Witam zainteresowalem sie gra Aion.Chcialbym ja pobrac ale pierwszy chcialbym uslyszec opinie graczy ktorzy w to graja:).Glownie chodzi mi czy sa serwery z duza populacja polakow,i czy to prawda ze jak sie nie placi kasy na item shop to sie ma ograniczenia do gry glownie do chatu.Prosze o wypowiedz graczy ktorzy w to grali troche czasu z gory dziekuje
Aion czy warto?
Ograniczenia w cholere, jak już masz zacząć grać to najlepiej załatw sobie veterana, bo z początku będzie ciężko. Bez Gold Packa nie ma co grać, więc jak najszybciej należy się w niego zaopatrzyć 3.5-5M
a jakbym nie chcial wydawac realnej kasy to ciezko o veterana lub gold packa ile tak mniej wiecej trzeba grac aby na to uzbierac?
Na Serwerze Anuhart jest najtaniej. Gold pack kosztuje tam 8-10kk na innych 20kk. Do 40 lv nie potrzebujesz praktycznie wgl gold packa poprostu robisz questy. na 40 lv odpalasz GP i przez te 30 dni spokojnie uzbierasz na nastepnego
a na jakim serwerze gra najwiecej polakow i jest duzo legionow polskich
Może zajrzyj na serwer NEXUS jest to najnowszy serwer ,który wyszedł wraz z free to play
Anuhart jest nowszy od Nexusa ;d
Gralem na Anuharcie ,wbilem ten 55 lvl i nuda moim zdaniem gra fajna na poczatku ,ale potem jest ta monotonia i strasznie EU Aion jest do tylu z update...
Szczerze? Jakbym mial wrocic to wolalbym chyba w Tibie grac ,odradzam.
Kazda gra sie nudzi na maksymalnym poziomie:PNawet wow sie juz znudzil i dlatego chcialbym sprobowac pograc w jakas inna gierkie i wypadlo na Aiona.A ile to wogole zajmuje bo sciaglo mi jakis folder ktory ma juz 12gb a w tym launcherze pisze dopiero 46%
Gold Pack jest tani i jeśli nie będziesz wyrzucał kasy w błoto, to kupisz go za pieniądze w grze zanim w ogóle będzie Ci potrzebny. Trade na początkowych levelach nie potrzebujesz ze względu na surveye, a cd na instancje dopiero zaczyna się przydawać na 46+, kiedy rozpoczynają się Dredgiony.
Gameforge zafundowało świetne rozwiązanie free-to-play i lepszego nie znajdziesz w żadnym obecnym MMORPG. Nie rozumiem ludzi, którzy zobaczyli napis "konto premium" i hejtują.
Gold Pack jest tani i jeśli nie będziesz wyrzucał kasy w błoto, to kupisz go za pieniądze w grze zanim w ogóle będzie Ci potrzebny. Trade na początkowych levelach nie potrzebujesz ze względu na surveye, a cd na instancje dopiero zaczyna się przydawać na 46+, kiedy rozpoczynają się Dredgiony.Gameforge zafundowało świetne rozwiązanie free-to-play i lepszego nie znajdziesz w żadnym obecnym MMORPG. Nie rozumiem ludzi, którzy zobaczyli napis "konto premium" i hejtują.
Ta zgadzam sie w 100%
Kazda gra sie nudzi na maksymalnym poziomie:PNawet wow sie juz znudzil i dlatego chcialbym sprobowac pograc w jakas inna gierkie i wypadlo na Aiona.A ile to wogole zajmuje bo sciaglo mi jakis folder ktory ma juz 12gb a w tym launcherze pisze dopiero 46%
Gra sie sciaga do 52% ~ a pozniej to juz Ci w miare szybko poleci,bo bedzie instalacja ;p
a na ktorym serwerze znajde najweicej polskich graczy i legionow
chyba na nexusie tak chociaz mysle
a na ktorym serwerze znajde najweicej polskich graczy i legionow
chyba na nexusie tak chociaz mysle
Tak na nexusie.
Warto, AION to taki wow w lepszej oprawie graficznej
Aion to taki WOW + Lineage2, bo z obu gier ma elementy. Dynamika i oblezenia z Lineage2 a tryb questow i instancji z wowa.
Sam mam postac w Aionie na nexusie (konto veteran) z chanterem 31 lvl ale nie gram bo gra jest troszke nudna i nie ma co robic samemu. Bo jak widze gildie/legiony cienko sie reklamuja.
Aion to taki WOW + Lineage2, bo z obu gier ma elementy. Dynamika i oblezenia z Lineage2 a tryb questow i instancji z wowa.Sam mam postac w Aionie na nexusie (konto veteran) z chanterem 31 lvl ale nie gram bo gra jest troszke nudna i nie ma co robic samemu. Bo jak widze gildie/legiony cienko sie reklamuja.
Bo gra zaczyna sie od 46
Ta, bo wtedy można iść na Dredgion. Moim zdaniem warto grać. Jest to gra F2P, ale czuć że kiedyś była płatna. W porównaniu do innych darmowych tytułów naprawdę czuć dużo wyższą jakość rozgrywki. Jeżeli masz konto veteran to praktycznie możesz grać za darmo. Nie masz praktycznie żadnych ograniczeń (jedyne to wydłużony cooldown instancji). Radziłbym, żebyś kupił sobie jakieś konto ze statusem veteran. Kiedyś na allegro można było je kupić do 50 PLN. Jest to jedna z niewielu gier MMORPG w którą gram tak długo (od czasu closed bety F2P), więc o czymś to świadczy.
wiecie ze ma byc jakas akcja, ze dadza weterana kazdemu accountowi? W FAQ jest tak napisane, tylko nie wiadomo kiedy dokladnie to zrobia, choc zakladam ze patchu 3.0 (wersja EU)
To niech daja,bo i tak wszyscy jeda na GP na end game ;d