No właśnie. Mam takie pytanie. Którą grę wybrać? Do Aion'a posiadam konto z veteranem.
W allodsie podoba mi się tak dobrze sklonowany WoW. Jak stoi tam sprawa z item shopem? Czy gra się nie nudzi?
Proszę o pomoc w co grać.
Pozdrawiam
No właśnie. Mam takie pytanie. Którą grę wybrać? Do Aion'a posiadam konto z veteranem.
W allodsie podoba mi się tak dobrze sklonowany WoW. Jak stoi tam sprawa z item shopem? Czy gra się nie nudzi?
Proszę o pomoc w co grać.
Pozdrawiam
Polecam bardzo Aion'a. W Allods nie przypadło mi wiele rzeczy .. Według mnie PVP jest cienkie i wolne. Aion jest szybki, dynamiczny, efektywny i szybko się nie znudzi.
@UP
Jest oddzielny temat co to znaczy efektywny i efektowny!
Ja polecam Również Aiona, przez to, że Allods się juz przejadł dla niektórych. Co do niusa na portalu jak wystrtuje polski client to wracam do gry
Chociaż dla mnie Allods ma ładniejszą grafikę
Grałem w obie spędzając nie raz dużą część dnia przed komputerem. Jednak obecnie jak by mnie się ktoś zapytał w którą grę chciałbym sobie zagrać to wybrał bym Allodsa, jest chyba ciekawszy od AIONa.
100000000000000% - AION! Wal smialo, zaczynaj grac ;p. Allods jak dla mnie to zwykla nieudana podrobka WoW'a.
A czy znalazła by się osoba, która mogła by pomóc w ogarnięciu Aiona?
Moim zdaniem nie ma co porównywać tytułu f2p do p2p, odpowiedź jest prosta. Inny aspekt jest taki że jeden woli klopsy, a drugi śledzie. (: Aion jest dobrym tytułem, zwłaszcza jak przeszedł na freemium [no ale 45+ bez golda za dużo nie pokoxasz], a z drugiej strony jest Allods który jest najdroższym f2p projektem. Pytanie jest raczej co Ty wolisz, nieustanne nawalanki codziennie o tej samej godzinie [wieczorem] - Aion, czy trochę rzadsze nawalanki przeplatane życiem klanowym, na którym w Aionie nie ma czasu na high lv. Krótko: nieustanne pvp vs wyśrodkowany mix funy i pvp.
Ja w Aion'a nie grałem, ale miałem zagrać. Ściągałem przez 3 dni, gdy przypadkowo usunąłem pliczek, a od nowa ściągać nie będę. (20GB, bez jaj...)
Ale Allods, mogę Ci ze szczerego serca polecić.
Po pierwsze, ma wiele innowacji (astral, statki, skirmishe)
Po drugie, jest jedną z najbardziej dopracowanych gier -wg. mnie oczywiście.
Po trzecie, jeśli lubisz PvP, to że tak powiem - jest co robić.
I tak mógłbym bez końca... ale naprawdę, najlepiej to ściągnij obie gry, i sprawdź, która podoba Ci się bardziej, bo każdy ma inny gust. Jeden powie, że Aion to najlepszy ORPG w historii, a drugi, że to kompletny średniak, tak samo z Allods, wg. mnie, to jedna z najlepszych, i najbardziej dopracowanych produkcji na dzień dzisiejszy, a ktoś inny powie, że to kompletne ścierwo.
,,Allods jak dla mnie to zwykla nieudana podrobka WoW'a.,, - owszem, Allods został tworzony na wzór WoWa. Ale nie zapomnij, że WoW był tworzony jako gra PvE, a w Allods od razu wzięto się za PvP i PvE. Ja np: do WoWa podchodziłem kilka razy, ale wg. mnie, jest to bardziej gra single playerowa, w której inni gracze nie byli mi potrzebni...
Dlatego, że w Aion nie grałem, nie będę Ci mówił co jest lepsze.
Ale w Allods gram, i grać będę, dlatego polecam Ci chociaż spróbować.
Ale nie zapomnij, że WoW był tworzony jako gra PvE, a w Allods od razu wzięto się za PvP i PvE. Ja np: do WoWa podchodziłem kilka razy, ale wg. mnie, jest to bardziej gra single playerowa, w której inni gracze nie byli mi potrzebni...
To się nagrałeś, rzeczywiście.
Jeśli nie stanowi to większego problemu to polecam pobrać obie gry i je sprawdzić. Od razu zaznaczę, że Aion na dłuższą metę szybko się nudzi, widać, że gra azjatycka, wszechobecne farmienie. Allods jest trochę innowacyjny i rzekomo, tak jak w Aionie, żeby się nagrać nie trzeba już płacić za przedmioty w item shopie, wszystko można zdobyć w grze, oczywiście poświęcając trochę czasu.
Czy Allods to kopia WoW'a? Tak. PvP podobne, lecz pozbawione największego atrybuty PvP WoW'a - dynamiki.
Inyenn Allods to nie jest gra wyprodukowana w azji tylko w Rosji. W Aiona też nie grałem, w Allods grałem i powiem że jest to gra która na początku strasznie nudzi ale potem jest nawet wciągająca, ale przestałem grać bo lvl wbija się za wolno.
Inyenn Allods to nie jest gra wyprodukowana w azji tylko w Rosji.
Wiem, nic takiego nie powiedziałem. Przeczytaj sobie mojego posta jeszcze raz i wyciągnij wnioski.
Co do Aiona to wypowiedzi typu "bez golda na 45+ nie pokoksasz" są trochę dziwne biorąc po uwagę fakt iż po 2 dniach gry miałem coś ok 2kk. Za 6kk w brokerze kupisz gold pack. Jeżeli zdecydujesz się testować obie gry to miej na uwadze, że w Aionie tak na prawdę gra zaczyna się na 46+.
Moim zdaniem nie ma co porównywać tytułu f2p do p2p, odpowiedź jest prosta. Inny aspekt jest taki że jeden woli klopsy, a drugi śledzie. (: Aion jest dobrym tytułem, zwłaszcza jak przeszedł na freemium [no ale 45+ bez golda za dużo nie pokoxasz], a z drugiej strony jest Allods który jest najdroższym f2p projektem. Pytanie jest raczej co Ty wolisz, nieustanne nawalanki codziennie o tej samej godzinie [wieczorem] - Aion, czy trochę rzadsze nawalanki przeplatane życiem klanowym, na którym w Aionie nie ma czasu na high lv. Krótko: nieustanne pvp vs wyśrodkowany mix funy i pvp.
Gold Pack nie będzie problemem, na 40+ już spokojnie wyfarmi golda na zakup od gracza, kolega do 42lvla zdołał uzbierać kasy na 3x gold packi.
Już pobrałem allods online i troszkę pograłem. Gra na początku strasznie monotonna. Rozkręci się dalej? Aiona już kończę pobierać.
Gold pack chodzi już po około 18 zeta, 1kk golda po 2,50 - czasem za ok 5kk można już GP wyrwać + farma nie jest źle
Jeżeli monotonne nazywasz latanie od jednego NPC do drugiego zbijając w między czasie potworki to niestety ale AION wygląda tak samo tyle że tam nie raz trzeba lecieć(zarówno dosłownie jak i w przenośni ^^)znacznie dalej. Jako pocieszenie mogę dodać że mnie Allods wciągnął dopiero za drugim razem, może dlatego że na początku miałem podobne wrażenia z tej gry co ty.
Tylko i wylacznie Allods PL
aion duzo ludzi gra fajny nacisk na party gdy chodzi o insty itp. Monotonna jak na azjatyckie crapy rozgrywka zabij zaniec pogadaj.
Allods hmm malo gralem fajna grafika bylo malo ludzi niestety moze teraz cos sie zmieni.
Aion bardziej dynamiczny graficznie walka itp
Allods no jak wow malo tam dynamiki przynajmniej na poczatku.
IS aion ma fajny is malo tam przedmiotow zmieniajacych rozgrywke i gold pack za kase z gry czy tam 15zl.
Allods jak kazdy f2p wiadomo cos zwieksza is.
Wybralem aiona poczekam na polska wersje moze bedzie z kim pograc.
adolls syf, aion miód.