Allods Online

Zagrałem, sprawdziłem, po 2 godzinach - męczarnia.Fajny tutorial, wartka akcja, a potem lądujemy na "Ziemi".Z 6 na 7 lvl potrzeba 10k expa, za moba dostaniemy niecałe 50, questów jest sporo, ale to takie typowe grinderskie zadania.Podobno jest jakieś pvp po tym 20 lvlu, ale to trzeba być zahartowanym w azjatyckich hack n slashach żeby tak daleko dotrwać.Podoba mi się klimat, mimo, że jest trochę jaskrawo. Może po za "gumisiową muzyką" (w imperium wtf), której miałem dosyć po 10 minutach.Do tego wszystkiego na postać przypadają 3 skille na krzyż.

A opcji rest używałeś ? Bo ja nie widzę żadnego problemu z lvlowaniem, gdyż istnieje ta opcja...

Narazie póki co, nie pogram, gdyż mam masę nauki i nadrabiania zaległości.

Łosiek ciesz się, bo mnie przegonisz o kilkanaście lvli. : )

@Razor

Wszystkie rasy widziałem jak wyglądają, chciałem bardziej wasze postacie zobaczyć. :)

Tak poza tym to dlaczego wybraliście serwer ZAK ? Bo z tego co czytałem to na ISA gra dużo polaków i jest przyjemnie. I czy na ZAK jest dużo osób czy raczej taka pustka ?

I jakimi rasami i profesjami gracie ? :)

@Razor Wszystkie rasy widziałem jak wyglądają, chciałem bardziej wasze postacie zobaczyć. Tak poza tym to dlaczego wybraliście serwer ZAK ? Bo z tego co czytałem to na ISA gra dużo polaków i jest przyjemnie. I czy na ZAK jest dużo osób czy raczej taka pustka ?

Gramy dlatego na ZAk, ponieważ na początku nie masz takiego wjazdu, że nie da się zabić mooba... Jak zaczynałem grać na ISA, to tam była prawdziwa walka o każdego jednego mooba, z którego było trzeba wydropić coś. Ogólnie to nie ma tam aż takich pustek, by nie dało się grać. Gra się naprawdę dobrze ;).

A co do screena, to jak zrobię to tu wrzucę.

A jak dla mnie to na ZAK jest za mało ludzi, na ISA już nie ma takiego tłoku.

No właśnie jak oglądałem któreś forum o Allods to był dział z gildiami, ale większość jest na ISA a ani jednej na ZAK. Może to jest problem, że nie wchodzą akurat osoby z serwera ZAK.

Na razie jestem nastawiony na ZAK, bo grają tam osoby z forum tylko boję się trochę, że będzie za mało ludzi.

A ta walka o moba przypomina mi początek 4Story kiedy pobrałem aby zobaczy co to w ogóle jest. Gdy zacząłem robić kilka pierwszych questów to znalezienie wolnego mobka graniczyło z cudem.

Co będzie zobaczymy. :) Na razie poczekam na jakieś wasze screeny. :>

Odnośnie mojej postaci. Gram paladynem. Dla mnie gra się bardzo dobrze. Jak narazie mam jeden skill, z którego mogę bić na dłuższe odległości i parę na krótkie. Masz TUTAJ i TUTAJ screeny. Pierwszy to masz wygląd postaci z przodu, a drugi z normalnego widoku. Mam jak na razie wbity 6lvl, ale do piątku powinien być już 8^^. Jak chcesz jakiegoś jeszcze screena z gry lub coś, to pisz :).

Postać fajna, tylko czy wszyscy Xadagianianie są tacy drętwi ? :) Też mam zamiar grać Xadagianinem tylko czy wszyscy mają taki "drętwowaty" wygląd ?

Może tylko mi się tak wydaje. :)

A długo ci się wbijało 6lvl ? I jak z expem jest ?

Znaczy, ja wybrałem sobie takiego gościa. Wszystko można zmieniać. Twarz, płeć, budowę ciała, brodę, włosy, kolor brody i włosów... Ja teraz tak nie maniacze w to... Brakuje mi jeszcze 200expa i mam 7lvl. W tym tygodniu mam dużo nauki, więc nie gram cały dzień. Od 1 do 5 poziomu exp jest bardzo szybki, nawet w tutorialu go wbijasz. Dopiero potem zaczyna się dłuższe expienie. Ale do piątku mam zamiar wbić 8lvl. Co do Polaków na ZAK. Skończyłem grać może 30 minut temu i powiem Ci, że gra nawet ich... Normalnie jak coś napisałeś na /zone to zaczęła się rozmowa o gildiach, o levelach itp. Więc całkiem dobrze się gra :).

Lol , widze lvling jest bardzo dynamiczny ......

Tak jest dynamiczny :). Gram 4 dni na ZAK i juz mam 16 :). Na warrku na ISA wbilem 18 w tydzien.

Chyba wszyscy wiemy o czym to świadczy. :D

Gram 4 dni na ZAK i juz mam 16

Nie licz w dniach, a w godzinach, bo ktos moze mowic, ze w 4 dni zrobil lvl 6 (gral np. lacznie 6 h), a ktos powie, ze w 4 dni zrobil lvl 16 (a gral np. 20 h), wiec po cholere liczyc w dniach, skoro to jest zbyt ogolnikowe?

To ładny nołlajf z Ciebie, jak tak szybko expisz ;). Ja w 20min wyexpiłem dwa levele. Jeden to szybko mi się kończył, a potem poszedłem do tego dziadka, co daje expa (rest)i dał mi 17k. I 1,5lvl'a dostałem gratis :D.

Nie wiem czemu, ale kompletnie mi się nie podoba ta gra. Jest jakaś taka nijaka. Niby pełno questów, skilli, grafika ładna, a jednak czegoś jej brakuje. Hmm może o dziwo wadą jest zbyt rozległy świat. Osobiście lubię gry, które mają więcej dynamiki, a mniejszy świat to gwarantuje. Jeżeli ktoś lubi robić questy typu zanieś list jakiemuś typowi, który jest na drugim końcu mapy i przebiegnięcie tej mapy zajmuje 20 minut, to spoko, pewnie się spodoba. Mnie osobiście to nudzi. Lubię walkę, wojny, siekanie na lewo i prawo. Lubię widzieć jak jakiś wypasiony wojownik robi wjazd w grupę osób i kosi jednego po drugim. Uwielbiam wspólne rajdy na bossy, podbijanie zamków. W tej grze nabiłem chyba 11 level i ja usunąłem. Wieje nudą i to cholernie... Walka wygląda jak w większości gier. Naciskasz na moba i patrzysz jak Twoja postać bije go 10 minut. W międzyczasie używasz umiejętności. Cukierkowa grafika chyba jeszcze gorsza niż w WoWie. Dla mnie ta gra, to niestety niewypał.

To zależy... Jak widać z twojej wypowiedzi wolisz grind, niż questy. A Allods Online jest nastawione na questy. Co do biegania z jednego miejsca do drugiego, to przecież można używać teleportera, który cie szybko przeniesie do drugiej lokalizacji.

Dla mnie questy - zabij 10 mobów, wydrop 15 jogurtów to dalej grind.

Zresztą to co jest smutne we wszystkich tych grach w schemacie WoW'a to to, że tak na prawdę gracz nie ma żadnej alternatywy.

Stajemy przed ciężkim wyborem:

- zabijaj moby dla szatana

- weź quest i zabijaj moby dla szatana

- idź do dungeonu i zabijaj moby dla szatana

Osobiście spróbowałem, bo liczyłem na fajne pvp i endgame ogólnie, ale żeby jakieś inne elementy rozgrywki sprawdzić trzeba najpierw kilka tygodni spamować 4 Hotkey'e.

Na pewno wielu fanom WoW'a i RoM'a gierka przypadnie do gustu, mi osobiście niestety nie.

Mnie także gra nie przypadła za bardzo do gustu. Bardzo podobało mi sie wprowadzenie. Natomiast nic więcej.

Siema. Chciałem zachęcić was do gry w nowe mmorpg Allods Online. Gra jest obecnie w fazie CBT 4 i w najbliższym czasie powinna być OB. Jeśli chodzi o samą grę, jest ona przemiodna. Przez niecały miesiąc mojej gry w CBT nabiłem 250 godzin online :o. Nie lubię spędzać dużo czasu grając w mmo gdyż są one wtórne i nudne, ale w Allods odnalazłem to coś co daje zajebistą przyjemność z rozgrywki. Zrobiłem 3 high lvl chary więc wiem co mówię. Gra się nie nudzi, świat jest cudowny - można się nim delektować. Teraz napiszę coś czym wielu się pewnie narażę, otóż dla mnie Allods jest najlepszym mmo ever, również w porównaniu z P2P. Grałem w naprawdę dużo gier, również tych płatnych i żadna nie może się równać z Allodsem. Mówię to jako 2-letni zapalony gracz w WoW-a - WoW nie umywa się do Allods. Nie wspominając o tworach pokroju L2, Aion, LotRO czy AoC.

Dużo osób zarzuca Allodsowi mało dynamiczną walkę. Otóż walka nie jest mało dynamiczna tylko taktyczna. To nie jest Wow gdzie odpalasz auto attack i idziesz na herbatę :P. Każdą postać można zrobić w wielu buildach.

W każdym razie zapraszam do świata Allods, gwarantuję że w niego wsiąkniecie na wiele wiele dni. Dobra dosyć tego wywodu wracam do gry ;]

Pzdro