Nikt nic nie usuwał z tego co mi wiadomo, tak jak Ci napisałem. Jak widzisz tego tematu też nikt nie zamyka. Swoją droga tak jak Ci napisałem, ja jestem za permanentnymi banami dla wszystkich, którzy korzystają z AdBloka, żeby odciążyć stronkę i sprawić, by działała sprawniej i szybciej dla normalnych użytkowników. Zablokowałbym dostęp przynajmniej tym, którzy nawołują do korzystania z AdBloka co jest w rzeczywistości działaniem wrogim i wymierzonym bezpośrednio przeciwko portalowi. Nie mamy nic do stracenia, bo takie osoby i tak nie przynoszą nam korzyści, ale możemy zyskać na tym, że dla serwera będzie lżej. Mało tego jestem też za tym, żeby do komentarzy miały dostęp tylko osoby, które zarejestrują się korzystając z facebooka, aby w końcu z sekcji komentarzy zniknęły obelgi, wyzwiska i brudy anonimowych internetowych kozaków. No ale ja tu nie rządzę i takiej rewolucji pewnie nie będzie, a szkoda bo chętnie bym poczytał pod swoimi newsami więcej komentarzy inteligentnych ludzi, którzy w większości wypadków wstrzymują się od dyskusji, gdy widzą co niektórzy tam wypisują.
Możesz wierzyć lub nie, ale jak człowiek poczyta takie komentarze to od razu cała chęć do pracy znika. Pracuję tu kilka miesięcy i muszę przyznać, że społeczność mnie nie zachwyciła. Rzadko kiedy jakikolwiek news jest udostępniany przez kogokolwiek na facebooku czy twitterze, mimo że to też nic nie kosztuje. Nikt nie robi nic żeby pomóc dla portalu się rozwijać, a ciągle jest masa krytyki i wymagań. Przecież wy nic za korzystanie z tego portalu nie płacicie, więc skąd wymagania i jakieś historie o prawach konsumenckich? Ludzie (kieruję to do tych "krzyczących")... dlaczego wy tak nie krzyczycie jak was obkładają nowymi podatkami, albo nakładają na was długi, które będą spłacać jeszcze wasze wnuki? Dlaczego nie krzyczeliście i nie wyszliście na ulicę, żeby Turcję odsunięto od NATO? Nasz kraj jest w sojuszu z państwem, w którym dwa tygodnie temu zalegalizowano całkowicie pedofilię. Nie przeszkadza wam to? Z tym jest wam dobrze, ale z tym że nie powinniście korzystać z AdBloka, bo on nas rujnuje już nie? Cały świat wariuje, wojna szaleje, gdzie to tylko możliwe, Niemcy nawołują do gromadzenia żywności...a co robią nasi? Niszczą i duszą swoich braci. Zieją nienawiścią niczym nienażarte gady rozglądające się wyłupiastymi ślepiami za kolejnymi owieczkami. I po co? Dlaczego? Czy ktoś kazał wam za coś płacić? Jeżeli idziesz do pracy i dostajesz tysiąc to Twój szef drugi tysiąc przelewa w ramach ZUS-u. To wam nie przeszkadza. Nie zauważyłem żebyście mieli problem z tym, że ktoś wyciąga wasze pieniądze z waszych kieszeni i nie daje nic w zamian. My dajemy wam NASZĄ PRACĘ ZA DARMO. Prosimy jedynie o nie blokowanie nam możliwości zarobku w tej najskromniejszej formie - reklamy. I to nie wy za nią płacicie tylko REKLAMODAWCY.
Co jest z tym światem...? :<
A komunistów to najlepiej rozstrzelać? Od zawsze miałem tu włączonego AdBlock'a. Oprócz tego, że jako użytkownik generuje ruch na portalu jak i na forum, w miarę aktywnie się udzielam to dodatkowo staram się dorzucać z własnej kieszeni do jakiś akcji np. w ostatniej świątecznej loterii byłem jednym z mikołajów, nie dawno moja dość sporych rozmiarów recenzja Riders of Icarus na którą poświęciłem masę czasu za friko pojawiła się na stronie, od czasu do czasu staram się też organizować konkursy dla użytkowników forum nawet nie wymagając kliknięcia "Lubię to". Czasem też uda mi się kliknąć w jakąś reklamę którą AdBlock jedynie zatuszował.
Dzięki Duchu, jesteś wielki.
Ty w ogóle wiesz jak ten system działa? Bez tych darmozjadów lądujecie w przeciągu kilku miesięcy na drugiej stronie google. Myślisz, że gdzie podziała się konkurencja? Nadal istnieją tyle, że... No właśnie nikt tam nie wchodzi. I uwierz mi, lepiej mieć jeden, spory rozwrzeszczany tłum, tych twoich magicznych wrogów ludu, niż kilka ułożonych jednostek które nie przyniosą tak naprawdę zbyt wiele. No chyba, że satysfakcjonują Cię 2 komentarze pod newsem, tej samej treści i od tych samych osób. Pracowałem długo jako admin/redaktor u konkurencji to wiem.
Reszty nie będę komentował bo to po prostu taki bełkot, że bez wulgaryzmów chyba by się nie obyło... Zastanów się tylko co to znaczy prośba, a co nakaz. Bo chyba nie pojmujesz różnicy. Aha i jeszcze jedno, nie widzę żadnego problemu żeby na portalu stworzyć system datków na utrzymanie strony, serwera czy opłacanie redaktorów ew. konta VIP za 10-20 zł/msc itd. Sam miesiąc w miesiąc coś bym rzucił, ale nie. Bo nie.
- Potrzebujemy pieniędzy!
- Em, to może datki?
- Nie, to ten AdBlock chleb mi od ust odbiera, parszywi degeneraci, chory kraj kuhghwww! Gdzie moje miljony...
Logiczne. Ja po prostu reklam nie chcę widzieć ani w nie klikać. I mogę za to zapłacić. Stwórzcie mi taką możliwość. Proste i satysfakcjonujące dla obu stron ; )