A jak ja mam w tym format zmienic ? xD
Ok Juz wiem
Wiem że Głupio
A jak ja mam w tym format zmienic ? xD
Ok Juz wiem
Wiem że Głupio
Naciskasz taki guziczek z napisem GIF jak ci pokaże się to wybierz gdzie chcesz zapisać i wpisz nazwę jakąś i to wszystko
hah Nie umiem tego robić ale co tam
Nosi Nazwę "BooM"
@Legendary oraz @Maqes
Teraz za wolno trochę róbcie takie testy patrzcie:
Całkiem fajne macie pomysły, ale tak jak wam proponuję róbcie te testy na "płynnośc"
Pozdrawiam (może zrobię jakiś duży tutorial )
P.S.
Nie będziemy robili tych zadań daję wam "free hand" i czekam na kolejne animacje.
Całkiem dobry frontflip, ale radziłbym robic sticki z rękami, ponieważ przydadzą się 5/10 ci daję
Na pewno wyszedł ci lepiej ode mnie
Dziękuje i będę się starał jak najlepiej :]
@Legendary
Rób dalej aż ci wyjdzie a ta animka z tym boom nie jest taka zła
CoTyGadasz
Dzieki za to jak ustawilem na 20 to nawet nawet a jeszce jedno pytanie jak robisz takie szare kolorki ?
@CoTyGadasz
Ja też mam pytanie jak zrobić żeby ta rozdzielczość była większa ? ;p
Aha i starajcie się unikac tzw. morphingu.
Co to jest morphing ? Jest to przekształcanie postury danej postaci/obiektu, np. stickman jest trochę duży
później w np. czwartej frame jest mały, chodzi głównie o niestaranność przerysowania z onion skina.
Co to jest onion skin ? Jest to szary ślad zostawiany po daniu następnej klatki, widoczny jest np. obiekt
który był w poprzedniej frame, w tej następnej, lecz innego koloru, aby dało się go odróżnić i
przerysować z poprzedniej.
Na przykład:
@RainStigma w twojej animacji jest widoczny bardzo duzy morphing głowy UP: Czego rozdzielczośc ?
@Legendary
Kolorki robisz w taki sposób, że pod narzędziami ołówek, linia itd. masz takie coś
Chodzi no żeby animka była większa a nie taki mały kwadrat tzn ten frontflip co miałem to taki mały kwadrat i np chciałbym żeby większy był ten ekranik :S
No Dobra Zrobiłem coś takiego
Wiem że to troche Głupie ale ocencie 0/10 Tak z Czystego Serca
No dałem troche szybciej może bedzie lepiej
O tak o zwiększasz:
@Legendary ocenie gdy poprawisz szybkośc tak jak pokazywałem (musisz zmniejszyc tam klatki jak coś)
Jak już takie robicie animacje to obowiązkowo Adobe Flash albo Macromedia Flash MX, o wiele bardziej rozbudowane i wygodniejsze + dodaje lepszej płynności.
Jakbym wiedział jak zapisywać w tym animacje to bym Wam pokazał.
5/10 Trochę za krótka.
@Sokyre, a co do tego zapisywania to tam chyba jakiś konwerter potrzebny z tego co wiem.
A tutaj moja taka na "odwal się" bo gadałem z ciocią na Skype
Czekamy na nowych uzytkowników nawet jeśli nic nie umiecie to my wam pomożemy
@Legendary daj jeszcze szybciej bo dalej widac duże przerwy
Legendary chyba się nie da zmienić szybkości, bo to jest program do bardzo płynnych animacji, i tam ci specjalnie pokazuje, co jest na poprzednim slajdzie, aby stopniowo wprowadzać zmiany i z zerowym opóźnieniem tworzy się płynna animacja.
@BlastBlue
Da się już im pokazałem jak
@RainStigma
Patrz na moją wersję "potwora" (ja trochę za szybką zrobiłem )
Fajnie ci wychodzą te animacje CoTyGadasz, tylko ile czasu ci zajmuje zrobienie czegoś takiego? Ja próbowałem w EasyToon i strasznie ciężko jest. A czym się różni pivot od easy toona?
A czym się różni pivot od easy toona?
W pivocie masz gotowego "patyczaka" i tylko ustawiasz jak mają być ułożone ręce, nogi itp.
Może też się trochę pobawię i jak coś to wrzucę.