Adblock

Jeśli ktoś korzysta z Adblock Plus i chce się pozbyć nowego komunikatu dopóki oficjalne filtry nie zostaną zaktualizowane (ponownie wysłałem uaktualnienie) nie pozbawiając się równocześnie czegokolwiek innego, trzeba wykonać następujące kroki:

Kliknąć ikonę adblocka na stronie (dowolnej, ale może być na przykład mmorpg.org.pl)
Wybrać "Opcje"
Wybrać "Dostosuj"
W sekcji "Ręcznie edytować własne filtry:" odblokować edycję wciskając "edytuj"
Na samym dole dodać nową linijkę, podaną w następnym punkcie
mmorpg.org.pl##DIV[style*="position: fixed"]
Zapisać nowy filtr
Cieszyć się stroną bez komunikatu i reklam
Powinno to działać podobnie również w innych adblockach. Filtr ten uniemożliwi również pojawianie się równie irytujących komunikatów w przyszłości, a w razie potrzeby można go w kilka sekund zmodyfikować aby "dostosować" go do nowego "zabezpieczenia". 

Jeśli ktoś zastanawia się co to konkretnie robi - w tym przypadku filter ten blokuje na stronie wszystkie elementy typu "div", które jako jeden ze swoich atrybutów w CSS, bezpośrednio wewnątrz tagu "style" lub jako atrybut przestarzałego typu mają "fixed" (inaczej mówiąc - blokuje wszystkie panele, które podążają za Tobą jak scrolujesz stronę).

O kurczelebele :D Dzięki Panie

Im bardziej polityka portalu będzie nastawiona na zalewanie użytkowników taką ilością reklam tym więcej ludzi będzie odchodzić a Ci którzy zostaną będą korzystać z sposobów takie jakie są przedstawione powyżej.

Pozdrawiam

A zapomniał bym, w zaistniałem sytuacji to tylko kwestia czasu zanim powstanie nowy portal konkurencyjny do tego a wolny od reklam ewentualnie mnie oczo"........ do którego przeniosą się obecni użytkownicy. Kwestia czasu takie prawa rynku.

No, teraz tylko czekać, aż wejdzie jakiś znudzony moderator i da warny połowie osób w temacie za off-top, kiedy pisali jak usunąć komunikat. ;)

Zauwazylem ze znikaja komentarze dotyczace adblocka, wiec wyrazilem swoje niezadowolenie w tej sprawie. Duch mi napisal PW, ze usuwane byly tylko komentarze z wulgaryzmami, co jest zwyklym klamstwem. Przejedzcie sobie teraz newsy na pierwszej stronie - wszystkie komentarze dotyczace adblocka poznikaly, co do jednego.

Im bardziej polityka portalu będzie nastawiona na zalewanie użytkowników taką ilością reklam tym więcej ludzi będzie odchodzić  a Ci którzy zostaną będą korzystać z sposobów takie jakie są przedstawione powyżej.

Pozdrawiam

A zapomniał bym, w zaistniałem sytuacji to tylko kwestia czasu zanim powstanie nowy portal konkurencyjny do tego a wolny od reklam ewentualnie mnie oczo"........ do którego przeniosą się obecni użytkownicy. Kwestia czasu takie prawa rynku.

dużą ilością reklam? człowieku czy ty w ogóle spojrzałeś na ta strone bez adblocka? 5 reklam to tak duzo?

nie ma zadnych popupow ani zadnych filmow ktore sie same odtwarzaja

Dać wam zarobić? Ale za co? Za gówniane newsu od waszego jedynego redaktora? Za sztab informatyków którzy zrobili inwazyjnego pop up na poziomie 6 klasisty? Wy chcecie byśmy przestrzegali regulaminu a wiecie ze ten pop up jest naruszeniem praw konsumenckich? Wasza strona jak i portal to tak naprawdę cyrk w którym małpy na przemian obrzucają się gównem dla uciechy widzów. Przychodzę na portal tylko popatrzeć na raka toczącego ten portal. Jeśli chce rzetelnego newsa to czytam cd-action albo mmorpg.COM. Chcecie zarabiać? Zróbcie coś lepszego i zamknijcie ten blog.

Zauwazylem ze znikaja komentarze dotyczace adblocka, wiec wyrazilem swoje niezadowolenie w tej sprawie. Duch mi napisal PW, ze usuwane byly tylko komentarze z wulgaryzmami, co jest zwyklym klamstwem. Przejedzcie sobie teraz newsy na pierwszej stronie - wszystkie komentarze dotyczace adblocka poznikaly, co do jednego.

Nowy podwładny Macierewicza? Dziwne, że pousuwali komentarze jak ominąć tę blokadę, ale nie te aktualne tylko te stare.

Im bardziej polityka portalu będzie nastawiona na zalewanie użytkowników taką ilością reklam tym więcej ludzi będzie odchodzić  a Ci którzy zostaną będą korzystać z sposobów takie jakie są przedstawione powyżej.

Pozdrawiam

Już nie wiem od jakiego czasu słyszę że już za chwileczkę wyjdzie nowy lepszy portal i w ogóle wszyscy sobie pójdą tam.

Dać wam zarobić? Ale za co? Za gówniane newsu od waszego jedynego redaktora? Za sztab informatyków którzy zrobili inwazyjnego pop up na poziomie 6 klasisty? Wy chcecie byśmy przestrzegali regulaminu a wiecie ze ten pop up jest naruszeniem praw konsumenckich? Wasza strona jak i portal to tak naprawdę cyrk w którym małpy na przemian obrzucają się gównem dla uciechy widzów. Przychodzę na portal tylko popatrzeć na raka toczącego ten portal. Jeśli chce rzetelnego newsa to czytam cd-action albo mmorpg.COM. Chcecie zarabiać? Zróbcie coś lepszego i zamknijcie ten blog.

Skoro tak ci się nie podoba to po co w ogóle tam wchodzisz?

Nikt nic nie usuwał z tego co mi wiadomo, tak jak Ci napisałem. Jak widzisz tego tematu też nikt nie zamyka. Swoją droga tak jak Ci napisałem, ja jestem za permanentnymi banami dla wszystkich, którzy korzystają z AdBloka, żeby odciążyć stronkę i sprawić, by działała sprawniej i szybciej dla normalnych użytkowników. Zablokowałbym dostęp przynajmniej tym, którzy nawołują do korzystania z AdBloka co jest w rzeczywistości działaniem wrogim i wymierzonym bezpośrednio przeciwko portalowi. Nie mamy nic do stracenia, bo takie osoby i tak nie przynoszą nam korzyści, ale możemy zyskać na tym, że dla serwera będzie lżej. Mało tego jestem też za tym, żeby do komentarzy miały dostęp tylko osoby, które zarejestrują się korzystając z facebooka, aby w końcu z sekcji komentarzy zniknęły obelgi, wyzwiska i brudy anonimowych internetowych kozaków. No ale ja tu nie rządzę i takiej rewolucji pewnie nie będzie, a szkoda bo chętnie bym poczytał pod swoimi newsami więcej komentarzy inteligentnych ludzi, którzy w większości wypadków wstrzymują się od dyskusji, gdy widzą co niektórzy tam wypisują.

Możesz wierzyć lub nie, ale jak człowiek poczyta takie komentarze to od razu cała chęć do pracy znika. Pracuję tu kilka miesięcy i muszę przyznać, że społeczność mnie nie zachwyciła. Rzadko kiedy jakikolwiek news jest udostępniany przez kogokolwiek na facebooku czy twitterze, mimo że to też nic nie kosztuje. Nikt nie robi nic żeby pomóc dla portalu się rozwijać, a ciągle jest masa krytyki i wymagań. Przecież wy nic za korzystanie z tego portalu nie płacicie, więc skąd wymagania i jakieś historie o prawach konsumenckich? Ludzie (kieruję to do tych "krzyczących")... dlaczego wy tak nie krzyczycie jak was obkładają nowymi podatkami, albo nakładają na was długi, które będą spłacać jeszcze wasze wnuki? Dlaczego nie krzyczeliście i nie wyszliście na ulicę, żeby Turcję odsunięto od NATO? Nasz kraj jest w sojuszu z państwem, w którym dwa tygodnie temu zalegalizowano całkowicie pedofilię. Nie przeszkadza wam to? Z tym jest wam dobrze, ale z tym że nie powinniście korzystać z AdBloka, bo on nas rujnuje już nie? Cały świat wariuje, wojna szaleje, gdzie to tylko możliwe, Niemcy nawołują do gromadzenia żywności...a co robią nasi? Niszczą i duszą swoich braci. Zieją nienawiścią niczym nienażarte gady rozglądające się wyłupiastymi ślepiami za kolejnymi owieczkami. I po co? Dlaczego? Czy ktoś kazał wam za coś płacić? Jeżeli idziesz do pracy i dostajesz tysiąc to Twój szef drugi tysiąc przelewa w ramach ZUS-u. To wam nie przeszkadza. Nie zauważyłem żebyście mieli problem z tym, że ktoś wyciąga wasze pieniądze z waszych kieszeni i nie daje nic w zamian. My dajemy wam NASZĄ PRACĘ ZA DARMO. Prosimy jedynie o nie blokowanie nam możliwości zarobku w tej najskromniejszej formie - reklamy. I to nie wy za nią płacicie tylko REKLAMODAWCY.

Co jest z tym światem...? :<

Nikt nic nie usuwał z tego co mi wiadomo, tak jak Ci napisałem. Jak widzisz tego tematu też nikt nie zamyka. Swoją droga tak jak Ci napisałem, ja jestem za permanentnymi banami dla wszystkich, którzy korzystają z AdBloka, żeby odciążyć stronkę i sprawić, by działała sprawniej i szybciej dla normalnych użytkowników. Zablokowałbym dostęp przynajmniej tym, którzy nawołują do korzystania z AdBloka co jest w rzeczywistości działaniem wrogim i wymierzonym bezpośrednio przeciwko portalowi. Nie mamy nic do stracenia, bo takie osoby i tak nie przynoszą nam korzyści, ale możemy zyskać na tym, że dla serwera będzie lżej. Mało tego jestem też za tym, żeby do komentarzy miały dostęp tylko osoby, które zarejestrują się korzystając z facebooka, aby w końcu z sekcji komentarzy zniknęły obelgi, wyzwiska i brudy anonimowych internetowych kozaków. No ale ja tu nie rządzę i takiej rewolucji pewnie nie będzie, a szkoda bo chętnie bym poczytał pod swoimi newsami więcej komentarzy inteligentnych ludzi, którzy w większości wypadków wstrzymują się od dyskusji, gdy widzą co niektórzy tam wypisują.

Możesz wierzyć lub nie, ale jak człowiek poczyta takie komentarze to od razu cała chęć do pracy znika. Pracuję tu kilka miesięcy i muszę przyznać, że społeczność mnie nie zachwyciła. Rzadko kiedy jakikolwiek news jest udostępniany przez kogokolwiek na facebooku czy twitterze, mimo że to też nic nie kosztuje. Nikt nie robi nic żeby pomóc dla portalu się rozwijać, a ciągle jest masa krytyki i wymagań. Przecież wy nic za korzystanie z tego portalu nie płacicie, więc skąd wymagania i jakieś historie o prawach konsumenckich? Ludzie (kieruję to do tych "krzyczących")... dlaczego wy tak nie krzyczycie jak was obkładają nowymi podatkami, albo nakładają na was długi, które będą spłacać jeszcze wasze wnuki? Dlaczego nie krzyczeliście i nie wyszliście na ulicę, żeby Turcję odsunięto od NATO? Nasz kraj jest w sojuszu z państwem, w którym dwa tygodnie temu zalegalizowano całkowicie pedofilię. Nie przeszkadza wam to? Z tym jest wam dobrze, ale z tym że nie powinniście korzystać z AdBloka, bo on nas rujnuje już nie? Cały świat wariuje, wojna szaleje, gdzie to tylko możliwe, Niemcy nawołują do gromadzenia żywności...a co robią nasi? Niszczą i duszą swoich braci. Zieją nienawiścią niczym nienażarte gady rozglądające się wyłupiastymi ślepiami za kolejnymi owieczkami. I po co? Dlaczego? Czy ktoś kazał wam za coś płacić? Jeżeli idziesz do pracy i dostajesz tysiąc to Twój szef drugi tysiąc przelewa w ramach ZUS-u. To wam nie przeszkadza. Nie zauważyłem żebyście mieli problem z tym, że ktoś wyciąga wasze pieniądze z waszych kieszeni i nie daje nic w zamian. My dajemy wam NASZĄ PRACĘ ZA DARMO. Prosimy jedynie o nie blokowanie nam możliwości zarobku w tej najskromniejszej formie - reklamy. I to nie wy za nią płacicie tylko REKLAMODAWCY. 

Co jest z tym światem...? :&lt;

Nic, idzie do przodu. Coraz większe wymagania z coraz mniejszym wkładem. Mi się należy, ja, ja, ja.

Najśmieszniejsze jest to, że ktoś wpadł na pomysł z "jebitnym" czerwonym okienkiem, którego nie można zamknąć. To większość ludzi gryzie, że nie dostali wyboru. Jasne, mogą wyłączyć AdBlocka, ale równie dobrze można było dać krzyżyk, którym zamykasz reklamę. Niektórzy by pewnie dalej siedzieli z Adblockiem, ale reszta zapewne by wyłączył go.

Cała ta walka, która jest uprawiana w tym temacie sprowadza się tylko do tego.

Nie dziwcie się, że jesteście krytykowani za taki głupiutki pomysł. Sami nakręcacie tym użytkowników, co prowadzi do powstawania tematów jak ten.

AdBlock wyłączony, ale można i powinno być to zrobione mniej inwazyjnie i po prostu mniej chamsko.

Wystarczyła informacja, że Wam to pomoże.

@Duchmmo

Yup, pobanujmy wszystkich. Niech ludzie wiedzą, że wielmożnemu Putinowi ...tfu... wróć Duszkowi nie można się przeciwstawić i teraz mamy dyktaturę w internecie. Już widzę jak ludzie się pchają drzwiami, oknami, a nawet sedesami na twój portal bo jest taki premium, że trzeba używać gimbazowego FB i lepiej zrobić formata kompa zanim się tam wejdzie bo jak przeglądarka znajdzie pozostałości adblocka na komputerze to dostaniesz bana na wieczność. Tylko uważaj bo jak Obama się dowie, że chcesz śledzić użytkowników to zamknie cie na 4 spusty bo w końcu US&A pociąga za sznurki jeżeli chodzi o śledzenie.

Teraz jeszcze mi odpowiedz na moje pytanie z wcześniej, skoro pracujesz dla guru za pieniądze rozumiem, że pracujesz na umowę gdzie guru odprowadza podatki za ciebie?

Jeśli mam być szczera to specjalnie mam adblocka włączonego na tej stronie by Guru na mnie nie zarabiał. Ten człowiek powinien posmakować prawdziwej, smutnej pracy a nie pisać bloga i jeszcze dostawać za to kasę. Tak to by chciał każdy (w tym ja). Tak wiem, zabrzmiało to istnie cebulaczo, ale nie udawajcie, że większości z was też to nie boli :P

Jeśli mam być szczera to specjalnie mam adblocka włączonego na tej stronie by Guru na mnie nie zarabiał. Ten człowiek powinien posmakować prawdziwej, smutnej pracy a nie pisać bloga i jeszcze dostawać za to kasę. Tak to by chciał każdy (w tym ja). Tak wiem, zabrzmiało to istnie cebulaczo, ale nie udawajcie, że większości z was też to nie boli  

To też jest prawdziwa normalna praca, redaguje, poszukuje, ludziom się to podoba , Nie rozumiem tego ciągłego gadania, że siedzenie przed kompem to nie praca, że granie w gry to nie praca etc etc. Mnie nie boli

To też jest prawdziwa normalna praca, redaguje, poszukuje, ludziom się to podoba , Nie rozumiem tego ciągłego gadania, że siedzenie przed kompem to nie praca, że granie w gry to nie praca etc etc. Mnie nie boli

Pewnie jest po liceum i pracuje na kasie w TESCO.

A komunistów to najlepiej rozstrzelać? Od zawsze miałem tu włączonego AdBlock'a. Oprócz tego, że jako użytkownik generuje ruch na portalu jak i na forum, w miarę aktywnie się udzielam to dodatkowo staram się dorzucać z własnej kieszeni do jakiś akcji np. w ostatniej świątecznej loterii byłem jednym z mikołajów, nie dawno moja dość sporych rozmiarów recenzja Riders of Icarus na którą poświęciłem masę czasu za friko pojawiła się na stronie, od czasu do czasu staram się też organizować konkursy dla użytkowników forum nawet nie wymagając kliknięcia "Lubię to". Czasem też uda mi się kliknąć w jakąś reklamę którą AdBlock jedynie zatuszował.

Dzięki Duchu, jesteś wielki.

Ty w ogóle wiesz jak ten system działa? Bez tych darmozjadów lądujecie w przeciągu kilku miesięcy na drugiej stronie google. Myślisz, że gdzie podziała się konkurencja? Nadal istnieją tyle, że... No właśnie nikt tam nie wchodzi. I uwierz mi, lepiej mieć jeden, spory rozwrzeszczany tłum, tych twoich magicznych wrogów ludu, niż kilka ułożonych jednostek które nie przyniosą tak naprawdę zbyt wiele. No chyba, że satysfakcjonują Cię 2 komentarze pod newsem, tej samej treści i od tych samych osób. Pracowałem długo jako admin/redaktor u konkurencji to wiem.

Reszty nie będę komentował bo to po prostu taki bełkot, że bez wulgaryzmów chyba by się nie obyło... Zastanów się tylko co to znaczy prośba, a co nakaz. Bo chyba nie pojmujesz różnicy. Aha i jeszcze jedno, nie widzę żadnego problemu żeby na portalu stworzyć system datków na utrzymanie strony, serwera czy opłacanie redaktorów ew. konta VIP za 10-20 zł/msc itd. Sam miesiąc w miesiąc coś bym rzucił, ale nie. Bo nie.

- Potrzebujemy pieniędzy!
- Em, to może datki?
- Nie, to ten AdBlock chleb mi od ust odbiera, parszywi degeneraci, chory kraj kuhghwww! Gdzie moje miljony...

Logiczne. Ja po prostu reklam nie chcę widzieć ani w nie klikać. I mogę za to zapłacić. Stwórzcie mi taką możliwość. Proste i satysfakcjonujące dla obu stron ; )

5582c6a07ec7a10ec34440a165633da6,62,37.j

Ja już wyraziłem swoją opinię, podziękowałem grzecznie tym, którzy nas wspierają, a tym którzy nie wspierają - osobiście bym podziękował i wyprosił za drzwi. Kiedyś prowadziłem swój kiosk i zimą nieraz przychodzili bezdomni żeby się ogrzać. Mimo, że odstraszali klientów wyglądem i smrodem to nigdy żadnego nie wygoniłem. Oni zawsze grzecznie dziękowali i chociaż się uśmiechnęli. Przychodziły też nieraz elegancko ubrane panie w drodze do kościółka, które kradły mi gazety i krzyżówki. Może myślały, że jak one z kościółka to im się należy. Nie wiem, ale każdą którą raz przyłapałem totalnie rugałem i wyrzucałem od siebie, a gdy kolejny raz próbowała/próbował wejść to od razu było do widzenia z mojej strony. Tutaj bym robił tak samo, bo wiem że to działa. Faktycznie nie mam większego doświadczenia przy prowadzeniu swojego portalu, ale myśląc logicznie - po co mi odwiedziny kogoś, kto zamiast pomagać, niszczy moją pracę i z niej szydzi. To nie jest trudne do zrozumienia.

@OGHR3N Przeczytaj następnym razem chociaż raz temat zanim się w nim udzielisz. Już było powiedziane, że dotacji nie może być i dlaczego, nie wspominając o innych kwestiach. Co do "Bełkotu" to chętnie poczytam Twoje wulgaryzmy, wal w pw, bo ja nie rozumiem dlaczego ktoś ma kogoś prosić o uczciwość. Moim zdaniem to naturalne zjawisko, ale jeżeli dla Ciebie to bełkot to się raczej nie dogadamy. Nie wiem w jakiej rzeczywistości funkcjonujesz, ale ja żyję w takiej, w której idąc z moimi dzieciakami do kina płace za bilety, na których odwrocie są nadrukowane reklamy. W kasie kupuję popcorn i napoje i dostaje od kasjerki garść ulotek, a przed rozpoczęciem seansu, za który zapłaciłem muszę oglądać 15 minutowy blok reklam jak na Polsacie. Wiesz co się stanie jak zacznę się rzucać, że mi nie pasują reklamy, bo zapłaciłem za bilet? Zostanę poproszony o opuszczenie sali. Ja nie powiedziałem, ze forma tego komunikatu jest wspaniała, ale nie będę się powtarzać. Napisałem co napisałem. Wypadało, by wpierw przeczytać post zanim się na niego odpowie. Tyle ode mnie.

Co do reszty to nie za bardzo jest tu z kim dyskutować więc ewakuuję się z tego tematu.

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję tym, którzy nie włączają AdBlocka na naszej stronie, bo rozumieją, że to się samo nie utrzyma. To przecież niewiele, a my będziemy mieli środki na dalszą pracę i rozwój portalu. Nic więcej.

Pokój ludziom dobrej woli!

@Duchmmo Ciesze się, że się ewakuujesz, bo takiego dna intelektualnego dawno nie czytałem.

Dziękuję guru za wszystkie newsy!
Teraz mnie już nie możesz wyprosić ;)

A komunistów to najlepiej rozstrzelać? Od zawsze miałem tu włączonego AdBlock'a. Oprócz tego, że jako użytkownik generuje ruch na portalu jak i na forum, w miarę aktywnie się udzielam to dodatkowo staram się dorzucać z własnej kieszeni do jakiś akcji np. w ostatniej świątecznej loterii byłem jednym z mikołajów, nie dawno moja dość sporych rozmiarów recenzja Riders of Icarus na którą poświęciłem masę czasu za friko pojawiła się na stronie, od czasu do czasu staram się też organizować konkursy dla użytkowników forum nawet nie wymagając kliknięcia "Lubię to". Czasem też uda mi się kliknąć w jakąś reklamę którą AdBlock jedynie zatuszował. 
Dzięki Duchu, jesteś wielki. Ty w ogóle wiesz jak ten system działa? Bez tych darmozjadów lądujecie w przeciągu kilku miesięcy na drugiej stronie google. Myślisz, że gdzie podziała się konkurencja? Nadal istnieją tyle, że... No właśnie nikt tam nie wchodzi. I uwierz mi, lepiej mieć jeden, spory rozwrzeszczany tłum, tych twoich magicznych wrogów ludu, niż kilka ułożonych jednostek które nie przyniosą tak naprawdę zbyt wiele. No chyba, że satysfakcjonują Cię 2 komentarze pod newsem, tej samej treści i od tych samych osób. Pracowałem długo jako admin/redaktor u konkurencji to wiem.
Reszty nie będę komentował bo to po prostu taki bełkot, że bez wulgaryzmów chyba by się nie obyło... Zastanów się tylko co to znaczy prośba, a co nakaz. Bo chyba nie pojmujesz różnicy. Aha i jeszcze jedno, nie widzę żadnego problemu żeby na portalu stworzyć system datków na utrzymanie strony, serwera czy opłacanie redaktorów ew. konta VIP za 10-20 zł/msc itd. Sam miesiąc w miesiąc coś bym rzucił, ale nie. Bo nie.
- Potrzebujemy pieniędzy!
- Em, to może datki?
- Nie, to ten AdBlock chleb mi od ust odbiera, parszywi degeneraci, chory kraj kuhghwww! Gdzie moje miljony...
Logiczne. Ja po prostu reklam nie chcę widzieć ani w nie klikać. I mogę za to zapłacić. Stwórzcie mi taką możliwość. Proste i satysfakcjonujące dla obu stron ; ) 

1. Święte słowa. Gdyby nie te baity guru to mało kto by tu wchodził. Żaden inny portal o grach MMO raczej już nigdy nie wypracuje takiej popularności. Również dla mnie nielogicznym jest to, że Duch chce ludzi banować XD (wtf?)

2. Trzeci raz to tutaj pisze, że ja bym zapłacił. No to już mają dwie osoby dające im kasiorke, wątpie by 1 osoba wchodząca dwa razy dzień z odblokowanym adblockiem wygenerowała im na czysto 10-15 pln w ciągu miesiąca.