Aion czy warto?

Warto warto, tym bardziej że patch 3.0 coraz bliżej. Dla mnie jest to dobra alternatywa w oczekiwaniu na giganta GW2 (giganta wg mnie) ;) Później zawsze można podzielić jakoś czas pomiędzy te gry ;P

Sam jesteś nudny....Napady na gildie sa nudne ? robienie abyss ? tańczenie sobie cała gildia w miastach asmo ?Aion jest epicki.

czlowieku ja nie mam 12 lat....napady na guildie? chlopcze myslisz chyba Aiona z l2... Epicki mogl by byc gdyby mial open world open pvp i enchant z l2;] + wiecej rb

wczoraj wlasnie weszedl patch 3.0 i mam pytanie czy dali te veterany dla kazdego?? a jesli tak to jakbym dzis zalozyl konto tez bym mial veterana??

raczej w to wątpię

Podobno dali, ale tylko kontom założonym niedługo po wyjściu free to play.

kurde niewiem czy zagrac w aiona bo szukam gierki z craftem fajnymi skillami i mam dylemat aion czy moze archlord albo jesli macie inne propozycje byscie mogli napisac i sorki ze pisze w tym dziale:)

Aion lepszy niż Archlord. Archlord to tylko grind i endgame PVP a poza tym pracują nad Archlord X i tego zwykłego trochę olewają.

Jak szukasz fajnego craftu to polecam Cabala.

Krótko i zwięźle XD ... bo żal mi d*pę ściska od tych waszych wypowiedzi.

Wczoraj na nowo zacząłem grać w Aiona po tym patchu 3.0 od GameForge :P

1. Klimat - jak ktoś lubi aniołki lub... złe aniołki to gra nie jęczy!

2. Większą satysfakcje się ma z uzbierania na GP w grze kasy niż kupowania i IS, zresztą wydaje mi się, że te cały fabryki golda z czegoś muszą mieć taką kasę :P A więc jakie boty reklamujące w miastach takie stronki... OK, ale bez przesady :D... bo gdyby nie oni nie było by GP do kupienia za kasę z gry!

3. Serwer... na jakim grać? Nie na pierwszym lepszym... tylko na takim, który jest zrównoważony! Ja osobiście gram na Anuharcie czy jakoś tak XD i tam jest w miarę tych dobrych i tych złych... dosłownie parę % różnicy, nie to co na innych serwerach po paredziesiąt % z tego co mi wiadomo chyba jeszcze Perento jest w miarę zrównoważony... bynajmniej był.

4. Grafika i to całe latanie... Grafika jest super, do tego nie mam uwag. CryEngine (na myśl sobie weźcie Crysisa) i już wiecie jaka ekstra grafa jest w grze :D Co do latania... to jest ono... takie sobie. Latać można tylko przez krótki czas :( i to nie wszędzie, więc przereklamowana jest ta swoboda ruchu :( Z drugiej strony, to jest jak latanie samolotem, a czas jest paliwem :D więc takie, samo latanie może przynieść nieco emocji :D... wzlecieć bardzo wysoko, a potem chop siup... nie ma skrzydełek i się spada ( sprawdziłem to... i można zginąć XD )

5. Co za idiota pyta się czy warto zagrać?! Zamiast się pytać... ściąga się grę i się gra! Wątpię aby na świecie znajdował się jakiś sobowtór, mający dokładnie taki sam charakter, takie same przyzwyczajenia i wyglądałby tak samo... każdy jest inny i powinno się mieć wyjebane na opinie innych osób...

Podsumowując... Jak ktoś lubi aniołki itp... Jak ktoś lubi prawdziwe free-to-play (możliwość kupna premki w grze za walutę z gry jest moim zdaniem prawdziwym F2P!!!... to tylko kwestia czasu, zanim się dorówna prawdziwym koksom z gry :D... czyli innym graczom tak btw)... jak ktoś lubi latać... nie będzie zawiedziony ( będzie trzeba jakoś zarządzać tą możliwością wznoszenia się w powietrze ) i jak ktoś lubi dobrą grafikę... to idzie grać!!!

pozdrawiam innych jęczących co są niezdecydowani -.-'

... idę grać... muszę zdobyć mace do tarczy, bo z questa tarcze wziąłem... bo macy też nie mogłem wziąć... szkoda :P

gralem w cabala i tam craft to nudny jest

zgadzam się z @RVN i sam zacznę sb o początku grę na anuharcie jako elyos spirit master

Ja tak samo, miałem SM'a założyć po stronie asmo, ale robienie tych samych questów po trzykroć jest już nudne, więc pora zmienić frakcję ^^.

Myślę nad jakimś Chanter'em, Sorc'em bądź Gladkiem dla odmiany, jeszcze nie wiem.

czlowieku ja nie mam 12 lat....napady na guildie? chlopcze myslisz chyba Aiona z l2... Epicki mogl by byc gdyby mial open world open pvp i enchant z l2;] + wiecej rb

Tak , jeśli wyzwiesz mastera gildii np u asmodianów , to się gildiami umawiacie albo u Asmo albo Elyosów.

Ps. Open world pvp może nie ma , ale jak napadasz w 300 osób miasta asmo , atakujesz wszystkich i masz mega war że nawet mi lagguje to powiedziałbym że L2 takiego czegoś nie ma. :)

ale i tak mnie te wary wkurzają , nie dość że czasami mam mini laggi to jeszcze z 10 asmo się rzuca na mnie jak na mięso bym swoich nie leczył , ale tarcza +10 robi swoje :D:D

tak czy siak jak dojdziesz do "Ekipa Remontowa" to napady na asmo i polowania są non-stop (szczególnie ten kto ma najwięcej gildii może od mastera dostać broń :D)

@koyiro Nie rób glada o.O chyba że chce ci się farmić 20dni na dobrą lancę :D bo inaczej to rady nie dasz na pvp :D

Well, założyłem sorca z zamiłowania do aoe, mój nick Woolfie po stronie Elyos na serwerze Anuhart, kto chciałby pociskać questy w party pisać w grze ^^.

Sorc nie ma aoe o.O tyle od serca powiem :D

2 skille aoe ma Chanter i Cleric

1 skill ma Glad

ale sorc nie ma. XD chyba 1 ale to na 55..

Dziwne, bo ja naliczyłem przynajmniej z 8.

http://www.aionarmory.com/search.aspx?browse=6.9#spells:100+2

A ja mam pytanie. Na razie jade na koncie Starter.

Jest w tej grze gdzieś depozyt ? jeśli tak to gdzie ?

Da się powiększyć plecak o dodatkowe sloty ?

Depozyt nazywa się Warehouse, jeśli grasz Elyosami to jest oczywiście w Sanctum i na przykład Verteron Citadel (po schodkach).

Plecak powiększasz u Cube Artisana.

Jak nie wiesz gdzie coś się znajduje, "zapytaj" Info Board (tablica)

Grafikę ma ładną...dynamikę też ma dobrą tylko trochę lipa z kontem free =/ (bo te płatne o wiele lepsze...)

No ale mogę polecic tą grę ponieważ jest warta poświęcenia wielu dni...a nawet miesięcy :)

słaba gra i tyle, nie ma czegoś co by przyciągnęło na dłużej, ta gra ma wszystko na wysokim poziomie ale jednak jest nudna jak flaki z olejem ;] nie opłaca się w to grać, już lepiej płacić kaske co np. miesiąc- 3 miesiące i pograć w RIFT

A ja Ci powiem Flash, że Rift był dla mnie nudny jak flaki z olejem, może grafika i ładna (chociaż ja na low grałem) ale nie było tam niczego ciekawego, dynamiczne ewenty jakoś mnie nie bawiły, tym bardziej że grałem na nisko zaludnionym shardzie.

Gra faktycznie jest nudna na niższych levelach, dobij 25 to zobaczysz Aion'a w pełnej krasie czyli - Abyss.