Aion - dyskusja ogólna

Siema. Nie chce zakładać nowego tematu a potrzebuje kilka odpowiedzi na temat chantera. Jakie manastony i build i jaka broń dla niego będzie najlepszym wyjściem pod pve i solo pvp? Czy jest sens robić go na healera pod pve czy raczej to słaba opcja? Z góry dzięki za info

dobrze trafiłeś chant to mój konik ;)

Po pierwsze healer z chanta raczej jest słaby. Build support jest pod grupowe pve i heale owszem ma, ale tylko w nagłych sytuacjach jako wsparcie dla clera. Support to mantry i buffy które dają kopa do statystyk. Heale ma wystarczające jeśli chodzi o grę solo, w party są za słabe więc bez clera i tak party nie ma sensu.

Broń to tylko i wyłącznie Staff z + speed

manastony:

solo pve:

full crit

support pve:

crit/hp

pvp:

crit/MR

Co do buildy stygm nie będę ich tu pisał bo w necie jest ich pełno a podczas gry sam dojdziesz co Ci potrzebne. Napisze tylko, że build pod DMG a co za tym idzie pod solo pve jest bardzo podobny do buildu do pvp.

Nie wiem czy wiesz ale w Aion raczej mało spotkasz się z solo pvp ;) Jeśli dochodzi do pvp to zazwyczaj jedna ze stron ma przewagę liczebną i wynik jest z góry znany

dobrze trafiłeś chant to mój konik Po pierwsze healer z chanta raczej jest słaby. Build support jest pod grupowe pve i heale owszem ma, ale tylko w nagłych sytuacjach jako wsparcie dla clera. Support to mantry i buffy które dają kopa do statystyk. Heale ma wystarczające jeśli chodzi o grę solo, w party są za słabe więc bez clera i tak party nie ma sensu. Broń to tylko i wyłącznie Staff z + speedmanastony:solo pve:full critsupport pve:crit/hppvp:crit/MRCo do buildy stygm nie będę ich tu pisał bo w necie jest ich pełno a podczas gry sam dojdziesz co Ci potrzebne. Napisze tylko, że build pod DMG a co za tym idzie pod solo pve jest bardzo podobny do buildu do pvp.Nie wiem czy wiesz ale w Aion raczej mało spotkasz się z solo pvp Jeśli dochodzi do pvp to zazwyczaj jedna ze stron ma przewagę liczebną i wynik jest z góry znany

na 65 jest tylko i wylacznie pvp :) Ale tak jak wyzej pvp jest obecnie slabe zerg vs 1 albo siedzenie na safe spotach , spzret za bmy zbierzesz w 2 tyg i tyle z grania :) o runadium katamalize na barsusie zapomnij bo praktycznie ich nikt nie robi czy innych instancji . Jedynie tf :)

w aiona gralem prawie rok temu ale sm'em. po powrocie do aiona nie potrafilem sie odnalezc i postanowilem grac chanterm:D wiem ze w aione solo pvp nie istnieje ale areny sa 1vs1 tez. jedna dziennie ale jest. chyba ze ilosc aren sie zmienila. pve tez jako tako planuje ale bardziej jako dps chyba ze ciezko bedzie o grupe to supprt tez wejdzie w gre.

w aiona gralem prawie rok temu ale sm'em. po powrocie do aiona nie potrafilem sie odnalezc i postanowilem grac chanterm:D wiem ze w aione solo pvp nie istnieje ale areny sa 1vs1 tez. jedna dziennie ale jest. chyba ze ilosc aren sie zmienila. pve tez jako tako planuje ale bardziej jako dps chyba ze ciezko bedzie o grupe to supprt tez wejdzie w gre.

pve praktycznie w Aionie nie istnieje w obecnej chwili.

Witam mam pytanie jako, że za 2 dni bedzie dodatek 4.5 na NA. Chcialem sie zapytac tych co juz moze grali a napewno maja wieksza wiedze ode mnie na temat nowej klasy. Bedzie to tank czy dps? Poniewaz z filmikow na yt za duzo nie moge wywnioskowac zpowodu przewaznie slabej jakosci filmow.

Witam mam pytanie jako, że za 2 dni bedzie dodatek 4.5 na NA. Chcialem sie zapytac tych co juz moze grali a napewno maja wieksza wiedze ode mnie na temat nowej klasy. Bedzie to tank czy dps? Poniewaz z filmikow na yt za duzo nie moge wywnioskowac zpowodu przewaznie slabej jakosci filmow.

BEdzie to klasa magiczna i jest duzo dywagacji na ten temat. Czy to tank czy dps . Raczej tank :)

Mam kolejne pytanie na temat gry na wyzszym ping na NA mam ping 170-200 na EU mam 50-100. Wolalbym grac na NA tylko obawiam sie ze z powodu tak duzej roznicy pingu bede manekinem do bicia. WTFasta juz uzylem czyli nie ma mowy na obnizenie pingu.

Jedni Ci powiedza ze przy pingu 160-200 nie oplaca sie grac, a taki np Cennight bedzie sie upieral ze sie oplaca. Nvm niekonczaca sie wojna stron o ping gdzie lepiej isc EU czy NA. Pamietam jak gralem na Lineage2 NA i w pve nie mialem problemow pomimo beznadziejnego clienta i pingu, ale w pvp na siegach na ktorych bylo sporo osob mialem juz bardzo duze lagi i sciny.

Swoj ping sprawdzalem przy http://www.reducethelag.com/ = 160 - 170

Nie wiem jak chcesz to sobie graj na Sielu, ale ja nawet nie wiem czy oplaca sie tam grac nawet z takim pingiem. Polskie community na NA offie jest bardzo male.

Czyli lepiej na jakims Thorze grac na EU? Bo z tego co pamietam tam zawsze full

Moim zdaniem lepiej Perento albo Spartalos, bo jak patrze po stronach to sie nikt nie oglasza ze rekrutuje tam do legionu.

Jesli naprawde nie chcesz grac na Barusie.

Jak byl jesio aioninfo to pupulacja na thorze byla 2x wieksza niz na barusie

Jak byl jesio aioninfo to pupulacja na thorze byla 2x wieksza niz na barusie

na thorze i urtem FRi GR serevr zawsze jest taka populacja tylko ze serevery sa francuzkoi niemiecko jezyczne na , ktorych praktycznie nikt oprocz francuzow i niemcow nie gra wiec po co w ogole porownujes zte servery ?? Nie rozumiem was powaznie...99% polakow gra na barusie a wy szuakcie szczescia gdzie indziej , gdzie barus ma naprawde bardza dobra populacje i online pelno ludzi gra / zaczyna grac i jest ok w miare wyrownane strony...

Spewnoscia wiekszosc to niemcy ale napewno graja i rownierz inni ludzie pozatym epiej chyba miec grac z kims niz biegac ciagle samemu

Spewnoscia wiekszosc to niemcy ale napewno graja i rownierz inni ludzie pozatym epiej chyba miec grac z kims niz biegac ciagle samemu

I tu sie akurat mylisz :) Bo na tych servach 90% populacji jest albo niemieckiej albo fr nikt anglojezyczny prawie tam nie gra :) No ale co ja tam wiem i inni... :) Zawsze znajda sie osoby wymyslajace cos byle by pohejcic na "polskie" :) Barus to jeden z najlepszych serverow obecnie i tyle w temacie nie ma tu czegos takiego jak brak ludzi do gry czy maly online :) Myslisz , ze nowa osoba cos zdziala na tych serverach ? nic...sa stare i wiekszosc to high lvle z full gearem...NIe wiem po co w ogole piszecie o urthem , thor jak nikt nie wlicza ich jako angielsko jezyczne servery czy tez euro servery , sa to servery typowo fr i niemieckiej spolecznosci (tam ludzie umieja razem grac) polacy musza zawsze wymyslac i a ja bede fajniejszy i zagram na urtem a pozniej wracja z podkulonym ogonem :) realia

Dość dużo Polaków gra na Nexusie jak i na Anuharcie. Nie są to servery z dużym online jednak pustek też nie ma a jest sporo polskich Gildi. Ostatnio też na nexusie pojawia się dużo nowych ludzi, również Polaków. Co do innych serverów z dużym online to Spatalos i Perento, tam też można znaleźć rodaków choć ciężko.

Na Perento polakow tez jest malo (nie znam rekrutujacych tam legionow), ale z tego co mi wiadomo na Spartalosie sa - Srebrna Horda i Amber Eye.

Sam sie zastanawiam czy po prostu nie zmienic servera na jakis inny, ale od nowa mi sie nie chce lvlowac, bo mam 64 i pol.

Dziwne , wszyscy migruja na Barusa a wy chcecie przejsc na inny lol ?

Teraz jeszcze ponoc Aion - GFail zabronil korzystac z WTFast, Battleping, RTL. Ciekawe co jeszcze wymysla dla graczy.

Teraz jeszcze ponoc Aion - GFail zabronil korzystac z WTFast, Battleping, RTL. Ciekawe co jeszcze wymysla dla graczy.

a Ty uzywasz tego , ze tak bronisz ich ?? w PL na normlanym internecie czy to neo czy netia masz ping 40-50 wiec taki program jest zbedny...jak i kazdy m innym kraju eu :)