Żeby kupić Gold Pack'a In-Game, nie musisz kupować GP za prawdziwe pieniądzę, poprzez Auction House, ponieważ ludzie na ulicy sprzedają GP w swoich sklepikach. Z tego co pamiętam na zwykłym końcie można zaglądać i kupować od innych ludzi, a jeżeli nie to zawsze możesz poprosić kogoś niech Ci kupi a Ty mu oddasz hajs
Aion - dyskusja ogólna
Nie mozna na starter kupowac ze sklepikow ale mozna kupic gold pack z brokera nawet na starter acc... trzeba byc total retardem zeby nie grac w aiona, bo jest GP ^^

Dyskusja wyglądająca jak walka z wiatrakami. Jedni Cię obrzucą błotem, drudzy łajnem. A sami piszecie o nas graczach NA "Polaczky".
Dyskusja wyglądająca jak walka z wiatrakami. Jedni Cię obrzucą błotem, drudzy łajnem. A sami piszecie o nas graczach NA "Polaczky".
Zgadzam się. Gram na Barusie, ale czytając posty innych mama wrażenie że mają po 10 lat i chodzą do podstawówki / gimnazjum. I tak, na Barusie to normalne że spotkasz kolesia z 3 podstawówki. - ba, nawet na tsie takiego mieliśmy to muty poleciały. Co do tematu:
Zarobić na 1 GP?
Jako osoba początkująca i zaczynająca grę to nie ma takiej opcji żeby zarobić na 1 GP. Możesz mieć tam jakieś herbatki i inne, ale nie sprzedasz tego choćbyś kloca miał walnąć na środku. Mało tego, jeśli nawet chcesz iść na elity w Morheim i wydropić tam hajs to też nie ma na co liczyć, bo MASZ LIMIT SPRZEDAWANIA (wynosi on BEZ GP TYLKO 13kk).
Hmm... Więc gadanie takie że to jest prosta sprawa to głupota. Jedyne co to możesz wbić ten 65 i powoli z tym limitem coś wykręcić, ale jak widać zajmie to trochę czasu jeśli mamy 13kk na tydzień.
Dogadać się z innymi ludźmi? Sorry, ale Ja widząc nową osobę w legionie i która po wbiciu tam 50lvl chce na GP to raz iż przeważnie to i tak nie ma się hajsu, a dwa że jakoś nie bardzo mi się chce pożyczać osobie o której nie mam pojęcia. - fakt, jeśli siedzi ona z nami od dłuższego czasu na tsie i wbija tam któryś lvl to może (podkreślam "MOŻE"). I chyba każdy ma takie podejście co Ja.
A teraz taka opowieść moja:
Z moim 1 GP było tak, że GF rozdawał jakieś śmieszne GP na tydzień z okazji świąt. Żeby było śmieszniej nie były one dla każdego, tylko tam dla osób co tam konto miały i nie grały. - a że Ja wróciłem jakoś 2 tyg. przed tym eventem to dostałem (chyba jakoś tak z tym eventem było). Miałem te herbatki to sprzedałem, sprzedałem tam kilka gratów no i zarobiłem na tego GP 30dni.
Kumpel nie dostał takiego GP (a grał ze mną), więc potem na 65 trudził się jeszcze następne 2tyg., aż kupiłem sobie następnego GP za hajsy to postanowiłem mu dać, gdyż miał tam sporo itemków wartości 200kk, ale nie mógł się ich pozbyć (bo nie miał GP).
Morał jest taki że GF robi to tak, żeby zmusić do kupna tego 1 GP, tyle.
A ostatnio był news, że już nie można kupić gp od graczy na serwerze eu. Nie wiem czy to wprowadzili czy nie, jednak jeśli tak będzie to pozostanie tylko wersja NA.
Poniewaz masz koelgo 0 RACJI i piszesz totalnie bezsensowne argumenty walkowane miliony razy na forach o Aionie...myslisz , ze ludzie beda przytakiwali na mega slabe argumenty o wersji NA....
Kolego - na 65 lvlu za 1 questa dostajesz 250k -300k kinah wiec jakim cudem nie zarobisz na gold packa ? 10q -3kk (okolo 30min)
100q - 30kk dziekuje mysle , ze rozwialem wasze dziwne pomysly odnosnie gp - nie wspomne o enchantach , ktore jak poprosisz ktos Ci spzreda...fakt faktem Ah mogli by odblokowac
No to mogliby zrobić, usprawniłoby to bardzo grę dla nowych graczy. Donek ile razy można Ci mówić, każdy ma swoje argumenty i będzie ich bronił. Dalej nie ma sensu tego ciągnąć, zaczynałem przy początkach EU kiedy jeszcze maks lvl był 55, ale przestałem grać. Nadal również będę uważał, że sensowne granie w aiona od GF będzie kiedy to f2p stanie się mniej więcej takie jak na TERA. Na aionie bezpośrednio od ncsoft również masz coś takie jak prestige pack, ale jedyne co otrzymujesz za to profity za przedłużanie tej "subskrypcji" oraz badziewia jak zwiększenie dropu kinah, expa, bez których można żyć.
No to mogliby zrobić, usprawniłoby to bardzo grę dla nowych graczy. Donek ile razy można Ci mówić, każdy ma swoje argumenty i będzie ich bronił. Dalej nie ma sensu tego ciągnąć, zaczynałem przy początkach EU kiedy jeszcze maks lvl był 55, ale przestałem grać. Nadal również będę uważał, że sensowne granie w aiona od GF będzie kiedy to f2p stanie się mniej więcej takie jak na TERA. Na aionie bezpośrednio od ncsoft również masz coś takie jak prestige pack, ale jedyne co otrzymujesz za to profity za przedłużanie tej "subskrypcji" oraz badziewia jak zwiększenie dropu kinah, expa, bez których można żyć.
Kto chce grac -gra proste Na barusie wieczorami jest po 2k+ ludzi wiec online rosnie
WIec jest ok a 13,50 to niezbyt duzo na jednorazowy wydatek.
Dla osoby która wydawała na gry owszem nie, ale to kwestia własnych zasad. Życzę i tak graczom EU jak najlepiej oraz tego, aby GF zmienił politykę wobec nich.
Martinaus ale poliyka gameforge jest bardzo dobra taka sama jak kazdej firmy.....mniej w is za gold pack proste.
Jest wiele innych firm, które traktują swoje prodykty o wiele lepiej. Jeżeli chcesz dowodów to porównaj rosyjską wersję runes of magic od jej siostrzanej wersji od GF. 100 lat świetlnych gameforge jest za ruskami (sic!). Na tym etapie powinniśmy zakończyć już dyskusję. Schodzi ona na rzeczy nie dotyczące Aiona.
Tak, żeby wrócić do tematów dotyczących Aiona.
Mam od kilku dni ochotę zrobić sobie Bara jako odskocznię od Spiritemastera, ale, właśnie jak wiadomo są w Aionie klasy droższe i tańsze. Do, których kwalifikuje się Bard?
Tak, żeby wrócić do tematów dotyczących Aiona.Mam od kilku dni ochotę zrobić sobie Bara jako odskocznię od Spiritemastera, ale, właśnie jak wiadomo są w Aionie klasy droższe i tańsze. Do, których kwalifikuje się Bard?
Koszt raczej jak u SM robiesz jeden set praktycznie więc postać raczej średnio droga. Z tym samym praktycznie latasz na PvE i PvP. Bard jak Bard dużo ich teraz ;x więcej od Gannerów ale znaleźć party na insty raczej nie będziesz miał problemu. Na PvP jak ograniesz i tyle
///
Zresztą po co Ci Bard ??? o.O
Fear Bot Nup Lama Cziter SM 4 Ever
Nudzi mi się trochę, a o Bardzie wiele dobrego słyszałem
Bard no dobry po trochu do wszystkiego i coś podleczyć może dodatkowo jakiś tam DPS ma dodatkowo rega mane itp itp Użyteczna klasa ale wiesz jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;x DPS ma dobry ale na End Game dogonić typowych klas DPS nie ma za dużych szans. A jako healer / support kariery nie zrobi ;D Więc na PvP klasa jak każda inna z zaletą Anty Feara i Regania many. Na PvE Zwykły DPS + regaczka many więc jak dla mnie bez szału klasa.
Planowałem grać typ Bardem jako hmm... Jakby, to określić drugorzędny DPS. Cóż i tak na razie w pełni skupiam się na SMie, żeby poznać wszystkie jego tajniki Bard, to tylko takie planowanie typu "a może".
Bard... - jest to klasa, którą każdy powinien bardziej docenić Uwierz mi że tą klasą możesz działać cuda (np. solowanie sauro).
Bardow wiecej nzi gunnerow? Ciekawe gdzie huehue...
Jak najlepiej expić na levelach 46-51, grindować admę?
Platynowe monety