Aion Najlepszy Czas

Zdecydowałem, że będę grał klerykiem i mam co do tej klasy pytanie. Na co zwracać większą uwagę grając tą klasą, na healowaniu czy na jak największym DPS?

Może znacie jakieś aktualne poradniki do owej klasy?

Cler dps'em porównywalny jest z Sorc'iem tzn. ma bardzo dobry dps. Ale uważaj bo granie Cler'em pod dps wiąże się z wieloma niemiłymi sytuacjami :D każdy kto szuka na instancję Cler'a liczy, że będzie to Cler pod Support / Heal xD Później będą rzucać mięsem w Ciebie :P

Ja trochę z innym pytaniem. Poszukuję legionu po stronie Ely na Barusie... Legionu w którym nie trzeba zgłaszać 2 dniowej nieobecności :p. Ts oczywiście na instancje, ale nie żeby zamulać pół dnia zwłaszcza jak nie ma partnerów do rozmowy ;). Ogólnie ciekawej i fajnej grupy ^^

Nie wiem nie pomogę Ci kolego sympatyczny bo ja gram po stronie Asmo i tam mam świetny Legion do którego niedawno dołączyłem. Jeżeli chciałbyś zmienić stronę to serdecznie Ci polecam Broken Arrow

Adartaer.... jestem sympatyczną koleżanką nie kolegą ;)

Adartaer.... jestem sympatyczną koleżanką nie kolegą 

To wyjdzie w praniu czy jesteś sympatyczną koleżanką:>

Rzeczywiście większość pt szuka kleryka który będzie leczył, jak będziesz grała z idiotami to uważaj bo ZAWSZE będzie Twoja wina. Normalni ludzie rozumieją co to cd, silence, aby nie uciekać od kleryka itd (jak czegoś nie rozumiesz to przyjdzie na to czas) :P kleryk jest jedną z droższych postaci w utrzymaniu, kilka setów, najdroższe stygmaty itd.

Jest kilku kleryków dobrych którzy grają pod DPS, ale nie ma co ukrywać, jak nie nauczysz się leczyć to zawsze będziesz słabym klerykiem.

Ale większości kobiet sprawia przyjemność granie klerykami, leczenie innych i nie przeszkadza im odpowiedzialność jaka spoczywa na kleryku i marudzenie innych. Więc życzę miłej zabawy :) mój obecny legion w sumie nie żyje i sam szukam od dawna fajnego legionu więc jak coś znajdziesz to daj znać :D

Ja też próbuje wrócić do Aiona po kilku miesiącach przerwy i szukam po stronie Ely fajnej ekipy do grania, mam kleryka na 70 lvl i zgadzam się z tym co pisze Slevin :)

Adartaer.... jestem sympatyczną koleżanką nie kolegą 

Me sorry :D

https://mmorpg.org.pl/news/zobacz/zagrajcie-w-mxm-a-dostaniecie-darmowe-przedmioty-w-aion-i-blade-soul

Taka mała ciekawostka na darmowy kostium :)

Pozdrawiam :)

P.S. U nas niestety nie :c

Ktoś odbierał kostium u nas na GF? Kostium na zawsze?

Pozdrawiam.

Ktoś odbierał kostium u nas na GF? Kostium na zawsze?

Pozdrawiam.

tutaj tego chyba nie ma na GF :> tylko NS

Tak myślałem :P

Tak myślałem 

No niestety :D ale to nie przeszkadza w dobrej zabawię :P ludzie którzy się wypowiadali w temacie gracie?

No niestety  ale to nie przeszkadza w dobrej zabawię  ludzie którzy się wypowiadali w temacie gracie?

Osobiście jak najbardziej gram. Kantor 37lv. Osobiście ze względu powrotu to opłacało się wracać chociażby dla samego Fun. Zamierzam teraz stworzyć ranger'a. Jak tam inni?

Wbijajcie 66 to będziemy chodzić na instancję, stworzymy jakieś stałe party itd. :) ja jestem w trakcie tłumaczenia poradnika do level'owania na 66-70 lvl. Chcecie też od 1 do 66? Czy dacie radę bez? Właściwie to podam link tylko, że do angielskiej wersji, może komuś się przyda :)

https://docs.google.com/document/d/1yu6t11LgkaodltX5FLpYcHpNvAmuhDtwZQVxax2zlts/edit

Ja muszę trochę ogarnąć z kompem i mam nadzieję że wrócę niebawem, jak co to będę pisać na grze bo raczej będę asmo

Gram... skusiłam się na asmo ;) . Poradnik jak najbardziej, ale od lvla 66-70. Wiele osób skończyło swoją przygodę z aionem na 65 np. ja i się przyda :).

Ok wrócę do domu z pracy, skończę go tłumaczyć i wrzucę na forum :) sam właśnie z niego korzystam, bo męczę się z wbiciem 70 :D

Łapcie poradniki które pomogą wam szybciej expić.

Zaznaczam, że nie są to poradniki mojego autorstwa, ja je tylko przetłumaczyłem na szybko :P

Źródło:https://docs.google.com/document/d/1yu6t11LgkaodltX5FLpYcHpNvAmuhDtwZQVxax2zlts/edit#

Rift of Oblivion

http://www.aion-mmorpg.4ra.pl/viewtopic.php?pid=4#p4

Expienie od 66 do 70 lvl

http://www.aion-mmorpg.4ra.pl/viewtopic.php?pid=3#p3

Wrzuciłem przetłumaczone teksty na założone przeze mnie forum. Byłoby miło gdyby Administracja/Moderatorzy wyrazili zgodę na przypięcie poradników do sekcji "Aion" na forum. Ja w między czasie dalej będę tłumaczył jakieś rzeczy które mogą się wam przydać i będę je wrzucał na forum.

Namówiliście mnie ściągnąłem aiona zainstalowałem odpalam i .... 20 fps w ustawieniach medium na rozdziałce 1920 x 1030. Myślę no nic zjadę do minimalnych a tam... 20 fps. Zjechałem z 1920x1030 do 1366x 768 też na najniższe ustawiłem i znów magiczne 20 fps i ani ciut więcej . Moje pytanie kto tak wydupcył optymalizację i czy da się coś z tym zrobić ? Posiadam lenovo y580 i tak gtx się odpalił . Sprzęt może i nie najnowszy ale bez jaj ESO czy Aste Online spokojnie na 60 fps ustawiam a to gry o wiele młodsze.

Namówiliście mnie ściągnąłem aiona  zainstalowałem odpalam i .... 20 fps  w ustawieniach medium na rozdziałce 1920 x 1030. Myślę no nic zjadę do minimalnych a tam... 20 fps. Zjechałem z 1920x1030 do 1366x 768 też na najniższe ustawiłem i znów magiczne 20 fps  i ani ciut więcej . Moje pytanie kto tak wydupcył optymalizację i czy da się coś z tym zrobić ? Posiadam lenovo y580 i tak gtx się odpalił . Sprzęt może i nie najnowszy ale bez jaj ESO czy Aste Online spokojnie na 60 fps ustawiam a to gry o wiele młodsze.

Pobrałeś całą grę? Czy grasz a w tle Ci się dalej ściąga? Masz grę po polsku czy po ang?

Ściągnąłem całość najpierw ze steama po czym usunąłem i dla porównania ściągnąłem ze stronki - takie same testy takie same fpsy Katalog z grą zajmuje 28,8 (31,1) gb klient angielski

Jerśli macie problem z optymalizacja, polecam wam shugo consola

https://github.com/grenadium/ShugoConsole/releases/download/v1.1.3/ShugoConsole-1.1.3-64bits.exe

Odblokowuje fps , oraz usuwa zbędny shit poprawiający optymalizacje gry. Średnio fps zwiększa się o 40%.