Ma ktoś wskaźnik liczbowy zaludnienia serwerów wersji NA? Nigdzie tego nie mogę znaleźć. Jedyne na co trafiłem to rozkład procentowy klas, frakcji i poziomów.
Aion - dyskusja ogólna
Wbiliscie pewnie 15 lvl i teraz brednie wypisujecie..no ale ok oczywiscie osoba grajaca meisiac ma wieksza wiedze niz osoba grajaca 2 lata. pozdro , sluchajcie dalej glupot na TEMAT US na , ktorym malo kto gra z polski czy tez europy.
Jesteś nudny i monotematyczny. Przestań się chwalić swoim doświadczeniem, kiedy nie masz bladego pojęcia ile ktoś grał w aiona.
Nie wracaj najlepiej do tego tematu i będzie spokój. Ew. komentuj z głową i popieraj to rzeczowymi argumentami.
Co do nowego "porównania", nie rozumiem ostatniego zdania: "Obie wersje dla kont darmowych mają te same ograniczenia." Pewnie to źle zrozumiałem, bo US nie ma podziału na konta darmowe i płatne (http://truly-free.aiononline.com/truly-free/index.php). Byłoby fajnie, jakbyś to sprostował.
bede wracal bo nie lubie jak ktos pisze glupoty. Aion US nie jest i nie bedzie lepszy od GF...na GF jest wszytsko za darmo a gp to grosze na end game codzinnie mozna zarobic na 1-2 gp bez problemu
jak sie chce
a na US ? wygearowane wypotkowan etransformowane boty lataja...z ITEM SHOPU. smiech na sali zeby mozna bylo zdobywac 110 , bronie z tiamy skiny etc w item shopie i co glupio teraz? no chyba tak
w US mozna sie ubrac za kase w EU nie ma takiej mozliwosci
NIe napisalem ani slowa o op miSZCZU , ale jezeli wedlug ciebie - skrzynki z enchantami , manastonami , itemki na 100% szansy na wejscie manastone to nie sa itemy op no to gratuluje nie wspominajac o transformacjach czy innych itemach
. Tak dalej wmawiajcie ludziom ze US jest piekny i cudowny ;]
tylko bez twffast to nawet nie ma co tam garc tyle w temacie- 40 zl meisiecznie? ...na gf nie placisz niz i masz rowno ze wsyzstkimi , skonczylem glupia pyskowke.

Dobre sobie, jest jeszcze pojęcie populacji i tego, że przeciętny kowalski i tak nie wywali złotówki na wersji NA. Gameforge to zło, uciekajcie w popłochu nie dajcie się bajerować ludziom którzy próbują zwabić mięso armatnie na swoje smutne serwery !
Co do nowego "porównania", nie rozumiem ostatniego zdania: "Obie wersje dla kont darmowych mają te same ograniczenia." Pewnie to źle zrozumiałem, bo US nie ma podziału na konta darmowe i płatne (http://truly-free.ai...-free/index.php). Byłoby fajnie, jakbyś to sprostował.
Faktycznie błąd.
Rozumiem, że grasz na NA. Jest jakaś opcja sprawdzić faktyczne zaludnienie serwerów w czasie dnia?
Danych udostępnionych nie ma, pozostaje wchodzenie w różnych godzinach na serwery EU/NA i chodzenie po najczęściej odwiedzanych lokacjach, w trakcie dnia populacja NA "na oko" jest niewiele większa od EU, można powiedzieć, że zbliżona. Natomiast w nocy dla GMT+1 (czyli u nas) populacja jest o niebo większa (wystarczy przejść się po miastach i lokacjach), dlatego polecam szczególnie dla osób grających po nocach. Tak czy inaczej, ja grając w dzień nadal uważam NA za lepszy serwer, gigantycznym plusem jest różnorodność pochodzenia ludzi, dla niektórych może to być minus przez barierę językową dlatego polecam wziąć to pod uwagę. Jeśli szukacie polaków to zainteresujcie się Sielem.
Might Tay już dał mi ino, że FastTrack ma 7k limitu osób i czasem jest on osiągany. Pytanie jak to wpływa na inne serwery. Czy wtedy gdy na FTS gra 7k to na innych po 500? No nic Poczekam na od jeszcze NCsoftu i zobaczymy jak będzie.
@Aktualizacja
Wydaje mi się, że już skończyłem. We wpisie znalazły się wszystkie najpotrzebniejsze informacje. O populację popytałem kilku wyjadaczy. Z supportem zrobiłem mały rekonesans na forach. Efekt macie tutaj.
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania lub propozycje to dajecie. Bo wybór wersji gry nie powinien bazować na chaotycznych danych z internetu.
Mam pytanie. Opłaca się robić wszystkie questy, czy tylko te żółte, bo szczerze ilość questów jest dla mnie męcząca.
Opłaca się robić wszystkie, bo dzięki nim zarabiasz złoto i otrzymujesz więcej doświadczenia.
Skup się na złotych i tych solo. Ja osobiście często olewam party i gathering.
Rób mocno niebieskie i żółte, niebieskie jak będzie jakaś opłacalna nagroda. Nie ma sensu robić wszystkich jasno niebieskich, bo się zameczysz jeżeli nie lubisz questów :-)
Z jasnoniebieskich trzeba wybierać, bo są różne. Patrz ile się trzeba narobić i ile dają nagrodę, na przykład:
1. 25 mobków i 200k XP
2. 8 mobków i 500k XP
Oczywiście robi się drugi, a lepiej olać pierwszy.
Trafiają się cuda jak zabijanie tych samych mobków w ramach 2 questów, co jeszcze bardziej zwiększa atrakcyjność.
Ilość doświadczenia potrzebna do przelevelowania postaci spadła w kolejnych patchach i nie ma potrzeby robić wszystkiego.
Ja mam pytanie mam 53lv Gunner gram na NA Siel i mam maly problem mam ciagle robic questa na mithril coiny (daje ladnego expa) czy probowac robic cos innego? Na brsh i udas ciezko cos mi znalezc ludzi. Mam full mithril gear + wysocketowany w mb. Wiec sprobwac duo z healerem czy co byscie polecali na szybki exp.
Normalne niebieskie questy i jakiekolwiek które dają doświadczenie w Ingissonie. Póki jest tam coś do zrobienia, siedź w Ingi, bo questy dajądo 6M doświadczenia, a Sarpan i Tiamaranta to już tylko max 4M. Katalam to też 4M doświadczenia. Tak więc wyciskaj Ingisson póki się da.
Rób powtarzalne w igni na mithirle, bo są łatwe i dają dużo expa, a na dodatek jest z tego troche grosza, w między czasie rób kampanie te łatwiejsze w igni, sarpan i tia, później na north a tam to już leci exp jak głupi
Polski serwer czy może lepiej jakiś angielski?
Jak juz ma byc GameForge to proponuje Thor'a gra tam najwiecej ludzi, praktycznie 2x tyle co na PL