Aion czy warto?

Aion staje sie nudny w pewnym momencie...szybciej niż w konkurencyjnych tytulach.

Słabe pve i nudne pvp<1 arena na dzien,dredy o 3 wyznaczonych porach,walki o fortece ale tylko z mocnym kompem ,i world pvp ktore jest dominacja rangera i sina....nudy kilka tygodni po wbiciu 55 i masz już dosc co dzien tego samego.

Przed oficjalnym wyjściem Aiona, na stronce GameForge było napisane, że w przyszłości opublikowane zostaną sposoby na uzyskanie statusu konta Veteran. Czy wiadomo już coś na ten temat? Niedawno zacząłem grać z kuzynem i o ile mnie udało się wziąć udział w CB, tak kuzyn męczy się z tymi ograniczeniami startera. Ani wycraftowanej broni nie sprzeda, ani się nie wymieni ze mną przedmiotami... A przywykliśmy do pomagania sobie;

Z tego co słyszałem ostatnio konta utworzone przed wejsciem 3.0 dostana veterana po wyjsciu

Aion wcale nie jest nudny gram chanterem aktualnie 58 lvl i co ciekawe najlepsza klasa na pvp wcale nie jest ranger ani sorc lecz i tu uwaga cleric no poprostu klasa nie do zabicia a do tego z duuuuuzym dps. Aion wcale nie robi sie nudny trzeba tylko sie ogarnac np. latac po gelkamos +50 albo po tiama +55 i tam robic hardcore pvp. Jezeli ktos potrzebuje pomocy to chetnie jej udziele na anuharcie elyos nick: Mrchaoss

Przed oficjalnym wyjściem Aiona, na stronce GameForge było napisane, że w przyszłości opublikowane zostaną sposoby na uzyskanie statusu konta Veteran. Czy wiadomo już coś na ten temat? Niedawno zacząłem grać z kuzynem i o ile mnie udało się wziąć udział w CB, tak kuzyn męczy się z tymi ograniczeniami startera. Ani wycraftowanej broni nie sprzeda, ani się nie wymieni ze mną przedmiotami... A przywykliśmy do pomagania sobie;

Gold pack na allegro pewny 15zł. Jeśli jesteś niepełnoletni to idziesz na pocztę i dodatkowo płacisz za usługę 2,50zł.

+ gra nie ma supportu, masa cheaterów, gold spamerów i ogólnie dużo tej tego typu masy. Wiem, jest w ch** niepoprawnie gramatycznie. Po zagraniu w Aiona będziecie mieli tak samo negatywne odczucia jak po przeczytaniu mojego postu.

Dzięki mamo, że pozwoliłaś mi grac w to gówno, lepiej było od razu strzelić mi w łeb.

A no lepiej by było... zawsze jeden debil mniej:)

A co do tematu warto zagrac w Aiona. Jeden z lepszych tytułów na dzień dzisiejszy. Gra ma oczywiście support, z cheaterami się nie spotkałem.

Może i racja że rozgrywka na wyższym lvl się nudzi ale taka kolej rzeczy mi też się znudziła.

Gra ma ładną oprawę graficzną, dobre PvP, fajne instancje itp. w sumie długo by wymieniac:)

@Down

Nie jestem fanboyem Aiona nie gram w niego po prostu sądzę że na dzień dzisiejszy to jeden z lepszych tytułów i tak jest raczej prawda:)

Kolejny fanboy Aiona. "w sumie długo by wymieniac:)". To ja Ci wymienie: przy zakupie gold packa- jedna arenka ok 3-6 minutowa pvp+ jedna pve, 2x dredgion, czytaj ok. 20 min 6vs6 pvp/pve; siege- czyli ok 5 min ciągłych lagów. Instancje? Są, ale nikt ich nie robi bo nie mają sensu. Gra nieudolnie korzysta z dobrego silnika graficznego, fatalna optymalizacja, brzydkie, niedopracowane tekstury.

Brak instant matchingu, ograniczenia przy otwartym pvp (ok. po 10 graczach dostajesz coraz mniej pkt.), item shop na zasadzie p2w, BRAK SUPPORTU, masa botów, hacki (niżej linki):

[media=]http://www.youtube.com/watch?v=0rf8wXrd1GU

nie rozumiem tego zdania "Może i racja że rozgrywka na wyższym lvl się nudzi ale taka kolej rzeczy mi też się znudziła."

Nie jestem debilem, więc nie życzę sobie tego typu uwag i na koniec- mam dobry komputer, ta gra naprawdę ma kiepską optymalizację.

Edit. Fatalny balans postaci, ostatni raz jak grałem- w 6 osób nie mogliśmy zabić jednego templara. Walka z klerykiem- koleś skacze, twoje skille się blokują, koleś wciąż się podlecza i po ok 2 min bezsensownej jesteś "ded".

Pozdrawiam Mazowsze.

A teraz ściągnij te hacki, i pokarz jak działają u Ciebie, bo takie z d*py wzięte filmiki do d*py z powrotem możesz wsadzić.

,,fatalna optymalizacja,, - hahaha, padłem...

A propos, w opcjach masz takie fajne ustawienie zwane jako ,,Hight quality graphics engine (czy coś w tym stylu),, jeżeli grasz bez tego, to na grafikę/tekstury biadolić nie masz prawa.

Naprawdę?

Twoja opcja nie poprawia jakości TEKSTUR, tylko skupia się na renderowaniu obrazu panie inteligentny.

Twój wirtualny bohater będzie ślicznie zaokrąglony, ładnie poświeci i po błyszczy, ale tekstury pozostaną jakie były.

Faktycznie filmiki z youtube (nie z d*py, one są z youtube) kłamią? Pewnie, media zawsze kłamią, cały internet to ściema- tajny projekt tajnych służb mający na celu odmóżdżyć takich ludzi jak Ty.

Pewnie masz rację, gra jest tak zaje*ista, że sam NCsoft się jej powstydził i przeszła na f2p.

Braku engame'u, balansu, botów nie skomentujesz?

PS. Znajomy, kiedy gra była płatna, wszystkie swoje postacie robił na botach- NCsoft je po banował i zaproponował grę od nowa. Kiedy Aion przeszedł na f2p, wszystkie konta ów znajomego zostały odbanowane.

Wake up.

Wow!, a czemu tak hejcisz?, każda gra mmo ma defekty, Aion także, która gra ma perfekcyjny balans?, która gra nie ma botów?, jak nie bot, to zawsze znajdzie się jakiś no-life power gamer, który będzie zdobywał wszystko 10 razy szybciej niż inni, ale czy to Ci przeszkadza w cieszeniu się świetną, i dopracowaną rozgrywką?

Sam w Aion'a (już) nie gram, ale bardzo miło spędziłem tam swój czas, a jak patrze na takie posty jak Twoje, to odechciewa mi się wchodzić na to forum...

Słucham? Nikogo nie obraziłem, wyraziłem jedynie swoją opinię na temat gry a już na wstępie zostałem wyzwany od debili. Odechciewa Ci się wchodzić na forum bo ktoś wyraził swoje zdanie na temat określonego produktu? "Hejcisz"? Nie hejcisz tylko wyrażam swoją opinię. Jestem pełen żalu i goryczy bo gra miała potencjał, ale po premierze f2p wszystko przepadło i zrobili jeden wielki syf.

"Każda gra mmo ma defekty"- jasne, dlatego przy dobrych produktach są one szybko niwelowane

"która gra nie ma botów"- yyy, Aion NCsoft (bany), Rift, WoW, GW i wiele innych płatnych, zadbanych produkcji.

"jak nie bot, to zawsze znajdzie się jakiś no-life power gamer, który będzie zdobywał wszystko 10 razy szybciej niż inni"- uwaga z d*py, niech zdobywa- uczciwą grą.

Witam zainteresowalem sie gra Aion.Chcialbym ja pobrac ale pierwszy chcialbym uslyszec opinie graczy ktorzy w to graja:).Glownie chodzi mi czy sa serwery z duza populacja polakow,i czy to prawda ze jak sie nie placi kasy na item shop to sie ma ograniczenia do gry glownie do chatu.Prosze o wypowiedz graczy ktorzy w to grali troche czasu z gory dziekuje