Allods Online populacja

Sytuacja na dziś:Wersja PL - martwa, brak graczy i dysbalans frakcji z czego ta przeważająca to ciotki niechętne do PvP na którym gra się później opiera. Obecnie zaczynając nie znajdziesz nawet ludzi na instancje. Mało tego, brak nam bardzo ważnych aktualizacji przez co gra jest istną męczarnią.Wersja EU/NA - biegają tam super koksy, które wpakowały w grę setki dolarów/euro. Najmniejsze zło jakie możesz spotkać to ludzi zabijających low lvli swoimi reinkarnacjamihave fun,Sam Allods nie jest zły, ale jak to z f2p bywa bez mounta i z małym plecaczkiem będziesz się męczyć jak Jezus na drodze krzyżowej. To główny minus całości bo bez wpakowania prawdziwej kasy nie będziesz mieć tych dobrodziejstw przez ponad pół gry. Dopiero wtedy przy ostrym zaciskaniu pasa kupisz to na aukcji lub wymienisz golda na ziemniaczki do item shopu.Polecam spróbować czegoś innego (Maestia, Sevencore itp)

Lul dobre głupoty, zwłaszcza ta część o mountach, gdzie każdy w Allodsie kto ma ochotę jest w stanie wyfarmić mounta na 5 lvl'u w 1 dzień*.

Wersja PL - martwa ? lul x2

*nie dotyczy Wilq'a z White Rose ;d

Jezu, ludzie mają wakacje to nic dziwnego, że pustki na serwerach. Nie wszyscy to no-life'y, 30 stopni na zewnątrz i Allods -.-

To co lepiej przenieść się na serwer angielskojęzyczny bo więcej graczy jest oO , a ja myślałem że po prostu tylko wprowadzono polski język do gry globalnej....?? proszę o odpowiedź

To źle myślałeś. Allods pl jest odrębnym serwerem.

A ja właśnie z nudów to ściągam - zamierzam siekać noobów i pokazać "gejelfikom" jak się gra PvP. Zawsze mnie ciągnęło do tych mniej cool frakcji. Jedna rzecz tylko mnie odrzuca, gibberlingi, nie cierpię tego typu stworzonek, ale resztę przełknę.

Co do tego, jak zaczynałem grać, to gra wcale nie wyglądała na upadłą. Więcej ludzi było na expowiskach, niż w mieście. Jak jest teraz - zobaczymy, nie wiem. Ściągnąłem z tydzień po premierze i z tydzień pograłem.

Teraz comeback mały.

na serverze eu napewno jest wiecej ludzi niz PL zreszta servery PL to zazwyczaj nie wypaly;]

Maestia akurat jest dobra ;D tylko czegoś w niej brakuje

Ta GRa według mnie jest bardzo dobra tylko trzeba umieć w nią grać grałam sama na angielskojęzycznej wersji wbiłam 30lv jakoś taki nie pamiętam. Najlepsze że jak potrzebowałam pomocy to ktoś mi pomógł i nie zawsze to był polak najczęściej jakiś Czech nawet nie tak trudno było się z nim dogadać nawet przez jakiś czas byłam w gildi czeskiej Fajne czasy :). Ostańmy czasy zainteresowałam się tym polskim serwerem Może zobaczę jak tam jest :D. A z questami nie jest tak trudno ja je robiłam nawet bez czytania,bo nawet i nie znam angielskiego. A czy ma przyszłość to zobaczymy . Polecam bo to naprawdę, z ręką na sercu ,godna polecenia gra . :) :) :) :) :)

Ta GRa według mnie jest bardzo dobra tylko trzeba umieć w nią grać grałam sama na angielskojęzycznej wersji wbiłam 30lv jakoś taki nie pamiętam. Najlepsze że jak potrzebowałam pomocy to ktoś mi pomógł i nie zawsze to był polak najczęściej jakiś Czech nawet nie tak trudno było się z nim dogadać nawet przez jakiś czas byłam w gildi czeskiej Fajne czasy . Ostańmy czasy zainteresowałam się tym polskim serwerem Może zobaczę jak tam jest . A z questami nie jest tak trudno ja je robiłam nawet bez czytania,bo nawet i nie znam angielskiego. A czy ma przyszłość to zobaczymy . Polecam bo to naprawdę, z ręką na sercu ,godna polecenia gra . :) :)

Na polskim serverze nie graj nawet bo on umarl smiercia naturalna

@Bladek. Może jakieś dowody na poparcie twych słów?

Na polskim serverze nie graj nawet bo on umarl smiercia naturalna

Może masz rację tego nie wiem, dowiem się sama jak sprawdzę.

@Bladek. Może jakieś dowody na poparcie twych słów?

sisko-facepalm1.jpg

Może, no nie wiem... Allodsa?

Co do populacji to jest tam jeszcze trochę graczy? Czy warto w to zaczynać jeszcze raz? Ile bym musiał wydać na is potem, żeby nie odstawać zbyt mocno od innych? Scout jest fajny? Lepiej zagrać po stronie ligi czy imperium(chodzi mi o populację) bo na starcie obt to nikogo prawie nie bylo.

Co do populacji to jest tam jeszcze trochę graczy? Czy warto w to zaczynać jeszcze raz? Ile bym musiał wydać na is potem, żeby nie odstawać zbyt mocno od innych? Scout jest fajny? Lepiej zagrać po stronie ligi czy imperium(chodzi mi o populację) bo na starcie obt to nikogo prawie nie bylo.

Jak najbardziej warto, nie znajdziesz bardziej dopracowanej i rozbudowanej gry f2p. Ludzie są, nieznacznie więcej po stronie Ligi - często jacyś nieobyci malkontenci płączą, że jest pusto (w lokacji na 5 lvl podczas eventu 2x exp) - ale prawda jest taka, że jest bardzo dobrze, łatwo znaleźć na wszystko grupę przy odrobinie obycia

Gra ciekawa, ambitne buildy; odpychający IS; króciutkie instancje- przynajmniej te początkowe. Ale chyba ponownie zagram; pytanie czy na PL czy wrócić na EU?

I chyba zagram na PL- w najgorszym wypadku połączą serwery. Do zobaczenia w grze!

IS nie jest do końca odpychający bo kasę z gry można wymieniać na punkty w IS. Instancje krótkie ale jest za to oryginalny pomysł bitw astralnych :).

Sytuacja na dziś:Wersja PL - martwa, brak graczy i dysbalans frakcji z czego ta przeważająca to ciotki niechętne do PvP na którym gra się później opiera. Obecnie zaczynając nie znajdziesz nawet ludzi na instancje. Mało tego, brak nam bardzo ważnych aktualizacji przez co gra jest istną męczarnią.Wersja EU/NA - biegają tam super koksy, które wpakowały w grę setki dolarów/euro. Najmniejsze zło jakie możesz spotkać to ludzi zabijających low lvli swoimi reinkarnacjamihave fun,Sam Allods nie jest zły, ale jak to z f2p bywa bez mounta i z małym plecaczkiem będziesz się męczyć jak Jezus na drodze krzyżowej. To główny minus całości bo bez wpakowania prawdziwej kasy nie będziesz mieć tych dobrodziejstw przez ponad pół gry. Dopiero wtedy przy ostrym zaciskaniu pasa kupisz to na aukcji lub wymienisz golda na ziemniaczki do item shopu.Polecam spróbować czegoś innego (Maestia, Sevencore itp)

Zgadzam z większośćią, jedynie mam uwagi co do ostatniego zdania! ALLODS online to jedna z najlepszych gier pod względem expienia, klimatu w jaką grałem (a grałem w dziesiątki) ! Gra się w nią jak w najlepsze crpg! Niestety end game leży i kwiczy, astral jest nudny, a na BG szaleją AR i inne poczwary co wydali setki euro na runy i możesz im naskoczyć.

Moim zdaniem gpotato strzeliło sobie w stopę otwierając server PL, świeca na nim pustki, a ludzie z PL servera mogliby stworzyć całkiem dobry clan na EU.

Tak więc w ALLODS warto pograć, by zobaczyć ten przepiękny świat, questy które stoją na wysokim poziomie i nie są tak monotonne jak w 95% innych gier! Moim zdaniem questy z allods biją na głowe te z wow i innych produkcji.

Plusy:

- klimat!

- questy i system lvl

- ciekawe i w miare zbalansowane klasy i rasy

Minusy:

- nudny end game!

- brak dungeon findera

- na serverze PL populacja

- na serverze EU donatorzy

Zgadzam z większośćią, jedynie mam uwagi co do ostatniego zdania! ALLODS online to jedna z najlepszych gier pod względem expienia, klimatu w jaką grałem (a grałem w dziesiątki) ! Gra się w nią jak w najlepsze crpg! Niestety end game leży i kwiczy, astral jest nudny, a na BG szaleją AR i inne poczwary co wydali setki euro na runy i możesz im naskoczyć.Moim zdaniem gpotato strzeliło sobie w stopę otwierając server PL, świeca na nim pustki, a ludzie z PL servera mogliby stworzyć całkiem dobry clan na EU.Tak więc w ALLODS warto pograć, by zobaczyć ten przepiękny świat, questy które stoją na wysokim poziomie i nie są tak monotonne jak w 95% innych gier! Moim zdaniem questy z allods biją na głowe te z wow i innych produkcji.Plusy:- klimat!- questy i system lvl- ciekawe i w miare zbalansowane klasy i rasyMinusy:- nudny end game!- brak dungeon findera- na serverze PL populacja- na serverze EU donatorzy

noo raczej nie ta gra jest tak nudna tak monotonna gdzie ty widzisz exp? znasz pojęcie expić?? tam expiąc nawet 1 całego poziomu się nie wbije bez wykonanego zadania

wbiłem 25+ lvl i tych questów miałem dosyć czym one niby różnią się od innych ??

większosć questów to idz zabij xx tych mobów i przynieś xx tego lub tamtego biegasz od npc do npc i widzisz monotonie w dzień w dzień to samo

Sam już nie wiem czy inwestować swój czas tą grę czy może jeszcze poczekać? Konkurencja jest dość mocna, np Tera Online, Star Wars The Old Republic (moja ulubiona). Sam już nie wiem. Gram w War Thunder :P

Moim zdaniem nie warto poświęcać na Nią już wiele czasu.. Gra się po prostu sypie przez swój P2W.. ;x