Wygląda to jak zwykły silnik wrzucony bez jakiejkolwiek obróbki. Nie ma nawet loga MMORPG.ORG.PL. Na shoutboxie teraz widać tylko 3 posty. Przydałoby się to zmienić.
Aktualizacja forum 25.01 23:00
Bo to jest zwykły silnik wrzucony bez jakiejkolwiek obróbki. Jedyna praca jaka została włożona to było przełożenie starej bazy na nową, ażeby żadne krzaki nie wyskakiwały. Już pomijając, że zostało to zrobione w sposób mało przemyślany - wystarczyło to zrobić poza forum i wrzucić podmienić jak już wszystko będzie gotowe, ale po co lepiej eksperymentować na bieżąco. To samo ze stylem teraz będzie, zostanie wrzucony jakiś kupiony gotowiec i z głowy na kolejne kilka lat. Zmiana weszła, ludzie pomarudzą, ale nie ma to większego znaczenia. Tak było jest i będzie, bo to nie pierwsza zmiana.
Co do czatboxu - wystarczy rozwinąć w prawym dolnym rogu złapać i powiększyć do interesujących nas rozmiarów.
Zmieniłbym kolor tematów bo zlewa się z resztą za bardzo w moim odczuciu, ale przynajmniej można już bezpiecznie przeglądać
Brakuje mi jeszcze mojej sygnatury
Poza tym ok. Prawie...
Jakbyś poczytał z godzinę to byś zmienił zdanie
No własnie czarne na białym czytasz normalnie, a białe na czarnym po 3 linijkach mam oczopląs i wypalone na plamce to :>
IMHO Czatbox to krok wstecz, nie da się przejrzeć historii, nie da się go moderować, nie pamięta że go rozciągnąłem, bo standardowy rozmiar to kompletna porażka.
A "ostatnio na forum" to na pewno należycie działa?
Silnik jest beznadziejny: 1. Zmierzyłem suwmiarką - 71,2mm białych pasków z obu stron na których nic nie ma. To w sumie daje 142,4mm nieużywanej przestrzeni, która irytuje. 2. Brak wyświetlania kto obecnie przegląda temat. 3. Kółkowate avatary. 4. Te prostokąty z rangą ni w 5 ni w 10 przy obecnym wyglądzie postów. 5. Modyfikacje postów zaraz pod tekstem! 6. Autoformatowanie Enter'ów?! Dlaczego pierwsze 4 punkty są ok, a pomiędzy 4-5 i 5-6 jest taka kolosalna przerwa? 7. Nie wyświetla kto lubi dany post, tylko wyświetla ilość osób. 8. Brak przerwy między "Skąd/TwojeMMO/Nick w MMO" a tekstem wpisanym przez użytkownika. Unreadable line of text. 9. Gdzie są sygnatury?! 10. Sygnał "Blub" jak ktoś polubi Twojego posta lub doda nowy. Serio, to wygląda jak nakładka na mobilną wersję.
1. Chyba rozwiązane, chociaż ja bym chyba widział nieco mniejszą szerokość. Teraz jest na 90%, więc może jakieś 80-85 zamiast tego?
2. To niby działa, ale nie do końca tak jak powinno. Nadal do poprawy, ale nie w mojej mocy.
3. Zmieniłem. Nie wiem czy Chmarus może chciał żeby były okrągłe, ale imho również wyglądało to strasznie w kółkach. Ewentualnie dostanę po dupie za to i powróci stary stan
4. Zajmę się tym, ale dopiero po sesji. Zrobię też nowe ikonki dla działów, bo tamtym należy się już raczej emerytura.
5. Nie wiem o co chodzi z tym?
6. Naprawiłem.
7. Właśnie naprawiłem. Sprawdźcie czy działa jak należy
8. Tak jak wyżej.
9. Tak jak wyżej.
10. To jest do indywidualnej zmiany każdego w ustawieniach przeglądarki. Z tego co wiem można te powiadomienia zupełnie wyłączyć albo wyłączyć jedynie dźwięki.
Oprócz tego:
- zmieniłem domyślną wysokość czatboxa na nieco większą niż była. Zapamiętywania ustawionej indywidualnie wysokości nie jestem w stanie zrobić z poziomu PA.
- dałem możliwość wstawiania własnego tła do profilu (sprawdźcie czy działa)
- @Yamiji, dałem możliwość moderowania czatboxa moderatorom. Sprawdź proszę czy działa poprawnie
- dodałem odnośnik do portalu w górnym menu forum
Moderacja działa, wydaje mi się też, że chatbox pamięta że go rozciągałem. Niestety historii pewnie nie da się dodać?
Jest jeszcze taka mała drobnostka, na głównej chatbox ma białe tło i bije po oczach, powinien wyglądać tak samo jak na http://mmorpg.org.pl/forum/chatbox/
Widzę, że już nie mogę edytować bloków, przypadek czy też moje zmiany były nie na miejscu?
Coraz bardziej udaje wam się zniechęcić do wchodzenia na to forum i coraz bardziej zbliżacie się do tego aby tak się stało. Co za gówno nieczytelne i zlewające się, pod jakieś pieprzone gównofony to robicie a na PC jest szajs. Podobnie jak z tymi grami na PCta co w 95% są robione pod konsolowców. Jeszcze ciągle jakieś bugi i errory, ogarnijcie się z tym..
Moderacja działa, wydaje mi się też, że chatbox pamięta że go rozciągałem. Niestety historii pewnie nie da się dodać? Jest jeszcze taka mała drobnostka, na głównej chatbox ma białe tło i bije po oczach, powinien wyglądać tak samo jak na http://mmorpg.org.pl/forum/chatbox/ Widzę, że już nie mogę edytować bloków, przypadek czy też moje zmiany były nie na miejscu?
Z tego co wiem, to czatbox jest jakimś narzędziem zewnętrznym i po prostu jako tego typu element nie wspiera historii. Prawdopodobnie można z niego zrezygnować na rzecz SB z historią, ale to nie w mojej mocy. Tak samo białe tło - z poziomu PA nie jestem w stanie tego zmienić.
Celowo. Bloczki mają pozostać na jakimś stałym, ustalonym miejscu zamiast ciągle zmieniać swojego położenia, co moderatorzy z uprawnieniami mogliby robić. Jeżeli coś aktualnie nie pasuje, to można napisać i to zmienię.
Coraz bardziej udaje wam się zniechęcić do wchodzenia na to forum i coraz bardziej zbliżacie się do tego aby tak się stało. Co za gówno nieczytelne i zlewające się, pod jakieś pieprzone gównofony to robicie a na PC jest szajs. Podobnie jak z tymi grami na PCta co w 95% są robione pod konsolowców. Jeszcze ciągle jakieś bugi i errory, ogarnijcie się z tym..
Może jakieś konkrety? Co dokładnie jest według Ciebie nieczytelne? To, że Ci się nie podoba, to już wiemy, ale jeżeli mamy to poprawić, to wypadałoby wiedzieć co dokładnie.
Co roku silnik, skin na portalu, forum jest dla was gówniany, wszystkim się nie podoba, nie da się czytać, fuszerka a dalej wchodzicie i tak w kółko.
Fajnie by było mieć możliwość wyłączenia mobilnej wersji skina na telefonie i śmigać na normalnej.
Te "Title" na dole + social media do poprawy.
Biały CHATBOX zmienić na ciemniejszy na stronie głównej.
Przywrócić ikony do działów/poddziałów.
By wybór emotikonów się poprawnie wyświetlał.
Zmiany w profilu: informacje o profilu dodać do "o xxx", dane kontatkowe podpiąć do kontakt, gg battletag steam do kontakt, poprzednie pola przemianować na mmo lub coś w ten design
Ciutek może zwiększyć to tło w profilu
W statusach można wstawiać emotikony lecz nie widać ich na stronie głównej tylko w profilach.
1. Chyba rozwiązane, chociaż ja bym chyba widział nieco mniejszą szerokość. Teraz jest na 90%, więc może jakieś 80-85 zamiast tego? 2. To niby działa, ale nie do końca tak jak powinno. Nadal do poprawy, ale nie w mojej mocy. 3. Zmieniłem. Nie wiem czy Chmarus może chciał żeby były okrągłe, ale imho również wyglądało to strasznie w kółkach. Ewentualnie dostanę po d*pie za to i powróci stary stan 4. Zajmę się tym, ale dopiero po sesji. Zrobię też nowe ikonki dla działów, bo tamtym należy się już raczej emerytura. 5. Nie wiem o co chodzi z tym? 6. Naprawiłem. 7. Właśnie naprawiłem. Sprawdźcie czy działa jak należy 8. Tak jak wyżej. 9. Tak jak wyżej. 10. To jest do indywidualnej zmiany każdego w ustawieniach przeglądarki. Z tego co wiem można te powiadomienia zupełnie wyłączyć albo wyłączyć jedynie dźwięki.
1. A ja bym dał 95%. Jest ok, ale mogłoby być lepiej.
5. Nie podoba mi się to miejsce, gdzie jest opcja Cytuj/Modyfikuj etc. Powinna być tak jak była, i.e. z prawej strony posta.
Poza tym:
1. Dalej ten szajs z Shoutboxem. Na ciemnej skórce razi po oczach. Albo czarne czarne, albo białe białe. Wiem, że to narzędzie zewnętrzne - still.
2. Kanał aktywności w profilu jest słaby. Nie powinien być domyślnie pokazywany. No i przydałby się stary podział, i.e. "Tematy/Posty/SB/itd." do 5 wstecz.
Poza tym, jest już lepiej.
Dobrze ze nie przegladam na full screenie... bo terazjest za wielkie (http://screenshooter.net/102773461/qiolprk)
Mam problem - nie moge komentowac newsow. Cos zle robie? A moze komentarze pod newsami sa wylaczone? Oczywiscie nadal mowimy o forum.
Ja mogę i nie wyświetla mi się, żeby było cokolwiek zablokowane, może spróbuj standardowo zrestartować przeglądarkę.
Follow us też do naprawy, bo linki puste.
Fajnie by też było, gdyby tło w profilu zachodziło aż za przycisk moja aktywność i avatar, bo w aktualnej wysokości praktycznie nic się z nim zrobić nie da. Spokojnie może być tłem i dalej będzie dobrze wyglądało.
Prosiłbym o możliwość rozwijania komentarzy w statusach tak jak było to w poprzednim silniku. Żeby móc skomentować i przeczytać wszystko na głównej stronie, a nie żeby przenosiło nas na profil danego użytkownika.
Prosiłbym o naprawde błedu przez który za każdym razem musze resetowac hasło by wejść na forum.