Witam wszystkich!
Mam dylemat, w którą z tytułowych gier grać.
Proszę was o opinie, najlepiej uzasadnione.
Jest to gra w której mam zamiar zostać aż do premiery gw2 (to może jeszcze trochę potrwać).
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Witam wszystkich!
Mam dylemat, w którą z tytułowych gier grać.
Proszę was o opinie, najlepiej uzasadnione.
Jest to gra w której mam zamiar zostać aż do premiery gw2 (to może jeszcze trochę potrwać).
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Aion ponieważ lineage 2 to już nie to samo... Pvp już nie doświadczysz i twoja gra będzie się ograniczała do zrobienia daily questów.
Aion krótko i na temat:
PO 1. L2 mi się tnie na eu więc wybieram Aiona kórego moge grać bez laga na maxa
PO 2. W aiona gra więcej POlaków
PO 3.ja wole grind i czasem robić questy a ta gra jest do tego odpowiednia
PO 4. Dość dobry (nie za łatwy , nie za trudny) system ulepszania
PO 5.PVP
PO 6.Jest spolszczenie (?? zależy dla kogo to plus dla mnie + bo jak jest spolszczenie to lepiej (i tak znam angielski)) aion.ironsquad.pl
PO 7. Fabuła (?? też zależy dla kogo)
PO 8. Możliwość latania (??)
PO 9. Dość duże mapy
I jest Jedna wada gra dość dużo waży ale się opłaca
A tak PS: L2 przypadkiem nie został zrobiony przez NCSoft?
Aion
Obie gry zostały zrobione przez NCSoft, ale mają różnych wydawców w Europie.
Miałem już pisać, że można zamknąć, gdy nagle przybyło głosów do L2.
Piszcie proszę, czemu według was L2 jest lepsze.
edit:
A więc mam kilka pytań odnośnie Lineage 2:
1. Jaki serwer wybrać, gdzie gra dużo polaków i są polskie klany?
2. Czy długo trwa expinie, do lvla od którego "zaczyna się prawdziwa zabawa"?
3. Jak to jest z klasami z GoD? Czy każda rasa może być każdą klasa? Sądząc po screenach- wydaje mi się, że tak(ale pewności nie mam więc pytam).
4. Czy rzeczywiście na Innovie są lagi?
5. Czy po dodatku God, gra polega głownie na q czy dalej jest to hard grindownik?
To chyba na razie tyle, jak coś mi się przypomni, to będę dopisywał.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
L2? jak chcesz lagi proszę bardzo
Expienei trwa bardzo dlugo do maxa jezeli nie kupujesz co miesiac za 50 zl premki W aionie gold packa kupujesz za kase z gry;] lub alegro 20 zl (pierwszy raz warto kupic na allegro)
@up
Chyba, że grasz na serwerach NCSoftu. Nie ma tam czegoś takiego jak premka, jest to serwer wydawcy i są częste eventy. Gram tam od paru lat i w życiu nie miałem lagów (ok, podczas siege, ale to się nie liczy).
Odpowiadając na twoje pytania:
1. Jeżeli wybierzesz NCSoft to serwer Naia lub Bartz (w przypadku Bartza tylko PvE, chyba że możesz grać o 3 w nocy PvP, na Naia jest czas polski -1 (u nas 21 to u nich 20))
2. Nabicie 1-41 to kwestia godziny. 41-76 tygodnia. 76-85 mnie zajęło 3 tygodnie. Od 85 do 99... długo, ale gra się zaczyna na 85 więc lajt.
3. Każda klasa odpowiadająca danemu archetypowi (Paladyn, Dark Avenger, Temple i Shilen Knight to tanki; Bladedancer, Swordsinger, Prophet, WarCryer, Over Lord to bufferzy itd.) obudza się w 1 klasę (w wyżej podanych przypadkach tanki w Siegel Knight, a bufferzy w Iss Enchanter). Ludzie mają wszystkie klasy, Elfy i Dark Elfy nie mają Warriora, Krasnale mają tylko sztylet i Warriora, Orki mają Warriora i Buffera, Kamaele mają maga, warriora, buffera i łuk. Każda klasa może wziąść sobie dualklasę (druga klasa którą expi się do 99lvl) i 2 subclassy(do 80lvl). Jako subclassę i dual classę nie można brać: craftera, overlorda, klas kamaeli (kamaele mogą brać tylko swoje klasy jako subklasę), elfy nie mogą brać klas czarnych elfów i odwrotnie.
4. Nie gram na Innovie. Na NCSoft nie ma premki, IS taki sam jak na Innovie, częste patche i eventy, brak lagów. Na Innovie żeby wejść na Kame solo lub puścić Dual Boxa musisz mieć premkę. Na NCSoft na kamę solo wchodzisz kiedy chcesz i nie ma ograniczeń w ilości kont uruchomionych w tym samym czasie na 1 komputerze.
5. 1-41lvl to same questy. Od 41- 85 questy dzienne (czyt. grinduj, a w zamian dostaniesz jeszcze dodatkowo parę %, przy czym od 81lvl masz już tylko 1daily na IT). Od 85 dzienne instancje i różne party spoty (samemu można robić tylko swampa i kartie solo).
Dziękuję wszystkim na odpowiedź.
to jest stronka nc softu?
(tak na wszelki wypadek, żebym nie nie pomylił i czegoś innego nie ściągnął.)
Mam jeszcze 1 pytanie:
Kupiłem już jakiś czas temu (jak jeszcze byl płatny) lineage 2 :
http://sklep.gry-onl...ktu.aspx?id=676
Czy mogę grać przez tego clienta na nc sofcie?
Edit.
Więcej polaków jest na Innovie czy na NCSofcie?
Naia lub Bartz- na którym jest więcej polaków, lub polskich klanów? (pvp na razie mnie nie interesuje)
Aion... ! Wybierz aiona ! Przyjmiemy Cię do Divine Annihilators , pvp dobre , od 20lvl rifty , dungi , raidy , od zaje....Ludzi , multun polaków
Tak, jest to serwer NCSoft'u. Polecam bardziej Naia, sam tam gram (ze względu na lepsze czasy).
Nie wiem, grę trzeba ściągnąc przez NCSoft Launcher.
W grze pisz do Aranisus (ja) lub Akjosch.
W ankiecie wybrales L2(Innova) nie polecam tego przy wyborze tej gry tak samo jak gry na officialu ncsoft. Patch GOD calkowicie zniszczyl ta gre to juz nie jest lineage 2 tylko kolejny klon jak inne gry. wbilem 92 lvl na serwerze bartz przestalem grac- powod taki ze caly dzien ucieka ci na robienu tego samego w kolko. Jezeli nie bedziesz robil tego co wszyscy nie bedziesz szedl z lvlem do gory. Praktycznie 0 pvp nawet najlepsze gildie na serwerze z top playerami tylko farmia nie prowadza wojen. Ta gra udostepnia pvp na 99 lvlu ktory bedziesz wbijal do "obesranej smierci" dlatego ze expi sie masakrycznie po 95 lvlu bez korzystania z is.
Jezeli chcesz poczuć prawdziwe L2 graj na serwerze dex na serwerze nostalgia to kronika interlude.
Co do aiona gralem w niego chwile wbilem 25 lvl i moge powiedziec ze sie nie umywa do L2. pzdr. dla fanaykow aiona.
edit literowki
Jak jest z populacją na tym serwie (Naia), dużo ludzi gra?
Up- Podpinam się do pytania
Zainstalowałem clienta z płytki, potem ściągnąłem launcher NCSoftu i jako miejsce instalacji lineage 2 dałem ten sam folder z grą(co z płytki).
Jak myślicie będzie dobrze :?
Będzie ci ściągał 8 gigowego patcha.
Dużo. Bardzo dużo. Ten serwer stoi od 7 lat, jest 7 naprawdę dużych polskich clanów, jeden ma zamek gludio.
A jak jest z endgamem. Farmi się tylko daily czy idzie robić insty/raidy/pvp itp. itd.
Insty i rajdy to część dziennego PvE, ale ta gra to PvP - wary, siege, teraz będzie Ceremony of Chaos itd
Dzień od lvl 85 wygląda tak:
-Kartia Solo
-Kartia Group
-Daily SoA
-Daily Swamp
I teraz dodatkowo:
-Zaken (raz na dwa dni)
-Freya (raz na dwa dni)
-Frintezza (raz na dłuższy czas)
-Harnak (ile chcesz)
-Teredor (raz dziennie)
-GoG (ile chcesz)
-Fortuna (raz dziennie)
-Spezion (raz dziennie)
-Nursery (raz na 6h)
-itd.
Takie pytanie może trochę z innej beczki:
Czy da się zmienić sterowanie w L2?
(chodzenie za pomocą myszki jest trochę upierdliwe) i jak kliknie się myszką w dane miejsce to zanim postać się rozpędzi i tam poleci... trochę to denerwujące.
BTW.
Mam nowego laptopa, grałem na nim w Tere na max ustawieniach graficznych, nie miałem ani razu żadnej ścinki, więc czemu L2, mimo iż jest grą dużo starszą, tnie mi się?
Sterowania nie można zmienić niestety. U mnie Aion działa na full detal bez żadnych zacinek a L2 tnie się i to bardzo. Po prostu L2 jest kiepsko zoptymalizowane i tyle.