AION NA 4.0 serwer TIAMAT. Dobry Ping!

Witam, zainspirowany wpisem Ozonka, jakoby że na NA da się grać z WTFastem bez laga także spróbowałem tej opcji. Powiem więcej - bez WTFasta mam identyczny ping co w wersji EU, więc dziękuję i ja również już wersji Gameforge. Jeśli ktoś chciałby zacząć od początku na lepszej wersji niż Gameforge to zapraszam do zabawy. Tiamat jest najbardziej aktywynym serwerem. Zapraszam do wspólnej gry po stronie Asmo

Na 100% zagram zaraz zaczne sciagac :) Ps. Jest jakaś polska gildia? :P

Pewnie są, póki co można pograć razem. Na forum niby są wpisy o gildiach PL po stronie Asmo jednak jeszcze się nie wgłębiałem

Też sprawdze co tam w trawie piszczy x)

Pewnie są, póki co można pograć razem. Na forum niby są wpisy o gildiach PL po stronie Asmo jednak jeszcze się nie wgłębiałem

Okej ;) Ja juz sciągam ;) Napisz mi na gg:26568501

Nie mam GG już parę ładnych lat..Mój nick w grze to Vinsentos . Wbiłem dopiero 9lv Technikiem. Na fast track serwerze szybko bardzo się expi.

Ok ;D a ile to sie Tobie sciagało? :D Mi pisze ze sciagneło sie juz 10 gb a jest dopiero 34 % ;p

Chętnie zagram, ale powiedzcie mi proszę czy aby zagrać trzeba coś ustawiać w opcjach, zmieniać IP czy coś? Czy po prostu pobieram i gram?

Co do grania na US Aionie to sprawa wyglada tak:

- Jeżeli chcecie grać to w WTFast wybieracie po prostu Aion Online US i odpowiedzni dla was serwer.

- Osoby posiadające poniżej 2-3 mb i mnniej łącze mogą zapomnieć o graniu na serwerach US ponieważ nawet z tym programem ping bedzię w granicach 130-150 więc jakiekolwiek pvp odpada od razu :x

- Dla osób posiadające łącze 10 mb i więcej używanie programu nie zrobi żadnej różnicy

wychodzi z tego, że osoby posiadające łacze 4-9 mb mogą śmiało próbować poprawić sobie ping tym programikiem.

program testowałem u siebie i paru kumpli.

@ a żeby nie było jakiegoś offtopicu - gram aktualnie na EU i nie spieszy mi się na razie na nowe klasy :x

@Giermek - Mi Aion NA, ściągnięty dzisiaj rano zajmuje 45GB

@Kheldar - nic nie trzeba przestawiać

@Simax - naprawdę nie wiem jak Ty to wyliczyłeś. Ja sam WTFasta nie używam, żdnych opóxnień nie odczuwam i gra mi się tak jak na eu ALE - gracze piszą że program poprawia każdemu ping niezależnie od łącza. Poza tym to nie chodzi o nowe klasy, ale o kompletne patche, brak goldpacka, szybsze aktualizacje, nowe instancje, skille, kompletnie nowy system gry..to w ogóle inna gra

Wystarczy tylko pobrać laucher od ncsf żeby zagrać?

Poda mi ktoś link do tematu Ozonka ? I Amerykański też jest F2P ?

Tak, launcher NCSoft, 100 tysięcy godzin ściągania i instalacji i gramy. WTFast nie poprawia pingu teoretycznie jeśli użyjemy komendy /ping w grze, ale faktyczny delay jest znacznie zmniejszony, przynajmniej u mnie. W zależności od waszego providera netu efekt może się różnić.

Zapraszam wszystkich na Tiamat po stronie Asmo. Jak się zbierze trochę ludzi, to można nawet założyć własną gildię. Ja na razie mam 47 level Gunner. Myślę, że dzisiaj dobiję ten 50+, bo expi się bardzo szybko.

Chętnie zagram z Wami na serwerze Tiamat po stronie asmo, mogę też dołączyć do gildii jeżeli ktoś się skusi zrobić.

Obecnie mam 40 lvl jako Songweaver, nick w grze: Vocalise.

Edit: Osobom, które nie przekonały się jeszcze do zagrania na NA, polecam:

http://na.aiononline...-initiative.php

Te rewardy z Asmodian Initative znacznie ułatwiają granie, podobnie, jak i tzw. "Atreian Atlas", gdzie dostępne są misje, za których wypełnienie ma się całkiem przyzwoite nagrody. Żadna z tych rzeczy niestety nie funkcjonuje w EU. :<

No właśnie, fajnie zrobili te "Atreian Atlas";)

To kto się podejmie zrobieniem legionu? Czy szukamy jakieś PL już rozwiniętego?

Ja z chęcią pogram tylko pobiorę a będzie jakiś ts albo coś w tym stylu ?

Ja jutro od 9, 10 rano zacznę sobie pykać. Jak ktoś chce pograć w party to pisać PW rano wyśle namiary na ts.

A ogarniał ktoś może komunikator głosowy Razera?

http://www.razerzone.com/comms#product_specs

Jeśli chodzi o darmowe komunikatory to polecam raidcall, tego od razera nie testowałem.

Jeśli ktoś chce pogadać przy levelowaniu to zapraszam:

http://www.raidcall....d-raidcall.html - stąd pobieramy

dodajemy do kontaktów nick: Envez

A czy ktoś z Was zorganizował się już jakoś w grze (np. wspólne party/gildia)?