ACTA i SOPA

Nie wiem czemu niektórzy piszą o tym jako walce z piratami, a tym samym o końcu świata. Gdyby się trochę poczytało, to ta akcja obejmuje znacznie więcej, nie tylko piractwo. Z kolei niektórzy aż przesadzają. Wpadają w paranoję, że jak taki jeden mały człowiek ściągnie coś z neta to go będą sądami ścigali. Co do fotoszopów, to może go mieć praktycznie każdy, bo są triale, a otem najzwyczajniej w świecie szuka się kodów seryjnych, żeby mieć już fotoszopa na zawsze. Proste. Poza tym jest darmowy gimp, i właśnie mam pytanie: rozumiem, że piractwem jest ściąganie takiego fotoszopa, który kosztuje po pareset złotych w sklepie, a czy piractwem jest ściąganie z internetu darmowego oprogramowania? Pytam się, bo nie do końca wiem

oBECNIE MOŻESZ MIEĆ TEGO ps NAWET PIRACKIEGO, BYLE BYŚ NIE UDOSTĘPNIAŁ

SOPA I PIPA już nie ma !

Teraz najważniejsze jest ACTA. Jak chcecie ratować internet to podpisujcie:

http://www.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/?slideshow

Ja nie bede podpisywac bo nie wiem czy cos to da...

Niezłe podejście, jakby cię to coś kosztowało. Tak btw. skąd macie info że ustawa z godziny na godzinie ma mniejsze poparcie?

na jednej stronie, gdzie mogłem wcześniej obejrzec seriale, dzisiaj już nie mogę bo musze wykupić konto vip a

na jednej stronie, gdzie mogłem wcześniej obejrzec seriale, dzisiaj już nie mogę bo musze wykupić konto vip a

No i?

http://www.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/?slideshow

Głosy szybko rosną...Wczoraj głosowałem ja i od wczoraj godziny 19:00 Liczba głosów wzrosła o prawie 300tys. Liczbę 3,000,000 powinniśmy osiągnąć jutro(?)

Niezłe podejście, jakby cię to coś kosztowało. Tak btw. skąd macie info że ustawa z godziny na godzinie ma mniejsze poparcie?

http://www.cdaction.pl/

http://www.youtube.com/watch?v=WpfDnYI9Sew&feature=watch_response w końcu ktoś mądry

Ludzie, wyjaśniłem wam na czym to polega, ale uwierzcie mi, nie da się tego powstrzymać.

Jedyne co możecie to czekać i się modlić źe nasz kraj nie podpisze czegoś takiego, wtedy będziemy bardzo zagrożeni...

Jedyne co można to czekać, ludzka głupota nie zna granic. (Najpierw coś tworzą, a potem sami niszczą)

Do d*py to wszystko

za to ja wiem skrytykujesz gre w jakims artykule firmie sie to nie spodoba podają mmorpg do sadu zamykają stronę wyłapują wszystkich redaktorów i co? i padacie nie tylko to bo jak dacie jakiś filmik przeciek jakiejś gry tez już koniec bo będzie już widniał w bazie danych za nielegalne a na końcu zamkną stronę bo niektórzy sprzedają konta tutaj do gier a jest to niedozwolone zreszta w tej USTAWIE ACTA jest tyle niedoróbek tyle inwigilujące nas ze szok za głupie napisanie mediamark mogę już siedziec. żenada.

czemu mmorpg nie am na stronie glownej duzymi literami napisane STOP ACTA ! strona nie ebdzie dzialac 25-26 stycznia inne juz strajkuja.

I nie mwocie ze nie podpisza ACTA mamy pop... prezydenta jak i premiera .

W NWO niw qiwezyłem, do teraz, "wolna europa" a to komunizm czystą gębą ........

ps. Daje info na każdym forum na jakim bywam, troszke za pozno, ale jeśli ja sie onudziłem to i inni mogą

http://kwejk.pl/obrazek/858198/manifestacje,przeciwko,acta.html ludzie wyjdą na ulice

Sry, nie mam pejsbooka, mozesz mi podać namiary na Katowice?

mam dla was wiadomosc z ostatniej chwili sejm.gov.pl zatakowana przez anonymous :) zaraz prezydent.pl padnie :D

Polski rząd chce rozmowiać o kontrowersyjnej umowie ACTA. - Zobaczymy co się uda ugrać - mówi Katarzyna Szymielewicz z organizacji Panoptykon. ACTA ma być nowym mocnym orężem w walce z piratami internetowymi. Do uznania internauty za pirata nie potrzebna będzie decyzja sądu. Nie jest wykluczone, że w proteście przeciwko dokumentowi z sieci znikną europejskie wersje Wikipedii.

Świetne podejście! ZOBACZYMY co da się ugrać. NIE MA mowy o jakimś ZOBACZYMY, ktoś taki ma nas reprezentować?! Jedyną odpowiedzią jest NIE.

Polski rząd chce rozmowiać o kontrowersyjnej umowie ACTA. - Zobaczymy co się uda ugrać - mówi Katarzyna Szymielewicz z organizacji Panoptykon. ACTA ma być nowym mocnym orężem w walce z piratami internetowymi. Do uznania internauty za pirata nie potrzebna będzie decyzja sądu. Nie jest wykluczone, że w proteście przeciwko dokumentowi z sieci znikną europejskie wersje Wikipedii.Świetne podejście! ZOBACZYMY co da się ugrać. NIE MA mowy o jakimś ZOBACZYMY, ktoś taki ma nas reprezentować?! Jedyną odpowiedzią jest NIE.

Na co liczysz? Donek i Bronek UE proszą co najwyzej na klęczkach, wszak jesteśmu małum tranyztowym państwem, nie to co Czechy( z całym szacunkiem dla południowych sąsiadó).

Sry, nie mam pejsbooka, mozesz mi podać namiary na Katowice?

Katowice : Wtorek 16.00-17.00 ulica Młyńska 4

Podpisujcie się, im nas więcej tym lepiej! Już nas prawie 3 miliony, ale to wciąż mało! Nic Cię to nie kosztuje ale możesz uratować internet! www.avaaz.org/en/save_the_internet

SOPA już upadła, więc po co? ACTA jest aktualnym problemem.

Newsy z ostatniej chwili:

-Pan "minister od cyfryzacji" Boni poprosił Donka o opóźnienie podpisania ACTA

-po atakach hakerskich padła strona kancelarii sejmu