Aion - Jak to wygląda?

Przejrzałem mnóstwo gameplayów Aiona żeby sprawdzić - czy ta gra na szanse stać się hitem? Więc...

Ma. Ma ogromne szanse stać się hitem, ma ogromne szanse pobić WoWa. Bo po Gameplayach to widać - wyraźnie połączono WoWa z L2, a zrobiono to tak świetnie, że każdej części gry jest tu trochę.

Może trochę was dziwi ze wypowiadam się widząc jedynie gameplaye - na pewno będzie "Re-Recenzja" gdy dorwę się do triala. Bo spójrzcie:

Więc... gra opiera się na fuzji Lineage'a z WoWem. Naprawdę, nie wiem od czego zacząć, bo to przytłaczające. Spójrzmy na walkę - z L2 wyciągnięto co następuje: Skille (bardziej widowiskowe niż po prostu ciachnięcie mieczem jak w WoWie), chwilowe debuffy jak Stun (które wyglądają identycznie jak w L2!) czy zbroje (dziewczyn odkrywają bardzo dużo, faceci za to wyglądają jak bogowie) czy broń (maksymalnie udziwniona). Z WoWa - możliwość biegania podczas walki i skakania, mimo że skille wykonuje się stojąc w miejscu.

Potworki za to to trochę WoW, trochę L2. Nie można ich zbytnio sklasyfikować, bo żaden z nich mi nie przypomina nic co już widziałem. Ale są [size="3"]Ride frickin' Bossy! Tak jest, walka z nimi to już nie jest stanie w miejscu i nawalanie, teraz (w MMO nowej generacji) pokonuje je jedna osoba, wyczyniając przy tym takie rzeczy że mózg staje.

A widzieliście te krajobrazy? Cóż, niektóre lokacje są nazwane identycznie jak w L2 :D ale to nie przeszkadza WoWowcom, bo są odpowiednio "odmrocznione", bardziej wesołe i przyjazne. Ale scena w której nad expowiskiem przelatuje jakieś 'niewiadomoco" wielkości dużego samolotu - CO TO JEST??? Przy okazji zwiększono limit widoczności dzięki czemu nie ma efektu z L2 pod tytułem "tu powinien być świetny widok, ale go nie ma".

Jak to podsumować? Dla mnie gra zapowiada się nieziemsko i na pewno będę czekał na triala. A potem... kto wie, może kupię miesiąc lub dwa.

Podobne do L2... tu do WoW'a.... a to akurat z L2 i WoW'a...

Takie coś źle się czyta.

Fajnie napisane :D czekam na Re-Recenzje ;p

szkoda ze bedzie platne <_<

Miałem okazję zagrać w ostatniej CB i szczerze powiem ,że tytuł nie zaskoczył mnie jakoś specjalnie bym czekał z niecierpliwością na premierę.

Znam parę osób grających na Chińskiej Becie. Nic szczególnego poza lataniem i Ciekawą grafiką. Questy są, ale jak w większości MMO'rpg'. Ogólnie wygląda to tak : Pare misji, exp, exp i lvl.

Jak dla mnie to będzie kolejny zwykły mmorpg czyli exp, quest, exp...itd. ale nie grałem więc się nie wypowiem na temat tej gry. Kozak rób jak najszybciej tą re-recenzje :>

Jak dla mnie to będzie kolejny zwykły mmorpg czyli exp, quest, exp...itd. ale nie grałem więc się nie wypowiem na temat tej gry. Kozak rób jak najszybciej tą re-recenzje :>

Nie wypowiesz się ? A jednak to zrobiłeś.

Dobra Dixell mój błąd w wypowiedzi ^^ dzięki za poprawę. Sory za OFF !

W najnowszym numerze CDA bedzie zapowiedz tej gry. Poki co, dla mnie to kolejny mmo-syf. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja osobiscie nie jestem zainteresowany.

Po 1 NIC nie pobije WoWa... Nawet MMO 5 generacji nie podskoczy mu. Prawda jest taka ze Blizzard taka komerche zapodal WoWowi ze mucha nie siada. A ostatni dodatek tylko potwierdza mistrzostwo zBlizza w robieniu questow, balansowaniu skilli jak i opowiadaniu historii.

CO do Aniona... widowiskowe skille + sterowanie z WoW.... hmmm DarkFall? Age Of Conan? Moge wymienic jeszcze z 2 :)

Kiedys myslalem ze Aion wprowadzi cos nowego... ze bedzie to rasa NPC nie mozliwa do sterowania :). No ale blizzard znow ich wyprzedzil :)

Szczerze ogromna firma Blizzard zjada malenkiego NCSoft :)

szkoda ze bedzie platne

Nom szkoda ;/

Neeeeext...

Przeczytalem ta zapowiedz w CDA. Co mge powiedziec? Neeeext.

Taki hit ma byc to mysle se ze wyproboje ,szukam wymagan w google wchodze patrze ze nie pojdzie na low detalach ^^ no i nagralem sie xd

Ale poki wyjdzie eu ver to zapewne dokupie jakies czesci i wyproboje na trialu :D

Podam pewien cytat:

"-nie ma rozdawania pkt umiejetnosci ( postacie roznia sie wylacznie wlozonymi stigmami i manastonami)"

I jak dla mnie to gra już przegrała.

Wydaje Ci się, właśnie jestem w trakcie ostatniej Closed Bety i powiem tak, ta "recenzja" mało ma wspólnego z rzeczywistością...

Ogólnie gra jest powiewem świeżości, a o zainteresowaniu nie wspomnę (w chinach 1mln kopi w 4 dni...)

Powiem tak, wow to przeszłość, od września aion będzie nr.1 ;)

Powiem tak, wow to przeszłość, od września aion będzie nr.1

Jak dla kogo.

Moze byc numerem 1 pod wzgledme ilosci graczy, ale czy bedzie lepszy, jezeli chodzi o jakosc rozgrywki? Watpie. Gra nie wprowadza niczego innowacyjnego...

o kur.wa ale przeze mnie tajo wpierdolil juz tych kotkow, czuje sie winny :(

YOU R IDIOT! - Q8A

Powiem tak, wow to przeszłość, od września aion będzie nr.1

BUHAHAHA... ile razy slyszalem ze WoW zostanie pobity... Mial to byc Age Of Conan(ktory jest dla mnie lepszy od WoWa) potem Warhammer... tez dostal po d*pie. Mortal Online tez dostanie. LUDZIE nic nie przebije rynku blizzarda

CO do samego Aiona... czytalem recenzje na temat tej gry w CD Action... mozna powiedziec ze Aion zostal zjechany... Baaa nawet stwierdzili ze darmowy Runes Of Magic jest bardziej orginalny niz Aion :). No i cudowne PvP w powietrzu.... ktore tez jest smieszne :)

Warty wytestowania... oczywiscie. Warty placenia miesecznego abonamentu by polatac troche.... nie sadze.

Jakoś nie wydaje mi sie żeby aion nawet w ilości graczy był lepszy od wowa, chyba że w pierwszy miesiąc. Oczywiście przetestuje ale nie widze powodu dla którego ta gra miała by być hitem. Wszystko stare, nic nowego. Polatać to ja sobie moge w perfect wordzie czy chociażby w wowie.