg

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Student-pierwsza-ofiara-miedzynarodowych-porozumien-antypirackich,wid,14199686,wiadomosc.html?ticaid=1dcf5&_ticrsn=3

Polecam tego linka przede wszystkim Warcraftowi, który śmiał się, że nie zamkną demotów/dowolnego forum bo jakiś link łamie prawa autorskie. - jak widać można zlikwidować forum>dostać ekstradycje do stanów> i mieć duże prawdopodobieństwo na posiadówe w pierdlu.

Yang ta historia z linka to już przesada. Nie, że chodzi mi o ciebie, ale o tego studenta. Nie no, chłopak w trakcie studiów, a do pierdla pójdzie na 10 lat. Na dodatek w USA. Anglia go wydała. Dla mnie to absurd: karać kogoś z Anglii tylko dlatego, że w USA jego działalność jest nielegalna. Tak samo mogliby nas ruscy podczas komuny wywozić do siebie. I teraz jeszcze jedno: skoro Anglia wydała go USA, to co będzie w Polsce? Anglia mogła się sprzeciwić, a taka Polska (na dodatek z takim rządem)... to już mi się nawet nie chce myśleć.

Trzeba podziałać tak jak podziałali w Islandii, a nie wiecie co się dzieje w Islandii - a no tak w TV nie można o tym mówić, żeby nie prowokować nastrojów rewolucyjncyh w Europie. Spokojnie jak już opanują internet, to o takich rzeczach w ogóle nie będziemy wiedzieć - wszystko będzie prostsze. ;]

http://www.tvn24.pl/12690,1732840,0,1,nie-bedzie-ratyfikacji--jesli-acta-zagrozi-wolnosci,wiadomosc.html

Czyżby Tusk się przstraszył? A może zmądrzał? Albo chce wygrać następne wybory?

Sądzę, że było to z góry zaplanowane. Najpierw ogłoszą ACTA, zobaczą reakcję ludzi, podpiszą i na końcu z tego zrezygnują. A tusek jest tylko marionetką i tańczy jak mu zagrają.

Już nie zrezygnują.

Zacznął robić badania , debaty potem pojawi się nowy "ważny" temat w polsce a o ACTA sprawa przycichnie. Poprostu wezmą ludzi na przetrzymanie dopuki im się nie znudzi.

Życie.

Właśnie wróciłem z ANTI-ACTA2 w Wawie i chyba w ogóle powstały z tego dwie manifestacje. bo grupa około 2 tysięcy ludzi poszła z pałacu do kancelarii premiera i potem pod sejm. Nie miałem świadomości, że ktoś w ogóle został pod pałacem prezydenckim, ale ktoś musiał, bo tej części z Palikotem nie pamiętam. ;]

Ogólnie wszystko ładnie pięknie, poza ty, że przez pewien czas jakaś banda narodowców(czy innego gówna) napierdalałą przez megafon jakieś polityczne/antykomunistyczne/ hasełka, ale w sumie szybko zostali zakrzyczeni.

Policja była bardzo dobrze przygotowana i zachowała się bardzo profesjonalnie (jak nie w Polsce), mimo, że przemarsz był nielegalny - to radiowozy odpowiednio blokowały ulice aby zapewnić manifestującym maximum bezpieczeństwa. Pod sejmem gdy padło hasło wpierdalamy do sejmu i wykonaliśmy kilka kroków to jak z krzaków wyskoczyło ze 20 policjantów z tarczami. Trochę pośpiewaliśmy, można powiedzieć, że były też lekkie prowokacje, ale policja zachowała pełen profesjonalizm i zimną krew - chylę czoła przed funkcjonariuszami.

byliśmy też po drodze w ambasadzie usa, a tam, znowu znikąd wyjechały dwa czarne merce z jakimiś panami w garniturkach w środku, mindfuck trochę.

byliśmy też po drodze w ambasadzie usa, a tam, znowu znikąd wyjechały dwa czarne merce z jakimiś panami w garniturkach w środku, mindfuck trochę.

Dobra, to było troszke dziwne :D

Sporo osób było, może przemówi to do Tuska, bo jak ta czytałem newsy, to zaczyna troche wymiękać, ale pewnie dlatego, że wie, że następne wybory przej*bie, i teraz chce chyba w dupska powchodzić troche, no ale nic z tego Donek. Wszystko fajnie zorganizowane, z tego co słyszałęm jakiś zamieszek nie było, no i z tego co opisujesz, to rzeczywiście, gliniarze w pełni profesjonalnie się zachowali. Gdyby było tak zawsze...

A Palikot to i tak ciota B)

Nie można było tak odrazu, zamiast błaznować przez kilka stron? ;]

gdybym tego najpierw nie zgłębił, to by mi wyszło, że sopę popiera wikipedia, więc ja też :D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a6th1s1sJbs