Allods Online

Siema. Chciałem zachęcić was do gry w nowe mmorpg Allods Online. Gra jest obecnie w fazie CBT 4 i w najbliższym czasie powinna być OB. Jeśli chodzi o samą grę, jest ona przemiodna. Przez niecały miesiąc mojej gry w CBT nabiłem 250 godzin online :o. Nie lubię spędzać dużo czasu grając w mmo gdyż są one wtórne i nudne, ale w Allods odnalazłem to coś co daje zajebistą przyjemność z rozgrywki. Zrobiłem 3 high lvl chary więc wiem co mówię. Gra się nie nudzi, świat jest cudowny - można się nim delektować. Teraz napiszę coś czym wielu się pewnie narażę, otóż dla mnie Allods jest najlepszym mmo ever, również w porównaniu z P2P. Grałem w naprawdę dużo gier, również tych płatnych i żadna nie może się równać z Allodsem. Mówię to jako 2-letni zapalony gracz w WoW-a - WoW nie umywa się do Allods. Nie wspominając o tworach pokroju L2, Aion, LotRO czy AoC.

Dużo osób zarzuca Allodsowi mało dynamiczną walkę. Otóż walka nie jest mało dynamiczna tylko taktyczna. To nie jest Wow gdzie odpalasz auto attack i idziesz na herbatę :P. Każdą postać można zrobić w wielu buildach.

W każdym razie zapraszam do świata Allods, gwarantuję że w niego wsiąkniecie na wiele wiele dni. Dobra dosyć tego wywodu wracam do gry ;]

Pzdro

Tworem to jest twój Allods , ten twór zwie sie klonem . Do LoTR , AoC czy Lineage ta gra sie ma tak jak maluch do Pagani Zonda .

Broda, rozszerz swoją wypowiedź. Co prawda w CBT grałem tylko chwilę, bo czekam na wersję "finalną" albo przynajmniej otwarte betatesty, ale z mojej krótkiej przygodny z Allodsem też jestem nim zachwycony.

Allods ? Sam napaliłem się strasznie na ten MMORPG i nawet kilka razy poruszałem jego temat. Z komentarzy i opinii graczy wcale nie wypada tak świetnie. Teoretycznie zawiera wszystko czego mi do szczęścia potrzebne no i F2P. Większość narzeka na zbyt małą dynamikę gry albo, że biją moba strasznie długo. Co do CBT nie skusiłem się na próbę zdobycia klucza, wolę poczekać na OB. Ściągnąć ściągne i na pewno przetestuje a dalej zobaczymy.

@Margon

A czy masz możliwość wstawić jakieś screeny twojego chara ? I ewentualnie jakiś filmik jeżeli jest taka możliwość ? Widziałem trochę filmików, ale chciałbym zobaczyć jak to wygląda w Allods na high lvlu i porównać sobie do innym MMO ^^

Broda ja tylko wypowiadam swoje zdanie. Co do tej małej dynamiki i powolnego bicia mobów, to ja jestem z tego zadowolony. Walka tak jak wspomniałem jest bardzo taktyczna, kiedy grałem wojownikiem na 20 lvl + dziwiłem się dlaczego zadaje taki mały dmg. Jako że byłem przyzwyczajony do "innych" mmo po prostu waliłem przypadkowymi skillami. Jednak kiedy zagłębiłem się w ich opis, zacząłem zdawać bardzo duży dmg, na przykład kiedy mob jest zestunowany i powalony na ziemię jeden ze skilli zadaje podwójny dmg itp. tu naprawdę trzeba poznać grę. Z drugiej strony powolne bicie mobów nie przeszkadza, ponieważ tu wbijamy level na questach. Zawsze jest ich wystarczająco dużo że starczy ich na wbicie całego lvla.

Co do tych fotek postaci to niestety high lvl miałem po stronie imperium. Chciałem teraz poznać trochę ligę a jako że nie można mieć na jednym acc postaci z przeciwnych frakcji musiałem je usunąć :(. Obecnie mam paladyna lvl 15 więc nie wygląda jakoś specjalnie super. Ale mogę cię zapewnić ze itemki high levelowe wyglądają super i są bardzo klimatyczne. Na dodatek nie jest to koreański shit i każda postać wygląda inaczej, nie biegają tu klony. Zakładając ten sam item na inną postać nawet tej samej klasy ale innego archetypu, item wygląda inaczej. Nie ma tu więc odgórnie ustalonych setów.

PS. Hania cieszę się że AO też przypadł ci do gustu :]

Pozdro.

Uwierzę ci, ale jednak zapodaj jakieś screeny. Mogą być z postaci niskolvlowej chodzi mi bardziej o to, że chciał bym zobaczyć jak wygląda taki Paladyn 15lvl. A co do tych super wyglądających itemków high lvlowych to może w internecie są screeny jakie miałeś na charze ? Zobaczymy co będzie z OB. A jaka rasa jest według ciebie najfajniejsza?

Masz tu mój album ale robiony jeszcze za czasów jak grałem scoutem

http://s839.photobucket.com/albums/zz312/valkorn18/

Jeśli chodzi o twoje pytanie, to wszystkie rasy za fajne. Ja osobiście wiem że w finalnej wersji gry będę grał na 100% elfem paladynem, bardzo dobrze mi się nim gra. Przyjemnie grało mi się też scoutem robionym pod bow ale jednak palek bardziej przypadł mi do gustu :D

Pzdro

No, no. Nawet ładnie to wygląda ;D Może nawet przyciągnie mnie na dłużej. Czekajmy na OB.

Właśnie, właśnie. Wiadomo może już, kiedy OB staruje ? Bo przesada już z tym czekaniem, brałem udział w 2 CB i myślałem, że długo czekać nie będę musiał, a tu zonk...

No niestety, aktualnie jest 4 CBT, wiadomo że jest to już ostatni etap, ale nie wiadomo kiedy się skończy. Gpotato nigdzie nie udzieliło tej informacji.

Pojawiło się info o OB - 16 luty 2010 - zapraszam wszystkich chętnych.

Tak jest. Dla mnie 16 luty to święty dzień :] Znowu się zacznie no life ;]

Tworem to jest twój Allods , ten twór zwie sie klonem . Do LoTR , AoC czy Lineage ta gra sie ma tak jak maluch do Pagani Zonda .

IMO Allods(Pagani Zonda) > Lineage(Maluch)

Co do tematu,mam nadzieję że ziemniaczki wystartują beż żadnych problemów.

No, no gierka dość ciekawa ale w nią nie zagram bo czekam aż wyjdzie (chyba we wiosnę) full wersja Aiki Online, a tak to zagram se w OB ;).

Tworem to jest twój Allods , ten twór zwie sie klonem . Do LoTR , AoC czy Lineage ta gra sie ma tak jak maluch do Pagani Zonda .IMO Allods(Pagani Zonda) > Lineage(Maluch)

Dokładnie, dzięki że stanąłeś po stronie AO ;] Dla mnie Lineage to najgorsze P2P mmo. W to się gra jak w średniej klasy koreańską grindówke, gdzie latają same klony - wszyscy w tych samych odgórnie ustalonych setach. A to ścierwo Aion wygląda dokładnie tak samo xD

PS. Nie ukrywam że po części tym postem chciałem sprowokować Kozaka. Uwielbiam patrzeć jak rozpływa się nad tym kałem jakim jest L2. Każdy kto szuka jakiegoś mmo na forum, może być pewien że otrzyma odpowiedz od Kozaka o L2. Nieważne czy szukasz gry z masą itemków (L2 - haha), czy z możliwością robienia buildów (no tu już w ogóle jest porażka, ale zaraz zaraz, przecież DYE diametralnie zmieniają postać - haha).

L2 jest dobrą grą ale na pewno się zgodzę co do klonów i to nie wizualnych tylko statystycznych.

W L2 każdy np. destro ma takie same staty, skile i składa to samo eq, Jednak L2 ma to coś co wciąga ale raczej

jest to przeciętniak.

Wiecie , pewnie nikt waszej wielkiej dwójce nie odpowie , bo po co kopać sie z koniem . For my jesteście funny , krzyżyk na droge , bez odbioru

Ja tylko nie mogę zrozumieć ludzi którzy wyjeżdżają z tekstem że coś jest do d*py.

Jedni lubią L2, inni WOWa, a jeszcze inni coś całkiem innego. Wszystko zależy od gustu.

Dlatego ludzie z dysfunkcją mózgu nie powinni się wypowiadać tylko powykręcać sobie klamki w domu a do ścian

poprzybijać poduszki to może poczują swój klimacik.

Dzien Dobry ja przyszedlem tu sie posmiac.... A wiec

BUHAHAHAHA z 1 postu i textu o taktycznym podejściu do gry. Masz pojecie o taktyce? To ze cooldown jest inny dla kazdego skilla czyni ja taktyczna? HA!!. Proponuje zplacic abonament w Age Of Conan a poznasz podejscie taktyczne do przeciwnika. Albo ostatnio darmowego juz Spellborna.

Co do samej gry Allods Online. Dla mnie ten tytul to wielkie nadzieje. Ciekawy motyw z skillami dla kazdej rasy. Swiat bogaty w questy. Wiele fajnych przemyslen. Ale kur** tak nudnego bicia mobow, pvp w zyciu nie widzialem. Mam nadzieje ze zrobia cos z tym w OB albo chociaz w wersji final. Myslalem ze to bedzie jakis przeciwnik dla RoMa... Ale puki co Allods nie dosiegnie krola darmowek ktorym jest RoM. Sorry ale ciekawe questy i ladny swiat nie poprawi dynamizmu gry. A badzmy szczerzy.... swiat MMO sprowadza sie do tego by pozadnie komus naje*** na PvP. :)

Spawn, okrutnik z Ciebie. :lol:

Ale masz racje, mnie też nieco zraziło to jak się walczyło w CB. Mam nadzieje, ze to zmienią bądź już naprawiono.

Dodatkowo racja z tym PvP, ja akurat tego szukam w mmo, by komuś wp... By kogoś pokonać. :)