Ten komunikat jest brzydki, temu nie da się zaprzeczyć. Jak coś robić to w koncepcji kolorystycznej portalu. Szarość do czerwieni ma się nijak i faktycznie denerwuje. Rozmawialiśmy o trochę innej formie tego okienka i mam nadzieję, że jest to wyłącznie forma przejściowa chociaż można było zaprojektować to inaczej od razu. Nie wiem ile trwało wprowadzenie tego komunikatu natomiast inna szata graficzna to 5 minut w PS i wszystko byłoby eleganckie.
Komunikat tak czy inaczej nie zniknie (mam nadzieje,że ulegnie modyfikacji) a zamiana na uiszczanie miesięcznej opłaty była przedyskutowana i nie ma ona racji bytu. Prawdopodobnie osoby chcące nas wesprzeć finansowo można policzyć na palcach. W zasadzie można otworzyć patronite i to sprawdzić. Nie sądzę żeby same reklamy były inwazyjne. Nic nie wyskakuje, nic nie biega, a stronę, którą odwiedza się codziennie można dodać do wyjątków. To nic nie kosztuje a może prowadzić do pozytywnych zmian. To nie nasza wina, że reklam jest tyle a nie mniej. Jak ktoś tu słusznie powiedział. Mniej adblocków, większy dochód, mniejsze zapotrzebowanie na obszary reklamowe. Idźmy zatem sobie na rękę. Jeśli wyłączenie adblocka poskutkuje to kto wie, może za jakiś czas obszar reklamowy będzie mniejszy. Ja przykładowo nigdy w życiu na żadnym swoim PC Adblocka nie miałem bo nie uważam aby on ratował mi ogromną ilość czasu. Zabawne jest też, że padają hasła jakoby przypadkowe klikanie powodowało odpalanie reklam. Moim zdaniem panowanie nad myszką to czynność, którą da się wyuczyć. Gryzoń nie jest żywy, to plastik, więc jeśli ktoś przypadkowo klika, lub lata myszką po całym ekranie od tak dla zabawy to badania na parkinsona są chyba wskazaną rzeczą w najbliższych dniach.
Przy okazji nie rozumiem kurwiania, chujania i wyzywania w tym temacie. Komunikat jaki by nie był to w żaden sposób nie wzbudza agresji. No chyba, że wśród nas są byki, na których czerwone pole zadziałało jak płachta. Po co ironia, po co wyzwiska? Ten temat mógł a w zasadzie powinien wyglądać inaczej.