Aion - dyskusja ogólna

Masakra to więcej niż Tera... kiedyś grałem w Aiona chyba na 2.7 to zajmował wtedy mniej niż 20 gb.

A do ilu % Aion się pobiera ? bo kiedyś było tak, że pobieral sie chyba do 60%, a poźniej instalował.

AlphaWolf to bardzo mało wiesz. Zainstalowany Aion zajmuje 21.5 Gb, instalka coś ok. 15-16gb (ale leci szybko, więc maks 2 godziny na średnim łączu).

Masakra to więcej niż Tera... kiedyś grałem w Aiona chyba na 2.7 to zajmował wtedy mniej niż 20 gb.A do ilu % Aion się pobiera ? bo kiedyś było tak, że pobieral sie chyba do 60%, a poźniej instalował.

Dalej tak jest ,ze sie sciaga do ilus tam % a pozniej instalowanie

Nom potwierdzam, gra zajmuje ~21 gb i pobiera się do 60%.

W takim razie mój błąd. Przepraszam :).

AlphWolf nie jest to P2W, bo te skrzydła mają też ograniczenie lvlowe. Nie będzie tak jak winnych grach, że 20 lvl będzie śmigać na najlepszych skrzydłach. Osoba z 60 lvlem na pewno bez trudu takich też się dorobi.

Cześć Wam, mam pytanie 31 lipca wychodzi Aion PL tak? bedzie trzeba na nowo sciagac clienta czy bedzie tylko to kwestia zmiany jezyka w ustawieniach i serwera?

Bedzie to tylko kwestia ustawienia jezyka,dalej bedziesz mogl grac po ang ale na nowym servie (PL)

a dzięki za szybką :)

odpowiedź :))

warn_ico.png
Warn za Double Post. - crracked

Mam pytanie, czy Aion poszedłby mi na kompie o parametrach:

Intel Core 2 Duo E7200

ATI Radeon X1950 pro

Windows 7 Ultimate 64bit

2GB RAM

Tak

Dla wygodniejszej rozrywki, gdybyś miał większe lagi, zmień graphic engine na default z high. W moim przypadku znacznie wpłynęło na płynność gry.

Mam pytanie, czy Aion poszedłby mi na kompie o parametrach:Intel Core 2 Duo E7200ATI Radeon X1950 proWindows 7 Ultimate 64bit2GB RAM

Grałem w Aiona na prawie identycznym sprzęcie (tylko system to był Win XP sp3, więc automatycznie gra pożerała mniej zasobów sprzętowych) i tutaj z Win 7 nie powinno być większych problemów (usawisz sobie najwyżej więcej opcji na minimum). Oczywiście o max detalach możesz zapomnieć, o niektórych średnich ustawieniach także, ale grać pewnie się będzie dało spokojnie.

Właśnie ściągam NA wersje Aiona, który serwer jest najmłodszy?

Dodatkowo, kto wg. was jest najlepszym/najbardziej potrzebnym w party supportem?

Początkowo myślałem o Chanterze, ale jak zobaczyłem że Cleric ma dość dużego defa zmieniłem zdanie.

Podoba mi się też Bard, ale on sprawia wrażenie właśnie takie Chantera.

Hej, zapraszamy na serwer Tiamat. Mamy tam forumowy legion. W zasadzie wszystkie klasy mile widziane, gunnerów jest najwięcej

Właśnie ściągam NA wersje Aiona, który serwer jest najmłodszy?Dodatkowo, kto wg. was jest najlepszym/najbardziej potrzebnym w party supportem?Początkowo myślałem o Chanterze, ale jak zobaczyłem że Cleric ma dość dużego defa zmieniłem zdanie.Podoba mi się też Bard, ale on sprawia wrażenie właśnie takie Chantera.

Nie jestem pewny czy granie supportem na dzień dzisiejszy w Aionie jest dobrym pomysłem, bez uprzedniego zaklepania sobie miejsca w jakiejś gildii. Zazwyczaj wolni supporterzy mają ciężko, a gdy jeszcze mają się użerać z najazdami PKerów... chociaż pewnie ich też jest teraz niewiele w początkowych lokacjach. Zagraj lepiej jakimś samodzielnym DPSem/DD (mag, sztyleciarz, łuk), to przynajmniej będziesz miał więcej zabawy z gry na początku i nie będziesz nikogo potrzebował do w miarę szybkiego expa.

Ale oczywiście supporterzy to dalej najbardziej wygarniania klasa w mmorpgach, więc może trafisz na jakiś zespół, chociażby z tego forum. Ogólnie do PvP Cler (mace + tarcza, czasami fajnie ganiali za 'czerwonymi' sztyleciarzemi ^^), gdzie Chanter jest (był jeszcze w poprzedniej wersji) wygarniany do party PvE, instancje itp. trochę bardziej niż cler. W skrócie/bardzo ogólnie jak dobrze pamiętam, to Cler jest bardziej Heal teamu i siebie (dlatego dobry jest na pvp + mace i tarcza), a Chanter to Buffy do Defa (lepiej wygarniany do party).

Nie jestem pewny czy granie supportem na dzień dzisiejszy w Aionie jest dobrym pomysłem, bez uprzedniego zaklepania sobie miejsca w jakiejś gildii. Zazwyczaj wolni supporterzy mają ciężko, a gdy jeszcze mają się użerać z najazdami PKerów... chociaż pewnie ich też jest teraz niewiele w początkowych lokacjach. Zagraj lepiej jakimś samodzielnym DPSem/DD (mag, sztyleciarz, łuk), to przynajmniej będziesz miał więcej zabawy z gry na początku i nie będziesz nikogo potrzebował do w miarę szybkiego expa.Ale oczywiście supporterzy to dalej najbardziej wygarniania klasa w mmorpgach, więc może trafisz na jakiś zespół, chociażby z tego forum. Ogólnie do PvP Cler (mace + tarcza, czasami fajnie ganiali za 'czerwonymi' sztyleciarzemi ^^), gdzie Chanter jest (był jeszcze w poprzedniej wersji) wygarniany do party PvE, instancje itp. trochę bardziej niż cler. W skrócie/bardzo ogólnie jak dobrze pamiętam, to Cler jest bardziej Heal teamu i siebie (dlatego dobry jest na pvp + mace i tarcza), a Chanter to Buffy do Defa (lepiej wygarniany do party).

Do 55 lvl na NA jest FTS więc nie ma pk. Nawet można pomęczyć się te 25 lvl do NTC clericem, a potem każda grupa się o ciebie bije. Cleric jest healbotem leczy siebie i cały team na zawołanie dmg robi ale nie daj się zwieść tym ultradps buildom, bo w party jesteś potrzeby tylko do healowania, na solo można biegać ze staffem zamiast mace/shield. Chanter jest bufferem, ale nie tylko do defa ale podnosi też atak i to znacznie. Z dobrym buildem jest mocny na solo, a z odpowiednimi stigmami i manastonami wyciąga niezły dps. Songweaver trochę uleczy, ale głównie jest brany jako offheal/dps. Posiada trochę CC, poza tym jest kochany przez wszelkie postacie zużywające manę, ponieważ jak to często się określa jest on "infinite mana pot", ponieważ może zregenerować mp całemu party w krótkim czasie. Różnica jest także taka, że cleric i song są klasami magicznymi i zasięgowymi, a chanter pomimo wywodzenia się z tej samej klasy co cleric jest klasą fizyczną i krótkozasięgową. I tak na koniec nigdy nie widziałem żeby chanter był bardziej pożądany od clerica, nieraz widać na wyszukiwarce z 10-12 teamów na różne instancje szukające desperacko jakiegoś clerica. Ale każdy support jest miło widzany w party.

Dzięki wielkie :), to biorę clera na full heal.

btw. Mówisz o jakiś buildach, chodzi Ci o dobór skilli a nie punkty dane w jakieś drzewka? Albo jestem ślepy, albo tu nie ma żadnych skill pointów i można brać wszystkie skille jakie są dla danej klasy?

Jak ktoś potrzebuje dobrego healera to gram na Tiamat, nick Shanise, jestem supportowym bogiem :P.

Miałem długą przerwę od Aiona, ale mam zamiar wrócić wraz z polską wersją i gildia. Mam kilak pytań. Na jakich poziomach najlepiej farmić ap, kiedyś dużo osób zaczynało, chyba, porządna farme na przeciwnikach od/do 26lvla? Czy to opłacalne, sam tak kiedyś robiłem, ale to kupę czasu temu? (SM z orbem +15, przeciwnicy składali się jak domki z kart)