Też od zawsze blokuję tutaj reklamy bo cała strona jest nimi dosłownie obsrana, zero przemyślenia byleby nawalić jak najwięcej żeby kliknięcie milimetr poza artykuł już przenosiło nas na jakieś gówno, chcecie kasy to wprowadźcie opcjonalny abonament chętnie go opłacę.
Adblock
też używam i bd używał adblocka ze względu na bardzo inwazyjne reklamy
też używam i bd używał adblocka ze względu na bardzo inwazyjne reklamy
Ty chyba nie widziałeś inwazyjnych reklam... Nie masz żadnych reklam otwierajacych się w osobnym oknie, żadnych z uciekającym iksem, żadnych które można wyłączyć po x sekund. Masz dwa paski reklam po prawej i lewej stronie, które możesz spokojnie olać i zająć się przeglądaniem zawartości.
Ale zresztą na cholerę ja tu coś piszę... Proponuję zamknąć ten temat i dodać ten znaczek x do wiadomości o adblocku.
Pozdrawiam
Imho nie byłoby nic złego w umożliwieniu zakupu innego statusu konta. Jeżeli ktoś jest na bakier z reklamami i nawet te, które są tu obecnie mu przeszkadzają to mógłby móc wpłacić jakąś drobną kwotę (chociażby 5 złotych) za inny kolor nicku na portalu, jakąś ikonkę oraz zupełny brak reklam po zalogowaniu. Wypełniłoby to lukę wśród ludzi, którzy jednak chcą docenić pracę redaktorów, bo wciąż tu przesiadują, ale nie pochwalają internetowych kampanii reklamowych jakkolwiek inwazyjne by one nie były.
Ja nie mam co prawda nic do gadania w sprawach serwisu, ale wydaje się to być dobrym kompromisem między byciem uczciwym wobec contentu którego się używa, a komfortem jego użytkowania.
Odbiegajac od tematu gowno burzy, ktora tu powstala jak widze:
Xaorus
- Videomaker
to z tym powinno sie cos zrobic ...
Imho nie byłoby nic złego w umożliwieniu zakupu innego statusu konta. Jeżeli ktoś jest na bakier z reklamami i nawet te, które są tu obecnie mu przeszkadzają to mógłby móc wpłacić jakąś drobną kwotę (chociażby 5 złotych) za inny kolor nicku na portalu, jakąś ikonkę oraz zupełny brak reklam po zalogowaniu. Wypełniłoby to lukę wśród ludzi, którzy jednak chcą docenić pracę redaktorów, bo wciąż tu przesiadują, ale nie pochwalają internetowych kampanii reklamowych jakkolwiek inwazyjne by one nie były. Ja nie mam co prawda nic do gadania w sprawach serwisu, ale wydaje się to być dobrym kompromisem między byciem uczciwym wobec contentu którego się używa, a komfortem jego użytkowania.
O to, to!
Ja nie mam nic przeciwko bannerom ale wyskakujace relkamy i odpalajace sie filmiki to zlo:P A co do zysku z reklam to strzelam ze duzo wiecej maja od sponsorow
A więc dalej to samo? Ehh, 6 stron i zero wyciągniętych wniosków.
Dodany został nowy prostokąt, który trzeba na nowo blokować...
A nie, jednak wyciągnęli wnioski, teraz komunikatu nie da się zablokować. Jesteście żałośni z takim podejściem rodem z ZSRR.
Trzecia linijka od góry to śmiech. Jakie rozważ? Nie można rozważyć, ale wyłączasz albo wypi******, nie da się korzystać z serwisu.
Już widzę te gównoburzę gdy wprowadzili by abonament na stronie.
A więc dalej to samo? Ehh, 6 stron i zero wyciągniętych wniosków. Dodany został nowy prostokąt, który trzeba na nowo blokować... A nie, jednak wyciągnęli wnioski, teraz komunikatu nie da się zablokować. Jesteście żałośni z takim podejściem rodem z ZSRR. Trzecia linijka od góry to śmiech. Jakie rozważ? Nie można rozważyć, ale wyłączasz albo wypi******, nie da się korzystać z serwisu.
Kliknij w adblocku zgłoś reklamę na stronie i zaktualizuj filtry
A może byście tak wyłączyli adblocka i nie musieli się bawić z blokowaniem prostokąta.
Jasne, że się da i nadal jest to dziecinnie proste :^)
Za każdym razem po zablokowaniu i odświeżeniu strony pokazuje mi się na nowo
Za każdym razem po zablokowaniu i odświeżeniu strony pokazuje mi się na nowo
Daj porostu block ... wyskoczy ci okno adblocka... przesuń to gdzieś i możesz normalnie kozystac z strony .. pff ciekawe co jutro wymyślą.
Tez jest opcja aktualizacji filtrów.
Dla niektórych stało się punktem honoru, żeby tą stronę wychujać, nawet marnując znacznie więcej czasu, żałosne i smutne.
W tym momencie nadal nie jest to problemem i kluczową opcją w ublock origin jest to co na zdjęciu:
I nie zajmuje to wiele czasu jak to twierdzą inni tylko 2 kliknięcia.
A ja w sumie dla testu wyłączyłem adblocka i nie czuję różnicy Gdyby tylko ten czerwony tekst nie był tak inwazyjny
Sam pracuje w firmie co zajmuje się optymalizacja i zarządzaniem reklam na witrynach wwww. Ale to czerwone powiadomienie narusza regulamin googla tak więc pozdro Strona została zgłoszona.
Jeśli ktoś korzysta z Adblock Plus i chce się pozbyć nowego komunikatu dopóki oficjalne filtry nie zostaną zaktualizowane (ponownie wysłałem uaktualnienie) nie pozbawiając się równocześnie czegokolwiek innego, trzeba wykonać następujące kroki:
- Kliknąć ikonę adblocka na stronie (dowolnej, ale może być na przykład mmorpg.org.pl)
- Wybrać "Opcje"
- Wybrać "Dostosuj"
- W sekcji "Ręcznie edytować własne filtry:" odblokować edycję wciskając "edytuj"
- Na samym dole dodać nową linijkę, podaną w następnym punkcie
- mmorpg.org.pl##DIV[style*="position: fixed"]
- Zapisać nowy filtr
- Cieszyć się stroną bez komunikatu i reklam
Powinno to działać podobnie również w innych adblockach. Filtr ten uniemożliwi również pojawianie się równie irytujących komunikatów w przyszłości, a w razie potrzeby można go w kilka sekund zmodyfikować aby "dostosować" go do nowego "zabezpieczenia".
Jeśli ktoś zastanawia się co to konkretnie robi - w tym przypadku filter ten blokuje na stronie wszystkie elementy typu "div", które jako jeden ze swoich atrybutów w CSS, bezpośrednio wewnątrz tagu "style" lub jako atrybut przestarzałego typu mają "fixed" (inaczej mówiąc - blokuje wszystkie panele, które podążają za Tobą jak scrolujesz stronę).