Aion - dyskusja ogólna

to kwestia indywidualna... ja zaczynałem na EU przeniosłem się na serwer NC i już bym się nie dał namówić na powrót, chociaż ludzie mi pisali o pingu etc postanowiłem sam sprawdzić i nie żałuje

jezeli dla Ciebie ping 100+ jest spoko to ok...dla ludzi ogarniajacych przy pingu 100+ nawet nie masz po co skili uzywac na pvp :)

NA EU jeszcze dzialaja gifty wiec gold packi mozna kupowac od ludzi bez problemu. Jedynie nie ma ich na aukcji. (warto kupowac od zaufanych ludzi)

powiem Ci że przy pingu 100+ gra mi chodzi lepiej niż na EU... nie wiem dlaczego tak jest, ale w pvp nie odczuwam dyskomfortu :) proponuje sprawdzić i samemu ocenić bo za nim się przeniosłem też się bałem, że będzie z tym słabo ale o ironio jest lepiej więc super... no i inna społeczność, ludzie chętnie pomagają, doradzają... niemniej jednak wydaje mi się że siege takie jakie bassen, prades, sillus są bardzo późno myślę że dla niektórych to może stanowić problem, tak czy inaczej KaJBooM swój rozum ma i wybierze to co jemu będzie bardziej odpowiadało ja wyraziłem swój punkt widzenia... pozdrawiam wszystkich fanów Aiona :)

Orientuje się ktoś jak tam sytuacja na Barusie?

Orientuje się ktoś jak tam sytuacja na Barusie?

taka sama caly czas czyli online w graniach 2,5 tysiaca :) @Guinso

ale po co sprawdzac skoro na eu gra sie bardzo dobrze ? .

Mam pytanko. Ponieważ wow zaczyna mnie trochę zaczyna nudzic myślę nad powrotem do aiona. Zmieniło się coś z wbijaniem lv od roku ? Ogółem są jacyś nowi gracze?

Lvl wbija się szybko... Dodatkowo na polskim serwerze Barus po stronie Asmo mamy dodatkowe nagrody za lvl z racji mniejszej liczby graczy i dostajesz np amulety na exp, na szybszy craft itp. Ogólnie jest dośc łatwo a i graczy nowych jest dużo. Polecam tylko Barus strona Asmo:)

No to super z tego co pamietam jak ostatnio gralem to lv wbijalo sie dosyc dlugo. Dalej insty soluje sie tylko clerem lub sm? Poniewaz mysle nad aertechem lub zabojca.

Szkoda, że nie organizują takich zabawnych eventów https://www.youtube.com/watch?v=kHCK_C8gKFs co wy na to? :)

Zawsze serwery USA są lepsze, nie zależnie od mmo. Minusem mogą być eventy, które dla nas są w nocy. Jeśli ktoś preferuje nocne granie, nie widzę po co ma siedzieć na EU. Gdzie serwer podupada, niedługo ekonomia zostanie doszczętnie zniszczona, co będzie się zwracało z połączeniem serwerów. Są 2 strony medalu grania na USA, mamy dopracowaną grę, jednak bogatsi Amerykanie będą dzielić i rządzić na pvp.

" mniejszej liczby graczy i dostajesz np amulety na exp, na szybszy craft itp. Ogólnie jest dośc łatwo a i graczy nowych jest dużo." Nie ma jak logiczny tok myślenia ;)

Cześć

Jak aktualnie wygląda sytuacja na serwerach, jak z populacją ogólną i na którym znajdę polaków i polskie klany?

Opłaca się zaczynać od zera?

@Melidiar
Nie graj lepiej. Wyżej już padło kilka stwierdzeń w tym temacie co do serwera "Barus".
Wiadomo im starszy serwer tym ceny są droższe, coraz ciężej gonić w random pvp. Poleciłbym Ci Barusa na EU ale równie dobrze moge polecić każdy inny serwer czy to Eu czy Us. Co chcesz robić, jak chcesz robić i czy interesuje Cie dojście do samego szczytu rankingów pvp...

Ja stawiam głownie na pve, chciałbym wyexpić postać, znaleźć jakiś fajny klan, polatać razem na insty.

Jakieś rankingi pvp przyznam szczerze, że mnie nie interesują, ogólnie ja dość średnio lubię pvp.

Więc Barus byłby najlepszy?

Tak, jeśli chcesz grać z Polakami.

Tylko i wylacznie Barus....server zyje caly czas osttanio mial okolo 2,5k online czego nie bylo od dawien dawna..na NA graja tylko Ci "pseudo pro gracze , ktorzy placza jak to jest zle grac z polakami czyli ze 100 osob moze nie wiecej.... Aion jest i pve i pvp Tutaj nie da sie wszystkiego zrobic w miesiac czy 2...Ludzi gra od groma :) Low lvl instancje ?? A po co je robic skoro dostajemy monetki na lepsze itemy niz z inst ??do 65 lvla tylko i wylacznie tzreba lvlowac jak najszybciej pozniej zaczyna sie zbieranie setow pvp i pve ;)

Tylko i wylacznie Barus....server zyje caly czas osttanio mial okolo 2,5k online czego nie bylo od dawien dawna..na NA graja tylko Ci "pseudo pro gracze , ktorzy placza jak to jest zle grac z polakami czyli ze 100 osob moze nie wiecej.... Aion jest i pve i pvp Tutaj nie da sie wszystkiego zrobic w miesiac czy 2...Ludzi gra od groma Low lvl instancje ?? A po co je robic skoro dostajemy monetki na lepsze itemy niz z inst ??do 65 lvla tylko i wylacznie tzreba lvlowac jak najszybciej pozniej zaczyna sie zbieranie setow pvp i pw

Wszystko dobrze tylko że "na NA graja tylko Ci "pseudo pro gracze , którzy placzą jak to jest źle grać z polakami czyli ze 100 osób może nie więcej...." ludzie nie grają na EU przez Gameforge sam odszedłem na serwery NC Softu długo przed Barusem i kilka innych osób i nikt nie hejtował nigdy Barusa i dlaczego uważasz, że ktoś kto odszedł od Gameforga uważa się za pro gracza...? ludzie uciekali i uciekają bo skoro Gamforge ma ich w głębokim poważaniu no to cóż... swoją drogą od jakiegoś czasu grywam rekreacyjnie na Barusie i to co na pewno może kogoś zrazić to community, choćby dzień bez dramy na LFG to zauważyłem dzień stracony... traktowanie nowych graczy którzy o coś pytają, również pozostawia wiele do życzenia jakby to było coś złego, że czegoś nie wiedzą... mam dobrą pamięć do nicków i Twój również chyba nawet dzisiaj pojawił się na LFG, kiedy to ktoś o coś zapytał i jak tak dalej pójdzie to będzie community na poziomie League of Legends... a po za tym trzymam kciuki za nasz Polski serwer i mam nadzieję, że ludzie się opamiętają i wyluzują bo gra sprawiać przyjemność i łączyć społeczności a nie dzielić... pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :)

Ja już nie gram w Aiona od dłuższego czasu, ale nadal przychodzą mi newsy na pocztę. W święta i po nowym roku na NA były eventy, a od gameforge jedynie co widzę na stronie to "nowe przedmioty w aion-shopie"

Wszystko dobrze tylko że "na NA graja tylko Ci "pseudo pro gracze , którzy placzą jak to jest źle grać z polakami czyli ze 100 osób może nie więcej...." ludzie nie grają na EU przez Gameforge sam odszedłem na serwery NC Softu długo przed Barusem i kilka innych osób i nikt nie hejtował nigdy Barusa i dlaczego uważasz, że ktoś kto odszedł od Gameforga uważa się za pro gracza...? ludzie uciekali i uciekają bo skoro Gamforge ma ich w głębokim poważaniu no to cóż... swoją drogą od jakiegoś czasu grywam rekreacyjnie na Barusie i to co na pewno może kogoś zrazić to community, choćby dzień bez dramy na LFG to zauważyłem dzień stracony... traktowanie nowych graczy którzy o coś pytają, również pozostawia wiele do życzenia jakby to było coś złego, że czegoś nie wiedzą... mam dobrą pamięć do nicków i Twój również chyba nawet dzisiaj pojawił się na LFG, kiedy to ktoś o coś zapytał i jak dalej pójdzie to będzie jak community na poziomie League of Legends... a poza tym trzymam kciuki za nasz Polski serwer i mam nadzieję, że ludzie się opamiętają i wyluzują bo gra sprawiać przyjemność i łączyć społeczności a nie dzielić... pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

moze powiesz co gamefore robi zlego??....wymysl wiekszosci placzkow tyle w temacie gram od kad przejal gamefore i jedyny blad to 1 event , ktory na chwile pomieszal ceny ....serevry stabilne nie ma lagow banuja cziterow botow prawie nie ma ...a to ,z e update bedzie 2 miesiace pozniej ?? oni tlumacza kilka jezykow kolego...tak wiec Gameforge>NA pod wzgledem godzin eventow pingu i Ppolskiego servera z masa ludzi...

moze powiesz co gamefore robi zlego??....wymysl wiekszosci placzkow tyle w temacie gram od kad przejal gamefore i jedyny blad to 1 event , ktory na chwile pomieszal ceny ....serevry stabilne nie ma lagow banuja cziterow botow prawie nie ma ...a to ,z e update bedzie 2 miesiace pozniej ?? oni tlumacza kilka jezykow kolego...tak wiec Gameforge>NA pod wzgledem godzin eventow pingu i Ppolskiego servera z masa ludzi...

Troszkę nie rozumiem Twojego rozumowania Donek. Ok, dobra grasz na wersji Aiona "f2p" od GF, Guinso na NA, tak samo jak ja. Nie zaprzeczysz, że polityka Gameforge wobec graczy, przyszłości gier jest taka, a nie inna. Niektórzy ludzie w firmie próbują coś robić, aby zmienić pogląd ludzi na temat europejskiego "giganta". Przykładów polityki GF jest wiele jak np. Runes of Magic. Nie uważam się za jakiegoś pro gracza, bo gram na NA. Gram, bo nie mam zamiaru płacić za goldpacka, wystarczył mi abonament w SWTOR i kasa wydana w RoMie na diamenty. Jednemu przeszkadza ping, godziny resetów oraz ilość rodaków, a drugiemu to nie będzie przeszkadzało. Ludzie po co się kłócić co jest lepsze. Każdy gra tam gdzie mu odpowiada, ale jako zadowolony gracz NA będę polecał server Siel. Oczywiście jeżeli ktoś oczekuje większej populacji polaków to wersja EU jak najbardziej. Nie widzę problemu który istnieje.

Troszkę nie rozumiem Twojego rozumowania Donek. Ok, dobra grasz na wersji Aiona "f2p" od GF, Guinso na NA, tak samo jak ja. Nie zaprzeczysz, że polityka Gameforge wobec graczy, przyszłości gier jest taka, a nie inna. Niektórzy ludzie w firmie próbują coś robić, aby zmienić pogląd ludzi na temat europejskiego "giganta". Przykładów polityki GF jest wiele jak np. Runes of Magic. Nie uważam się za jakiegoś pro gracza, bo gram na NA. Gram, bo nie mam zamiaru płacić za goldpacka, wystarczył mi abonament w SWTOR i kasa wydana w RoMie na diamenty. Jednemu przeszkadza ping, godziny resetów oraz ilość rodaków, a drugiemu to nie będzie przeszkadzało. Ludzie po co się kłócić co jest lepsze. Każdy gra tam gdzie mu odpowiada, ale jako zadowolony gracz NA będę polecał server Siel. Oczywiście jeżeli ktoś oczekuje większej populacji polaków to wersja EU jak najbardziej. Nie widzę problemu który istnieje.

Hmmmbalw za co placic ??goldpacki kupuje sie w grze...nie ogarniam dalej tego w ogole...do65spokojnie zarobi sie na gp nawet na glupich q z ktorych masz po 250k za zabicie 6 mobow. Frogster zabil roma nie gameforge.....2 poruwnaj is z wersji eu do na...i pisz wtedy o 02w

Po pierwsze "porównaj". Po drugie Frogster został przejęty przez GF. Po trzecie zanim kupię cokolwiek z trade brokera na EU to muszę kupić GP za PLN, a nie mam ochoty płacić za nic. I ostatnia rzecz, IS dla mnie to nie nadrzędna rzecz, jedyne co to jakieś skiny, pety, ale to wszystko możez kupić ingame za kinah to w czym jest problem? Bogatsza oferta? Cóż nie wiem co możesz zdobyć takiego wspaniałego z black cloud market czego w grze nie dostaniesz, wszystko jest kwestią czasu. Jak to jeden gracz powiedział "Aion to gra dla cierpliwych". Uważam za bezsensowne prowadzenie dalszej "kłótni". Nie uważam, że wersja EU jest zła, ale też brakuje jej dość dużo do ideału. Podkreślę jeszcze raz to co powiedziałem wcześniej każdy będzie grał tam gdzie mu się podoba.