Aktualizacja regulaminu

@Noe nie do końca według mnie to nie zarzuca innym problemu promocji swojej gildii tak jak pisałem wcześniej wystarczy wprowadzić ograniczenia by społeczności nie mogły od razu refreshowc wszystkich topic i nie ma problemu z promocja u innych itp.

A ogólnie jest to łatwe do obejście bo wystarczy ze osoba która promuje zmieni sposób działania i każda gildia będzie reklamowana przez GL danej gildii i bez odpisu w topicu ze to jest reklama danej spolecznosc a tylko konkretnej gildii do gry i nie będzie można się do tego doczepić bo będzie to zgodne z regulaminem a i tak będzie dalej spam robiony tylko przez wszystkich gl a nie przez jedna osoba odpowiedzialna za reklamę i promowanie w społeczności

ale to nie naprawia sytuacji jaka tam jest bo ten wpis mozna ominac wystarczy zmazac linki usune logo i dam wpis info o ts3 na priv i teraz masz topiki jak kazdy inny ktory tam a czy np czy kto inny masowe je odswierzy to juz nic nie zrobisz

@Noe nie do końca według mnie to nie zarzuca innym problemu promocji swojej gildii tak jak pisałem wcześniej wystarczy wprowadzić ograniczenia by społeczności nie mogły od razu refreshowc wszystkich topic i nie ma problemu z promocja u innych itp.A ogólnie jest to łatwe do obejście bo wystarczy ze osoba która promuje zmieni sposób działania i każda gildia będzie reklamowana przez GL danej gildii i bez odpisu w topicu ze to jest reklama danej spolecznosc a tylko konkretnej gildii do gry i nie będzie można się do tego doczepić bo będzie to zgodne z regulaminem a i tak będzie dalej spam robiony tylko przez wszystkich gl a nie przez jedna osoba odpowiedzialna za reklamę i promowanie w społeczności

Jeżeli wewnątrz tematów nie będzie reklamy danych społeczności, to punkt spełni swoje zadanie.

a widziałeś w ogóle te topic gildii społecznościowych do których jak dobrze wiemy ludzie maja pretensje w 90% reklama tam społeczności ogranicza się do tego ze podany jest link do strony z forum oraz adres ts ^^ wiec można powiedzieć ze strony te spełniają regulamin

Druga sprawa tak naprawdę co będziecie uważać za reklamę społeczności bo jeśli już podanie linka do forum, ts czy po prostu duży banner albo spory tekst promujący jaka to ona jest wspaniała

a widziałeś w ogóle te topic gildii społecznościowych do których jak dobrze wiemy ludzie maja pretensje w 90% reklama tam społeczności ogranicza się do tego ze podany jest link do strony z forum oraz adres ts ^^ wiec można powiedzieć ze strony te spełniają regulaminDruga sprawa tak naprawdę co będziecie uważać za reklamę społeczności bo jeśli już podanie linka do forum, ts czy po prostu duży banner albo spory tekst promujący jaka to ona jest wspaniała

zawsze znajdzie się jakiś sposób żeby obejść zasady, ale zawsze znajdzie się też jakiś dodatkowy środek, aby dociec prawdy ;)

właśnie skończyłem powierzchowne czyszczenie działu z gildiami. Do śmietnika powędrowało 12 tematów, z czego około 10 było ostatnio odświeżanych tekstami typu "Nadal rekrutujemy, zapraszamy!". 4 z 12 zostało założonych przez konta zbanowane - pierwsze za nazbierane punkty, kolejne za multi.

Nie rozumiem waszej polityki zamiast cieszyć się że jest grupa osób która chce łączyć graczy a nie dzielić to wy jeszcze kładziecie kłody pod nogi. Ahhh szkoda mi was młodzi chłopcy. Multigaming to raczej grupa osób którą tworzą różne gildie i różni liderzy a nie jedna osoba. Każdy ma prawo do reklamowania swojej gildii/klanu chyba po to powstał taki temat. A teraz robicie z tego nie wiadomo co największe zło tego forum. Dzięki takim akcjom ludzi poznają się i mają możliwość grania nie w jeden tytuł ale w kilka bo multigaming pozwala na to że jeżeli nie spodoba ci się HotS to idziesz do grupy gdzie jest Dota czy też LoL. Z resztą moim zdaniem powinna być zrobiona ankieta na ten temat a nie robicie tutaj własne rządy i tak na prawdę wy administracja nic nie robicie aby te forum żyło. To my zwykli użytkownicy tworzymy tematy i to my dajemy oddech dla tego forum a wy zabieracie nam wolność do reklamowania czegoś co nie jest w żadnym wypadku złe. Z resztą i tak zrobicie co będziecie chcieli bo i tak nas nie słuchacie.

No chwila moment ale usunąłeś mój temat Diablo 3 [seven Sins] gdzie nie jesteśmy żadną sekcją multigamingową tylko grupą ludzi którzy zapożyczamy od nich TS3 a to chyba nie jest przestępstwem. Nie rozumiem waszej polityki zamisat cieszyć się że jest grupa osób która chce łączyć graczy a nie dzielić to wy jeszcze kładziecie kłody pod nogi. Ahhh szkoda mi was młodzi chłopcy.

przywróciłem temat, bo rzeczywiście ta grupa zdaje się nie być bezpośrednio połączona z multigamingiem. Mój błąd.

Co do drugiego punktu, to oczywiście, że cieszymy się, że takie grupy istnieją, jednak na nasze szczęście istnieją też inne, które przez ich natłok informacji mają nieporównywalnie mniejsze szanse na to, żeby zaistnieć. Chcemy żeby każdy użytkownik miał jednakowy dostęp do grup multigamingowych jak i małych projektów innych użytkowników, a co za tym idzie - nie może być sytuacji, w której praktycznie cała przestrzeń działu wypełniona jest po brzegi przez sztucznie podbijane tematy jednej organizacji.

@PlainLazy a wiesz ze powinieneś dać czas ludzą by mogli się odpowiednio ustosunkować do nowego regulamin czyli np pozmieniać topic by były one odpowiednie pod nowy regulamin...dodatkowo tutaj pojawił się spór do jednego z podpunktów a także brak dokładnych wytycznych co uważacie pod tym punktem jako promocja społeczności bo tak jak pisałem wcześniej tutaj ze podanie linku do forum i ts dla mnie nie jest reklama a jeśli dla was jest to powinniście to umieścić w regulaminie.

No dobrze zgadzam się. Liderzy kolejnych gildii też powinni zastanowić się nad tym czy zakładać kolejne gildie. To wolałbyś aby reklamowało się dziennie dziesięć gildii do jednej gry np. WoW'a lub GW2. To też nie ma dużego sensu bo wtedy nie mogą się wybić gildie klany mniej popularnych gier jak Dragon Nest czy Vindictus bo będą spamowane reklamą bardziej popularnych tytułów. To nie ma sensu moim zdaniem

MOJE KONTO nie było ani multikontem, ani podbijane ostatnio, ani zbanowane. Poproszę o przywrócenie mego tematu z Tree of Savior.

Bym zaczął bluzkać, ale szkoda mi nerwów. Znasz się na prawie chodź trochę? Jak można wprowadzać regulamin i nie dać ludziam czasu na dostosowanie się do niego?

Przecież był czas na zapoznanie się i wprowadzenie zmian. Nie było żadnego uderzenia, zmiany i wyciągania konsekwencji. Sam regulamin leżał już kilka dni, a i zmiany nie zostały wprowadzone na godzinę przed banowaniem i kasowaniem tematów. Dodam tylko, że cała społeczność NS nie zrobiła nic dobrego dla forum. Generowała problemy, a i głowa całego przedsięwzięcia dostała prawdopodobnie już 3 bana, jak nie więcej. Cała ta społeczność wprowadza więcej złego, jak dobrego, a więc nie miałbym za złe tego, że staramy się ją zwalczyć i dać szanse innym. Możecie się czuć oburzeni jako członkowie, ale powinniście dobrze wiedzieć jak chłodno całość jest tutaj traktowana i jak burzliwa przeszłość stoi za całością

Naturalnie zrozumiałym jest, że jako członkowie czujecie pewny brak równego traktowania i ogólną niechęć, ale powinniście też zrozumieć to jak cała reszta was odbiera

Do społeczności dochodzą co raz to nowe Gildie i w ten sposób są traktowani? Chcesz wszystkich wrzucać do jednego worka? Jakim trzeba być upośledzonym człowiekiem, żeby tak robić. To nie jest społeczność jak IX która gra pod jednym sztandarem, a każdy dołącza na zasadzie jedynie wspólnego TSa.

warn_ico.png
Obrażanie innych
~Leman
@PlainLazy a wiesz ze powinieneś dać czas ludzie by mogli się odpowiednio ustosunkować do nowego regulamin czyli np pozmieniać topic by były one odpowiednie pod nowy regulamin...dodatkowo tutaj pojawił się spór do jednego z podpunktów a także brak dokładnych wytycznych co uważacie pod tym punktem jako promocja społeczności bo tak jak pisałem wcześniej tutaj ze podanie linku do forum i ts dla mnie nie jest reklama a jeśli dla was jest to powinniście to umieścić w regulaminie.

tematy nie zostały usunięte, tylko przeniesione do forumowego śmietnika. Zawsze można je przywrócić w sekundę lub dwie. Problem polega na tym, że przywrócone wątki nadal będą wątkami gildii z zakresu jednego multigamingu. Poza tym w regulaminie nie ma nic na temat promocji multigamingów, tylko ich ograniczenia na forum do jednego tematu, niezależnie od tego ile gildii i klanów spośród różnych gier zrzeszają. W przypadku novaSociety sprawa jest dosyć prosta, bo wszystkie ich jednostki są dokładnie wypisane na stronie, do której linkowali już jakieś 15 razy.

No dobrze zgadzam się. Liderzy kolejnych gildii też powinni zastanowić się nad tym czy zakładać kolejne gildie. To wolałbyś aby reklamowało się dziennie dziesięć gildii do jednej gry np. WoW'a lub GW2. To też nie ma dużego sensu bo wtedy nie mogą się wybić gildie klany mniej popularnych gier jak Dragon Nest czy Vindictus bo będą spamowane reklamą bardziej popularnych tytułów. To nie ma sensu moim zdaniem

Chciałbym żeby każdy użytkownik miał takie samo prawo do reklamowania swojej gildii jak inni. Bez tej regulacji, cały dział gildii wyglądał tak:

- gildia Novy

- gildia Novy

- gildia Novy

- gildia IX K

- gildia użytkownika

- gildia Novy

- gildia IX K

- gildia użytkownika

- gildia Novy

tak pi razy drzwi. Poza tym każdy temat jest sztucznie odświeżany kiedy tylko może być, a co za tym idzie - normalni użytkownicy z mniejszym składem nie mają nawet szans, aby się wypromować.

MOJE KONTO nie było ani multikontem, ani podbijane ostatnio, ani zbanowane. Poproszę o przywrócenie mego tematu z Tree of Savior.]Bym zaczął bluzkać, ale szkoda mi nerwów. Znasz się na prawie chodź trochę? Jak można wprowadzać regulamin i nie dać ludziam czasu na dostosowanie się do niego?

Twój temat, tak jak pozostałe, był poświęcony gildii która wchodzi w skład multigamingu novasociety i dlatego został przeniesiony do kosza.

Skoro jako społeczność nie umiecie dostosować się do regulaminu strony, to chyba nie jest miejsce dla was. Proste. Jesteście traktowani jako całość, a odpowiada za was cały kapitan i właściciel strony, który powtarzam, generował multum problemów i wyłapał kilka banów. Na dobrą sprawę w ogóle nie powinniście mieć miejsca na tej stronie, a jednak dostaniecie jeden temat do reklamy. Dalej mało? A może zwyczajnie jesteśmy upośledzeni i nie potrafimy spojrzeć na to z drugiej strony, zupełnie tak jak wy.

Mam nadzieję Plain, że zapału starczy Ci na długo, bo roboty jak widzisz jest multum.

ponawiam pytanie bo nadal na nie nie uzyskałem odpowiedzi czy wpisanie adresu forum społeczności oraz ts jest reklama czy nie bo chce założyć nowy topic do gildii z Final Fantasy XiV a nie mogę tego zrobić jeśli nie będę wiedział bo ogólnie jednak każda gildia w spolecznosc jest osobna ekipa i tylko korzystamy z forum oraz ts które oni nam zapewniają

ponawiam pytanie bo nadal na nie nie uzyskałem odpowiedzi czy wpisanie adresu forum społeczności oraz ts jest reklama czy nie bo chce założyć nowy topic do gildii z Final Fantasy XiV a nie mogę tego zrobić jeśli nie będę wiedział bo ogólnie jednak każda gildia w spolecznosc jest osobna ekipa i tylko korzystamy z forum oraz ts które oni nam zapewniają

jeżeli temat nie będzie w jakikolwiek sposób wskazywał na połączenie z danym multigamingiem, to może przejść. Dość oczywistą sprawą jest, że w zakresie jednego multigamingu znajdują się różne ekipy i wszyscy nie grają we wszystko. Jaki to ma jednak związek z tym, że koniec końców wszyscy i tak się wzajemnie reklamują i na potęgę odświeżają swoje tematy? Co do TSa, to nic nam do tego z czego korzystacie.

nie powinno się karać za prowokację. Służy ona filtrowaniu wartościowych użytkowników.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

@cookiez Ale komu potrzebny czas, by przystosować się do nie-zasyfionego forum?

@Nieskalany Ale nikt tu nie ma nic przeciwko promocji jakiegoś dużego polskiego gamingu, ale problem leży w częstotliwości i skali tego przedsięwzięcia, bo często główna strona wyglądała tak:

nie powinno się karać za prowokację. Służy ona filtrowaniu wartościowych użytkowników.Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

karanie za prowokacje, to paranoja przecież...

za niedługo z tej swobody pisania czego sie chce nic nie zostanie, będziesz mógł tylko napisać "beee" bo wszystko inne jest zakazane przez regulamin

z skrajności w skrajność.

i taka ciekawostka ;p

Do społeczności dochodzą co raz to nowe Gildie i w ten sposób są traktowani? Chcesz wszystkich wrzucać do jednego worka? Jakim trzeba być upośledzonym człowiekiem, żeby tak robić. To nie jest społeczność jak IX która gra pod jednym sztandarem, a każdy dołącza na zasadzie jedynie wspólnego TSa.
Obrażanie innych~Leman
Skoro jako społeczność nie umiecie dostosować się do regulaminu strony, to chyba nie jest miejsce dla was. Proste. Jesteście traktowani jako całość, a odpowiada za was cały kapitan i właściciel strony, który powtarzam, generował multum problemów i wyłapał kilka banów. Na dobrą sprawę w ogóle nie powinniście mieć miejsca na tej stronie, a jednak dostaniecie jeden temat do reklamy. Dalej mało? A może zwyczajnie jesteśmy upośledzeni i nie potrafimy spojrzeć na to z drugiej strony, zupełnie tak jak wy.

W 2 postach jest użyty wyraz upośledzony, a tylko jeden z nich dostał warna

szklanka jest w połowie pusta i w połowie pełna, albo nie karacie za to albo karacie za to wszystkich.