AeonRpg - MORPG przez przeglądarkę, bez żadnych silników - pure program(java)

Typ gry: Mmorpg ( na bazie rune-scape classic

:D )

Grafika: 2D

Chciałbym zaprezentować wam grę którą tworzę już od hmmm 3 miesięcy. Chciałbym ją zareklamować na polskim rynku.

Otóż gra będzie typu runescape (runescape.com) tzn mamy swojego wojownika trenujemy go w różne skille , walczymy zabijamy bla bla bla.

Beta testy już są rozpoczęte. W grę można grać bezpośrednio przez przeglądarkę tzn nie trzeba nic pobierać.

Oficjalna strona www

Kanał na yt: Youtube

Przez 10min. łaziłem i ani jednego mobka nie znalazłem <_<

Lol'd? 10 kroków od ciebie jest troll na 120

Nie wiem. Ja z 10min. łaziłem i nic nie spotkałem.:(

http://puu.sh/xwuU tutaj jest

takie pytanka jest na razie tylko 1 potwór ? będzie gra po polsku ?

takie pytanka jest na razie tylko 1 potwór ? będzie gra po polsku ?

Potworów jest wiele jedyne co to musze mapke stworzyć i je tam dodać :D :-)

Tak gra będzie po polsku ale po osiągnięciu dostateczniej ilości graczy.

Tylko jedna klasa jest hmmm -_-

"Chciałbym ją zareklamować na polskim rynku."

softnyx to są twoje słowa jak mniemam, więc dlaczego strona nie jest po polsku. Przykładowo osoba znająca angielski na poziome podstawowym komunikacyjnym, nie zaczai do końca newsów. A rynek polski lubi język polski.! ?

"Chciałbym ją zareklamować na polskim rynku." softnyx to są twoje słowa jak mniemam, więc dlaczego strona nie jest po polsku. Przykładowo osoba znająca angielski na poziome podstawowym komunikacyjnym, nie zaczai do końca newsów. A rynek polski lubi język polski.! ?

Ermm mam zamiar ją spolszczyć a zareklamować nie zaszkodzi :-)

Tylko jedna klasa jest hmmm

Hmm chodzi ci o archera? Nie jest jeszcze knight, i mage.

Możesz zmienić wpisując w czacie : /arch [0-6] np: /arch 2

Btw nie ma jeszcze zapisu postaci narazie można tylko obczaic jak wygląda grafika :-)

Grafa jak grafa, wszystkie drzewka takie same, i po wodzie da się chodzić gdzie nie gdzie. Postać nawet fajnie wygląda, dał byś jakiś moby do bicia. A i z tego co widzę to troll jest jak na razie unieruchomiony. A jak zmienić klasę bo zalogowałem się i od razu archera miałem.

Mam takie pytanie, nie odbierz tego źle. Dlaczego reklamujesz "grę" w której jeszcze nic nie działa, ponadto tak jak napisał xyaz007, chcesz wprowadzić "grę" na rynek polski ale nie zrobiłeś jeszcze nic w tym kierunku aby przekonać do siebie jakiegokolwiek Polaka ?

Btw nie ma jeszcze zapisu postaci narazie można tylko obczaic jak wygląda grafika :-)

Jeżeli planujesz na grze zarobić jakiś pieniądz, to musisz podać gdzieś jej autora (grafiki).

Ludzie to jest beta... albo alpha.

Mam takie pytanie, nie odbierz tego źle. Dlaczego reklamujesz "grę" w której jeszcze nic nie działa, ponadto tak jak napisał xyaz007, chcesz wprowadzić "grę" na rynek polski ale nie zrobiłeś jeszcze nic w tym kierunku aby przekonać do siebie jakiegokolwiek Polaka ?

Grę w której nic nie działa? ....

A teraz wyjdźmy z krainy emulatorów i silników gry napisanych w php/ajax/jscript etc.

Działa większość potrzebnych rzeczy gra pod względem stabilności jest świetna jak na mój gust. Potrzebuję jedynie czasu i mobilizacji w postaci chętnych graczy do ukończenia podstawowych akcji w grze.

"chcesz wprowadzić "grę" na rynek polski ale nie zrobiłeś jeszcze nic w tym kierunku aby przekonać do siebie jakiegokolwiek Polaka ?" Troszkę Cię tu nie czaje , spróbuję tak: staram się przekonać polaków :-) Język nie jest najważniejszą rzeczą (spolszczenie zajmie max 2 dni[ale aktualnie ogarniam grafe i animacje])

Jeżeli planujesz na grze zarobić jakiś pieniądz, to musisz podać gdzieś jej autora (grafiki).

Autor obrazków to jest cały internet więc jako tako głupio by było to wpisywać ;]

Chociaż od jednego gostka wziąłem animacje: http://www.reinerstilesets.de/ Niemiec, ale jakoś przeboleję :D

Jeśli chodzi o kod źródłowy to stworzyłem go wraz z kumplem + kilka bibliotek.

Powiem tak: wygląda to na amatorstwo i nie ździw się jeżeli nikt w to nie będzie grał. Jeżeli gra będzie grywalna, jakiś balans i będzie co w niej robić to może znajdzie swych miłośników i się wybije jak margonem, ale narazie wygląda to na kompletne amatorstwo, reklamujesz nie gotową grę, nie ma osób od czegoś odpowiedzialnych tylko jakieś grafiki nie wiadomo skąd, jak już chcesz za takie coś się brać to powinieneś się lepiej zorganizować.

Powiem tak: wygląda to na amatorstwo i nie ździw się jeżeli nikt w to nie będzie grał. Jeżeli gra będzie grywalna, jakiś balans i będzie co w niej robić to może znajdzie swych miłośników i się wybije jak margonem, ale narazie wygląda to na kompletne amatorstwo, reklamujesz nie gotową grę, nie ma osób od czegoś odpowiedzialnych tylko jakieś grafiki nie wiadomo skąd, jak już chcesz za takie coś się brać to powinieneś się lepiej zorganizować.

Japier... nikt w tym kraju nie docenia ciężkiej pracy programisty.

I jak mam się zorganizować jak co 5 osoba to hejter jak ty? I tylko wytyka czyjeś niedociągnięcia zamiast pomóc.

Poczytaj kilka książek to może wtedy zrozumiesz kiedy coś jest amatorskie a kiedy nie.

Ps. Jeśli nie wiesz oco biega to nie używaj takich słów jak 'amatorsko'.

Zgadzam się w tym z Tobą.

Masz ambicje i jakieś umiejętności.Tylko moim zdaniem jeszcze za szybko ukazałeś ludziom ten projekt. Byt mało rzeczy i są niedokończone, przez co można się do tego zrazić i pierwsze wrażenie będzie negatywne. Na twoim miejscu jeszcze bym nad tym popracował i dopiero potem przedstawił to jakiejś większej grupie.