Aion - dyskusja ogólna

Jakby bylo 500 to by bylo bardzo duzo... ^^ jak na normal serv jest 1k np tylko xD a co do gp...to ile bedzie wart na pl servie...nie wyobrazam sobie tej ceny :)

Wydaje wam się, że nie ma Polaków których stać na kupienie 50gp i wystawienie ich na ah lolz. Przypominam sytuacje z pl servera innovy L2, gdzie było pełno ludzi którzy wzbogacali się w ten sposób. Cena gp nie będzie wysoka ;)

To się zobaczy jak już serwer wyjdzie. Zostało 26 dni i po jakimś czasie wszystko się wyjaśni. Nie ma też pewności jaka populacja zostanie na serwerze, bo na początku tradycyjnie będzie bum, a potem emocje opadną.

I tak nie wiem po co nowy server jak on nawet w pl nie bedzie stal QQ

A myslicie ze polacy to biedacy ? Chyba ze patrzycie na swoje rodziny. Jak ja gralem w 4Story to ziomek (4 lata temu) jak byl lvl cap 60 - Wydal w rok ponad 4k zł na IS by zrobić itemy na +24, a skończył na +20 serwer Mortal.

W Runes of Magic tak samo, znam typa ktory w 3 lata gry wydal ponad 7k zł na diamenty, w chapterze 2 gdzie ludzie latali w tierach 3 to on mial 5, zawsze mial wyzszy tier o 2 od innych, gdy byl rozdzial 3 to kazdy mial bron t8/t9, on nie mial co robic wiec robil t11 a po pol roku ta bron byla gowno warta bo co 3 miesiace wychodzila nowa insta.

To brawa dla niego jak wywalał 7k zł na durne gierki. Debil umrze debilem.

Polacy dostają oddzielny serwer?

Inyenn nie mierz innych swoją miarą, skoro koleś miał pieniądze to przeznaczał je na taką zabawę jaka mu odpowiadała. Nie ma w tym nic złego imo, jeden przeznaczyłby to na jakiś k**ewsko drogi rower lub aparat, a on chciał dominować w ulubionym mmo x))

To brawa dla niego jak wywalał 7k zł na durne gierki. Debil umrze debilem.Polacy dostają oddzielny serwer?

Ta,bedzie nowy server ale co z tego jak on nie bedzie stal w PL...taki sam ping bedzie jak na wszystkich innych EU...

A myslicie ze polacy to biedacy ? Chyba ze patrzycie na swoje rodziny. Jak ja gralem w 4Story to ziomek (4 lata temu) jak byl lvl cap 60 - Wydal w rok ponad 4k zł na IS by zrobić itemy na +24, a skończył na +20 serwer Mortal.W Runes of Magic tak samo, znam typa ktory w 3 lata gry wydal ponad 7k zł na diamenty, w chapterze 2 gdzie ludzie latali w tierach 3 to on mial 5, zawsze mial wyzszy tier o 2 od innych, gdy byl rozdzial 3 to kazdy mial bron t8/t9, on nie mial co robic wiec robil t11 a po pol roku ta bron byla gowno warta bo co 3 miesiace wychodzila nowa insta.

Sądzę ,że tym dzieckiem byłeś ty.

Panowie spokojnie ;) Każdy lubi co innego i trzeba to szanować B)

Kyree no coś Ty, przestaniesz grać bo GP drogie są ? Przecież masz dobrą postać ...

Do zobaczenia na Nexusie (forever!)

Ludzie narzekaja na ceny gp ,bo sami tak zrobili...^^ ale co tam...jakby nie kupowali gp po tyle to by stanialy... ^^

Prędzej czy później ceny wszędzie będą wysokie, także nie ma co się tym wgl sugerować tylko czas zacząć grać :)

Na serwerach EU mają stawiać lepsze serwery/powiększać je, także pingi na pewno spadną tym co mają duże.

Wgl powiem Wam, że skończyłem granie w Rifta, od 50 lvla ta gra to totalna farmą i masówka, wszystko na gotowe jest prawie, ale jakby to ująć, wręcz fanatyczna masówka i farmą, nic innego się tam nie da zrobić. Tak mnie tu wkurzyło, że aż znudziła mi się ta gra.... Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że Aion THE BEST MMO FOREVER !! Ma w sobie to coś, że nawet godzinę można sobie skakać po mieście i jest fajnie hehe :D

Bez gold packa można robić zakupy w AH, czy jakieś ograniczenia ?

Bez gp nie kupisz nic w AH chyba, że masz veterana. Ceny gp są wysokie ale to ludzie sami tak zrobili.. nie którzy potrafili wykupić po kilka-kilkanaście sztuk po to aby mieć same skrzydełka... Jednak nie są to ceny których nie da się zarobić, dla doświadczonych ludzi to 1-2 dni i kasa na gp jest. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy po 4.0

Na Anhuracie gold pack jest za 50kk więc źle nie jest. Zresztą jak ktoś może to te 43 zł też jakimś kosmicznym wydatkiem nie jest.

A mnie zastanawia inna rzecz. Przejrzałam sobie ostatnio ofertę item shopu GameForge i dowiedziałam się, że skrzydła zakupione w sklepie dają jakieś dodatkowe boosty (zwiększona szybkość + coś jeszcze). To chyba ma dosyć istosny wpływ na rozgrywkę pvp. Nie jest to takie trochę p2w?

Nie ... bo te skrzydla ma sie latwo w grze ;)

Ok, rozumiem. To dobrze, bo zastanawiałam się nad kupnem :).

Ile wazy Aion ? Bo pobralo mi sie 14 gb i mam 48%.

Z tego, co wiem, to po wszystkich najnowszych patchach waży ok. 45 GB.