Administracja RQ

administracja to zdecydowanie obok "skarbonki" najslabszy element gry

- masa pobanowanych kont na forum. Ignorowanie maili, nakładanie banów za tematy typu: "ta gra to p2w" banowanie niewygodnych ludzi zadajacych niewygodne pytania.

- tolerowanie zlodziejstwa (slynna sytuacja z niejakim Shizomi który popelnij plagiat) zlamal prawo polskie, razaco naruszyl regulamin forum za co niespotkala go zadna kara.

- "cwaniactwo" community managera ktory na forum straszyl ludzi.

- kolka wzajemnej adoracji

jak dla mnie z takimi administatorami zarowno gry jak i forum gra daleko niezajedzie. poczatkowy szal za kilka tygodni minie i wtedy okaze sie jaka jest wartosc tej gry.

gra ma tez plusy - fajna grindowka dla tych ktorzy lubia ta zabawe. mila dla oka, prosta miejscami zabawna oraz dobrze przetlumaczona.

niestety nieodpowiednie osoby w nieodpowiednim miejscu - oraz item shop w ktorym np. kupujac peta zeby miec z niego pozytek to trzeba ladowac mu ciagle obroze... to nawet w gpotatowym rappelzie kupujac deco peta wydajemy raz i korzystamy...

W sumie większość tego co powiedziałeś to prawda, sam widziałem kilka faili ze strony adminów.
A to że usuwają tematy o p2w to raczej oczywiste, nikt chyba by nie chciał żeby ich oczerniano, i tak jest za dużo tematów o tym.

W sumie większość tego co powiedziałeś to prawda, sam widziałem kilka faili ze strony adminów.A to że usuwają tematy o p2w to raczej oczywiste, nikt chyba by nie chciał żeby ich oczerniano, i tak jest za dużo tematów o tym.

wystarczyl jeden temat w ktorym byla by prowadzona o tym dyskujsa. skoro probowano zamknac "usta" graczy - to nie ma sie czemu dziwic... to niejest oczernianie a wystawienie cenzurki grze. nic nikt na to nieporadzi ze gra jest typowa skorbonka i trzeba to przyznac ;) smiac mi sie chce natomiast jak czytam w gazetce wywiad z noradem w ktorym pisze ze sie niedenerwuje i stara sie ze wszystkimi rozmawiac. juz chyba zapomnial jak mu skakal gul i straszyl uzytkownikow... a wszystkich majacych inne zdanie z forum szybko pozegnal. duzo lepsze wrazenie robi Fresque mimo ze malo moze... to jednak sie stara i za to duze podziekowania.

Konto stworzone dzisiaj z rocznikiem w nicku który sugeruje że jest dorosły. Gram w RQ od tyg. i nie zauważyłem żadnych faili ze strony adminów, no ale ile ludzi tyle zdań.

a ja gram od poczatku bety i je zauwazylem. teraz sie troszke na oficjalnym forum pozmienialo ale wierz mi - rozwo nie bylo. zreszta nadal nie jest.

tak konto stworzone dzis i co w zwiazku z tym? nie moge sie wypowiedziec - podalem konkretny przyklad. Moge udostepnic maile z administracja. moge udowodnic prt screnny z forum w ktorych norad straszy ludzi - twierdzac, ze tego nie robi :) ale community odbiera to jako grozbe. moge podac prtscr z plagiatu shizomiego itd.

a w twoje mmo czyli w ro gralem jak jeszcze do podstawowki chadzales ;p

Jako że ten temat zapewne zostanie niedługo zamknięty, poprosiłbym o screeny.

Folwarki zwierzece maja to do siebie, ze z czasem same sie wyniszczaja, a do tego zostaja w pamieci poszkodowanych co przeklada sie na przyszle poczynania delikwentow (w tym przypadku wydawanie kolejnych gier). Smrodzik pozostanie.

Dlaczego od razu hejt czy jak to tam?

Tutaj akurat by pasowało te popularne słowo przez internautów "ból d*py". Nie wiem skoro wam coś nie odpowiada to po co marnujecie czas i zdrowie na takie gadanki.

Wyjaśnijmy sobie jedno ludzie free 2 play oznacza że gracie za darmo ale to normalne że są mikropłatności bo twórcy muszą grę utrzymać a i zarobić by wypadało. Dostając darmowy produkt wytakując jakie to złe a dlaczego to takie bo macie możliwość użytkowania za darmo bez żadnych kosztów a płacenie jest dobrowolne.

Ja jak kilka dobrych lat temu grałem np. w 4Story albo Runes of Magic to spokojnie się wysyłało sms'a żeby mieć coś z Item shopu nawet wydawało się spore kwoty i nikt nie narzekał. To czy w grze jest P2W czy nie to zawsze będą płacze. Skoro wam gra sprawia przyjemność fajnie wam się gra i w dodatku gracie za darmo to czy nie możecie sobie troszeczke pograć dłużej i no nie wiem uczestniczyć w tym wyścigu szczurów? to co że niepłacący nie będzie miał złotego miecza w 1 dzień. Zdobędzie go za kilka dni bo to wam ma gra sprawiać przyjemność.

Jak mają nie banować kont / ignorować maili jak zapewne dużo "złych ludzów" nęka ich z pretensjami? jak czasem patrzę na różnych forach wielu gier to aż mi się słabo robi z czym borykają się moderatorzy for albo gier online....

tolerowanie złodziejstwa (Shizomi) nie znam tej historii więc się nie wypowiem

"cwaniactwo" community managera - nie wiem czy wiesz ale jeżeli piszesz o kimś tak bezpodstawnie to... jak pisać o czyms źle to z argumentami

"a w twoje mmo czyli w ro gralem jak jeszcze do podstawowki chadzales ;p" - nie wiem czy wiesz ale każde nowe zdanie zaczynamy z dużej litery.

Rozmawiacie tu o konkretnej grze, więc nie naskakujcie na siebie. Gra jest P2W, nie da się ukryć. Jednak jeśli chcecie wskazać konkretne wady gry czy też wpadki, argumentujcie i pokazujcie screeny. Inaczej to tylko opinia. Poza tym, jeśli chcesz być tak poprawny Lou, nie ma dużych liter, są wielkie.

ja to wiedzialem na po pierwszym dniu CBT, kiedy na moja postac wbil GM/Admin i ze "SKURVEL" zmienil nick na "Niemilec" ^^

watpie czy moj przydomek byl niedopuszczalny, ale nawet jesli, to nie mozna wyczyniac takich akcji

nie mowie juz o banie na ich forum na 24h, parenascie minut po newsie tutaj o P2W

Ja się nasłuchałem o nieuczciwości GMów, że podczas rozgrywki pomogli jakiejś gildii jakiś kamień zniszczyć czy cóś etc.

A co do gadaniu o P2W. Tak, gra jest typową maszynką do wyciągania pieniędzy i deweloperom to nie na rękę bo hajs musi się zgadzać.

Jest to ich pierwsze MMO i na dodatek F2P, więc muszą się zmierzyć z użytkownikami, którzy będą wymagać wiele od gry nie uiszczając żadnej wpłaty. Temat jest trudny, chcą wprowadzić jako taki rygor, miejscami może i fanatyczny. Niemniej, trzeba się liczyć z tym, że system "darmowych" gier w wielu przypadkach jest dosyć umowny, w sytuacji RQ sytuacja nie jest inna. Nie jestem pewien czy jest realna szansa na zmiane tego P2W. Z panelu można było się dowiedzieć, że BYĆ MOŻE ustanowią bardziej rozsądna cenę za premium. Zresztą autora odsyłam do przeczytania panelu, jest tam trochę wypowiedzi na temat IS i przewagi jaką daje.

Według mnie nic nie zmienią. Cenega jest nieprzyjemna. Ich support sam z siebie nie pomaga tylko zbywa. Też bym z chęcią zobaczył ten screeny o których była mowa.

Widze ze pytanie o P2W sa kasowane !!! to nie ma ZNACZENIA o co tu pytacie i tak nic nie zmienia.

1. Dlaczego ta gra ma premium + OP sklepik P2W ?

Edit:

No widze ze po moim poscie przestali kasowac posty nawiązujące do P2W.

Na oficjalnym forum Royal Quest nie zobaczycie postu o P2W bo są z miejsca kasowane.Takie olewanie graczy,manipulacja,oplacanie serwisów mmo aby pisali o grze dobrze nie wyjdzie wam na dłuższą mete na dobre.

Moderacją tematu zajmuje się ekipa portalu, nie my. Mamy nadzieję, że więcej nie będą kasowane. Jeżeli posty będą konstruktywne, na pewno się ostaną.

Wracając do Twojego pytania - jak w większości gier F2P możliwość rozgrywki dla niepłacących graczy jest "fundowana" przez tych płacących. Wynika to z kosztów, jakie trzeba ponieść nie tylko na stworzenie takiej gry, ale również jej bieżące utrzymanie.

W wypadku RQ mamy do dyspozycji polskich graczy:
- polską wersję językową z ciągłym wsparciem dla kolejnych patchy
- lokalne serwery gry
- wsparcie polskich Game Masterów w grze, na FB i forum
- obsługę wielu elementów gry, której gracze tak naprawdę nie widzą (jak wsparcie techniczne czy licencje)
A utrzymanie tego wszystkiego po prostu kosztuje. :) Poza tym - żeby ując to w jednym zdaniu - przy braku przychodów gra zostanie po prostu zamknięta.
Zbywanie,omijanie odpowiedzi itd -.-
i Jeszcze straszenie graczy ze jak sklep nie bedzie P2W to zamkną gre..

Striuss, może po prostu brak ci piątej klepki albo nie wiem, wymyślasz teorie spiskowe. Ale to co akurat oni napisali na zielono to akurat prawda. Aby utrzymywać serwery potrzeba prądu, prąd kosztuje. Dodatkowo kasa na projekty i opłacanie pracowników. A Polaczki-cebulaczki nie rozumieją. Gra MMO to tak samo jak mieszkanie. A wy oczywiście chcecie wszystko za darmo. Akurat kasa z IS nie znika po prostu tak sobie. Jest ona po prostu rządzona tak, aby nie spowodować do bankructwa. Sprzęt kosztuję. A jak graczy przybywa to trzeba też kupować kolejne "puszki na cyferki", aby pomieścić to wszystko i komfortowo grać.

Striuss, może po prostu brak ci piątej klepki albo nie wiem, wymyślasz teorie spiskowe.

Po pierwsze to grzeczniej.Po drugie nie wymyslam sobie nic tylko trzymam sie faktów.Ze utrzymanie gry kosztuje to ja sobie zdaje sprawe.Jest wiele możliwosci finalizacji gry f2p patrz LoL,PoE.A oni wybrali najgorszą ; premium + p2w sklep.

I jeżeli moje posty na temat tej gry wydają sie zaborcze,atakujące itd. TO SŁUSZNIE,takie własnie są i bedą :) ponieważ nie zgadzam sie na przymusowe wyciąganie kasy za podstawowe itemy potrzebne np do ulepszania itemów itd.

Era gier p2w przemija na szczęscie.Umierają smercia naturalną.

Tu się zgodzę. Chociażby taki Path of Exile. Ideał, prawda? Free to play, a pay to win nie istnieje :). Da się? Da. Niestety Royal Quest od samego początku śmierdział maszynką do robienia kasy. Kompletnie nie jestem zdziwiony że IS daje tak ogromną przewagę. Tylko zastanawia mnie dlaczego akurat tak bardzo Was to boli? Jest milion takich tytułów i praktycznie nic o tym nie piszecie, a pojawia się wzmianka o RQ i nagle się ożywiacie... Tego nie łapię. Chodzi o to, że ma polską wersję językową o.o? Taki drugi Metin 2 :>?

@OFF

Sorry, Striuss. Mam taki typ charakteru, że nie umiem wyczuć czy jestem grzeczny czy nie. Ale za to jestem szczery.

@Topic

No właśnie. Milion różnych MMO, a ludzie akurat się przyczepili RQ. To coś chyba jak u Macierewicza i reakcje na słowo "Smoleńsk" "Zamach".

pewnie chodzi po prostu o to że RQ jest dobrym tytułem i szkoda żeby został zniszczony i tracił graczy przez P2WIN...

bo po co kłócić sie w takich sprawach jak chodzi o jakiś crap tytuł? widze logika poziom ekspert...

Gdy ja pare dni po becie zacząłem sie kłócić na forum że gra jest p2w to ludzie a raczej zagorzali fani RQ wmawiali mi że niiii nie ma żadnego p2w.. no jak nie skoro skoro wszystko co potrzebujesz do bycia lepszym jest w IS od ręki.. xD no gdzie tu jest full f2p no gdzie? skoro ma to od ręki to wiadomo że zwykły gracz musi to gdzies dropnąć czyli ten płacący jest w lepszej sytuacji.. gdzie oni w tym widzą f2p?