Hej. oglądałem GP z Allods i jak widac jest bardzo podobny do WoW'a, praktycznie jest to jego klon. Związku z tym nasuwa się pytanie, czy sa jakies duże różnice między tymi grami, mechanizm walki, dungeony, postacie ? Zagrałem w WoW'a i byłem zachwycony, dlatego szukam jakiejs ciekawej alternatywy. Czy Allods mi to zapewni ?
Allods a WoW
Jak dla mnie Allods ma ladniejsza grafike, ale tu z nowu DLA MNIE ...jest strasznie drewniany jesli chodzi o walke na niskich poziomach.
Jesli w allodsie nie masz party ...to nie bedziesz szybko expil, bez party baaaardzo wolno sie expi
Może nie grałem za długo w AO, ale po dobiciu 30 lvl muszę stwierdzić, że jest on sztywniejszy od WoWa.
Walki z bossami, dungeone itp. nie są tak epickie jak w WoWie.
Jeżeli interesuje Cię grafika to Allods jest na równym poziomie z Wowem.
Możliwości customowania postaci + ilość klas również na podobnym poziomie.
Jak dla mnie powinieneś spróbować, jest duże prawdopodobieństwo że Ci się spodoba + z tego co widzę sporo forumowiczów gra na polskim servie ( kolejny plus - gra ma polską wersję ).
PS. Sory za lekkie nadużycie "WoW[...]" w pierwszych zdaniach.
Dziękuję Panowie, rozumiem że można poziomować cały czas robiąc instancje w party tak jak to było w WoWie ? Gierkę już ściągam, nie zaszkodzi sprawdzić.
Wiesz dla niektórych to jest plus ( sam wolę wersję eng ), nie spotkałem się z dużą ilością "dzieci neo" w Allodsie.
Nie zawiedź się tylko, bo Allods to tylko zwykł klon, w którym wszystko jest gorsze niż w oryginale. Sam pograłem w to chwilę, i wróciłem do WoW'a, więc jak masz kase na abonament to nawet tego nie pobieraj.
Zwykły klon powiadasz ?
Ja nie widziałem w WoWie systemu Astralnych Statków, który w główniej mierze przyciągną mnie do tej gry.
Poza tym 90% klonów WoWa jest w klimacie zbliżonym do niego (fantasy), Allods jest lekkim mixem scfi i fantasy.
WoW jest dużo bardziej dynamiczny w porównaniu do Allodsa, w AO animacje walki są dość sztywne (nie wiem jak na h-levelach), no i jak nie lubisz wolnego expa to gra nie dla ciebie. Jeżeli masz 50zł, kupuj konto ze scrollem do WoWa, dostaniesz postać na 80lvl, wszystko na twoje dane, a później tylko rafami za 15zł doładowujesz konto.
Zwykły klon powiadasz ?Ja nie widziałem w WoWie systemu Astralnych Statków, który w główniej mierze przyciągną mnie do tej gry.Poza tym 90% klonów WoWa jest w klimacie zbliżonym do niego (fantasy), Allods jest lekkim mixem scfi i fantasy.
A ja nie widziałem w Allodsie tak zajebistego Lore. Mowie tylko, że WoW jest od tego o niebo lepszy, i żeby kolega sie tak nie napalał za bardzo, bo sie zawiedzie
Co to za porownanie, allods to zwykly glupi klon, jakich wiele z durnym IS. Mimo to wole grac w allodsa, niz te marne privy na wowie
Sam grałem na privie w WoW i dobiłem 29 lvl i gra mi się chwilowo wypaliła, teraz chciałbym wrócić a nie mam instalki dlatego chce sprawdzić Allodsa.
W WoWie zapadły mi w pamięci instancje który były genialne, abrdzo miło grało się z ludxmi w party. Mam nadzieje, z Allods oferuje przynajmniej czesc tego. Co do expa, co macie na mysli psizac,ze wolno sie expi ?
Hej. oglądałem GP z Allods i jak widac jest bardzo podobny do WoW'a, praktycznie jest to jego klon. Związku z tym nasuwa się pytanie, czy sa jakies duże różnice między tymi grami, mechanizm walki, dungeony, postacie ? Zagrałem w WoW'a i byłem zachwycony, dlatego szukam jakiejs ciekawej alternatywy. Czy Allods mi to zapewni ?
W WoWie się dużo łatwiej expi.
Mam taki głupi problem. Gdy zostawię pobieranie na jakiś czas, komputer rpzechodzi w stan wstrzymania i wszystkie aplikacje się wstrzymuje w tym download stoi w miejscu. Co z tym zrobić?
Co to za porownanie, allods to zwykly glupi klon, jakich wiele z durnym IS. Mimo to wole grac w allodsa, niz te marne privy na wowie
Bo gra się tylko i wyłącznie na globalu, a nie frajerskich i pobugowanych privach
każda gra ma jakiś % z innej gry
Nawet Ten WoW który jest nudny jak flaki z olejem puki nie dojdziemy do end game
Topic
powiem tak jeśli chcesz wydawać kasę i napieprzać Questy Questy Questy do End game a później Insty pvp itp to wybierz WoW
a jesli chcesz mieć równie fajny end game ciekawe pvp i questy do puki nie dojdziemy do end game za darmo graj w Allods
a po za tym co wy porównujecie Projekt p2p który właścicielem jest jeden z największych Koncernów Wydających gry do jakiejś podrzędnej firmy która i tak się wyśmienicie spisała robiąc taki Mmo f2p z super grywalnością
to tak jak by porównać Fiata 126p (malucha xd) do mustang gt 500 shelby
Niby taki mustang daje ogromną ilość frajdy
Ale taki Maluszek też potrafi zapewnić frajdę
(mówię to do starszych graczy którzy jeszcze pamiętają jak pełno ich jeździło na ulicy ^^)
Wbiłem 7 level paladynem i gra się tak sobie. Walki takie jakies nijakie, skille to samo. Nie wiem czy dobić ten 10 lvl i iść na instancje, bo zapału jakiegoś we mnie nie ma...
Sam grałem na privie w WoW i dobiłem 29 lvl i gra mi się chwilowo wypaliła, teraz chciałbym wrócić a nie mam instalki dlatego chce sprawdzić Allodsa.W WoWie zapadły mi w pamięci instancje który były genialne, abrdzo miło grało się z ludxmi w party. Mam nadzieje, z Allods oferuje przynajmniej czesc tego. Co do expa, co macie na mysli psizac,ze wolno sie expi ?
Mamy na myśli to, że end-game lvl wbijesz w miesiąc-dwa miesiące, a nie jak w 80% grach 2 tygodnie.
W WoWie się dużo łatwiej expi.
Bo w WoWie exp jest jako abstrakcja, w WoWie najwięcej się robi w End-Game, czyli raidy, zgarnianie sprzętu, PvP, TB, Battlegroundy, Arenki, tego jest pełno.
7 lvl to dopiero początek. W sumie można powiedzieć koniec samouczka.
Wbiłem 7 level paladynem i gra się tak sobie. Walki takie jakies nijakie, skille to samo. Nie wiem czy dobić ten 10 lvl i iść na instancje, bo zapału jakiegoś we mnie nie ma...
A powiedz mi czy w wowie na 7 lvlu były jakieś skille wyglądające dobrze.......
W Allods w End-Game też można zdobyć legendarne przedmioty podróżując po odległych astralach i bić mega bossy, od których normalnie pada się na hita. Jedna wysepka, jeden mega boss.