Allods a WoW

Hej. oglądałem GP z Allods i jak widac jest bardzo podobny do WoW'a, praktycznie jest to jego klon. Związku z tym nasuwa się pytanie, czy sa jakies duże różnice między tymi grami, mechanizm walki, dungeony, postacie ? Zagrałem w WoW'a i byłem zachwycony, dlatego szukam jakiejs ciekawej alternatywy. Czy Allods mi to zapewni ?

Jak dla mnie Allods ma ladniejsza grafike, ale tu z nowu DLA MNIE ...jest strasznie drewniany jesli chodzi o walke na niskich poziomach.

Jesli w allodsie nie masz party ...to nie bedziesz szybko expil, bez party baaaardzo wolno sie expi :)

Może nie grałem za długo w AO, ale po dobiciu 30 lvl muszę stwierdzić, że jest on sztywniejszy od WoWa.

Walki z bossami, dungeone itp. nie są tak epickie jak w WoWie.

Jeżeli interesuje Cię grafika to Allods jest na równym poziomie z Wowem.

Możliwości customowania postaci + ilość klas również na podobnym poziomie.

Jak dla mnie powinieneś spróbować, jest duże prawdopodobieństwo że Ci się spodoba + z tego co widzę sporo forumowiczów gra na polskim servie ( kolejny plus - gra ma polską wersję ).

PS. Sory za lekkie nadużycie "WoW[...]" w pierwszych zdaniach. :P

Dziękuję Panowie, rozumiem że można poziomować cały czas robiąc instancje w party tak jak to było w WoWie ? Gierkę już ściągam, nie zaszkodzi sprawdzić.

Wiesz dla niektórych to jest plus ( sam wolę wersję eng ), nie spotkałem się z dużą ilością "dzieci neo" w Allodsie.

Nie zawiedź się tylko, bo Allods to tylko zwykł klon, w którym wszystko jest gorsze niż w oryginale. Sam pograłem w to chwilę, i wróciłem do WoW'a, więc jak masz kase na abonament to nawet tego nie pobieraj.

Zwykły klon powiadasz ?

Ja nie widziałem w WoWie systemu Astralnych Statków, który w główniej mierze przyciągną mnie do tej gry.

Poza tym 90% klonów WoWa jest w klimacie zbliżonym do niego (fantasy), Allods jest lekkim mixem scfi i fantasy.

WoW jest dużo bardziej dynamiczny w porównaniu do Allodsa, w AO animacje walki są dość sztywne (nie wiem jak na h-levelach), no i jak nie lubisz wolnego expa to gra nie dla ciebie. Jeżeli masz 50zł, kupuj konto ze scrollem do WoWa, dostaniesz postać na 80lvl, wszystko na twoje dane, a później tylko rafami za 15zł doładowujesz konto.

Zwykły klon powiadasz ?Ja nie widziałem w WoWie systemu Astralnych Statków, który w główniej mierze przyciągną mnie do tej gry.Poza tym 90% klonów WoWa jest w klimacie zbliżonym do niego (fantasy), Allods jest lekkim mixem scfi i fantasy.

A ja nie widziałem w Allodsie tak zajebistego Lore. Mowie tylko, że WoW jest od tego o niebo lepszy, i żeby kolega sie tak nie napalał za bardzo, bo sie zawiedzie

Co to za porownanie, allods to zwykly glupi klon, jakich wiele z durnym IS. Mimo to wole grac w allodsa, niz te marne privy na wowie :)

Sam grałem na privie w WoW i dobiłem 29 lvl i gra mi się chwilowo wypaliła, teraz chciałbym wrócić a nie mam instalki dlatego chce sprawdzić Allodsa.

W WoWie zapadły mi w pamięci instancje który były genialne, abrdzo miło grało się z ludxmi w party. Mam nadzieje, z Allods oferuje przynajmniej czesc tego. Co do expa, co macie na mysli psizac,ze wolno sie expi ?

Hej. oglądałem GP z Allods i jak widac jest bardzo podobny do WoW'a, praktycznie jest to jego klon. Związku z tym nasuwa się pytanie, czy sa jakies duże różnice między tymi grami, mechanizm walki, dungeony, postacie ? Zagrałem w WoW'a i byłem zachwycony, dlatego szukam jakiejs ciekawej alternatywy. Czy Allods mi to zapewni ?

W WoWie się dużo łatwiej expi.

Mam taki głupi problem. Gdy zostawię pobieranie na jakiś czas, komputer rpzechodzi w stan wstrzymania i wszystkie aplikacje się wstrzymuje w tym download stoi w miejscu. Co z tym zrobić?

Co to za porownanie, allods to zwykly glupi klon, jakich wiele z durnym IS. Mimo to wole grac w allodsa, niz te marne privy na wowie

Bo gra się tylko i wyłącznie na globalu, a nie frajerskich i pobugowanych privach

Co to za porownanie, allods to zwykly glupi klon, jakich wiele z durnym IS. Mimo to wole grac w allodsa, niz te marne privy na wowie

każda gra ma jakiś % z innej gry

Nawet Ten WoW który jest nudny jak flaki z olejem puki nie dojdziemy do end game

Topic

powiem tak jeśli chcesz wydawać kasę i napieprzać Questy Questy Questy do End game a później Insty pvp itp to wybierz WoW

a jesli chcesz mieć równie fajny end game ciekawe pvp i questy do puki nie dojdziemy do end game za darmo graj w Allods

a po za tym co wy porównujecie Projekt p2p który właścicielem jest jeden z największych Koncernów Wydających gry do jakiejś podrzędnej firmy która i tak się wyśmienicie spisała robiąc taki Mmo f2p z super grywalnością

to tak jak by porównać Fiata 126p (malucha xd) do mustang gt 500 shelby

Niby taki mustang daje ogromną ilość frajdy :P

Ale taki Maluszek też potrafi zapewnić frajdę

(mówię to do starszych graczy którzy jeszcze pamiętają jak pełno ich jeździło na ulicy ^^)

Wbiłem 7 level paladynem i gra się tak sobie. Walki takie jakies nijakie, skille to samo. Nie wiem czy dobić ten 10 lvl i iść na instancje, bo zapału jakiegoś we mnie nie ma...

Sam grałem na privie w WoW i dobiłem 29 lvl i gra mi się chwilowo wypaliła, teraz chciałbym wrócić a nie mam instalki dlatego chce sprawdzić Allodsa.W WoWie zapadły mi w pamięci instancje który były genialne, abrdzo miło grało się z ludxmi w party. Mam nadzieje, z Allods oferuje przynajmniej czesc tego. Co do expa, co macie na mysli psizac,ze wolno sie expi ?

Mamy na myśli to, że end-game lvl wbijesz w miesiąc-dwa miesiące, a nie jak w 80% grach 2 tygodnie.

W WoWie się dużo łatwiej expi.

Bo w WoWie exp jest jako abstrakcja, w WoWie najwięcej się robi w End-Game, czyli raidy, zgarnianie sprzętu, PvP, TB, Battlegroundy, Arenki, tego jest pełno.

7 lvl to dopiero początek. W sumie można powiedzieć koniec samouczka.

Wbiłem 7 level paladynem i gra się tak sobie. Walki takie jakies nijakie, skille to samo. Nie wiem czy dobić ten 10 lvl i iść na instancje, bo zapału jakiegoś we mnie nie ma...

A powiedz mi czy w wowie na 7 lvlu były jakieś skille wyglądające dobrze.......

W Allods w End-Game też można zdobyć legendarne przedmioty podróżując po odległych astralach i bić mega bossy, od których normalnie pada się na hita. Jedna wysepka, jeden mega boss.