Aion - dyskusja ogólna

Gram od Bety GF. Nie mam żadnych kamieni +10  a można je kupić w Item Shopie? Bo jakoś nie widziałem.

Sprawdź eventy!

Mam złote piórko na +7 a można je kupić w Item Shopie? Bo jakoś nie widziałem.

Sprawdź eventy! (tak piórko można kupić w is, nie na 7 ale można)

dopóki nie ma IS rzeczy które dają przewagę i które można zdobyć normalnie grając w grę to dla mnie nie jest P2W.

Przecież w IS są tylko rzeczy co dają przewagę :) za 200 coinów np masa powerfulli (lub 2). To, że można coś zdobyć w grze nie znaczy że gra nie jest p2w. Piórko na +14 też mogę zdobyć w grze prawda? Przecież mogę je kupić od innego gracza...

Obecnie chodzę tylko na Narakali i robię q na powerfulla. Praktycznie nie gram.

Sprawdź eventy! 

Sprawdź eventy! (tak piórko można kupić w is, nie na 7 ale można)

Przecież w IS są tylko rzeczy co dają przewagę  za 200 coinów np masa powerfulli (lub 2). To, że można coś zdobyć w grze nie znaczy że gra nie jest p2w. Piórko na +14 też mogę zdobyć w grze prawda? Przecież mogę je kupić od innego gracza... 

Obecnie chodzę tylko na Narakali i robię q na powerfulla. Praktycznie nie gram. 

No coś Ty

Ale ogólnie to chyba w mało gier mmo grałeś i mało widziałes, albo ja za dużo. Dla mnie PW2 jest dopiero wtedy kiedy w IS masz "miecz świętego trolla" ze statami których żadna inna broń nie posiada w grze bądź nie możesz jej zdobyć inaczej jak tylko z IS.

Dla mnie PW2 jest dopiero wtedy kiedy w IS masz "miecz świętego trolla" ze statami których żadna inna broń nie posiada w grze bądź nie możesz jej zdobyć inaczej jak tylko z IS.

Właśnie taki jest nowy event z kartami!!!
Za uzbieranie 24 kart, których koszt to kilka tys złoty, dostaniesz 2 godstony ( boskie kamienie ) z 10% szansą na wejście. Cholernie OP syf, który zdobędziesz TYLKO z IS!!! Każdy gracz pvp wie jak to wpływa na rozgrywke, ogromna przewaga donejtera z w/w kamieniem.

Aion od 4.6 to p2w gówno i taka prawda, brak limitu na enchant setów, biżuterii i wszystkich innych pierdół daje tak ogromna przewagę " MASTER CARD WALLET HERO, że normalny gracz zawsze będzie śmieciem VS top donejter.

P.S zapomniałem o złotym piórze +14 i Estimie +8, powodzenia w zdobyciu tego w sposób normalny :) Może do emerytury zdążysz, 7 lat gry już za Tobą :)

@Adartaer za 600AC masz 8 powerfuli, gracz który nie ładuję IS tak jak ja nie ma szansy zdobyć ich aż 8 w 30 sekund tak jak Ty... Rozumiem już czemu piszesz, że Aion nie jest p2w :)

Swego czasu wbijałem lvl z 74 na 75 w 2.5 miesiąca, robiłem questy, szczelinę, kumuki było jako event na 2tyg (nie jak teraz), siege, luny itd itp. Ludzie którzy załadowali IS wbili ten lvl w 8h (są filmiki na yt).

ja wiem, że Ty zawsze narzekasz

Człowiek który ma swoje zdanie narzeka? :)

Gra jest p2w - to moje zdanie.

Gra nie jest p2w - to Twoje zdanie.

I ok.

A jeśli ktoś mi chce zarzucić "to po co grasz", to gram już mało, bardzo mało, czekam na lepsze czasy, może 5.8 coś zmieni, ubieram postać w fallushe i zarabiam na Aionie.

A jak by ktoś chciał pograć sinem to pw :)

Nie rozumiem tej dyskusji powyżej. Nie ma tutaj wcale mowy o p2w, gdy wszystko to można zdobyć w grze.

Tutaj chodzi wyłącznie o kwestię czasu. Donejter może mieć daną rzecz w sekundę, natomiast gracz free to play będzie musiał się troszkę namęczyć ze zdobyciem tego. Piórka złote +14? (jeszcze nie widziałam żeby ktokolwiek na serwerze miał takie), Kamienie Zaklinające +10? NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO, a jak były to może z jakiegoś eventu, który musiałam przegapić w co wątpię. Nie rozumiem dlaczego wymyślacie coś niestworzonego żeby tylko zniechęcić ludzi do tej gry. Osobiście również mogłabym wiele złego powiedzieć o GF'ie, ale nie popadajmy w paranoję.. Firma jest jaka jest, nie zmienimy tego. Uważam, że IS jest skonstruowany poprawnie i nie daje NICZEGO co nie jest dostępne w grze i co daje nie wiadomo jaką przewagę. to tyle. Pozdrawiam i do zobaczenia w grze :)

//Edit.

Chciałabym jeszcze wyjaśnić kwestię Estimy +8. To kwestia farta.

Teraz Estimy chodzą 60kk na broku, to nie jest fortuna! Można je kupić i spokojnie zrobić W GRZE.

Już tłumaczę w jaki sposób:

- Zarabiasz Hajs (nie ważne w jaki sposób, każdy ma swój), kupujesz estimy, ulepszasz.

Cała filozofia i nie rozumiem tutaj przewagi p2w. Rozumiem, że szybciej byłoby wydać te złotówki, ale nie jest to awykonalne.. no ludzie.

Uprzedzę, zanim pojawią się spekulacje odnośnie tego, że pewnie sama jestem donejterką.

Nie, nie jestem. Złotówki wydałam na kostium, który daje tylko wygląd, ewentualnie na skina do broni i mounta.

To wszystko co kupiłam i jakoś nie narzekam. Uważam, że problem tkwi w graczach, którzy używają wspomagaczy, hacków itp.

Nie z IS, który póki co gotowych itemów eq nie daje i mam nadzieję, że nigdy nie będzie dawał.

Pozdrawiam raz jeszcze i powodzenia.

Gra jest p2w - to moje zdanie.

Gra nie jest p2w - to Twoje zdanie.

I ok.

Nie rozumiem tej dyskusji powyżej.

Chciałabym jeszcze wyjaśnić kwestię Estimy +8. To kwestia farta. 

Teraz Estimy chodzą 60kk na broku, to nie jest fortuna! Można je kupić i spokojnie zrobić W GRZE.

Już tłumaczę w jaki sposób: 

- Zarabiasz  (nie ważne w jaki sposób, każdy ma swój), kupujesz estimy, ulepszasz.

Cała filozofia i nie rozumiem tutaj przewagi p2w. Rozumiem, że szybciej byłoby wydać te złotówki, ale nie jest to awykonalne.. no ludzie.

Z czystej ciekawości ile masz zrobionych Estim i na jaki +?

PS.

Kamienie Zaklinające +10? NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO,

Nikt nie pisał o kamieniach zaklinających +10, tylko o kamieniach +10 np siła +10, gdzie aby zrobić 1 taki kamień potrzeba 3x kamień +9, 9 kamieni +8, 27 kamieni +7, 81 kamieni +6 (te są dostępne z luny po 30szt co 7 tygodni). Więc nie trzeba nic, tylko 21 tygodni aby zrobić 1 kamień +10!!! (a przy wkładaniu może nie wejść). Przypominam, że w eq są 42 sloty. Więc pewnie takie eq też gościu zdobył po prostu w grze.

To lepiej farmic kase i kupować na ah, wtedy idzie szybciej to zrobić lub po prostu farmic na instach

@Slevin

Okay, mój błąd, myślałam, że chodzi o Kamienie Zaklinające.

Jeśli chodzi o Manastony to faktycznie jest coś takiego, mało osób, naprawdę mało posiada jakikolwiek kamień +10 włożony w eq (przynajmniej na Barusie).

Tłumaczę dlaczego... Naturalne i logiczne jest to, że serwery niemieckie, francuskie i jakiekolwiek inne zarabiają w oczach GF'a o wiele więcej niż nasze, gdyż za rzeczy w IS nie płaci się w złotówkach tylko w Euro, co za tym idzie rzeczy w IS są dla nich 4x tańsze niż u nas. Dla niemca wydanie 50 euro na grę to nie jest problem. U nas 200zł jednak coś znaczy w codziennym życiu i wiele osób by się ze mną zgodziło.

Natomiast kamienie +6. +7, +8 nie są jeszcze takie drogie i można się w nie spokojnie wyposażyć wykorzystując kinahy w grze.

Ponadto Luna to nie jest jedyny sposób na zdobycie kamieni pomijając fakt, że każdy ogarnięty gracz wie, że żeby mieć zyski trzeba mieć PRZYNAJMNIEJ te 8 postaci, które wykorzystuje na eventy i przede wszystkim na Lune tygodniową. Ja osobiście mam 2 konta na takowy rarytas i radzę sobie z tym dobrze.

Gra oferuje praktycznie cały czas jakieś eventy i atrakcje, na których można zarobić także za darmo, więc naprawdę pieniędzy nie brakuje.

Fajnych, drogich rzeczy również. Wiadomo, że osoba pakująca realną walutę w Aiona zarobi na tym więcej, ale nie można powiedzieć, że gracz free to play nie zarabia na takowych eventach wcale bo tak nie jest. Jeśli się wie o co chodzi i co robić żeby zarobić to nie ma z tym nawet najmniejszego problemu.

Co do moich Estim.

Obecnie posiadam 3 estimy i tylko jedną na +3, reszta na +2.

Myślę natomiast, że to nie daje tak dużej przewagi w czymkolwiek, gdyż dodaje to jedynie nasze CP, a tego wraz z lvl;em dostajemy coraz więcej.

Także to o co pytasz to taki EG totalny, do którego jeszcze nie doszłam ze względu na to, że dobić 75 nie jest łatwo. Szczególnie jak się ma jeszcze inne gry i inne rzeczy do roboty.

Przepraszam za to, że jest to napisane bezpośrednio i wręcz prosto z mostu.

Wiem, że niektórzy mogą to źle odebrać, nie tak jak mam na myśli.

W każdym razie nie miałam złych intencji i staram się jedynie wytłumaczyć swoje stanowisko i pomóc.

Pozdrawiam cieplutko, Niyome.

@Niyome @Adartaer jak się bawicie podczas zimowych eventów?

@Niyome @Adartaer jak się bawicie podczas zimowych eventów?

Wspaniale! *sarcasm*

xd

Mam pytanie. Czy jest jakas roznica czy znaczne grac postacia od nowa czy bede kontynuowal levelowanie stara od jakiegos 40lv+? Chodzi mi czy sie dostaje jakies bonusy na nowe konto czy moze i na odwrot?

Mam pytanie. Czy jest jakas roznica czy znaczne grac postacia od nowa czy bede kontynuowal levelowanie stara od jakiegos 40lv+? Chodzi mi czy sie dostaje jakies bonusy na nowe konto czy moze i na odwrot?

Różnicy za duzej nie ma, szybko sie expi do 66lvl. Bonusy tam jakies są tzn. Robiąc 10lvl dostajesz set + bronie w których chodzisz do 56lvl na tym lvl dostajesz z kampani kolejny set + bronie +10. To już twoja decyzja czy bedziesz grać od nowa czy na starym koncie, ponieważ do 56lvl i tak szybko sie expi. Rób tylko kampanie i ciemno-niebieskie questy + luna wtedy szybko expienie idzie :) PS. bedziesz miec ikone ze powróciles do grania wtedy twoje konto dostaje 10% więcej do dropa jak się nie mylę ale to chyba dużo nie daje ;) powodzenia

Tak na 10 lvl dostajesz Set na 55 lvl dostajesz Set i nowe konta dostają na 55 lvl Gold Pack na 7 dni. Polecam odpalić dopiero po zebraniu Supplementów z Library of Knowledge. We wtorek i sprzedać Supple we wtorek i w środe po resecie. Czyli łącznie ponad 200 baniek na GP na 30 dni :)

Ok dziekeuje za pomoc:)

Nadal Aion nie jest p2w? :) @Adartaer @Niyome

Ja wiem, to w "łatwy" sposób można zdobyć w grze :) szczególnie +10

https://pl.aion.gameforge.com/website/news/general/special_shop_news_03012018/

Nadal Aion nie jest p2w?  @Adartaer @Niyome

https://pl.aion.gameforge.com/website/news/general/special_shop_news_03012018/

No to już chamstwo... nie da się niczym tego usprawiedliwić.

Chociaż.. Estima +3 za 300 AC? Nie opłaca się...chyba.

Do tej pory nic takiego nie miało miejsca.. co tem GF...

Święta racja... to co? Ładujemy?

:cry:

Jedyna gra która pamiętam gdzie sprzedawali ulepszone itemy z gry wyenchantowane to lineage 2 na privie. Nie gram długo Ale dla mnie to już p2w.

Siemka. Nie mogę znaleźć tematów o Aion'ie, które mają taką ogólną tematykę i gdzie można o niej luźno porozmawiać. Postanowiłem więc, założyć własny temat. Możecie tu chwalić się swoją postacią i pisać przeżycia związane z grą oraz pisać co myślicie o tej gierce ;) Zacznę od siebie: Expie właśnie assasyna, którego mam obecnie na 32 poziomie. Jest to moja druga postać, mam jeszcze sorca na max. poziomie. Zapraszam do pisania :)

Przed nami Patch 5.8 (początek lutego) w niedalekiej przyszłości 6.0, to dobry czas na powrót do gry.

Dzisiaj wystartował Event dla "nowych i powracających graczy" może to przekona kogoś kto się zastanawiał jeszcze nad powrotem lub rozpoczęciem gry :)

https://board.pl.aion.gameforge.com/index.php/Thread/3875-Event-nowych-i-powracających-graczy/

Potwierdzam obecnie bardzo fajnie expi sie nwoe postacie.