Aion - dyskusja ogólna

1. Polski serwer to Barus.

2. na 9 dostajesz questa, wykonujesz i wybierasz.

3. Latanie jest w abbysie (otchłani) i w miastach, poza miastami możesz tylko szybować. Czyli gdy skoczysz sobie z górki to postać rozkłada skrzydła i szybuje.

4. Moim zdaniem da się grać samemu, wyexpiłem kilka postaci na 55-60 lvl i grało się przyjemnie. Nacisk na party jest później, siege, instancje itd...

5. Gold pack to można powiedzieć takie "premium" ale już odsyłam tutaj: https://en.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/

Nie wiem w ogóle dlaczego ktoś może płakać w sprawie gold pack'ów. Chcąc dostać tytuł na 5% speeda i 3% att spd w 2 tygodnie wyfarmiłem na +900 dni aktywnego gold pack'a. Nie zagrałbym na NA z kilku powodów, np:

- siege i dredy w niekorzystnych godzinach,

- duży ping(w porównaniu do EU), aion jest bardzo czuły na ping, lekkie skoki powodują oslabienie dps'a(skille wolniej wchodzą, gorzej się weave'uje),

- ITEM SHOP, każdy kasiasty amerykanin może szybko zrobić sprzęt, kupić ceranity, 100% aid'y itd.,

Nie wiem w ogóle dlaczego ktoś może płakać w sprawie gold pack'ów. Chcąc dostać tytuł na 5% speeda i 3% att spd w 2 tygodnie wyfarmiłem na +900 dni aktywnego gold pack'a. Nie zagrałbym na NA z kilku powodów, np:- siege i dredy w niekorzystnych godzinach,- duży ping(w porównaniu do EU), aion jest bardzo czuły na ping, lekkie skoki powodują oslabienie dps'a(skille wolniej wchodzą, gorzej się weave'uje),- ITEM SHOP, każdy kasiasty amerykanin może szybko zrobić sprzęt, kupić ceranity, 100% aid'y itd.,

40 goldpackow = 1.6 miliarda kinach-nie oszukuj ludzi bo jest to nie realne by tyle kasy wyfarmic w 2 tyg....musial bys chyba 24/h siedziec na 65 w full gearze non stop w instach i miec mega farta a w wolnym czasie jedyie co to gotowac/crafcic.... 2 miesiace ok to jest wykonalne ale nie 2 tyg :) Gold pack to zaden problem ale nie przesadzajmy :) Dla normalnej osoby grajacej po 2-3h dziennie mysle , ze spokojnie wyfarmi na 2-3 gold packi miesiecznie na 65 lvlu:) zreszta na 65 dostaje sie item warta ponad 1 gold packa , ktory praktycznie odrazu sie sprzedaje komus. ja w okolo 2 miesiace ponad wyfarmil okolo 15 goldpackow bez jakiejs starszliwej spiny...wydajac tez nie malo przy okazji :)pomijajac , ze gold pack byl tanszy nzi obecnie. Ten tytul to daje tyle co nic taka jest prawda-wiec nie ma sie co spinac.

GOLD PACK KUPUJE SIE W GRZE ZA KASE Z GRY. LUB 1 na allegro od kogos...za 13 zl.jednorazowo jak chce sie meic szybciej.

40 goldpackow = 1.6 miliarda kinach-nie oszukuj ludzi bo jest to nie realne by tyle kasy wyfarmic w 2 tyg....musial bys chyba 24/h siedziec na 65 w full gearze non stop w instach i miec mega farta a w wolnym czasie jedyie co to gotowac/crafcic.... 2 miesiace ok to jest wykonalne ale nie 2 tyg Gold pack to zaden problem ale nie przesadzajmy Dla normalnej osoby grajacej po 2-3h dziennie mysle , ze spokojnie wyfarmi na 2-3 gold packi miesiecznie na 65 lvlu:) zreszta na 65 dostaje sie item warta ponad 1 gold packa , ktory praktycznie odrazu sie sprzedaje komus. ja w okolo 2 miesiace ponad wyfarmil okolo 15 goldpackow bez jakiejs starszliwej spiny...wydajac tez nie malo przy okazji :)pomijajac , ze gold pack byl tanszy nzi obecnie. Ten tytul to daje tyle co nic taka jest prawda-wiec nie ma sie co spinac.GOLD PACK KUPUJE SIE W GRZE ZA KASE Z GRY. LUB 1 na allegro od kogos...za 13 zl.jednorazowo jak chce sie meic szybciej.

Co prawda przez ten okres siedziałem w Aionie może nawet po 16h dziennie, ale uwierz mi, że się dało. Po wejściu 4.3/5 jest trochę gorzej, więcej ludzi siedzi w UG. Kilka miesięcy temu gladiatorem farmiłem solo jednego spota, AC sypalo się w brud, itemy i manastone'y tak samo. Na godzine zarabiałem 20-30kk, GP kupowałem hurtowo po 30kk. Do tego gdy wychodził 4.0 mało kto farmił bossy w UG, więc gdy tylko dostawałem info, że taki się pojawił, zaraz tam byłem. Nie wiem ile teraz można zarobić w godzinę, ostatnio jestem tylko na siege/kata/runa itd. Jak będę miał więcej czasu i zacznę farmić ponownie się wypowiem. Inna sprawa, że ludzie dzielą się na tych, którzy zarabiać potrafią i na tych, którzy zawsze są bez grosza.

Przed 4.3 to tak ...wtedy ancient coiny dropily jak chore + msy warte po 2-5kk + itemki. AC lecial z co 3 moba na jednym spocie , czy tez baluarow + kasa :)

No to sobie pobiorę na EU :)

Przed 4.3 to tak ...wtedy ancient coiny dropily jak chore + msy warte po 2-5kk + itemki. AC lecial z co 3 moba na jednym spocie , czy tez baluarow + kasa

Do tego był okres na barusie, że sprzedawało się chyba 250-260k za sztukę, nie pamiętam dokładnie.

Mam pytanie dotycząca assasyna . Chciałbym się zapytać jaką broń najopłacalniej jest na nim nosić, mianowicie : dwa miecze , dwa sztylety, a może miecz i sztylet ? Mógłby mi ktoś wyjaśnić plusy i minusy każdej z opcji ?

PS. Jak przedstawia się system ulepszania itemów w aionie ? jestem początkującym graczem , i nie jestem do końca obeznany . Jak ulepsza się itemy ? Będąc graczem F2P można dorównać w itemach graczowi który płaci za grę ?

Tutaj masz po angielsku jakieś male guide. Jeśli chociaż troszkę ogarniasz to wyniesiesz z tego dużo informacji https://www.youtube.com/watch?v=f4j5AdQz52w

Ja znając słabo angielski dużo się dowiedziałem.

1.MIecz+dager.

2. Itemy rozbijasz na kamienie do enchantu :) a maanstone dropia.

Mam pytanie dotycząca assasyna . Chciałbym się zapytać jaką broń najopłacalniej jest na nim nosić, mianowicie : dwa miecze , dwa sztylety, a może miecz i sztylet ? Mógłby mi ktoś wyjaśnić plusy i minusy każdej z opcji ?PS. Jak przedstawia się system ulepszania itemów w aionie ? jestem początkującym graczem , i nie jestem do końca obeznany . Jak ulepsza się itemy ? Będąc graczem F2P można dorównać w itemach graczowi który płaci za grę ?

System ulepszania itemów w aionie jest prosty. Do upgradu broni/seta potrzebujesz kamieni zaklinających/enchantment stones. Możesz je zdobyć na kilka sposobów:

- Rozbicie broni/części seta (item do rozbicia dostaniesz u npc za grosze)

- Zakup w auction house

- Aion shop

- Przy odrobinie szczęscia z boxów / worków z questów

Należy pamiętać, aby używać kamieni z wyższym levelem, niż item, który ulepszasz. Bez problemu znajdziesz rozpiskę jakich kamieni do jakiej broni/seta użyć.

W przypadku failu przy upgradzie tracimy -1, od +10 do +15 w przypadku failu broń wraca na +10.

Zdarza się również tak, że jednym stonem podbijesz item o 2 poziomy ^_^ Życzę szczęscia podczas upgradu.

Niestety o asasinie nie jestem w stanie powiedzieć Ci za dużo. Z tego co wiem, postać jest ciężka do opanowania. Nie będę się rozpisywał, bo nie mam o tym wielkiej wiedzy.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Jak wygląda obecnie sytuacja na polskim serwerze ? Chodzi o populacje ludzi oraz czy warto wracać do aiona ?

Warto i populacja jest w porządku :D

Do Aiona zawsze warto wracac :) co 2-3 miesiace sa update od 3.0 wiec nie jest zle p2w nie ma wiec jest ok..zarobienie w grze na gold packa to kwestia dnia :)

Witam :). Mam mały dylemat. Parę lat temu grałam w aiona klasą sorc. Jaka klasa na obecnych patchach jest chętnie brana do party i oczywiście dobra na pvp? Zmieniło się dużo od patcha 3.9 jeśli chodzi o klasy, które osłabły/wzmocniły się na pvp? Jak obecnie radzi sobie sorc na nowych instancjach i na pvp?

Witam . Mam mały dylemat. Parę lat temu grałam w aiona klasą sorc. Jaka klasa na obecnych patchach jest chętnie brana do party i oczywiście dobra na pvp? Zmieniło się dużo od patcha 3.9 jeśli chodzi o klasy, które osłabły/wzmocniły się na pvp? Jak obecnie radzi sobie sorc na nowych instancjach i na pvp?

sorc zawsze by i bedzie bardzo dobra klasa. W klasach zbytnio nic sie nie pozmienialo...doszedl tylko gunner bard i aerteh , wiadomo cler/tank

Kupilem kiedys barda na 65 z jakimis tam gratami . Nie gralem nic nim golpack skonczyl sie dawno . Postanowilem ze pogram w Aiona na powaznie . I teraz jest moje pytanie . Jak zarobic takim bardem solo na golpacka na barusie ( mam z 25 baniek i sporo manastonow medali coinow itp ale nie moge ich sprzedac ) gdzie co i jak dropic u npc sprzedawac wszystko ?.

Moim zdaniem powinieneś wyexpić sobie aethertapping (Google po jakiś guide) i nawet te końcowe aethery sprzedawać. Możesz sobie zrobić jakieś łatwe questy na silver/gold coiny i je sprzedać. Znajdź sobie jakiś legion i popytaj, może robią jakieś insty opłacalne.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Ja polecilbym farmienie DP lub gdzies w UK i rob daily na Ancient Coiny bo zapewne bedzie sporym zastrzykiem kinahow po tym jak kupisz GP.

DP-sprzedawania itemow :) Tylko , ze tygodniowobez mozesz zarobci 15kk...nie lepiej wydac raz 10 zl na llegro :|: ?? taka bieda w tym kraju jest , ze 10 zl zal ?