Aion - dyskusja ogólna

Na jakim serwerze sie oplaca grac z serwisu aioninfo.com ? Bo mam zamiar grac iszukam serwera gdzies jst duuzo polakow :)

warn_ico.png
Warn za reflink w podpisie. Umieszczanie reflinków jest niezgodne z naszym regulaminem.

~ AlphaWolf

Polecam ci polski serwer Barus, caly czas przybywa graczy, praktycznie nowy server :)

mimo iz bylem sceptycznie nastawiony na samych pl graczy to jednak nie jest tak zle jak mawiali.

Na w/w angielskich-int sporo graczy ubylo, duzo ludzi sprzedaje konta i ciezko juz tez tam dogonic najlepszych.

Ale zrobisz jak bedziesz uwazal :) milej gry w najlepszym obecnie mmo!

Mam takie pytanie. Ktos sie orientuje po ile moze chodzic kinah na siel ewentualnie konto na 60lv-65lv? Bo szukam ciagle nie moge kupic a jak sie mnie ktos pyta to chyba zle ceny podaje :/

Gdzie lepiej grać: na EU czy NA (dodam, że mam na EU konto veteran z CBT). Powracam do gry najprawdopodobniej na dłużej.

@up

Temat wałkowany już tysiące razy. Przeczytaj sobie ten temat + http://mmorpg.org.pl/forum/topic/50336-aion-na-czu-eu/

i sam zadecyduj :)

Powiem wam że po tym co włąsnie przeczytałem chyba przenosze się na NA ;D Ciekawe czy będzie mi smigan normalnie czy będe miał problemy jak niektórzy :P

Gdzie lepiej grać: na EU czy NA (dodam, że mam na EU konto veteran z CBT). Powracam do gry najprawdopodobniej na dłużej.

EU zdecydowanie.

W NA masz w sklepiku permamente boosty do statystyk. EU to tylko gold pack, który na allegro kupisz za 15 złotych. Chyba 50 gr dziennie da się przeznaczyć na rozrywkę?

Dokładnie

Wiecie co. Przeglądam forum i jest milion tematów porównujących NA i EU. Dzisiaj chyba usiądę i zrobię generalne porównanie w jednym dużym wpisie. Może administracja to podepnie i skończy się debata. Będą po prostu twarde fakty.

@Aktualizacja

Zrobiłem porównanie. Zobaczcie kto wygrał. Powiem tylko, że różnica w koszcie gry jest ogromna! Zapraszam do artykułu.

Dobra robota Aragmor :) Teraz jak ktoś spyta znów co lepsze lub co gorsza, założy nowy temat w tej sprawie, to wpadnę w totalne zdumienie hehe :blink::D

Po prostu zaspamujesz go linkiem do tego artykułu. Niech poczyta.

Nie zmienia to faktu, że aion NA daje lepsze możliwości dla osób niepłacących, których jest nie mało. Porównanie obejmuje tylko kwoty w IS a nie grę. NA przegrywa to oczywiste, w końcu jest przystosowany na rynek USA ale tylko pod względem $ i pingu o słabym łączu. Ale wygrywa pod względem konta starter, zawartości brokera która różni się diametralnie, NA jest pełen okazji i taniochy a EU przy NA świeci pustkami i zwariowanych cenach. Przyjazność gry dla osób niepłacących, wygrywa NA. Dodam, że na NA gra więcej ludzi, czasami jest wręcz tłoczno ma to + i - między innymi nie trzeba czekać na insty ale spoty są obładowane w godzina szczytu. Do tego dodać lepszy support, szybsze aktualizacje, Dlatego nie rozwiązuje to sporów, twoje porównanie to kropla w morzu różnic między NA a UE

PING z WTF i dobrym łączem nie przekraczającym 100 (nie liczę bitew o fortece i większych zgromadzeń a Insty to miód i orzeszki) Jedynie co zauważyłem to ludzie na NA mniej się starają w party ;x często je olewają i wychodzą na EU nie spotykałem się z tym tak często.

Co nie zmienia faktu, że aion EU nie kosztuje dużo i przy małych wydatkach przebije wersje NA ale tylko pod względem, że się płaci za grę. A większy ping też jest miłym dodatkiem.

Mimo wszystko fajne porównanie chociaż obejmuje tylko koszty gry a nie gamepley i inne aspekty i zakłada, że każdy kupował by to samo na EU i NA

Moim zdaniem jest tak:

-Chcesz płacić, graj na EU

-Nie znasz angielskiego, graj na EU

-Zależy ci na maksymalnie mały pingu, graj EU

-Nie chcesz dać ani złotówki graj NA

-Chcesz mieć szybsze aktualizacje, graj NA

-Chcesz mieć dobre wsparcie supportu, graj NA

-Chcesz mieć zawsze gotowe party, graj NA

Dla mnie NA nigdy nie przebije EU, chociaż na EU również gram ale tylko dlatego, że graja tam koledzy o słabszych łączach. Jedynie trzeba znać angielski i mieć dobre łącze co w Polsce jest trudne

EDIT:Twierdzicie, że sklep na NA daje przewagę? Postawcie dwóch graczy obok siebie na NA i EU jeden płaci a drugi nie daje grosza na grę

Wynik? Na EU różnica jest kolosalna brak handlu, ograniczone zbieractwo kaszana totalna , płacący pokona go na hita.

Na NA postacie są wyrównane pod względem siły jedynie co to płacący osiągnie to szybciej a niepłacący osiągnie to szybciej i przyjemniej niż niepłacący na EU który bez handlu będzie zbierać EQ wieczność. Dalej twierdzicie, że is na NA daje przewagę?

IS na EU to konieczność na NA tylko dodatek

JAK PLACIC!????????????????????? co wy za glupoty i ferment siejecie......na barsueie grasz 100% DARMO i nie wydajesz ani zlotowoki....ludzie ogarnijcie sie. GOLD PACKI kupuje sie na aukcji nie tzreba gold packa aby kupic go na aukcji a kotujesz tylko 30kk....lol. Znowu glupota na EU nie ma nic w IS ....na US jest wszystko.

Nie ma to jak klamac...pewnie na EU nic nie osiagnal na US zaplacicl potkami sie wyexpil kupil gear i narzeka an EU ^^ brawo :)

Kazdy kto gra na EU i GRAL NA US powie ze na US nie oplaca sie grac bedac z EUropy....

hahaha

Wypij melisę, zjedz coś słodkiego i napisz normalnie bo z tego nic nie da się wyczytać.

Pograj na NA a zobaczysz, że to 2 inne światy jak dzień i noc. Po za tym chyba nie za bardzo łapiesz o co chodzi.

tyle w stosunku do ciebie bo nie mam zamiaru dyskutować . Pisze jak jest, może z EU trochę przerysowałem ale nie zmienia to faktu, że EU w porównaniu do NA wypada blado. Właściwie dla casuali nie ma różnicy gdzie chcą grać będzie im się tak samo grało

Edit: no widzisz napisałem to samo. Bo rynek NA jest robiony pod USA a nie pod europe

EDIT: Boże widzisz i nie grzmisz. NIC nie załapałeś. Wszystko przekręciłeś co napisałem GRATULACJE

JAK PLACIC!????????????????????? co wy za glupoty i ferment siejecie......na barsueie grasz 100% DARMO i nie wydajesz ani zlotowoki....ludzie ogarnijcie sie. GOLD PACKI kupuje sie na aukcji nie tzreba gold packa aby kupic go na aukcji a kotujesz tylko 30kk....lol. Znowu glupota na EU nie ma nic w IS ....na US jest wszystko.Nie ma to jak klamac...pewnie na EU nic nie osiagnal na US zaplacicl potkami sie wyexpil kupil gear i narzeka an EU ^^ brawo Kazdy kto gra na EU i GRAL NA US powie ze na US nie oplaca sie grac bedac z EUropy....

Jestem zwolennikiem EU, ale Arronirro ma rację. Mój artykuł dotyczący porównania serwerów ma pewną wadę. zakłada grę w oparciu o sklepik/gold pack. Całkowicie pominąłem w nim sytuacje osób, które chcą grać całkowicie za free. To był błąd. Dzisiaj go poprawię i dam link jak skończę.

Zgadzam się z Arronirrro, wszystko dobrze wyjaśnił, wypadałoby zrobić z tego temat i podczepić, bo tutaj zginie w gąszczu postów.

Pozdrawiam

To było pisane na szybko i może nie zbyt spójnie ale napisze coś w nowym temacie i jak by dodać do tego porówna aragmor wyszła by mniej więcej dobra orientacje jak wygląda gra na NA a jak na EU.

aragmor

Jak już zajmujesz się IS to może napisz o różnicach w potrzebie korzystania ze sklepu w obu wersjach bo znacznie się różni z powodu różnic konta starter. A ja opisze różne aspekty game-play'u.

Wbiliscie pewnie 15 lvl i teraz brednie wypisujecie..no ale ok :) oczywiscie osoba grajaca meisiac ma wieksza wiedze niz osoba grajaca 2 lata. :) pozdro , sluchajcie dalej glupot na TEMAT US na , ktorym malo kto gra z polski czy tez europy.

Nowa wersja porównania.

Obecnie trochę na brudno, ale ogólny obraz już uchwyciłem. Wieczorkiem jeszcze przeanalizuję sprawę populacji, szybszych update i pingów.

o właśnie tego mi brakowało. Oczywiście jest to uproszczone i dotyczy głównie kasy ale na pewno teraz jest bardziej przydatne dla laika ale sądzę, że suma sumarów wszystko sprowadza się do tego czy chcemy wydać kasę i ile. Mimo iż różnice są duże pod względem rozgrywki, graczy czy brookera to nie ma tak negatywnych które spowodowały by całkowitą dyskwalifikację jednego z serwerów.