Witajcie wszyscy zainteresowani.
Nie będę owijał w bawełnę, Allods od dawna był P2W nie ma się co oszukiwać. Jednak ostatnio coś się w tym temacie ruszyło.
O co mi chodzi? Bez recenzowania nowego patcha - teraz jest najlepszy moment na rozpoczęcie gry, każdy nowy gracz dostaje skrzynkę z darmowym boostem do 75lvl (max.80) oraz:
komplet run 6lvl (!) - to główny zarzut o P2W, koksów tym nie pokonamy, ale spokojnie pogramy na PvE i na PvP też ujdzie
fioletowy zwój na trinket- pomarańcz byłby lepszy, ale nie przesadzajmy
Study of Perfection - fioletowy na extra pkt. statystyk, lepszego nie ma
Green Mage Diary - czyli dodatkowe rubinki, do fioletu. Pomarańcz lepszy, ale nie daje wyraźnej przewagi i mało kto ma
Scroll of Sacrament - jak wyżej
Edict of Conclave - znów statystyki, nie wiem czy istnieje mocniejsza wersja
broń na 180dni - wszystkie z IS działają przez 180dni. Potem tracą staty i zostaje sam wygląd
komplet run 8lvl na miesiąc - potem zmienią się w okruchy, czyli w sumie może za pół darmo zrobicie jedną 7lvl
Mounty - nie trzeba wyjaśnień, całkiem szybkie
Czyli w sumie brakuje tylko dodatkowego slotu na kolczyk. Na forum ktoś podliczył ile trzeba na to wydać - coś koło 14200 BC, czyli… 142 euro(!!!). Tak są osoby, które wydały na grę równowartość samochodu. Niektórzy już narzekają, że nowi dostają więcej, niż oni uzbierali przez 7lat gry i starsi gracze też powinni to dostać.
Jeśli odbieracie tę wiadomość to przekażcie dalej (może góru coś naskrobie na stronie portalu). Nie wiem ile potrwa taki stan, ani na co zachorował wydawca, więc trzeba brać zanim wyzdrowieje.