Chce wam drodzy forumowicze zadać pytanie o anime, które wzbudziło w was najwięcej emocji? Uwaga nie pytam o najlepsze anime jakie oglądaliście!(chociaż w pewien sposób może to się pokrywać) ale takie, które miało jedyny w swoim rodzaju klimat, kótre obudziło w was najwięcej emocji wewnętrznych. Każda osoba może podać tylko jeden tytuł więc prosze dobrze przemyśleć odpowiedź. Zapraszam
Anime - klimat
Death Note.
Ciezki wybor naprawde. Ale mysle ze jednak moje ulubione anime Steins Gate wzbudzilo we mnie najwiecej emocji. Smiech, radosc, zal, smutek, strach, podekscytowanie. Wszystkie te emocje towarzyszyly mi podczas ogladania tego anime.
Kazde dobre anime jest w stanie wzbudzic w nas sporo emocji na ogol. Przy dobrym anime mozna sie "wczuc" tak jakby samemu sie bylo bohaterem serii i przezywac kazdy moment razem z nimi.
oj dużo tego . Więc podam jedno z moich ulubionych . Fairy tail.
W moim przypadku najwięcej emocji jak i łez wywołało anime pt. Clannad + seria After story. Muzyka idealnie zgrywa się z wydarzeniami co wzbudza jeszcze silniejsze u nas emocje. Polecam serdecznie Według mnie obowiązkowe anime dla każdego fana
Jak dla mnie debilny temat, ale jak już coś mam dać to dam co ostatnio oglądałem i wzbudziło we mnie najwięcej emocji.
Trudno jest podać jeden tytuł, oceniając anime kieruję się właśnie emocjami, a tych było nie mało.
Na koncie mam ponad 200 obejrzanych tytułów, w tym wiele takich o których nikt nawet nie słyszał, ponieważ omijam mainstreamowe serie.
Jeżeli muszę wybrać jedno, mój wybór pada na Lain.
Sporo tego było, bez wątpienia, ale najbardziej zdecydowanie: Clannad After Story. Miałem po tym tak zjechaną psychikę, że przez ponad tydzień nie byłem w stanie sięgnąć po kolejne Anime
Blood C ma fajny klimat
Dla mnie najwięcej emocji wzbudziło anime Toradora.
Oglądanie tego sprawiało czystą przyjemność, ale gdy się skończyło miałem taką, w sumie nie wiem jak to nazwać, depresję, BO się skończyło.
najwięcej emocji ?
One piece
FMA
clannad
fairy tail
claymore
kimi ni todoke
black lagun (ta ruska szefowa jest OP :D)
BECK
Sword Art Online
no i bardzo fajne było GTO jak nie patrzeć
EDIT @DOWN sorry nie doczytałem się
Przypominam zasady tematu. Podajemy tytuł JEDNEGO anime, które było dla was najbardziej klimatyczne, wpłynęło najsilniej na waszą psychę i niekoniecznie musi być to najlepsze anime jakie oglądaliście
Najwięcej emocji wzbudziło we mnie Steins; Gate. Na prawdę, najlepszy seinen ever. Smutek, rozpacz, współczucie, rozbawienie, zadowolenie. Wszystkie te emocje były razem wzięte i włożone do tego anime.
kilka takich bylo, ale w ostatnim czasie to chyba moge wymienic to love-ru darkness. bardzo sie przejmowalem losami tych postaci
Zdecydowanie clannad after story
Well...
Planuję się za Clanned z After Story zabrać w najbliższym czasie także mój światopogląd pewnie lekko się zmieni, ale na chwilę obecną chyba postawię na Elfen Lied.
Clannad + Clannad After story. Anime przez które zmienił mi się całkowicie pogląd na świat i anime przez które miałem naprawdę głęboką depreche... Ale to chyba dlatego, że główny bohater strasznie mnie przypominał o.O.
@up
Jeżeli po obejrzeniu anime miałeś depresje to polecam wybrać się do specjalisty. Depresje można mieć po utracie członka rodziny a nie od oglądania "bajki".
Co do tematu to jednogłośnie One Piece, tyle co się przy tym uśmiałam to hohoho.
Z krótkich to Hoshi no koe - całe 30 min.
Z dłuższych to Clannad i Clannad After Story.
Nie moge sie zdecydowac czy oddac glos na Phantom: Requiem for the Phantom czy moze na Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin.
Oba anime polecam.