Aion Najlepszy Czas

Naprawde dajecie sie namowic na AIona w obecnej formie i w obecnej chwili gdzie ta gra jestdoslownie wymarla...? 24% online to jakies 1k+ sorki ale przy takiej ilosci ludzi ta gra jest niegrywalna gdzie eylos to jakies 600 pewnie jak nie 700.....sorki ale namawianie do powrotu na tym etapie gry jest bezsensowne i jest to zwykle tracenie czasu. Ludzie , ktorzy nigdy nie grali w Aion lub nie dobili kilku postaci do maxa 65 nie maja po co odpalac gry obecnie bo nigdy nie dogonia obecnych graczy ew zajmie im to z rok jak nie wiecej ....jednak wybor nalezy do kazdego .

@Bael667

zobacz w opcjach grafiki gdzies w ostatniej zakładze czy masz zaznaczoną opcję "energy save" coś takiego na pewnoz energy. Daj znać jak sprawdzisz.

Wszystko ustawione na maxa Energia w opcjach aplikacji też maksymalna wydajność. Próbowałem też ściągnąć limit fps za pomocą aion rain meter ale też nic nie dało ( w asta online podobna komenda dała mi skok z 30 do 60 fps ) No nic widać aion nie lubi się z moim lapkiem :D:D

Naprawde dajecie sie namowic na AIona w obecnej formie i w obecnej chwili gdzie ta gra jestdoslownie wymarla...? 24% online to jakies 1k+ sorki ale przy takiej ilosci ludzi ta gra jest niegrywalna gdzie eylos to jakies 600 pewnie jak nie 700.....sorki ale namawianie do powrotu na tym etapie gry jest bezsensowne i jest to zwykle tracenie czasu. Ludzie , ktorzy nigdy nie grali w Aion lub nie dobili kilku postaci do maxa 65 nie maja po co odpalac gry obecnie bo nigdy nie dogonia obecnych graczy ew zajmie im to z rok jak nie wiecej ....jednak wybor nalezy do kazdego . 

Polski język trudny język? Wiem pisane z telefonu ;) jeżeli Cię nie interesuję to nie zaglądaj do tematu i się nie wypowiadaj proste. Jak widać zainteresowanie jest.

W obecnej formie tzn w jakiej?

Jutro mogę Ci wrzucić screeny i powiem, że w porównaniu do innych f2p mmorpg'ów jak chociażby AA, Rift i kilka innych gdzie ciężko o to żeby spotkać w ogóle kogoś na mapach, w porównaniu z nimi Aion trzyma się dobrze pod tym względem. Mamy 8 serwerów gdyby było źle to zrobiliby Merge. Na Siege'ach, intancjach itd. nie ma co narzekać na brak graczy. Nigdzie nie czeka się na wejście czy pt. Gra jest cały czas rozwijana także prędko interesu nie zamkną.

A po co ludzie mają podbijać kilka postaci? i dlaczego tylko do 65? Gdzie 65 wbija się w 5 dni? A co z max lvl?

Co zrozumiesz przez dogonienie innych graczy? W czym mają ich doganiać?

@Bael667

Tak myślałem, ja też gram na lapku i miałem 25-30 fps max. W grze jest taka opcja. Nie w aplikacjach tylko w grze. Musiałbym wejść do gry żeby powiedzieć Ci która to, ale kiedy ją odznaczysz fpsy wzrosną. Mi skoczyły z 30 na 60 fps. To tylko opcja dla laptopów coś z energią (w opcjach gry)

Odznaczone już miałem. Nawet baterie wyciągałem co by nie było że na akumulatorze jedzie Wychodzi na to że aion się gryzie z gtx660m Jutro w wolnej chwili dalej się będę bawić jak znajdę rozwiązanie dam znać Oczywiście wszelkie pomysły mile widziane :)

Jerśli macie problem z optymalizacja, polecam wam shugo consola 

https://github.com/grenadium/ShugoConsole/releases/download/v1.1.3/ShugoConsole-1.1.3-64bits.exe

Odblokowuje fps , oraz usuwa zbędny shit poprawiający optymalizacje gry. Średnio fps zwiększa się o 40%.

Na legalu można tego używać? Nikt nie wyłapie za to bana?

@Bael667

Tak myślałem, ja też gram na lapku i miałem 25-30 fps max. W grze jest taka opcja. Nie w aplikacjach tylko w grze. Musiałbym wejść do gry żeby powiedzieć Ci która to, ale kiedy ją odznaczysz fpsy wzrosną. Mi skoczyły z 30 na 60 fps. To tylko opcja dla laptopów coś z energią (w opcjach gry)

Jak byś znalazł ta opcję to daj znać, też ja przetestuje

Nie można używać na legalu, ale bana można dostać :)

Beztytulu_qprpqqw.png

"Energy Saver Mode"

To jest ta opcja, musicie mieć ją odznaczoną, ale to tylko jeżeli gracie na laptopach

Konsola shugo jest na whitelist tak jak DPS meter.

Jakis link do oficjalnego stanowiska GF?

Takie pytanie, jaki jest status serwera po stronie Asmodianow? Stworzyłem dwie postacie ale nie zwracałem uwagi czy dużo ludzi. Pytam się bo bardzo chcę spróbować PvP a w Aionie wyglądało dobrze i żeby się nie okazało, że braki w serwerze.

Takie pytanie, jaki jest status serwera po stronie Asmodianow? Stworzyłem dwie postacie ale nie zwracałem uwagi czy dużo ludzi. Pytam się bo bardzo chcę spróbować PvP a w Aionie wyglądało dobrze i żeby się nie okazało, że braki w serwerze.

http://aioninfo.com/online/ tutaj masz statusu poszczególnych serwerów, jeśli grasz na Barusie to Asmo zawsze było mało, strona podaje tylko procentowy stan więc ciężko mi powiedzieć ile faktycznie gra ludzi :/ Może ktoś inny jeszcze coś podeśle.

Obecnie zainteresowałem się Aionem i zastanawiam się nad pobraniem tej gry, dlatego spytam odrazu. Jakie klasy są najlepsze pod tankowanie/survival, którą najbardziej polecacie?

Ogólnie Asmo zawsze na wszystkich serwerach jest mniej. Nie wiem czy to dlatego, że Elyo szybciej kiliknąć/wybrać czy dlatego, że ludzie myślą, że Asmo to Ci źli idk. Ale polecam z całego serca jedyną słuszną strone Asmo xD

Ogólnie Asmo zawsze na wszystkich serwerach jest mniej. Nie wiem czy to dla ego, że Elyo szybciej kiliknąć czy dlatego, że ludzie myślą, że Asmo to Ci źli idk. Ale polecam z całego serca jedyną słuszną strone Asmo xD

Może dlatego, że Elyo mają ładniejsze lokacje.

Obecnie zainteresowałem się Aionem i zastanawiam się nad pobraniem tej gry, dlatego spytam odrazu. Jakie klasy są najlepsze pod tankowanie/survival, którą najbardziej polecacie?

Nigdy nie grałem tankiem ale chyba są dwie rasy które taką klasę mają WOJOWNIK - Templariusz i ENGINEER - Etertech , tutaj na szybko wrzucam linka więc możesz poczytać: https://gamehag.com/pl/artykuly/krotki-opis-klas-w-grze-aion

Nigdy nie grałem tankiem ale chyba są dwie rasy które taką klasę mają WOJOWNIK - Templariusz i  ENGINEER - Etertech , tutaj na szybko wrzucam linka więc możesz poczytać: https://gamehag.com/pl/artykuly/krotki-opis-klas-w-grze-aion

Etertech polecałbym ale zastanowiłbym się nad Templariuszem ponieważ jest trochę trudniejsza klasa dla kogoś kto nigdy nie grał. Etertech to teraz ( według mnie ) najprostsza klasa dla nowcjusza.

Pozdrawiam.

Szybkie info:

od jutra

• [Boosty] +50% do EXP/PD oraz +50% szansy na drop (w Nosra oraz Esterra) - będą aktywne na stałe, aż do odwołania.
  • [Boost] Dodatkowe +50% do EXP/PD (łącznie +100%) - zostanie aktywowany (do 12.07.2017).
  • [Boost] +50% do rzemiosła - zostanie aktywowany (do 2.08.2017).