Adblock

Generuje ruch na portalu, a chyba to jest dla reklamodawców najważniejsze, więc nie wydaje mi się, że dostaje coś zupełnie za darmo.

ruch z adblockiem nie ma sensu. Reklamodawców, czyli jakby spojrzeć na to w innym świetle, sponsorów portalu, nie interesuje to ile osób nie obejrzało treści reklamowych, tylko ile istotnie obejrzało. Artykuły sponsorowane, o ile się pojawiają, oczywiście nie są blokowane automatycznie, ale imho z dwojga złego wolę już chyba patrzeć na reklamy, tym bardziej, że część nawet do mnie trafia (g2a?), niż czytać teksty, których autentyczności nie mogę być pewny.

Portal/forum MMORPG.ORG to nie spółka charytatywna, ktoś za utrzymanie tej strony płaci/-ł z własnej kieszeni by jeden onion z drugim mogli spędzać na niej czas bez żadnych kosztów

Wielkie oburzenie bo reklamy są na stronie ale do opłacania portalu z własnej kieszeni to chętnych brak, płać jeden z drugim adminowi za serwery to reklam nie będzie, proste jak 2 + 2

Wejdziecie w dorosłość to zrozumiecie że nikt nic za darmo nie dostaje.

Potraficie tylko narzekać a docenił by jeden z drugim to że przez tyle lat Admin płacił z własnej kieszeni by wszystko było zapłacone w terminie

Mi tam te reklamy nie przeszkadzają, poza tym zamierzam korzystać regularnie z nowej, płatnej opcji i problem mam z głowy

Portal istnieje od wielu lat, a newsy pojawiają się dzień w dzień. Co to może oznaczać? Że strona przynosi jakieś dochody. Pewnie administratorowi się Hajs w portfelu nie zgadza, to wprowadza jakieś głupie opcje. Jak już wspomniałem wcześniej: dla mnie to paradoks (śmiać się z gier przechodzących na p2w, kiedy samemu się coś podobnego opierdziela z główną stronką). Jakby ci na ulicy człowiek zagrodził przejście i chciał, abyś dał mu Hajs, bo inaczej tego przejścia nie ma, to byś to zrobił? Czy prędzej rzuciłbyś mu złotówkę, kiedy siedziałby przy ścianie z tabliczką? Jest różnica, prawda? No chyba, że jesteś pizdą i dałbyś jeszcze do tego telefon. Info z Adblockiem jest spoko, kiedy możesz po prostu je zamknąć, po czym samemu zdecydować o jego wyłączeniu. Ostatnio jak to zrobiłem, to mi reklam najebało, że od razu go włączyłem. Nie czyta mi się wtedy wcale tak fajnie tych nowości, a nikomu pieniędzy nie będę dawał za to, żebym durnowatych reklam nie miał. Tym bardziej, że od zawsze newsy prowadzone są jak chcą przez głównego redaktora. Wiecznie jakieś hejty, jakieś budowanie sztucznego hype, a teraz jeszcze te reklamy i płatne opcje. Zwykły skok na hajs.

Nikt Cie nigdy nie zmuszał do wchodzenia na portal, skoro jednak go odwiedzasz w jakimś celu to mimo wszystko powinno Ci chyba zależeć na tym, zeby nie upadł. Jeżeli jednak Ci nie zależy i masz to w sumie gdzieś, to co tu jeszcze robisz. Pierdolenie jak bardzo zle jest i ze jest milion innych portali nic nie da, jak sie nie podoba to zwyczajnie zmieńcie miejsce. Mi sie nic nie wyświetla a same reklamy to banery które nic nie zmieniają przy przeglądaniu strony. Tez nie trafione porównanie, bo portal to raczej miejsce gdzie przychodzisz codziennie słuchasz jak ktoś cos ciekawego mówi ale w sumie to masz go gdzieś i nie należą sie żadne pieniądze, równie dobrze może przecież nie mówić i iść do "normalnej" pracy. Na świecie istnieje taka swietna inicjatywa darmowych wycieczek, ktoś poświęca czas, oprowadza ludzi i na koniec nie prosi o pieniądze ale skoro juz korzystamy, to czemu by nie sypnąć tyle ile możemy.

Domena = 80 zł/rok

SErver 270 zl / rok

Admin/redaktorzy pracują za free co nie raz napisali. Hajs musi się zgadzać :)

Dla tych co nie wiedzą, aby wyłączyć to czerwone ustrojstwo, należy wyłączyć skrypty na tej domenie w uBlock. Opcja ta pojawia się po włączeniu funkcji zaawansowanych w ustawieniach ublocka

Tak jak pisałem wcześniej i usunięto mój post.

Wielu z nas prosiło o wywalenie reklam z filmikami, które pobierają znaczę ilości transferu. ?Wtedy mieliście nas w d*pie, to ja mam w d*pie teraz admina, a szkoda bo przez 3 był wyjątek w adblocku na tą stronę.

Masz złe informacje, domena to większy koszt, utrzymanie samego serwera o takim ruchu tez. Sami redaktorzy dostają pieniądze (wiem bo byłem) jedynie forum jest darmowe i administracja z tego co wiadomo nic nie dostaje. Po co mówić jak sie nie wie, eh..

Masz złe informacje, domena to większy koszt, utrzymanie samego serwera o takim ruchu tez. Sami redaktorzy dostają pieniądze (wiem bo byłem) jedynie forum jest darmowe i administracja z tego co wiadomo nic nie dostaje. Po co mówić jak sie nie wie, eh..

To ktoś tutaj kłamie, bo ostatnio czytałem, że redaktorzy, admini i modzi pracują charytatywnie

Proszę Ciebie. Utrzymuje domenę .pl od 10 lat i płace ciągle te same pieniądze. A co do serwera o "większym ruchu" to pan gadasz głupoty były moderatorze. Teraz serwery nie mają limitu transferu. To nie te czasy, kiedyś serwer miał 1000GB transferu na miesiąc. Albo mało wiesz, albo was admin robił was w konia.

Nie byłem moderatorem i nie pisałem o nich, hehe. Widać że masz problemy z czytaniem. No ale mniejsza

Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek pisał, o tym, że pracujemy tutaj charytatyenie. Co za bzdura. Jedyny charytatywny oddział to moderacja. Patrząc jednak na to, że muszą czytać takiego Rodzynka dałbym im premię za prcę w trudnych warunkach. Bardzi dobrze, że Twoj temat został skasowany. Jak już masz tak dobrze prosperująca stronę z domeną (10 lat zdecydowanie dało spory zasięg i ilość userów) to tam szukaj aprobacji w swoich działaniach. Z mojej perspektywy jesteś jedynie szczekaczem i w zasadzie chyba nie stracimy jeśli od taka bakalia dostanie bana za kombinatorstwo, cwaniactwo i kompletmy brak szacunku dla pracy tutejszych osób.

• Serwer z takim ruchem ~ 400 PLN miesiąc = 5000
  • Jeśli działają legalnie ZUS ~1200 PLN miesiąc = 14 400 PLN
  • Niech nawet wrzucą ~ 500 PLN miesiąc dla redaktorów = 6000 PLN
  • 19 % podatku od zysków
  • + inne koszta

25 000 PLN / rok lekką ręką, na to aby istniało. To teraz wyobraźcie sobie, ze to musi zarobić 75 000 PLN, aby opłacało się to prowadzić, wk***iać, męczyć aniżeli iść do etatowej roboty. No ale gimbaza wie lepiej, ze to wszystko to darmocha xD

Ale teraz powiedzcie mi czy rzeczywiście opłaca się zmuszać ludzi mających adblocka do jego wyłączania skoro płatność jest za kliknięcie w reklamę a nie za jej wyświetlenie? Ja osobiście mam ABP, bo nigdy nie klikam w reklamy, po prostu te "super oferty" mnie nie interesują.

Poza tym generowany ruch i komentarze też są bardzo istotne, bo ludzie będą wielokrotnie wracać pod ten sam news żeby prowadzić dyskusję, co zwiększa szansę że ludzie zainteresowani klikną w te nieszczęsne reklamy.

Ale teraz powiedzcie mi czy rzeczywiście opłaca się zmuszać ludzi mających adblocka do jego wyłączania skoro płatność jest za kliknięcie w reklamę a nie za jej wyświetlenie? Ja osobiście mam ABP, bo nigdy nie klikam w reklamy, po prostu te "super oferty" mnie nie interesują.

Poza tym generowany ruch i komentarze też są bardzo istotne, bo ludzie będą wielokrotnie wracać pod ten sam news żeby prowadzić dyskusję, co zwiększa szansę że ludzie zainteresowani klikną w te nieszczęsne reklamy.

Niestety się opłaca. Z tego powodu, ze większość AdBlockerów, to nieświadomi AdBlockerzy mają go odpalonego z automatu na wszystkim.

Niestety się opłaca. Z tego powodu, ze większość AdBlockerów, to nieświadomi AdBlockerzy mają go odpalonego z automatu na wszystkim.

Myślę, że sama informacja z możliwością jej natychmiastowego wyłączenia by wystarczyła, ale nie lepiej wywalić czerwone gówno na pół strony i mieć gdzieś opinie użytkowników...

Nikt Cie nigdy nie zmuszał do wchodzenia na portal

Kocham ten argument :D Na tej stronie trzyma mnie tylko przyzwyczajenie no i może lenistwo bo nie chce mi się szukać czegoś nowego.

Wszyscy z taką pewnością siebie czy wręcz cynizmem, pisali o abonamencie, a jak faktycznie zostało coś takiego uruchomione, to jest jeszcze większa wojna, niż o samą blokadę adblocka.

Kolejny raz udowodniliście, że użytkownicy tego portalu, to w większości mentalne bachory i cwaniaki. "Adblocka nie wyłączę, bo to zamach na moją wolność, strony nie wesprę bo szkoda, mi na was kasy, ale na portal będę wchodził codziennie, narzekał i groził."

Użytkownik, który ma Adblocka i nie płaci na utrzymanie serwera, tak naprawdę daje tylko pusty ruch, więc groźby, że przeniesiecie się na inny portal, możecie sobie śmiało wsadzić w buty, bo naprawdę nikt się tutaj tym nie przejmuje.

@Regendorf Masz rację :P Dlatego ten temat żyje własnym życiem a my pracujemy nad kompletnie innymi sprawami :D Co zostało wprowadzone to zostanie... od taka wiadomość, dla tych, którzy liczą, że mają moc zmieniać świat.

A ja tam byłem przeciwko reklamom, nie chciałem ich widzieć ani w nie klikać bo nie i koniec kropka. Dostałem możliwość zapłacenia za takie udogodnienie i proszę bardzo - zapłaciłem. Dało się? Dało. Kolorowy nick i tak mi zwisa bo nawet ksywkę na portalu mam inną niż tutaj, ale wpłaciłem te gigantyczne, niewyobrażalne, wręcz majestatyczne 12 zł (i będę wpłacał co miesiąc) ponieważ im się ten pieprz... Hajs należy. Dzień w dzień spora dawka newsów (głównie od guru), sprawna administracja, czasem nawet jakiś giveaway czy konkurs się zdarzy, sama stronka funkcjonuje bez zarzutu, forum też się trzyma. Mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Co chcę to czytam, nikt mi niczego nie ogranicza, a nawet jest tu całkiem zabawnie w porównaniu do drętwej/martwej konkurencji... Szkoda tylko... Dobra, starczy bo się zaraz rozkręcę i dopiero będzie kupoburza gabeN

I proszę bardzo i wilk syty i owca cała :D

Ludzie nie płacą za abonament radiowo - telewizyjny, a co dopiero mają płacić za abonament na portalu. Chociaż każdy może robić co chce, nikt nikogo nie ma prawa zmuszać siłą do niczego. A rozgrzesza nas Bóg, honor, Ojczyzna i SUMIENIE.

Ludzie nie płacą za abonament radiowo - telewizyjny, a co dopiero mają płacić za abonament na portalu. Chociaż każdy może robić co chce, nikt nikogo nie ma prawa zmuszać siłą do niczego. A rozgrzesza nas Bóg, honor, Ojczyzna i SUMIENIE.

I Kaczki, zapomniałeś o Kaczkach.

Adblock plus i dwie linijki flitrów, wnet nie ma nawet denerwującego czerwonego okienka ;) cwaniaczki dodali kod ze zmiennym ID po odświeżeniu strony.

Czytam tą strone od dawna . Fajne newsy i wogóle lużny całokształt ale pewien komunikat od miesiąca nie może przestać mnie wkurzać .

Mianowicie strona posiada BARDZO DOBRY PLUGIN ANTY-ADBLOCK .

Pozdrawiam

adblock.png