Cóż, będę grac dalej zobaczymy. Jest jeszcze kilka rzeczy które mnie irytują , rosyjskie napisy i "strażnicy" w imperium którzy przypominają żołnierzy wehrmachtu a niektórzy oficerów. Strój który mam na sobie wyglada jak mundur letni szeregowców armii czerwonej. Może to tylko moje głupie skojarzenia ;]
Allods a WoW
To na jakiej wersji językowiej grasz ?
chodzi o napisy na budynkach, wersję mam polską.
grałem w wow-a i allods-a gram aktualnie na polskim serwerze i powiem szczerze według mnie allods lepszy pod wzgledem grafiki a tak ogólnie to bardzo podobne w wowie gdy grami postacia ktora walczy w recz mamy tez skille na odległosc a w allods bardziej realne to jesli gramy np palladynem walczymy wrecz a umiejetnosci sa aoe a wiec wow 7/10 a allods 9,5/10
Tia bo Palkiem w WoWie to się "wali z ruszczki"
Pokaż mi paly tanka/dps który nie bije melee
Tia bo Palkiem w WoWie to się "wali z ruszczki"Pokaż mi paly tanka/dps który nie bije melee
Odwiedź kiedyś GW 2 to ujrzysz.
W Gw 2 jest Guardian a nie Paladyn ;p
Po 1 w Gw2 nie ma palka, po 2 czy my rozmawiamy o gw2 czy o wowie? Czytanie ze zrozumieniem się kłania
Allods klonem WoWa? Niby czemu? Duzo rzeczy sie rozni pomiedzy Allods a WoWem...
To tak samo jak bym napisal ze WoW to klon EverQuest.
Wbiłem 7 level paladynem i gra się tak sobie. Walki takie jakies nijakie, skille to samo. Nie wiem czy dobić ten 10 lvl i iść na instancje, bo zapału jakiegoś we mnie nie ma...Ja zuważyłem ,że w Allodsie jakoś ciekawiej sie prezentują i są grywalniejsze [ moim zdaniem] klasy magiczne .Sam gram wardenem ,to taki orcowy shaman i fajnie sie prowadzi tą postać.W różnych mmo gram z regóły postaciami typu meele a tu właśnie polecam bardziej magów ,shamanów ,summonerów ,jakoś skille wyglądają ciekawiej ,ma to klimat że tak powiem .To jest takie moje zdanie oczywiście.
To tak samo jak bym napisal ze WoW to klon EverQuest.
EVERQUEST
http://www.tentonhammer.com/image/view/65350/preview
WoW
http://www.gamesg.net/wp-content/uploads/2012/05/wow8.jpg
Nie no, to samo właściwie...
Ja szybciej bym powiedzial ze allods to bezczelny klon wowa.... nawet czat jest skopiowany, nawet kolor wiadomosci od graczy -.- jak dla mnie nic nie przebije krola gier MMORPG, ktorym jest bezapelacyjnie WoW a w kwestii porownania to allods jest o wiele sztywniejszy i dziwnie tam sie expi. Tak wiem, gralem w obydwie gry, wiec wiem co mowie.
W WoW'ie sie dużej łatwiej expi, bo spójrzcie na lvl cap obydwu gier... gdyby AO miał taką prędkość expa jak w WoW'ie to to szybko by się wbiło 51 i już endgame.
A pro pos Wow'a ,taka moja dygresja ..wiem ,że to w ch..grywalna gra i wogóle ale jeśli o mnie chodzi to nie moge strawić grafiki .Jest tak nierealna ,że aż...nierealna ;].No dla mnie to mmo w świecie klocków lego ,próbowałem grać ale nie dałem rady psychicznie ;p.
Allods jest zdecydowanie ładniejszy.... w WoWie mogliby już te kanciaki trochę wyrównać. Gra ma tyle lat i tyle dodatków a grafika jakby stała w miejscu. Jeśli chodzi o Allodsa tutaj na pewno się nie zawiedziesz. Dodatkową fajną sprawą jest tak jak już wspomnieli ludzie wyżej Astralne Bosy. Wszystko jest na prawdę ciekawie wykonane. Całość głównie postawiona jest na rozgrywkę grupową. Ale mogę Ci powiedzieć że grając wardenem albo bardem nie spocisz się. Postacie są samowystarczalne można powiedzieć, a bard jest uznawany za klasę OP. Ciekawą sprawą są też walki o statki, przejmowanie ich itd. Sam aktualnie, jeśli miałbym wybierać miedzy WoWem a Allodsem wybrałbym Allodsa. Dlaczego? A to dlatego, że WoW był fajny z dodatkiem BC, w WoTLK zaczęło się wszystko psuć, a Cata to już totalna porażka. Całość stała się niesamowicie liniowa i nudna. Teraz wprowadzą pandy... super -.- Kolejny syf aby tylko wygarnąć kasę od stałych bywalców. Te pandy wyglądają jak ludzie w maskach.... żałosne. Wydaje mi się że Blizzard sobie zaczyna spoczywać na laurach totalnie. Wprowadzać azjatycki klimat do gry fantasy... fuu
Tutaj nawet nie ma o czym dyskutować porównaj sobie liczbę graczy i sukcesy jednej i drugiej gry i zadaj sobie jeszcze raz te same pytanie odpowiedź nasunie sie tobie sama. To jest porównywanie Davida do Goliata niestety w tym przypadku Goliat wygrywa w każdym detalu:grafika,dźwięk,gamplay,dungeony,instancje,pvp,bossy itp. A nasz słaby David prezentuje ala WoW'a dla amatorów i osób dla których jest szkoda wydać te parę złotych na lepszą grę. WoW win 9/10 Allods 5/10. Moja ocena nie opiera się na tym że jestem fanem WoW'a czy coś w tym stylu sam osobiście gram w coś innego ale z abonamentem.
Jest właśnie co porównywać bo masz powoli staczającego się kolosa i najdroższą grę F2P, która rośnie w siłę. A grafika.. proszę Cię. Allods wygląda o niebo lepiej ;p
Allods 0 porwnania jezeli chodzia o wowa , haha co to wogole za porownanie ?
Jezeli allods wyglada lepiej to ide sie powiesic...
Przygotuję Ci sznurek
xao fanboy allods. Skoro swoja przygode skonczyles na classic/tbc to sie nie dziwie, ze mowisz o 'kanciakach'. Allods to tylko zwykla kopia wowa, tak jak runes of magic i nic tego nie zmieni.